ראיתם בחדשות?

אתד

New member
ראיתם בחדשות?

טענו שהתרופות ההומאופטיות לא עוזרות אלה רק פסיכולוגית ולצידם הרופאים המודאגים שהמטופל מבזבז זמן יקר כשהוא לא פונה אליהם מיד (עלק..) מצד שני הומאופט שאמר שעובדה שזה עוזר גם לבעלי חיים או ילדים שלא מקבלים את ההשפעה הפסיכולוגית כביכול הרמז בסוף הכתבה היה המלחמה של הרופאים וההומאופטים על כיסו של הציבור כאילו יש הונאות משני הצדדים בתור אחת שהכירה את העולם הזה רק מלפני כמה ימים בהם כתבתי בפורום דווקא עשה לי חשק רציני לחפש הומאופט דווקא.

אתד

New member
אבל בכל זאת משהו לא מניח לי

אדם שמיצר בעיה היא מן הסתם עמוקה אם התחיל לראות אות פיזי איך המטפל יכול באמת להגיע בפגישה של שעה?? זה פשוט לא מסתדר לי, אם אני מסתכלת על עצמי אני יודעת שהחברות הכי טובות שלי לא מכירות אותי באמת, איך אדם זר לחלוטין יכול לקלף 800 קליפות שהצטברו בקלות?

שאלה יפה

כמו בבדיקת דם, אין צורך בכל הדם, מספיקה מנה קטנה שממנה ניתן לערוך את האנליזה הדרושה. כך במפגש עם ההומיאופת. ההומיאופת מתענין בחוט הרעיוני המקשר שבין כל הסימפטומים. כשמגיע אלי אדם אני נוהג לבקש ממנו לדבר איתי בצורה פשוטה, ומשוחררת, שיאמר לי את כל העולה בדעתו ושלא ידאג כי כל מה שיאמר חשוב וטוב לצרכי. מיד הוא נרגע ומתחיל מן הסתם לספר לי על הבעיה שהביאה אותו לקבוע פגישה. אני יושב דרוך בשקט, רושם את דבריו, ולא שואל אף שאלה מכוונת. באורח פלא כל מה שאני צריך יוצא בצורה חופשית. לפעמים הוא אומר לי משפט מפתח מסויים שסוגר את כל המעגל. באופן כללי חשוב להבין שהרמדי צריכה להכיל את התמונה שהאדם מביא עימו. כאשר יש התאמה בינו לבין הרמדי יווצרו גירוי ותגובה ויתחיל תהליך ריפוי. ככה נוצרים גם החיים. תא זרע נפגש עם תא ביצית, יש מגע, נדלק האור והחיים מתחילים להתפתח. ככה גם מתאהבים. מטרת המפגש אינה לקלף קליפות אלא לעמוד על הרעיון המרכזי שמכוון לרמדי המתאימה עבור האדם. ההתקלפות תתרחש מעצמה ובזמנה. תתפלאי כמה הומיאופת מיומן יכול להוציא. זה נהדר, אפילו אני מתרגש כל פעם מחדש. אבל פעמים רבות ההתרגשות וההתלהבות ההדדית היא על דברים שישבו כל הזמן מתחת לאף רק שלא שמו לב אליהם ואם לפעמים כן שמו לב מה כבר יוכלו לעשות עם זה. רפואה קונבנציונאלית היא רפואה אימפוטנטית מאוד בהרבה מאוד מקרים. לא סתם הרמדי מכונית גם בשם "פוטנס" מלשון פוטנטיות כלומר פטנט בעל און.

nofaritrit

New member
ובכל זאת למען ההגינות

אני חייבת לציין שיש מיקרים רבים שלא עולים על הרמדי הנכונה והמטופל מגיע חודש אחרי חודש ומשלם עבור כל פגישה.(שלא לדבר על מרווחי הזמן הארוכים בין פגישה לפגישה) זה לדעתי קצת פיספוס מצד הומאופטים ששולחים אותך לביתך וכשאתה אומר שלא קורה דבר הם אומרים לך שקורה אבל אתה לא מרגיש או שזה לוקח זמן. כשבעצם באמת לא קרה כלום. בטרם הגעתי להומאופטית שלי שעובדת אחרת מבחינת הפגישות, הגישה והקשר הטלפוני ניתקלתי באחדים כאלו. זה לדעתי, בזבוז של זמן למטופל שנאלץ לשלם עבור פגישות חודשיות שבהן הזמן מתבזבז ובטח הסבלנות מתחילה לפקוע ויוצר אצל המטופל תחושה שהומאופטיה היא באמת מיים ללא השפעה וחבל לי מאוד שזה כך.

אחת מנקודות התורפה של ההומיאופתיה

היא ההבדלים שבין כל מטפל. הנסיון, הידע, הגישה וכו' אגב מה שכתבתי היה ברמת העיקרון, לא כתבתי שזה תמיד מצליח, אני גם חושב שלא כך זה הובן. השאלות היו עקרוניות ולכן תשובותי גם הן עקרוניות, גם אם טובלו בדוגמאות חיות. מעבר לכך יש את הסיפור האישי שאינו חוזר על עצמו פעמיים לעולם.

nofaritrit

New member
אופן האיבחון מרתק

וזה גם הזכיר לי כמה פגישות שלי שמשפט מסויים שאצרמתי בסוף גרם למטפל להנהן ולחייך חיוך גדול של "בינגו מצאנו" וכך היה.

clipsa

New member
נקודת התורפה היא גם נקודת החוזק

בהומאופתיה הקלאסית יש מגוון רחב של מטפלים כאשר כל אחד בא מרקע אחר עם נסיון חיים שונה, מה שמאפשר פתיחות גדולה ותורם רבות לקידומה וצמיחתה של ההומאופתיה. מטפל חדש יחסית יצמד אולי דווקא לרמדיס גדולות (פוליקרסט) ויפחד לתת רמדיס קטנות ...ואולי דווקא להיפך -כל התרופות תהינה שוות בעיניו ולכן יתן גם קטנות. מה שחשוב אולי יותר מהתרופה הנבחרת אלו המודעות הקשב והתפיסה של המטפל,וכן הקשר עם המטופל . המטפל צריך לאפשר לעצמו ללכת עד הסוף עם תחושת המטופל ולחוות את חוויתו,מה שגם דורש הגנה פנימית .. לפני שבוע היה לי חלום מאוד מיוחד וברור, ולאחר ששיחזרתי אותו שוב ושוב הבנתי שהחלום בא לי מהמטופלת שפגשתי יומיים קודם לכן... הרמדי שלה עלתה באופן כל כך ברור מהחלום שזה היה ממש מדהים. כמובן ששקלתי את האפשרות שעלי לקחת את הרמדי הנ'ל בעצמי..... כי כמובן שההדהוד החזק שלי לא בא יש מאין..(זו גם הרמדי של אמי) ויחד עם זאת,מאורעות תחושות וחלומות של מטופלים הם מנת חלקו של כל מטפל הם מגיעים עם או בלי הזמנה כדי לחדד את הבנתנו. מה שדורש מהמטפל להיות משקיף גם בתוך עצמו כל הזמן. פעמים רבות אנו מתיעצים ביננו(תוך שמירה על הפרטיות) בפתרון מקרים, ההתיעצות פותחת לנו נקודות מבט נוספות ומאפשרת אוביקטיביות גדולה יותר. שולמית. הומאופתית קלאסית.

לנופרית

שאלת הכסף וההקשרים הטיפוליים היא שאלה בעייתית שהתחבטתי בה הרבה. כאשר מטופל הולך לדיקור למשל הוא משלם 150 ש"ח לפגישה אבל מה-הוא הולך לסדרה של 10 פגישות ומשלם בסוף 1500 ש"ח. זה לא נראה לו הרבה כי הוא היה ב-10 פגישות. אצלינו -הוא בא לפגישה אחת ומשלם "המון" אבל מה, הוא בא רק לפגישה אחת. אח"כ הרבה נעשה בטלפון. ולפעמים לא צריך עוד פגישה ולפעמים נפגשים אחרי חצי שנה. יחד עם זאת בהכירי את לב העם החלטתי על גבית תשלום פר תקופה וכך העם לא מרגיש עשוק.... כל טוב עירית

nofaritrit

New member
הי עירית

יש לי פחות בעיה עם הכסף (מכיוון שאם הרמדי עובדת זה בסופו של דבר משתלם יותר נכל טיפול אחר) יותר עם הומאופטים שאתה מגיע אליהם חודש אחרי חודש כי הרמדי לא עובדת והם משכנעים אותך שהיא כן...זה ביזבוז כסף מתסכל. שלחתי לא מזמן ידיד שלי להומאופטית שלי שלא יכלה לקבל אותו באותו זמן והיפנתה אותו למטפל אחר ..שלא חוזר אליו בטלפון (גם כשהוא משאיר לו הודעות באיתורית) הוא היה אצלו בטיפול שלושה חודשים..וכל הזמן הוא אומר לי שהומאופטיה זו בדיחה וחבל לי שככה הוא חווה את זה. יש המון הומאופטים שמגבילים את את שעות ההתקשרות לשעתיים בשבוע וכמעט ואין קשר איתם...מלבד הפגישה החודשית. אבל אותי הרגיזו מאוד הומאופטים שטענו שהרמדי עובד כשאני טענתי שלא. היום אני יודעת טוב מאוד מתי הרמדי עובד או מתי ,מתי אני לא בטוחה אם הוא עובד או מתי זה לא עושה כלום ולמדתי להאמין למה שאני מרגישה בקשר לזה. (התגובות שלי לרמדי הנכון הן בד"כ חזקות מאוד) תשלום לתקופה נישמע לי רעיון טוב.

את צודקת בהחלט-

גם אני ראיתי כמה מקרים שההומאופת טען לשינוי שלא היה. זה באמת מתסכל מאד וחייבים ללכת עם קולות הלב. יחד עם זאת אני נתקלת שוב ושוב במטופלים שמתחילים את פגישת המעקב כך-"האמת, לא היה שינוי..." מכיון שאני מכירה את הריטואל הזה אני מתחילה לשאול-איך השינה, איך התאבון, איך העבודה, איך הזוגיות וכו'....ברוב המקרים ה"אין שינוי" ההתחלתי נגמר ב-"ואללה, נכון-אני ישן יותר טוב אוכל יותר טוב ופחות עצבני אבל מה הפצע הקטן מצד שמאל עוד לא עבר...." הרבה פעמים הבעיה היא בציפיות. מטופלת שמרגישה באמת יותר טוב אמרה שהציפיות שלה היו לשינוי אישיותי ממש. ילד שסובל 5 שנים מטיקים ציפה שהם יעברו באותו שבוע וכד'. אז הבעיה שלנו היא הסברה-ולכן טוב שיש פורומים כאלה ואחרים שרואים להם למטרה להסביר את ההומאופתיה לקהל הרחב. ואז בא מאמר כזה ואני בתחושה שהוא טורף את כל הקלפים, או מעיר את כל הטורפים.... עירית

clipsa

New member
סבלנות ותקשורת

הן מילות המפתח בטיפול. החלפת רמדי לאחר זמן קצר יכולה לקלקל טיפול לזמן ארוך.. ולשנות את התמונה כך שיהיה קשה יותר בהמשך להבין מה נכון. אני בהחלט מכירה את תחושת הסבל האכזבה והתסכול כאשר עם לקיחת הרמדי אנו מיחלים לשינוי,ליציאה מהמצב התקוע.. להקלה מהסבל. הרמדי באה לנו כנקודת אור ואחרי שבוע, שבועיים וחודש הכל נראה אותו הדבר,ואולי לעיתים אף גרוע יותר.. חשוב לדעת ולהבין שלגוף ולנפש יש את התהליכים שלהם בסדר הידוע להם. הריפוי בא מבפנים החוצה - פירושו שאם יש לנו פצעים על הפנים, יקח זמן עד שנראה הטבה כיוון שהעור הוא החיצוני ביותר. הריפוי אינו פונה למקום שכואב ומציק לנו הכי הרבה, הריפוי הוא תהליך עדין ואם הוא לא יהיה עדין הוא יצור נזק גדול יותר. בתהליך יכולה להופיע גם החמרה או חזרה של דברים שהיו לנו פעם,אם זה לא יהיה בעדינות זה עלול לגרום לשיבושים. תקשורת טובה עם המטפל יכולה להבהיר איפה המטפל רואה שהרמדי עובדת. מי שבא עם ברונכיטיס קשה ואחרי חודש חווה דלקת אזניים חמורה לא יכול לדעת שמבחינת ההומאופתיה זהו תהליך ריפוי מצוין...צריך להבין שההמחלה עברה ממקום פנימי ומסכן חיים למקום חיצוני יותר - הכוון הוא מבפנים החוצה,כוון של ריפוי. אני כמטופלת קיבלתי מספר רמדיס במהלך השנים. אני יכולה לומר בוודאות שאלו שהרגשתי אליהן תגובה חזקה לאחר זמן קצר עשו עבודה פחות עמוקה בהמשך. ואלו שלא ידעתי לומר מה קורה אם בכלל, עשו עבודה מדהימה לעומק. שולמית. הומאופתית קלאסית

nofaritrit

New member
עם כל אלו אני מסכימה

אני פשוט יודעת שהרבה פעמים יש תרופות שאינן מתאימות נקודה. וזה מה שאני מנסה לאמר. כל רמדי שלקחתי ועשתה את העבודה גרמה לשינוי אצלי (פיזי , רגשי או שניהם ביחד) היו בהחלט רמדי שלקחתי שלא עשו כלום. קצת קשה לי עם גישה של הומאופטים רבים שרואים שינוי למרות שאין...כי הם המטפלים והם היודעים. ודרך אגב , גם לרמדי שקיבלתי והיתה להן השפעב חזקה מאוד לזמן מה, היה מקום חשוב מאוד בחיים שלי והראו לי לתקופה קצרה את הפוטנציאל שלי ואת יעודי הברור.

נופר יש משהו בדבריך

אבל אני כמטפל נורא ספקן לגבי שינויים. פעמים רבות כשאדם פונה אלי לביקורת אפילו טלפונית, אני נוהג לומר לו - שכנע אותי שקרה משהו. ואם קורה שאין לו מה לספר לי אני דוחק בו ואומר שהפגישה הזו יותר חשובה ומורכבת מהפגישה הראשונה. ומדוע זה? מפני שעתה עלי לברר אם עלה על האוטובוס או שעדין לא עזב את התחנה המרכזית. יתכן שהוא עלה והתחיל בנסיעה אלא שהוא עדין עושה סיבובים בכיכר וכו'. במידה ויש דינמיקה כלשהי אסור להומיאופת להתערב. הומיאופת מתערב שוב רק אם נוכח לראות שאין שום שינויים ואין תנועה של ריפוי. עכשיו נשאלת השאלה החשובה מהו ריפוי ומהי תנועה. יש מטופלים שפותחים את הדיווח שלהם כך - האמת שלא ממש הקפדתי עם הקפה. כבר אני יודע שאין להם מה לספר לי אז הם מאשימים את הקפה הארור ולא אותי, הרי אני נחמד ואיך אפשר. אני נוטה לקחת את דבריהם בערבון מוגבל מפני שאין להם ידע לגבי תהליך הריפוי, ובאמת נופר זה לא ענין של אגו כאילו אני החכם והם הטיפשים. אני מתייחס אל המעקב בחומרה. קלקלתי לא מעט מקרים בצעירותי בגלל שנחפזתי ונסחפתי אחרי אי שביעות הרצון של המטופלים, שהרי הם רוצים מהר. יכותי לתת פלצבו אבל אני לא אוהב אותו. אני מעדיף להסביר לאדם את המצב ולגייס את ההבנה והרצון שלו. משם באה גם הסבלנות. והסבלנות פעמים רבות משתלמת. ברוב המקרים כשאני נותן רמדי אני מעדיף להמתין לפחות חודשיים בטרם אשנה תרופה. יש אנשים עם דינמיקה מהירה יש איטית יש פנימית יש חיצונית יש רוחני ויש גופנית ויש נסיבתית ויש הווייתית. כמובן שיכול אדם לטעון ששינוי נסיבתי בחייו אינו קשור לטיפול, מותר לו לחשוב כך אבל מותר להומיאופת להתייחס אל השינוי כמשהו הקשור בתהליך ההבראה. אם אין הסכמה והבנה בין המטופל למטפל סימן שההומיאופת אינו מוכשר דיו להעביר נכון את התכנים. וכל פעם זה אחרת מחדש. בהחלט סוגיה לא פשוטה ומלאת אחריות.

nofaritrit

New member
../images/Emo45.gifמסכימה

ועל כן התיקשורת חשובה. ועוד יותר מזה המודעות. אני פשוט הסתובבתי בזמן מאוד קשה עם רמדי שלא התאימה לי ...אבל כל מי שדיברתי איתו העריץ את ההומאופת ההוא ואמר לי שיש שינוי אבל אני לא רואה אותו. באותו זמן זה הטריף אותי. רק לאחר שניגמר לי המצבר באוטו ההומאופט הסכים איתי שהרמדי לא עשתה כלום והחליף לאחת שהשפעותיה היו דרמטיות. סבלמות היא מצרך נדיר וחיוני בחיים בכל מיקרה. (מיותר לציין שעבור שתי פגישות וחודשיים שלא מעשה בהן כלום שילמתי 1600 ש"ח)

רק לאחר שניגמר לי המצבר באוטו

אהבתי את הדימוי. גם אני לעיתים מבחין שמכונות מגיבות אלינו ומצבן משקף את מצבנו. טוב אבל נעזוב את זה גם ככה חמים עלינו. 1600 תשלום כספי נכבד לכל הדיעות. העיקר שאחר כך היו השפעות דרמטיות. אני גם לא רוצה להשמע כמניפולטיבי וגם איני מכיר אותך ואת התהליך שעברת, האף שאני חש אליך קירבה, אבל כמו שאני למדתי מנסיוני, ישנם מצבים שדורשים פרקי זמן ומעקב זהירים. ישנם מקרים שדורשים בשלות מסויימת, אולי נכון יותר לומר שעת כושר. יש לנו את מושג אחדות המקום והזמן. לא תמיד עיתוי נטילת הרמדי הוא הזמן האידיאלי. לעיתים לפני שיהיה שינוי שבו אנו חפצים, האדם צריך לבוסס עוד קצת. זה לא תלוי בהומיאופת או ברמדי. אם כוח הריפוי הפנימי החליט מסיבותיו שזו תגובתו ושהוא עדין אינו מוכן לנוע אז אסור להכריח אותו. חייבים לקחת את זה בחשבון וזה צריך להאמר למטופל כהבנה הנובעת ממכלול הנסיבות שהוא נתון בהם. ההומיאופת חייב לדעת להסביר את זה. ברגעים כאלה נבחנת יכולתו של המטפל, ברגעים כאלה נגזר גורלו כמטפל לחסד או לשבט ויחד עם זה כל השיטה. זו רק דוגמא אחת מתוך המון מצבים איתם צריך להתמודד ההומיאופת. ואני בהחלט מסכים איתך ואפילו חוזר על זה שלא תמיד יש תנועה כתוצאה מהרמדי. זו עובדה. רציתי לספר לך סיפור קצר הרעיון המרכזי שלו הוא - מה שרואים מכאן לא רואים משם והידיעה שיש הכוונה. אבל נשאיר את זה לפעם אחרת. תודה נופר, אני מקווה שאת חשה בטוב.

nofaritrit

New member
בהחלט זו דרך מאוד יפה

להסתכל על הדברים. כל דבר בעיתו ובסופו של דבר קיבלתי את הרמדי הנכון ודברים הסתדרו. אני בטוחה שיש הכוונה...המכונית שלי דיברה את כל מה שאני לא העזתי לאמר להומאופט. בכל מיקרה , ההומאופט הזה שהייתי אצלו הוא איש שנוי במחלוקת גם בקרב הומאופטים. השיעור בשבילי היה שם לסמוך על מה שאני מרגישה. תודה על ההתייחסות ותשובתך . אני אכן חשה טוב יותר השליש הראשון ניגמר! אני אדבר עם גילי ואולי נחזור לnat mur . תודה תודה תודה!

אולי nat mur

ואולי תמשיכי הלאה למשהו אחר. גילי מצויינת. מסרי את אהבתי העמוקה אליה. אני שמח שאת בקו טוב יותר. מאחל שימשך וישתפר במהירות. תודה גם לך נופר

אתד

New member
תודה

אז אין תישאול יזום מצד המטפל? למשל פעם הייתי בדיקור וישבתי שעה!! מול שנים ששאלו אותי המון המון שאלות שקראו מתוך דף.

למעלה