ראיתן את הפורום "נשים שלא רוצות

Arfilit

New member
הנושא מאוד מעניין וחשוב בעיני

אני מקווה שזה לא יתגלה כפורום שבו יש רוב של מתבגרות מרדניות שעסוקות בלשנוא ילדים, אלא באמת נשים עם תפיסת עולם שהשקיעו ומשקיעות בענין מחשבה.

sipi1

New member
הנושא רציני, הכותבות הרבה פחות

נכנסתי וקראתי ברפרוף, ולא ראיתי גישה רצינית ושיקול דעת. ראיתי ביטויים איומים (דיברו על אמא שמשריצה שבעה ילדים, דיברו על שינאה לילדים, דברים כאלה), וזה הוציא לי את החשק להמשיך לקרוא או להגיב. דווקא כאם למשפחה גדולה, ברור לי שילד צריך לבוא ממקום של רצון ואהבה - אבל לא נראה לי שיש טעם בכלל להיכנס ולדבר שם על האושר הגדול, על הנתינה ועל כל מה שקשור בילדים. הרגשתי רצון לומר להן בדיוק את המשפט המאוס עליהן - כשתגדלו תחשבו בצורה אחרת... והערה עקרונית - כמו שפורום הנקה מיועד לתמיכה בנשים מיניקות, ומתקומם על מי שנכנסת מדי פעם רק כדי לעורר ויכוח למה בכלל להניק, וכמו שהפורום הזה מיועד לנשים אחרי לידה ולא לבנות עשרה שלא יודעות מה הן רוצות מעצמן בכלל, כך אני חושבת שאין לנו מקום להיכנס ולתקוף נשים שלא רוצות ללדת במגרש הביתי שלהן.

אלינה12

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם כל מילה

לדעתי כל זה נובע מפחד שלהן לקחת אחריות, אבל זה לא עניין שלי להטיף להם את זה. כשיגיעה זמן הם יביאו ילדים ואם לא, זה עניין שלהם בלבד. כל אחד עושה טעויות שלו.

Arfilit

New member
אבל אני לא תוקפת

אני לחלוטין חושבת שזה לגיטימי להחליט לא להביא ילדים לעולם ואני חושבת שהחברה שלנו צריכה להיות הרבה יותר טולרנטית כלפי האנשים והנשים המחליטים זאת.

מאז

New member
לא לגמרי מסכימה איתך

אם תקראי את ההודעה שלי למטה, תראי שסה"כ התחושות האלו לא זרות לי, ואני חווה אותן, וגם את היפוכן. אבל - נדמה לי שלא בכל תחושה או מחשבה צריך להיות גאים. יש מחשבות שצריך להתמודד איתן. אני חושבת שההרגשה "אני מאוד רוצה ילד" ו"אני לא רוצה בכלל ילדים" אינן ממש שוות משקל. (טוב, יש לי עוד הרבה מה לומר אבל המוביל בדרך להביא לי ארגזים...)

Arfilit

New member
אני חושבת שהן לחלוטין שוות משקל

מן הבחינה שאין מקום לשפוט את זו וגם לא את זו. זה לא ענייני מה כל אחד מחליט לגבי הבאת ילדים לעולם.

מאז

New member
טוב, כאן את כבר פותחת דיון

על פוסטמודרניזם, רלטיויזם ועוד כמה איזמים...

debby12

New member
מנהל
זה נושא חשוב

האמת שאני מופתעת שפתחו אחד כזה בארצנו שטופת ה"התרבותיזם".... בחו"ל זה נחשב נושא רציני ובחירה לגיטימית - בשעה שפה זה נחשב מוטרף בדרך כלל. צריך באמת להבדיל בין הטיעונים הרציניים לבין קשקושי שנאה/אנטי - כי השנאה והאנטי הם לא לעניין. אבל צריך לבין שהשנאה/אנטי כנראה באה מתגובת נגד של מיעוט קטן במדינה שבה מי שלא עושה ילדים נחשב מטורף או מסכן (לא שזה מצדיק כמובן).

ליצה

New member
לא מבינה אותן, אבל...

חושבת שזכותן לכתוב ולתמוך אחת בשניה. ואל לנו להכנס ולהטיף, כמו שלא היינו רוצות שיכנסו ויפריעו לנו בפורומים שלנו.

lulyK

New member
לא מצליחה להבין מה אמור להחזיק

את הפורום הזה. כמה אפשר לדבר על משהו שאת *לא* מתכוונת לעשות? מישהי באה לפתוח איתי פורום נשים שלא מתכוונות להיות שופטות בעליון?

mummy

New member
כשזה משהו שכל העולם ואשתו

דואג כל בוקר צהריים וערב להגיד לך מה דעתו על ההחלטה (האישית לגמרי) הזו שלך, יש הרבה מאוד מה לדבר על זה. בארץ זה מאוד לא טריוויאלי להחליט שאת לא עושה ילדים. כל המוסדות, כל ההתנהגויות, על הערכים הכל מכוון אותך לזה שתעשי ילד וזה מאוד מאוד קשה ברמה הכי יומיומית לעמוד מאחורי החלטה שלא לעשות את זה. תראי רק איזה התנגדויות הפורום הזה מעורר, איך כל אחת שלא מסכימה איתן חושבת מיד שצריך להכנס ולשכנע אותן שהן לא יודעות על מה הן מדברות, שהן מפסידות ושהן עוד יתחרטו כשיגדלו ויתבגרו (כי זה ברור לכולם שרק מי שלא בוגרת, ילדותית, לא אחראית מסוגלת להגיע למסקנה כל כך לא הגיונית שכזו). יש מקום לדבר על הבחירה שלא לעשות ילדים, והרבה, ובעיקר יש הרבה מקום לתת אחת לשניה תמיכה. אין שום דמיון וגם לא קשר להחלטה שאת ואני קיבלנו שלא להיות שופטות בעליון (או מוסכניקיות, גננות או כל בחירה מקצועית כזו או אחרת).

yaelia

New member
מסכימה לגמרי

המדינה שלנו מאז הקמתה מכוונת לאיזו תפיסה דמוגרפית שכבר מזמן לא עומדת בראש סדר העדיפויות. ללא ספק החברה מעודדת ומכוונת למסלול מאוד ברור של ילודה. הבחירה להיות הורה היא בחירה שצריכה לנבוע מרצון ומתוך ידיעה שאת רוצה להיות כזאת, בדיוק כמו שישנה הבחירה לא לרצות להיות הורה, כשכל השיקולים שכלולים בכך נלקחים בחשבון. אני כמובן מכבדת ואין לי בעיה עם כל בחירה שהיא, אבל מנסיוני הדל אני יכולה לומר שעד הרגע בו הלל נולד ואני הפכתי לאמא לא היה לי שום מושג איך זה מרגיש. לא הייתי מוותרת על זה לעולם.

אני לא מוכנה להתחייב על זה כבר

מעכשיו...
האמת היא שיש לי חברה כזו שלא רוצה ילדים. אני בטוחה שהיא תשמח לשמוע שיש כזה פורום כי היא ממש זקוקה לתמיכה. בעלה רוצה ילדים ויש עליה לחצים איומים מכל הסביבה, ביחוד אמה הפולניה. אני רק מקווה שזה אכן פורום רציני שדן בנושא ובהשלכותיו ברצינות. אחרת אלו שבאמת זקוקות לתמיכה בנושא לא ימצאו את עצמן בים בנות העשרה שמשום מה לא רוצות עכשיו ילדים.

Arfilit

New member
אני חושבת

שזה פורום שיש לו פוטנציאל להתגבש ולהיות פורום רציני. כרגע יש שם הרבה בלאגאן והתלהמות - וזה קשור להרבה מבקרים תוקפניים שבאו להזדעזע מן הבחירה "התמוהה" שלא להביא ילדים לעולם.

מסכימה לגבי הלגיטימיות של הבחירה

אבל לא מרגישה צורך לקחת חלק. נראה לי פרוזאי על גבול הלא מעניין (במובן של לא רלוונטי מבחינת קריטריון לרצוני לתקשר או להתחבר). נראה לי אגב, שהצומת האמיתית, המשקל הכבד, מונח - או לפחות צריך להיות מונח - על הבחירה בהורות. לו יותר אנשים היו מתייחסים בכובד ראש לבחירה הקשה הזו, ומוותרים עליה כי זה לא מתאים להם, עולמנו היה נראה הרבה יותר טוב. ממש לא כל אחד חייב להיות הורה, וכדי להיות הורה טוב מספיק, נדרשת מסירות נפש וויתורים מרחיקי לכת, שלא מוצדק להיכנס לזה (בעיני), סתם כי מתחשק, או מקובל, או החמות לוחצת.

למעלה