ראיתם את זה?

לאור ההודעה הזו אני נאלץ להסיק

שאתה פשוט לא יודע על מה אתה מדבר. לפני יומיים ראיתי ב- Mtv את ט'ום מדבר על השיר Harrowdown Hill ומסביר שמדובר על שיר מחאה על מותו המיסטורי של (מלאו את החסר, ברח לי השם) ומגנה את טוני בלייר..... אבל מה אכפת לך

FunkyMonk

New member
יכול מאד להיות שהוא התבגר

לא מכיר את האלבום החדש שלו בכלל. ככה שהדוגמאות שלי מתייחסות לאלבומים האחרים..

avki

New member
ובאיזה אלבומים יש ביקורת שהוא

מתעלם ממנה ולא מודה שהיא מכוונת?

Hail To The Thief לא כולל מחאה?

קראת את הכותרת של האלבום, או שהתעסקת בלחפש דרך קיצור לרשימת השם?

avki

New member
הביקורת ב2+2=5 היא מורכבת

ובעלת רבדים רבים. זה שרדיוהד טרחו לציין בתקשורת שה'בשורה' העקרית של השיר לא מופנת ישירות אל הממשל האמריקאי, לא אומר שתום "לא כותב שירי מחאה, וגם כשכן, הוא מפחד להודות בזה". חוץ מזה, חבל לדבר על להקה, כשכל מה שאתה אומר מבוסס על שיר אחד, שגם ככה המלל שלו כולל דרכים רבות לפירוש ורבדים שונים בכוונה.

FunkyMonk

New member
לא הבנת..

כל האלבום הזה, HTTT הוא אלבום מחאה, החל מהשם שלו דרך הרבה מאד שירים שנמצאים בו. ת'ום טען לא פעם שאין שום מחאה בשם האלבום, וגם אם כן, היא מופנת כלפי אף אחד. גם 2+2 = 5 בו יש את השורה: All hail to the thief, all hail to the thief, but i'm not שלדעתי זו ה-שורה של רדיוהד, מביעה מחאה מאד רצינית כלפי ארה"ב. ת'ום מתכחש לכך שזה נגד ארה"ב, למרות שהוא כתב את זה. יצור פחדן ונלאה. משפט מדהים גאוני. ת'ום הוא יוצר גאון כשהוא עם עצמו, למרות שהוא פחדן עלוב כשזה נודע לתקשורת. (הוא מפחד שיעוותו את דבריו, וכך תשתנה התדמית שלו)

kittycatbone

New member
ת'ום לא התכחש

לעובדה שזה מחאתי כלפי ארה"ב. הוא פשוט אמר, שזה לא *רק* מחאתי. עובדה שאפשר לפרש המון מהשירים של httt גם למחאה וגם לדברים אחרים. ודבר שני, כשכולם אומרים "האלבום הזה הוא מחאתי ונגד ארה"ב והבלה בלה בלה" זה גורם להם להיות מקובעים לפרשנות אחת של האלבום שהיא גם מאוד ספציפית, שלפי דעתי האישית זה דבר ראשון לא רק, ודבר שני, גם לפי מה שהבנתי מת'ום גם הוא לא מרגיש ככה ולכן הוא הרגיש צורך להגיד שזה לא מחאתי. אני לא יודעת מה המילים המדוייקות שהוא אמר בראיונות, אבל אני מתארת לעצמי (ואולי גם זוכרת כי יצא לי לראות ראיון אחד על זה) שהוא רק ציין שזה לא *רק* או *בהכרח* מחאה.

kittycatbone

New member
ווא

אני מזה לא מדברת ברורXD טוב מאוחר וממש כואב לי הראש אז אולי זה גם זהXD

FunkyMonk

New member
>נלחץ אנטר< :X

All hail to the thief, but im not זה משפט שפשוט אין שום דרך אחרת לפרש אותו חוץ מפניה אל בוש (כולם מריעים לגנב [בוש] ואני לא). Don't question my authority or put me in the box אותו דבר. הטלת הוטו של ארה"ב באו"ם פעמים תכופות כל כך. Are you such a dreamer To put the world to rights אם זה לא מכוון כלפי בוש, אני לא יודע מה זה. האם אתה יכול לחלום שאתה תצליח להשכין על העולם סדר? I'll stay home forever Where two and two always makes a five פה כבר יכולות להיכנס פרשנויות רבות.. לדעתי הוא אומר פה: אני אשאר כאן לנצח, בעולם בלי הגיון, איפה ש 2+2 שווה 5.

kittycatbone

New member
אז תקרא קצת

דיונים כאן על אותו שיר בפורום ותראה כמה כן אפשר לפרש את זה להרבה דברים אחרים. אין ספק שהוא מביע כאן מחאה כלפי שלטון. אבל זה לא בהכרח צריך להיות לאותו דבר ספציפי כמו השלטון בארה"ב של בוש. מה גם, שכל השיר הזה גם נכתב בהשראת הספר 1984 של ג'ורג' אורוול, אז במיוחד במיוחד אפשר לפרש את הציטוט האחרון שנתת אל הספר, מה שלא נותן שום what so ever קשר לארה"ב ולבוש.

FunkyMonk

New member
הספר של אוורל עצמו

הינו ספר מחאה רציני מאד. ומאיפה לך שהוא ביסס את השיר על הספר הזה?

kittycatbone

New member
נתחיל בעובדה..

ששם השיר - 2+2=5 נלקח מהספר, שם בבירור מדברים על זה המון פעמים, שאם השלטון ירצה לומר לנו ש2=2 הם 5, אז ככה גם נאמין לזה... וגם אפשר לפרש המון המון שורות מהשיר אל אותו ספר. גם אני די משוכנעת שת'ום בעצמו אמר שיש קשר לספר, שלא נדבר על שידוע שת'ום יורק מאוד מושפע מג'ורג' אורוול.

asaphxiix

New member
אורוול הזה באמת מניאק

שאלו אותו... נכון שאתה שונא את בוש הזבל הזה? הוא אמר: עזבו אותי מבוש, תביאו משהו לעשן ותעשו מה שאתם רוצים עם הספרים המחורבנים..

kittycatbone

New member
מה?../images/Emo12.gif

לא הבנתי את הקשר לאורוול ובוש?XD כאילו אורוול מת בשנת 1949.. בוש לא כל כך היה קיים אז. לפחות לא בתודעה. אולי הוא היה ילד/תינוק אז?XD

asaphxiix

New member
אה..

ניסיתי להיות ציני. זה לא כל כך הלך. מה שכן ניסיתי להגיד זה שלא כל מחאה חייבת להיות ספציפית נגד הנשיא בוש, יש עוולות נוספים בעולם, שלטונות ארורים אחרים, ושאר רוחות רעות, גנבי דעת, או אחים גדולים שיעשו לנו כל מה שצריך. הבריחה (להשאר בבית) היא לעולם חסר הגיון. או שלא. בכל מקרה זאת דרך להסתכל על זה ויש עוד הרבה ובדרך כלל כשהאמן אומר משהו על השיר שלו זה כדי להעיד עליו משהו, לעזור להבין, ולא בשביל להתחבא ממישהו כי הוא מפחד על התדמית שלו, אחרת בשביל מה להגיד משהו בכלל, או יותר מזה, בשביל מה לכתוב את השיר בכלל?

kittycatbone

New member
חיחי,

לא עדיף שתשתוק, זה טוב שאתה אמרת את זה. רק מחזק את מה שניסיתי להגיד זה הכל ^^ [ואין בזה כל רע
]

למעלה