ראיתם בחדשות?

בהתחלה

כאשר מתיישבים, שאלות כלליות אודות שם, כתובת, מקצוע וכדומה. פחות מ 5 דקות. אחר כך כל הזמן הוא של המטופל. מעת לעת מותר להומיאופת לשאול שאלה לא מכוונת במטרה לברר פרט כזה או אחר. לעולם הומיאופת לא ישאל שאלה מכוונת בסיגנון אתה אוהב..? אתה שונא..?... שאלות בסגנון כזה נעשות בסוף התהליך סמוך למועד בחירת התרופה. אז יכול ההומיאופת לשאול שאלה מכוונת כדי לאשר את בחירת התרופה הנכונה. למשל תרופה שנקראת SILICA אנו ההומיאופתים יודעים שיש לה פחד ממחטים וזריקות, אז על מנת לברר אם זו התרופה הנכונה מותר לשאול. יש פירטי מסגרת שההומיאופת צריך למלא לעצמו, כמו מאפייני כאב או סימפטום. הוא יכול לשאול באיזה צד הכאב ממוקם ומה אופיו. הוא לא יכול לשאול "האם הכאב בצד שמאל או האם הכאב דוקר", שאלות כאלה מלמדות שההומיאופת איבד את דרכו ואת מעמדו הניטרלי וכופה את עצמו על המסגרת הטיפולית. תשובות לשאלות כאלה הינן חסרות ערך ואסור להתבסס עליהן.

אתד

New member
השאלות שנישאלתי

היו בסגנון מה אני אוהבת קיץ חורף, חם קר, מזיעה בלילה או לא, מעדיפה יום לילה, מה מרגישה באיזה שעות של היממה, צבעים חלומות וכו'

לאתד

יש דרכים לקלף קליפות. אני לא עושה את זה בשעה אלא בשעתיים. הדרך שלי לקלף קליפות היא ללכת עם מילותיו המיוחדות של המטופל ולהבין אותן. מילת המפתח היא להבין. לא לפרש אלא רק להבין-בד"כ גם המטופל לא מבין את עצמו לעומק, אבל כשאני מבינה הרבה פעמים גם הוא מבין. ולכן אני רוצה להגיע בסוף התשאול למקום שבו אני מבינה הכי עמוק שאפשר מאיפה הכל צמח.... זה קשה ומשום כך אנחנו לא תמיד יכולים לעזור במיידי. אבל כשיש הבנה יש עזרה. כל טוב עירית

לא ראיתי

אבל לא מפתיע שבסוף תמיד איכשהו נושא הכסף עולה. איני יכול להכחיש שמדובר כאן גם במשלח יד שמאפשר את קיומן של משפחות, אבל זה לא העיקר. העיקר הוא אם ההומיאופתיה עומדת בסטנדרטים של אנשים שקבעו שהעיניינים צריכים להתנהל לפי תפיסת עולמם. זה העיקר מבחינתם, כסף וכבוד. טובת החולה מעולם לא עמדה בראש סדר העדיפות של המערכת הזו. רק כסף וכבוד. באומרי מערכת יש להוציא מן הכלל אנשים מסויימים טובים וישרים שאת חלקם אני מכיר באופן אישי ויש לי רק דברים טובים לומר עליהם. מערכת היא כל התבנית שהממסד כולו מושתת עליו וכל חבריו כפופים לקביעותיו, מסכימים או לא. הממסד הקונבנציונאלי הוא מבנה תעשייתי שעניינו כסף והרבה. הוא לא ממש מתענין ברווחה. והנה ההומיאופתים מפריעים להם, מהווים מכשול בדרכם לשליטה מוחלטת בכיסי הציבור. כמה עולה תרופה הומיאופתית, 20-50 ש"ח. תרופה שמסוגלת לאפשר ריפוי של כמה וכמה בעיות בעת ובעונה אחת במהירות ובעדינות, וזה קורה בפועל. קורה שאדם מגיע אלי עם בעיה מסויימת, נניח מיגרנה, במפגש שנמשך כשעה הוא מתחיל להזכר שיש לו גם עצירות, כאבי עיניים, בעיות עיכול, בעיות שינה, רגישות עורית ומצבי רוח משתנים וכדומה. הוא מקבל תרופה חד פעמית עם הנחיות כיצד לקחתה. הוא משלם בבית המרקחת משהו כמו 30 -40 ש"ח. הוא עצמו אינו מאמין שיתכן כדבר הזה. תרופה אחת שאמורה להבריא אותו מכל אלה. הוא יוצא יותר סקפטי מאשר הגיע. והנה חולף חודש ומתקיימת שיחת מעקב לבירור השינויים שחלו במהלך החודש הראשון. פעמים רבות קורים שינויים בכל מיני תחומים. פעמים רבות המטופל שוכח מטרדות שסיפר עליהן בפעם הראשונה. הם נשכחו כי פשוט נעלמו מאליהן. פעמים רבות לאחר שחלפו מספר חודשים ואפילו שנים מאז תחילת הטיפול, אני נוהג לקרוא למטופל את החומר שנכתב במשך הזמן. כמה פעמים שמעתי אותם אומרים "איפה, שכחתי לגמרי מזה, וו אני לא מאמין שהייתי בסרט הזה, אתה מזכיר לי נשכחות וכדומה. להרוג רפואה כזו, זה פשע נגד האנושות לא רק נגד ההומיאופתים.

ואללה - מזכיר הנשכחות

כתבת - "פעמים רבות לאחר שחלפו מספר חודשים ואפילו שנים מאז תחילת הטיפול, אני נוהג לקרוא למטופל את החומר שנכתב במשך הזמן. כמה פעמים שמעתי אותם אומרים "איפה, שכחתי לגמרי מזה, וו אני לא מאמין שהייתי בסרט הזה," מנסיוני זוהי אחת החוויות המרגשות והמעמיקות לשמוע איך דיברתי עם מה התמודדתי, להזכר בתהליך הטיפולי ולראות את הדרך וואו ! אשריך אלישוע שתזכה להעמיד דורות של הומאופטים - ואנשים בעלי ראייה הומאופטית

משהו קורה !!! הדיאלוגים כאן

מעמיקים אמיתיים וחודרים ללב ולכל פינה שפויה נוספת ממש קבוצת לימוד חברותא ישר כח !!! דניאל

למעלה