ראיתם סדרה הרופא הטוב?

ראיתם סדרה הרופא הטוב?

מה דעתכם?
אתמול ראיתי פרק ראשון והרגשתי ממש רע. לא מסוגלת להמשיך לראות.

כי בעיני מצב כזה הוא חלום עבור הבן שלי

שיצליח ללמוד, שימצא עבודה. שיהיה עצמאי.
הדבר הכי חשוב בעיני שימצא זוגיות, אבל לפחות בתחילת הסדרה לא התייחסו לזה.
ובסדרה אני רואה את הקושי של העולם בחוץ לקבל אותו.
וברור שיש דברים מוגזמים (לפחות לעומת הבן שלי): הבן שלי רגיש יחסית, יודע שיש דברים שלא אומרים, יודע לשקר. אבל כל פעם שמראים את הגיבור לא מבין ציניות, הלב שלי מתכווץ. או כשהוא לא מצליח לדבר כששואלים אותו שאלה.
לבן שלי יש יתרון אחד עליו, יש לו אותנו ואת האחים שלו.

grayart

New member
יש המון אסים מבוגרים רופאים

מהנדסים, פרופסורים ודוקטורים.
יש מלא אסים מבוגרים נשואים ועם משפחות.
והם בכלל לא מאובחנים.

אחותי אומרת כבר המון שנים על אבא שלי (שמתקרב ל80) שהוא אספרגר.
אמא שלי אמרה עליו תמיד שיש לו נכות חברתית.
אבא שלי רופא, ואני בטוח שאם היה עובר איבחון הוא בהחלט היה מאובחן.

יש משהו בדברייך, לחברה קשה לקבל את המאובחנים.
הרבה אנשים חשבו שאבא שלי דפוק כבנאדם וחסר רגישות, אבל מאוד העריכו אותו כרופא מעולה.

לפעמים גם להורים קשה לקבל את האבחנה.
מרגע קבלת האבחנה הם מרגישים שקץ עולמם וילדם נידון לכישלון מקצועי, רומנטי, חברתי....
זה שטויות במיץ עגבניות!!!
תנקי את הדעות הקדומות מהראש שלך, אחרת את יוצרת נבואה שעלולה להגשים את עצמה.

arana1

New member
בוודאי

אני אישית מכיר כמה כאלה, וכמו שאמרת זו בעיה כי הם מסומנים כנכים חברתית

הכרתי מקרוב ואישית רופא ממש גאון, מנהל מחלקה ומדהים בתחומו ( כי הוא יודע לשלב הבנה מאוד עמוקה בטכנולוגיה ומדע עם רפואה) שהמגע היחיד שלו עם אנשים הוא רק דרך הפרספקטיבה המקצועית, חוץ מזה הוא לא צריך ולא יכול למגע שמשום מה עדיין נחשב חברתי, ולדעתי ככה פועלים אנשים שדווקא נהנים מחיבור טוב מאוד בין הלב לרגש, בין הגוף לנשמה, שלכן מבחינתם מגע בין אישי זה דבר הכי אינטימי ולא משהו שצריך כל הזמן ליישם מול כל מה שזז כמו שהנ"ט עושים, אז נכות זה לא, זו עדינות ורגישות, שהנורמה לא מוכנה להכיל ולהבין מטעמים שלא כדאי שאפרט

נכון אבל

צריך לזכור שיש גם המון אסים ממוצעים ולא גאונים ובכלל גאונות או כישרון נדיר זה עניין נדיר מאוד בכל האכלוסיה גן אם על הרצף זה יכול הרבה יותר לבלוט כי לא כל האסים כמו הדמות בסדרה הזו ממש לא רובם לא .

arana1

New member
לא חושב שנכון או אפשר לשפוט כך

ביחוד לא במקרה של אוטיזם, שיש הרבה אוטיסטים שלא יכולים לבטא את עצמם דרך הדיסציפלינות הקיימות או דרך מסגרות התפקוד המסורתיות, ולדעתי זו טעות לראות בהם ממוצעים בגלל זה, דווקא בגלל שעצם החלוקה לגבוה ונמוך כל כך הכי מטעה כשמדובר באוטיזם ולכן דווקא בו עצם חוסר ההתאמה למסגרת, שכרגיל מבוססת על הנחות מאוד מסויימות של יחסי נפש גוף, לא מעידה בהכרח על מה שאתה טוען ולדעתי אפילו סביר שלהפך, מה שגם קושר את כל העניין לבעיות וקשיי התפקוד.

זה שגאונות נדירה, בינתיים, גם, לא מעיד כלום, ושוב, אם כבר אז אולי דווקא להפך, כי יש משהו באוטיזם שמאתגר את עצם שאלת הנדירות, משמעות הממוצע, ובכלל כל הדירוגים והמדדים הידועים, ולא במקרה

לא דברתי על חלוקה לתפקודים

אני לא מאמין בנמוך וגבוה כקובע יכולת שכלית אני מדבר על אוטסטים שען מדברים והם פשוט לרוב לא אנטלגנטיים לפחות בהוסטל שלי אולי בחוץ זה שונה אבח אני הופתעתי רוב האוטסטים בההוסטל שלי לא מתעסקים בלימודים ולא מאוד אנטלגנטיים

arana1

New member
לא הבנת בכלל

ממש לא קשור לחלוקה לתפקודים, אולי רק בעקיפין, הכוונה שכל דיסציפלינה, עצם התפישה של דיסציפלינה, מקצוע, מסגרת, מבוססת על הנחת יסוד מאוד מסויימת, כזאת שמקבעת קשר גוף נפש מאוד מסויים, ובדיוק במקום שבו אנשים מסויימים הכי זקוקים לתנועה, אז בגלל זה אוטיסטים יכולים להיות הכי גאוניים ודווקא בגלל זה ללא שום אפשרות לביטוי עצמי
לפחות כל עוד החברה מאורגנת כפי שהיא

את זה אני מבין

היו גם הרבה דמיות בהיסטוריה שזה לא התאים להם למשל דה ויצי שברח מלימידה ממסדית או אנשטיין זה ידוע מאוד אתה טוען שעד שלא תהיא אפשרות ללימדה באופן אוטסטי לא נוכל לבחון יכולות שכליות לימודיות אצל אוטיסט כלונר לא נוכל באופן נורמטיבי לכמת את זה ? דווקא מאוד מסכים לכן פרשתי מכל מסגרת .

arana1

New member
תחשוב

עצם תפישת המסגרת, התפקיד, הדיסציפלינה, המקצוע... מבוססת על הנחה מאוד מסויימת של יחסי שכל-רגש, גוף נפש, שפה-מציאות,אובייקט-סובייקט,פרט-קבוצה..., האוטיסטים ככלל, גם המיעוט שמצליח לתפקד, ובהצלחה, ובמחיר לא פשוט,חורגים מהנורמה לא בגלל שהם לוקים בתסמונת או פגומים או נכים אלא בגלל שזהותם מבוססת מלכתחילה על צורה שאינה תואמת לדרך שבה הנורמה מיישמת, ללא מודע, את היחסים האלה, ואחרים כמו אלה.

אבדתי אותך

לא דברתי על זה שהם לקוים אלא שהרבה מהם לא ממש אוהבים ללמוד או מצליחים בזה , אני נמצא בהוסטל ורוב האוטסטים כאן לא עוסקים בלימידה כמוני .... ולמען האמת הם גם לא נראים אנטלגנטים ממש מעט כן גם אני ישבתי כך שאוטסטים נוטים לאנטלגנציה גבוה אבל הרבה כאן מש לא אפילו להפך ..

אם לא תסביר באופן ברור

לא אוכל להבין את הקשד אני צריך כמו שאמרת גם בפייסבוק פירוק לגורמים קטנים כדאי לחבר לתמונה אתה אוסאטיבי מידי עבורי כמו שלפעמים אני לך ולאחרים .

spirt20

New member
אני אספרגרית ופסיכולוגית :)

אחותי אוטיסטית בתפקוד גבוה והיא טרם מצאה את הדרך

אני לא אוהב את החלוקה לתפקודים

זה מעליב ולא נכון וחבל שעדיין משתמשים בזה כי יש " נמוכים " שתקשרו בסוף בצורה יוצאת דופן ומאוד נעלבו מהמונח הזה גם אני נעלב כאוטיסט לא ורבאלי שמתקשה מאוד ביום יום

אני לא אוהב את החלוקה לתפקודים

זה מעליב ולא נכון וחבל שעדיין משתמשים בזה כי יש " נמוכים " שתקשרו בסוף בצורה יוצאת דופן ומאוד נעלבו מהמונח הזה גם אני נעלב כאוטיסט לא ורבאלי שמתקשה מאוד ביום יום

arana1

New member
הדאגה מובנת

הבעיה שרוב ההורים אם לא כולם בטוחים שהדרך היחידה להבטחת עתידו של הילד עוברת דרך הכחדת מאפיינים שהכי חיוניים לילד ומגלמים את כל מה שטוב בו.

זו בעיה קשה, כי החברה באמת לא בנויה להכיל אוטיסטים, לפחות לא בינתיים, אלא שבכל מקרה הנסיון לאלף אוטיסט לזהות נורמטיבית יותר הוא בעייתי מאוד,
ואם יותר יותר הורים יתעקשו להגן על הילדים שלהם כפי שהם גם החברה תשתנה

arana1

New member
סדרה טובה מאוד

אם כי באופן בלתי נמנע נוטה קצת להגזים עם הסטראוטיפים של האוטיסט כקר וחסר רגשות,
יחד עם זה, הדמות משוחקת טוב, והקונפליקטים מוכרים ומדוייקים, ונותנת יפה מאוד זבנג בראש איפה שצריך.

אני מאוד אהבתי את הסדרה ובכלל לדעתי המקום היחיד שמספק מעט חדשות טובות לעניין האוטיסטי הוא רק המדיה, שמקדימה את זמנה ומתחילה להבין מה שהאקדמיה כנראה לא תבין לעולם, שאוטיזם זו זהות, יפה עמוקה ומדהימה ובעלת ערך שלא יסולא בפז

ראיתי 18 פרקים

די אהבתי את הסדרה.
מצד שני אוטיסטים כל כך שונים ביניהם שהסרט בעצם לא אומר הרבה על אוטיסטים אחרים...

למעלה