ראיתן?

mise

New member
זו פשוט חוצפה.

להגיד אם לידת בית חוקית או לא חוקית, זה כמו להגיד לי אם ללכת בלי קביים זה חוקי או לא חוקי, מן דבר אלמנטרי שכזה שמנסים לשלוט בו. עוד מעט נצטרך לבטח את מערכת הנשימה שלנו.
 

בלינקה

New member
הם לא מדברים על חוקיות של לידת בית

הם מדברים על מותר ואסור מבחינת מלווי הלידה. למי מותר ללוות ולמי אסור ללוות. אני מקווה לפחות שהבנתי את זה נכון
זה כמו, וסליחה על ההשוואה, שאשה שעוברת הפלה בלי ועדה להפסקת הריון היא לא עבריינית, אבל הרופא שעזר לה לבצע הפלה בלי ועדה הוא כן עבריין. וזה חזיר לדיון שהיה כאן לפני כמה ימים על לידת בית בלי מיילדת, סיכונים וסיכויים.
 

צימעס

New member
ומצד שני - מה עדיף -

ללדת לבד או עם דולה? ללדת לבד או עם מילדת בלי רשיון? אם לא מרשים לאלה לקבל לידה, יש נשים שזה יגרום להן ללדת לבד תוך לקיחת סיכון.
 

בלינקה

New member
אני איתך באופן חלקי

ז"א, אני מבינה לגמרי את מה שאת אומרת. אבל אני גם יכולה להבין את המדינה, שמעוניינת להסיר מעצמה עלויות טיפול בתינוקות/נשים פגועים ופגועות. אז למדינה יש אינטרסים כלכליים, ולנו כיולדות יש המון אינטרסים, שחלקם כלכליים, אבל בראשם בריאותנו, במובן הרחב של המילה. ואני מוכנה לקבל חקיקה בנושא לידות בית שמאלצת נשים או ללדת לבד בבית או ללדת עם מלווה שיש לה הכשרה להתמודד גם עם מצבי מצוקה רפואיים בבית, אם חקיקה כזו תגרום למדינה לתת לגיטימציה ליותר ויותר נשים ללדת בבית, אם חקיקה כזו תיתן לגיטימציה לחברות הביטוח לבטח מיילדות בית ורופאי בית.
 

כרמית מ.

New member
הבעיה היא באחריות ובגבולות

קודם כל - בעצם הגדרת מגבלות כל כך מדויקות לגבי את מי אפשר ליילד בבית ואת מי לא. האם הם לא סומכים על שיקול דעתה של המיילדת/רופא, למיין את היולדות? (יותר קל לי ברמה העקרונית עם מגבלות הכשרה של המיילדת, אם כי חשובות גם הדרישות הספציפיות, ועד כמה הן ריאליות והגיוניות). על שיקול דעתה של היולדת, נניח שלא סומכים, כי לא יודעים מי היא. אבל מיילדת/רופא שהוסמכו לילד הם בעלי שיקול דעת מקצועי - ומצד שני, הם אנשים, שיכולים להסתכל על תמונת המצב המלאה - מה שנהלים לא יכולים לעשות. יש גם מקום לגישות שונות. למשל: הבכור שלי נולד במשקל נמוך. על פי הנהלים - אסור למיילדות ליילד אותי בבית. אבל מה - הבכור הזה הוא תאום, וההסבר ההגיוני ביותר למשקלו הנמוך, הוא התאומות. הסבירות שזה יחזור על עצמו ביחידאי, היא קטנה - כמו הסבירות ב"אוכלוסיה הכללית". הבעיה השניה, היא בעצם המגבלות שהוגדרו, שהן מחמירות מאד מאד, מעבר לכל הגיון. כמו שאמרה נירית שפירא (לא ציטוט מדויק): אסור ליילד בבית אשה עם רחם. זה אומר, שכמעט כל אשה, נפסלת בגלל סיבה זו או אחרת (כולל כאלו שכבר ילדו בבית בעבר, ללא בעיות). אז זה לא חוכמה להגיד - אנחנו מאפשרים לידות בית ממוסדות, אבל בפועל, לא לאפשר כמעט לאף אחת.
 

בלינקה

New member
קודם כל את צודקת

שנית, עוד אין תקנות, הדיונים נפתחו מחדש, בשיתוף נציגות מאמה"י. אני מקווה שהן תוכלנה להטות את החלטות משרד הבריאות כך שהתקנות תהיינה סבירות יותר.
 

תות בר

New member
אני לא יודעת....

בהולנד בפירוש יש את כל הנהלים האלו ולפיהם עובדת כל הרשת המיילדת - גניקולוגים ומיילדות. זה איזשהו מכשיר סינון ראשוני שעוזר למזער את הסיכונים. בהולנד לא היו מאפשרים לך ללדת תאומים בבית. בנוסף, האנשים כאן מאוד טולרנטיים ואף אחד לא היה עושה משהו בניגוד לעצת הרופא/מיילדת. הכללים פה הם בפירוש מחמירים - כל גורם סיכון יפסול אפשרות של לידת בית ומיילדת פשוט לא תסכים ליילד בבית ותשלח לבי"ח. אם זה נכון או לא לעשות כך, קטונתי.....
 

כרמית מ.

New member
תאומים - באמת לא מיילדים בבית

(בהודעה הקודמת שלי, התייחסתי לעבר מיילדותי של תינוק שנולד במשקל נמוך, כאשר הוא תאום - והלידה היא של אחיו הצעיר, היחידאי) לפחות לא מיילדות, וגם רופאים אני לא בטוחה שיסכימו. זה ברור שלא כל לידה מתאימה להתרחש בבית, השאלה היא מי מחליט אם כן או לא. גם אם יש נהלים ברורים (ואני דווקא לא בעד זה), אז הם יכולים להיות גמישים יותר ופחות. הנהלים המוצעים (ואני שמחה לגלות שיש עליהם דיון מחודש, הפעם בשילוב נציגת אמה"י) הם בלתי סבירים בעליל, וכוללים הרבה מצבים שממש לא שוללים לידה בבית, גם אם אולי יהיה צורך באמצעי זהירות נוספים על הרגיל (למשל: אמבולנס בהיכון - כבר הייתי בשתי לידות שעמד אמבולנס מחוץ לדלת).
 
למעלה