ראיתן את הפורום "נשים שלא רוצות

הגרי3

New member
אני דווקא רוצה להיות שופטת בעליון

אפשר בבקשה לפתוח עבורי פורום או שניים? (כי יש לי קודם את המחוזי והשלום על הראש...)

בלינקה

New member
הנה יש לך שותפה לפורום

ונוכל להיות מנהלות ברוטציה

הנה עוד פורום שאין לי עניין

להיות שותפה בו
אם כי יש לי עניין להכיר את אלה שכן רוצים להיות שותפים בו
אז אני מוזמנת או לא?

מצידי אין בעייה

אם את גם יכולה על הדרך, להגיד לו שלא ישכח לתכנן ולבנות גם את חיי המשפחה שלנו, אני וצוות הגמדים כאן מאוד נודה לך

Arfilit

New member
לוליק -

צריך להבין שמדובר במקרים בהם הבחירה שלא להביא ילד לעולם היא בחירה פוזיטיבית, כלומר החלטה שנעשית ולא משהו שקורה לך כי יצא ככה. צריך להבין עוד, שבחוגים רחבים מדובר בבחירה שהיא לא לגיטימית או לא מקובלת ברמות שונות - בין אם זה נאמר בפה מלא ("יעבור להן"; "הן עושות טעות") ובין אם באופן בלתי מודע אנשים חשים שאישה שלא מביאה ילד לעולם היא בדרך כזו או אחרת פגומה, במיוחד אם זה מבחירה. על הרקע הזה, אני בהחלט יכולה להבין איך נשים שלקחו את ההחלטה הגדולה הזו, צריכות תמיכה בהתמודדות עם החברה בה אנו חיים ועם הנורמות המאוד שמרניות בהן אנו נתקלים. לדעתי זה נושא חשוב, משום שאני מאמינה גדולה בפלורליזם ובבחירה אישית.

lulyK

New member
כולכן צודקות.

זו היתה תגובה מהירה וכנראה שטחית שהתייחסה לשלושה שירשורים הראשונים שנתקלתי בהם (למה סבתות חייבות להראות תמונות, למה ילדים לא תמיד חמודים ושאר נושאים נגטיביים שאולי קשורים לבחירה פוזיטיבית). בעיניי זו בחירה לגיטימית.

בלינקה

New member
דווקא יש לי חברה כזו

היא מרגישה שהיא לא מסוגלת לתת מעצמה לילד, שהיא לא *רוצה* לתת מעצמה לילד, אלא רוצה להיות לעצמה ובעצמה (עם או בלי בן זוג). אני לא מזדהה עם התחושה, אבל היא נראית לי לגיטימית לגמרי. נכנסתי לפורום ההוא לפני כמה זמן, וראיתי שם גם כמה נשים בוגרות ומנומקות, שבודאי מצרות על השתתפות ילדות קטנות בפורום שלהן. אבל זה מה יש.

אביטלתל

New member
גם לי יש חברה טובה במצב דומה

אני לא מבינה מדוע יש לאנשים בעייה עם אנשים שלא רוצים ילדים אני חושבת שנוצר צורך בפורום כזה במדינה שלנו פה עשיית ילדים זה משהו שחייבים לעשות (לטפל בהם זה כבר משהו אחר, אפשר לעבוד 14 שעות ביום ולהשאיר אותם עם מטפלת) ואם לא עושים ילדים לכולם יש זכות לשאול ולהתווכח על מה ולמה יש המון המון לחץ לעשות ילדים אני מבינה את הצורך בתמיכה

mummy

New member
פורום חשוב מאוד בשבילן לדעתי

כמו בכל פורום גם שם יש ילדים/ות קטנים/ות ומשועממים/ות, אבל לפי מה שראיתי בביקור אחד שלי שם מזמן יחסית, יש שם גרעין של נשים מאוד דעתניות ובשלות שעשו החלטה מודעת אחרי הרבה מאוד שיקולים, לא ללכת עם הזרם אלא לבחור במשהו מאוד אחר ושונה. אין לי ספק שהן משלמות על הבחירה שלהן מחיר גבוה בחיי היומיום, ביחוד במדינה ובחברה שכל כך מקדשת, ומוקירה, ומעלה על נס את היילודה (עד כדי כך שאפילו הצליחו כאן להתגבר על השמרנות הדתית שמאפיינת את המדינה אפילו יותר מאשר עידוד הילודה - ומתירים גם לנשים לסביות - שהן כידוע לא משהו שהממסד הדתי אוהב מעודד או מעריך, או אפילו מכיר בו כלגיטימי - לעשות ילדים במימון המדינה. ברוח של "אפילו שאת לסבית, ניתן לך לעשות ילדים. העיקר שיהיו פה עוד ילדים (יהודים- אבל זה כבר סיפור אחר). ולא שאני חושבת שלסביות לא צריכות לעשות ילדים, או שהמדינה לא צריכה לממן להן את זה, או שיש הבדל בין לסביות ללא לסביות - ממש לא. זה לא העניין. ישראל הרי ממוקמת מספר אחד בעולם בכמות ההפריות שנעשות כאן בכלל, בתוך זה גם מספר ההפריות שהמדינה מממנת ולא נעשות באופן פרטי, ובתוך זה גם הפריות שהמדינה מממנת לנשים שמצהירות על עצמן כלסביות שבשום מקום אחר המדינה לא מכירה בהן כחלק מזוג לכלום (לא רישום נישואין אזרחי, לא מיסוי, לא משכנתא, לא כלום). ושוב להבהיר: אני לא חושבת שיש עם זה בעיה, או שאסור לעשות את זה או שזה לא נכון. אני גם לא מביאה את זה כדי להכנס לדיון של האם וכמה המדינה צריכה לממן הפריות בכלל - זה לא האישיו כרגע, אלא רק כדוגמא לעד כמה חשוב כאן וזה מרכזי כאן לעשות ילדים. באקלים כזה, להחליט שאת לא רוצה לעשות ילדים, זה ממש ממש לא קל. ואני בהחלט חושבת שזו החלטה לגיטימית. זה שכולם (כמעט, לפחות באופן תיאורטי) יכולים לעשות ילדים, לא אומר שכולם צריכים לרצות לעשות ילדים, או שכולם חייבים לעשות. אני לא מבינה למה מהרגע שהוקם הפורום הזה כל הזמן יש א/נשים שחושבים שהוא הוקם כדי שישמש במה לשכנע אותן אחרת, שהן טועות. לחלופין אני תוהה כמה פעמים נכנסים לפורום "חד הוריות מבחירה" אנשים שמשכנעים אותן שהן טועות בבחירה שלהן, או כמו שהזכירה כאן מישהי את פורום הנקה - כמה נכנסים לשם כדי לשכנע את המניקות לעבור לפורומולה, ואפשר להמשיך עוד ועוד עם הדוגמאות. אני חושבת שצריך וראוי לכבד את הבחירה שלהן. הפורום הזה הוא בשבילן, ושלהן. מי שרוצה להתעניין, להרחיב אופקים, לראות משהו אחר ממה שהיא מכירה, ואולי אפילו לתמוך למרות שהיא באופן אישי בחרה אחרת - אז שתכנס ותקרא. אבל למה להכנס כדי להכנס בהן? זה ממש מיותר בעיני, וגרוע מזה מניח שאנחנו יודעות יותר טוב מהן מה טוב להן בשביל עצמן. ואם יש משהו שאני שונאת שעושים לי, זה בדיוק את זה. משתדלת לכן לא לעשות את זה לאחרים (ובטח שלא לאחרות...).

מאז

New member
או אה

אני אתייחס לנושא (כי, כמו שכתבו כאן, נראה שהפורום ההוא מורכב מנשים מאוד צעירות. בעיני יש הבדל עצום אם ה"הכרזה" הזו באה בגיל 20 או בגיל 38...) הלידה של איתי (ובעצם, כבר ההריון) הביאה איתה תחושות מאוד הפוכות: מצד אחד, הרגשה של משהו גדול ונפלא שקורה בחיים שלי, הדבר הכי משמעותי, היצירה הכי ענקית, וכו'. מצד שני, לא אכחיש שהיו ימים שהרגשתי שעולמי חרב עלי (חס וחלילה), שאני כבולה, שלא היה ולעולם לא יהיה כבר זמן לפתח את הזוגיות (שצריכה פיתוח...). בדיוק בשבת נפגשתי עם חברה רווקה שחזרה מטרק מדהים, שפגשה בו כל מיני מטיילים מכל העולם. נחשו על מה אני סיפרתי לה (רמז: איתי עדיין לא ישן לילות שלמים). מה שמדהים זה ששתי התחושות ההפוכות הללו הן שתיהן טוטאליות לחלוטין! כך שאני יכולה להבין את זה שנשים לא רוצות ילדים, כמו שאני יכולה להבין את זה שנשים רוצות ילדים הכי בעולם. כי את שתי התחושות אני מרגישה... העניין הוא שעם תחושה אחת טוב לי ועם השניה אני מתמודדת ורבה הרבה.

למעלה