ראיתי עכשיו תוכנית בקשר לשתל...

גם ראיתי את התוכנית ...

התוכנית מאוד חשוב בעיניי, זה נכון וגם עובדה . אני מסכימה עם המשפחה החירשת (מהתוכנית) שהתנגדו לשתל. גם אני בעצמי מתנגדת לזה, לפי דעתי ששתל מאוד לא נוח, מפני שיש צורך לדאוג שמכשיר תמיד מחובר לראש, וגם יש מכישר נוסף ששמים בגב-מפריע כשנשענים על כסאות. וגם זה קצת מפחיד לראות מישהו מסתובב ברחובות עם שתל באוזן. לפי דעתי זה התעללות בעולם של חירשים. עד עכשיו אף פעם לא שמעתי שיש שיפור אצל חירשים. רק מישהו שבעלי שמיעה קצת גבוה,אז יש אפשרות טובה, אך אצל חירשים אין סיכוי. חבל ששומעים לא מבינים בזה, אי אפשר להסביר להם את זה, כשהם בעצמם חירשים וכבר יבינו מה זה לעשות להם. חוץ מזה, בשביל מה צריך שתל, עדיף כבר מכשיר שמיעה, זה משוכלל יותר וגם מאוד נוח, קטן מאוד, אין צורך ניתוח. מכשיר שמיעה ושתל זה אותו דבר. ועוד משהו כיום בחיינו רופאים מנסים להתפתח את מידע,טכנולוגיה...לכן עשו ניסיון על שתל אצל חירשים. שוב אני אומרת לא כדאי לעבור ניתוח בשביל השתל. יש הרבה הורים-שומעים וילדם חירש,והם פוחדים שילד לא יסתדר בעולם שומעים, הם טועים, הם מסתדרים מצוין. עליהם לאהוב את ילדם, זה מה שיש,אי אפשר לשנות את זה. אם כן, כאלו שהם הוציאו את ילד מהקהילה שלו(חירשים) ויהיו לו גם קשה להתסדר בעולם שומעים וגם חירשים. זהו.

Catty

New member
דבריך נבונים אך לא כולן נכונים.

שתל זו לא התעללות והיא עוזרת לשפר את השמיעה. (אני גם לא משהו בעד זה אך את מגזימה) וזה עוזר גם לחרשים לשמוע. ומכשיר שמיעה ושתל זה לא אותו הדבר. שתל יעיל יותר. ולא כולם מסתדרים מצויין בעולם השומעים, וכן, למי שיש שתל לו קשה להשתלב ב2 העולמות. אך לא תמיד.

תראי...

את בעצמך לוקי שמיעה, למה שלא תעשי לעצמך שתל? הרי זה יותר יעיל לך. לא? גם את צודקת חלק,ברור שחירשים רוצים לשמוע, לא מספיק שיש מכשיר שמיעה?מכשיר שמיעה עוזר לנו לשמוע, נו אז? (אל תחשבי שאני כועסת...אני רק אומרת את דבריי,אוקיי:)

Catty

New member
אני לא קיצונית בנושא לשתל

ובינתיים איני חושבת על זה כלל. כרגע איני רוצה כלל שום שתל. כי טוב לי איך שאני. ובמה אני יוצאת "לא צודקת" בדבריי?

על שאמרת שתל זה לא "התעללות"

דעתי שזה כן. כשראיתי את זה בטלויזיה, וזה עושה לי צמורמרת... ועוד מסכן ילד שאם לא מבין בכלל מה שהוא שומע, וסתם שמו לו השתל.

Catty

New member
באמת לא נעים

שהילד לא מבין כלום. אבל הוא הרי עוד תינוק. עוד ילמד לשמוע ולהבין. וגם אני חושבת שהם מיהרו מידי לשים לו שתל ולהפכו לשומע. אך זו לא התעללות, זה אומנם לא תמיד "בסדר" לעשות זאת, אך אם עושים, לא נורא, בד"כ זה אפילו טוב. שמעתי על ילד שלומד בשילוב אינדיבידואלי שעשו לו שתל ופתאום הוא החל לשמוע הכל, כל מה שלא יכל איי פעם. הוא שמע שבחדר אחר מחאו כפיים, שומע את השתן בשירותים, שומע בטלפון, דיבורו השתפר ללא הרף. הילד הזה הייה כל כך מאושר, דמעות עלו לו בעיניים. וידוי: היום כשקולין פאוול הייה בביתו של שרון היום במסיבת העיתונאים, ראיתי זאת בערוץ 1 והשדרנית דיברה ברור (לא היו כתוביות או ש"ס {שגם כך איני יודעת}) ואימא שמה את זה בקול רם ופתאום הבנתי, פעם ראשונה בחיי, כמעט כל מה שהשדרנית אמרה. עלו לי דמעות בעיניים. השומעים לא יודעים במה התברכו. אך גם אנחנו התברכנו, זה נכון. אגב, אולי נשמע שאני בעד השתל, אבל אני לא בעד ולא נגד. מי שהוא נגד אני מנסה להסביר לו את הצדדים החיוביים ולמי שבעד, אני מנסה להסביר את הצדדים השליליים... *מנסה לא לסתור את עצמי יותר מידי* (עם הראש חבוי בידיים...)

Catty

New member
בקשר לשדרנית

זה לא ששמעתי אותה וזהו, קראתי שפתיים. אך זה חדש מאוד בשבילי לקרוא שפתיים דרך טלוויזיה, אך הפעם קריאת שפתיים+קול מוגבר=עזר לי מאוד.

אמת קשה להתכווח על זה...

דבר ראשון אני שמחה שהצלחת להבין במה שטלויזיה מדברת. דבר שני זה תלוי בשמיעה של כל אחד, למשל ילד כבד-כבד שמיעה, אז יש לו יכולת לשפר, אבל אצל ילד-חירש,זה כבר גמור. אין סיכוי. אולי יש רק אחוז אחד (99% לא מצליחים,לא לא...זה לא באמת, רק דוגמא). דבר שלישי מה שעשו הורים בתוכנית, תינוק רק בן שנה, זה נורא, כואב...וגם לתינוק קצת לא מתאים מכוון שתינוק לא יכול לשבת בשקט או לעצור את התנועות,הוא כל הזמן זז,וצריך לשמור ולשים לב שהמכשיר שעל ראשו לא יפול,אם כן אז לשים אותו בחזרה למקומו. *טוב, אלך לישון לילה טוב.

Catty

New member
תדוה ../images/Emo13.gif

ושמעתי שאין דבר כזה "חירש לגמרי"... פשוט חלק מהחירשים (או הוריהם) בוחרים לא להרכיב מכשירי שמיעה (כי זה לא ממש עוזר, לי למשל, זה גם לא עוזר אך אני מרכיבה אותן) ולכן הם "חירשים". וישנם גם כאלה שעם מכשירי שמיעה אך גם קוראים לעצמם חירשים. בעיקרון אין חירש לגמרי (עד כמה שאני יודעת), כך ששתל יכול לשמש לכולם, רק שכמו כל ניתוח, לא כל אחד מצליח לגמרי. וכן, את צודקת, באמת חבל על תינוק קטן שכבר מילדותו מצמידים לו שתל (מה שגם, זה כואב). וכן, נלך לישון... לילה טוב וחלומות פז!
נ.ב. דיון מענייו...
אך מאוד מתיש...

Catty

New member
יכולתי להיות היום חירשת בלי כל בעיה

אם הוריי היו לומדים ש"ס והיו נותנים לי ללמוד בביה"ס עם חירשים. אך הם בחרו אחרת, (ואני מאוד מודה להם על זה, לא יודעת אם הם יודעם שאני אסירת תודה) אימא שלי התאמצה מאוד ללמד אותי את השפה המדוברת, ולצמצם למינימום את הפער שישנו ביני לבין השומעים. הם בחרו לא להעניק לי את השפה המיוחדת, ש"ס, כי רצו שאתמקד במיוחד על הדיבור וההבנה. אך כעת, כשכבר רכשתי מזמן את השפה, אני חופשיה, ואפשרויות רבות פתוחות בפני (כולל ללמו ש"ס). אילו היו מגדלים אותי כחירשת ומלמדים אותי רק את שפת הסימנים, כיום זה הייה בשבילי כמעט בלתי אפשרי לרכוש את השפה המדוברת (לדבר ברור {גם כעת איני מדברת כ"כ ברור אבל בסדר}.

לא התכוונתי ש...

"חירש לגמרי"-לא שומע כלום, אלא שאצל חירשים אין סיכוי הרבה לשמוע ולהבין את מילים. זה הכול. ברור שזה קשור לרמה שמיעה.

saka

New member
הכל קשור לרמת ההשקעה באותו ילד

גם אם הוא חרש, ניתן לטפל ולתמוך בו . אני לקוי שמיעה ואחי חרש לומדים בבית ספר רגיל, אנחנו מסתדרים טוב מאוד בבית ספר, עד כדי כך שאני בכלל לא מרגיש שאני שונה משאר החבר´ה . נכון, בעית השמיעה מהווה מכשול, אבל עם מאמצים ועבודה קשה ניתן להתגבר . ראיתי את הסרט, למרות שאני לא תומך בהשתלת השתל, החרשים שם הציגו באור שלילי את דעתם לגבי השתלת השתל . הם טענו כי אינם רוצים להשתיל שתל בילדם בגלל שלאט לאט הקהילה תתפרק . אני חושב שלהיפך, אנחנו צריכים לשאוף לחברה שבה כולם יהיו שווים, ושלאף אחד לא יהיו פגמים או נכויות .

Crazy Summer

New member
רגע!

אני לא מסכימה עם מה שאמרת (saka). אני מסכימה שאנו צריכים לשאוף לחברה בה כולם יהיו שווים, אך אי אפשר שכולם יהיו מושלמים, חסרי פגמים או נכויות... גם אני צפיתי בתכנית על השתל, והיה לי ממש מעניין לראות את הדעות השונות, ובאשר לי- אני לא יודעת בבטחה מה אני חושבת על השתל- אני יודעת שכשהייתי בת שנתיים אז בדקו את האפשרות להשתיל לי שתל, אבל הרופאים אמרו שאני לא מועמדת מתאימה, ושהשתל לא יעזור לי יותר ממה שהמכשיר שמיעה עוזר לי. היום כבר עברו 14 שנה, הטכנולוגיה התקדמה בצעדים עצומים ועכשיו סיכויי ההצלחה של השתל, ששופר וחודש במשך השנים, הרבה יותר גבוהים ממה שהיו פעם. ולדעתי, לחלק מהילדים השתל יכול מאוד לעזור, ולפתוח בפניהם אפשרויות רבות, ולכן אי אפשר לפסול את השתל על הסף, אלא לבדוק את העניין מכל הכיוונים לפני שמחליטים.. וכמובן צריך לזכור שלא כולם מועמדים מתאימים לשתל וצריך לעבור בדיקות התאמה ועוד..

המרחפת

New member
אם זו דעתך,

מה את חושבת על הדיון שלמטה, על זוג האמהות שבכוונה תחילה הולידו ילד חירש?

Crazy Summer

New member
אם תבדקי..

אם תבדקי בדיון למטה תראי שהבעתי את דעתי גם שם.. לדעתי אין לכפות בכוונה תחילה על ילד לקות שמיעה.

Catty

New member
אני מסכימה עם גלגל הצלה!

פשוט הוצאת לי את המילים מהפה!

Catty

New member
האוששששששש

מי זה מי?! קרזי זממר זו גילי נכון? ומי השניה?

למעלה