ראיתם עכשיו את הפרק על טלקינזיס?

MasterCool

New member
באותו נושא ../images/Emo137.gif

קודם כל, אני ספקן לכל נושא הטלפתיה וכל הדברים האלה, לא מאמין.. יש הסבר לכל דבר..ככה אני חושב לפחות, אבל קשה לי להסביר את זה: אמא שלי הייתה בהופעה של גם אמן חושים כזה בטח בסגנון של נמרוד הראל, אחותי התקשרה אליה באמצע ההופעה, ואז ה'אמן חושים' אומר "הגברת עם הפלאפון" אמא שלי חשבה שהיא מפריעה בהופעה עם הפלאפון, אבל הוא אמר לה "תגידי למי שאת מדברת איתו/ה שיחשוב על קלף, כל קלף" היא דיברה עם אחותי, אז אחותי חשבה על קלף מסויים, והבנאדם אמר את הקלף, תראו אני לא יודע, אני די ספקן, אבל באמת שקשה לי להסביר את זה....

הנה תקרא את זה ../images/Emo26.gif

המחשבות שלנו מבוססות על אותות חשמליים ופעילות כימית. בין הנויירונים במוח עוברים אותות חשמליים זעירים, אלו המחשבות שלנו, כמות עצומה של אותות חשמליים מהירים עוברת בכל שניה ושניה בין מאות מילייאדים של נויירונים במוח, האותות האלו חלשים מאד אך ניתנים למדידה באמצעות אלקטרודות רגישות מאד שמוצמדות לקרקפת, או במקרים מסויימים אף מוחדרות לתוך המוח עצמו (במוח איך שום עצבים כך שהמטופל לא מרגיש שום כאב, זה כמו לתקוע אלקטרודה בציפורן), אם למדת פעם חשמל אז אתה יודע שכאשר זרם חשמלי עובר בתוך מוליך נוצר מסביב לתיל גל אלקטרומגנטי שניתן למדידה, זה קורה גם בזמן שברק עובר בין עננים, וכאשר אות חשמלי עובר בין הנויירונים במוח, זה למיטב ידיעתי מה שהאלקטרודות האלו מודדות. הנה קרא את זה, משהו מאד מעניין בנושא.

MasterCool

New member
עדיין אבל איך אתה מסביר את

זה שנגיד הם עושים משהו של קריאת מחשבות, אבל לפעמיים בדברים הכי פשוטים הם נופלים.. נגיד, בתוכנית של אורי גלר, היו כמה שקראו מחשבות הכל טוב ויפה, באמת מרשים, אבל שהם באו לעשות משהו קצת יותר מזה, או שגילו איך הם עשו, או שזה היה יותר מדי שקוף.. גם לנמרוד הראל יש הסברים לדברים שהוא עושה, לחלק אין, זה נכון, אבל אם יש הסברים לחלק מסויים, אז זה רק עיניין של זמן עד שיגלו את החלק השני, מבין..

ההודעה שלך קצת מבולבלת

לא לגמרי הבנתי אותך, בכל אופן, עד היום מעולם לא הצליחו להוכיח תחת פיקוח מדעי יכולת טלפאטית כלשהי, כאשר מושיבים אדם בחדר סגור ובוחרים עבורו באופן אקראי לגמרי (בעזרת תוכנת מחשב לדוגמה) מילה, או מספר, או ציור, הוא אף פעם לא מצליח "לשדר" את מה שנבחר לאדם שנמצא מחוץ לחדר, כל הטריקים של טלפאטיה כביכול מבוססים או על כך שהקוסם מציץ בדרך כלשהי בציור (בעזרת מראה, מצלמה, סימנים שנשארו על המשטח שעליו הונח הדף....) או שבדרכים פסיכולוגיות פשוטות שהודגמו כבר ע"י נמרוד הראל הוא גורם לאדם מולו לחשוב על מספר ספציפי או ציור ספציפי ואז הוא כביכול "קורא את המחשבות שלו" ויודע מה האדם שמולו בחר, זאת בזמן שהוא באופן מכוון גרם לו לחשוב על הדבר הזה.

BolraK

New member
רק תוספת קטנה

למרות שזה אפשרי להשפיע על בן אדם בעזרת סוגסטיות, אני מאמין שנמרוד הראל לא משתמש בזה בכלל.... למשל הקסם עם הכספומט, אני בטוח כמעט ב-100% שזה לא קשור לזה שנמרוד השפיע עליו... ראיתי מיליון קסמים של מנטליזם שזה נראה כאילו הקוסם השפיע על הבן אדם אבל בתכלס יש טריק כלשהו מאחורי הדברים. אני אתן לך דוגמה- זוכר בעונה הראשונה שנמרוד אמר לצופים בבית לחשוב על מספר והמספר היה 37? הוא טען שהוע עשה את זה ע"י כך שעל המסך עברה דמות עם המספר 37 על הגב וזה מה שהשפיע על הצופים. האמת היא שזה בכלל לא קשור...אולי על אחוז מסויים מהאנשים זה כן השפיע אבל בעיקרון העניין הרבה יותר פשוט: הוא אומר לך לבחור מספר מ-1-50, מספר דו ספרתי וששתי הספרות שלו הן אי זוגיות. זה מצמצם את זה ל-8 אפשרויות בסך הכל וסטטיסטיקות הוכיחו שרוב האנשים יבחרו דווקא במספר 37.... בלי שום קשר לאיש שעבר ברקע. מה אפשר ללמוד? כל הסבר שכביכול נמרוד נותן בתוכנית אתה יכול לדעת שזה לא ההסבר האמיתי...הוא אף לא מגלה איך עושים את הטריקים.

העיקר שאתה מבין שזה טריק ../images/Emo13.gif

שאלו פעם את ג'יימס רנדי מדוע הוא לא מפרסם באתר שלו את כל הדרכים האפשריות לכופף כפית "בכוח המחשבה" כדי לעזור לזהות שרלתנים למיניהם, הוא ענה שזה חסר כל תועלת משום שיש עשרות דרכים שונות ומשונות לגרום לכפית להתכופף או להראות כאילו היא מתכופפת, אפילו אם הוא יפרסם 20 מדרכים האלו באתר שלו יתישהו יגיע השרלטן התורן שיכופף את הכפית בדרך אחרת ואז אנשים יגידו - הנה זה אמיתי! לגבי מה שכתבת, לדעתי זה שילוב גם וגם

BOSS77

New member
לא מדוייק בכלל, כנס אחי

הסטטיסטיקה אמנם עזרה קצת לנמרוד בקסם הזה, אבל את רוב העבודה עשה האיש שעבר ברקע. זה מוכח ובדוק כל העניין הזה עם התת מודע ואני בעצמי הצלחתי הרבה פעמים בצורה הזאת לדעת על איזה מספר אנשים חושבים. ניראה לי שגם אם נמרוד היה אומר לחשוב על מספר אי זוגי כלשהו בין 0 ל-50, רוב האנשים היו חושבים על 37.

BolraK

New member
מגניב...מוח זה פשוט דבר מגניב חחח

דרך אגב, ראיתי פעם ניסוי שלקחו קוף וחיברו לו אלקטרודות למוח שקלטו את האותות החשמליים ותרגמו אותם למחשב וכך הקוף יכל לשחק במחשב (לא בדיוק משחק, יש על המסך נקודה וריבוע והקוף צריך להכניס את הנקודה לתוך הריבוע) בעזרת המחשבה בלבד.... מגניב אה? לא קשור לנושא הפורום אבל עדיין מגניב חחח....

זה כתוב גם בקישור שנתתי לך קודם

למה לא קשור לנושא הפורום? כן קשור. קראתי לפני הרבה שנים כתבה על מחשב ש "קורא מחשבות" הוא עבד באופן פשוט למדי (בגדול, מבחינת עקרון הפעולה) חיברו אלקטרודות לראשו של אדם נבדק ונתנו לו 12 כרטיסים שעל כל אחד מהם רשומה מילה אחרת, נתנו לו לחשוב על המילים ובכל פעם שהוא הסתכל על כרטיס וחשב בראשו על המילה הקליטו את גלי המוח שלו, התברר שעבור כל מילה שעליה הוא חשב התקבלו גלי מוח מעט שונים, מעין טביעת אצבע מוחית כזאת, הכניסו את המאפיינים של כל חתימה כזאת לתוך תוכנת מחשב, ומרגע זה ואילך התוכנה הצליחה לזהות בכל פעם על איזה כרטיס הנבדק מסתכל ולרשום את המילה הזאת על המסך, זה כמו טלפאטייה אבל זה כבר באמת מדעי, הכוונה האמיתית כאן היא לאפשר יום אחד לאנשים נכים לחזור ולתפקד שוב.

0Pandemonium0

New member
במוח אין עצבים? אתה בטוח?

המוח מלא נוירונים, שהם, עד כמה שאני יודע, תאי עצב.

אין במוח תאים שמעבירים תחושות כאב

ניתוחי מוח רבים אף נעשים ללא הרדמה כאשר המטופל מדבר עם המנתחים תוך כדי הניתוח. אני לא זוכר אם הנויירונים הם סוג של תאי עצב אבל בכל אופן הם לא מעבירים תחושת כאב.

BolraK

New member
100%

אין עצבים במוח......גם אני ממש התפלאתי... אבל זה דיי הגיוני כשחושבים על זה- תפקידם של העצבים הוא לשלוח למוח סימני מצוקה בעיקרון, אז אם משהו קורה במוח, למי העצבים ישלחו את סימני המצוקה חחחחח. זה כמו שראש הממשלה ישלח לעצמו תלונה על התנהלות הדברים במדינה

למעלה