ראיתם מי הנהג הדורס?

SupermanZW

Well-known member
בגלל שהוא סלב הוא יצא ללא עונש. אני בכלל לא נכנס לשאלה האם הוא אשם או לא אשם (אני לא יודע ואין לי טענות בנושא), אלא פשוט יודע איך דברים עובדים. עם אזרחים פשוטים מדקדקים, סלבים הם "מורמים מעם", הקריטריונים עבורם אחרים.

רוב הזמן נח

Well-known member
בגלל שהוא סלב הוא יצא ללא עונש. אני בכלל לא נכנס לשאלה האם הוא אשם או לא אשם (אני לא יודע ואין לי טענות בנושא), אלא פשוט יודע איך דברים עובדים. עם אזרחים פשוטים מדקדקים, סלבים הם "מורמים מעם", הקריטריונים עבורם אחרים.
הכי חשוב אם הוא אשם או לא.
למשל אם זה היה באמצע כביש מהיר והיא פתאום רצה לשם, אז ברור שמי שדרס אותה לא אשם בכלל.

אבל אם זה למשל מעבר חצייה ללא רמזור והיא חצתה אותו ואז הוא עבר שם ודרס אותה, אז 100 אחוז הוא אשם.

SupermanZW

Well-known member
הכי חשוב אם הוא אשם או לא.
למשל אם זה היה באמצע כביש מהיר והיא פתאום רצה לשם, אז ברור שמי שדרס אותה לא אשם בכלל.

אבל אם זה למשל מעבר חצייה ללא רמזור והיא חצתה אותו ואז הוא עבר שם ודרס אותה, אז 100 אחוז הוא אשם.
אמרתי כבר שאני לא יודע אם הוא אשם או לא, וכמובן, אם הוא לא אשם לא מגיע לו עונש ואם הוא אשם מגיע לו עונש, אבל בלי קשר, בגלל שהוא סלב, הוא לא יקבל עונש אפילו אם יימצא אשם, או לכל היותר עונש סמלי ביותר. דוגמה, השופט אביגדור קלגסבלד הרג ברשלנות אישה בת 23 וילד בן 5 בתאונת דרכים בה נקבעה אשמתו, הוא נדון ל15 חודשי מאסר בפועל וישב 6 חודשים בלבד. אם אתה או סתם פלוני אלמוני היית הורג ברשלנות שני בני אדם בתאונת דרכים, היית נדון ל15 שנים ועם קיצור שליש על התנהגות טובה היית משתחרר אחרי 10 שנים, די בכך כדי להמחיש את כפפות המשי בהן נוגעים בסלבים.

SupermanZW

Well-known member
בכתבה מאתמול כתוב שדורי טען שנסע בירוק והולכת הרגל חצתה באדום, למה זה לא היה כתוב מהתחלה? למה חיכו עם פרסום פרט זה בתגובתו? יכול להיות שהוא בכלל לא אמר את זה ועיתונאי משועמם חיפש רייטינג? האם למישהו יש ספק שתאונת הדרכים כבר נחקרה עד תום?

המשטרה כבר יודעת האם דורי בן זאב אשם בתאונה או לא, אבל התקשורת מנסה לסחוט רייטינג, לכן רק מטפטפים, טיפה בכל יום, לשמור על המומנטום.

Harrington

Well-known member
מנהל
בכתבה מאתמול כתוב שדורי טען שנסע בירוק והולכת הרגל חצתה באדום, למה זה לא היה כתוב מהתחלה? למה חיכו עם פרסום פרט זה בתגובתו? יכול להיות שהוא בכלל לא אמר את זה ועיתונאי משועמם חיפש רייטינג? האם למישהו יש ספק שתאונת הדרכים כבר נחקרה עד תום?

המשטרה כבר יודעת האם דורי בן זאב אשם בתאונה או לא, אבל התקשורת מנסה לסחוט רייטינג, לכן רק מטפטפים, טיפה בכל יום, לשמור על המומנטום.
או שבשלב הפרסום הראשוני עדיין לא כל המידע היה בידי התקשורת (ואף לא בהכרח בידי המשטרה). אמנם לא תזכה לשמוע ממני הרבה מילים טובות על התקשורת הישראלית בדרך כלל, אבל אני מתקשה לראות אותה 'יושבת' על פרט מידע כה חשוב רק כדי שתוכל למחרת לשחרר עוד כמה שורות בנושא.

למעלה