ראש המדור רוצה לבוא לכאן

DoronModan

New member
חידה רמ"ד

התבקשתי בפרטי לאשר לו כניסה.
Sen la lasta homa fen', ni ne havus enigmojn.
Ok literoj
אפשר לחזור למדיניות ה-

מיכי 10

Member
ho ve, שמתי לי שעון מעורר ל-4:45, והתעוררתי רק ב-5:55. ):

קראתי, הבנתי, העתקתי לי את החידה לפתק, ואחשוב עליה.
יש עוד הכנות לשבת, מה לעשות. ומיד גם מְטַר טלפונים מהמשםחה...
אז ג'יס ושבת שלום.

Eldad S

New member
כמה השגות:

'fen זאת כנראה רוח חמה (כמו הפֶן אצלנו). אם מדובר על 'homa fen, אולי אוויר חם שמוציא בן אדם. המילה lasta קצת מבלבלת אותי. חשבתי על הנשימה האחרונה של אדם, elspiro, אבל לא נראה לי שלכך התכוונת (מה גם שזה רק שבע אותיות, ולא שמונה).

האגף השני, ni ne havus enigmojn - גרם לי לחשוב על cerbumo, מחשבה, או על cerbo. שוב, לא מתאים לחידה, כי כאן יש שבע ובשני חמש אותיות. לא הגעתי לשמונה.

אין לי רעיון אחר בינתיים. האמת היא שהמילה 'fen מבלבלת אותי, כי אני לא משתמש בה באספרנטו בדרך כלל, אז אני לא בטוח באיזה הקשר או באיזו משמעות השתמשת בה אתה.

DoronModan

New member
עד כה הכיוונים לא משהו

אבל טוב שהעלית אותם. כך תוכל לפסול אותם.
אני בטוח שתגיע בהמשך, כמו תמיד.

Eldad S

New member
ואני בטוח

שלא. כי לפי ההגדרה הנוכחית של החידה אני לא יכול לחשוב על נושאים אחרים. אבל אם אתה בטוח, אני מקווה שבעוד יום או קצת יותר אצליח לחשוב על כיוון אחר.

Eldad S

New member
משהו

אחר, כיוונים אחרים:
חשבתי על האגף השני בחידה - משהו שבלעדיו לא היו לנו חידות.
חשבתי על מוזה (לא מתאים), וחשבתי גם על invento (כלומר, המצאה). אם נראה את vento בתור feno, ונתייחס גם ל-in בתור homa (לא כל כך הגיוני, אם כי אפשרי).

אבל יש לנו כאן רק שבע אותיות, ולא שמונה.

ויש לי גם קושי נוסף בהגדרת החידה. היות שכתבת 'fen ולא feno, זה אומר שקצצת את הסיומת. הפתרון שהצעתי לעיל לא בדיוק מציג חיתוך של סיומות.

אני מעריך שאני עדיין לא בכיוון.

DoronModan

New member
עדיין לא, אבל הכוונה קטנה

לא בטוח שהיה לנו lasta בהגדרות, אבל unua היה לנו.

Eldad S

New member
תודה, אבל...

תודה על ההכוונה. אין לי שמץ של מושג במה מדובר ב-unua או ב-lasta.
אשמח אם תוכל להסביר.
אם תרצה, תוכל להסביר מחוץ לספוילר, אבל לא רציתי לקבל עבורך את ההחלטה, ולכן העליתי את התגובה הנוכחית תחת הגנת הספוילר.

אין לי שום מושג בינתיים איך לפתור את החידה. אולי lasta ייתן לי כיוון מסוים, אבל אני בספק. בכל זאת, בינתיים לא אבקש רמז, פרט להסבר על ה-unua שכבר היה לנו בחידות (לא זכור לי כרגע).

DoronModan

New member
la unua

יכול להיות דברים שהם ראשונים, כמו החודש הראשון, היום הראשון, האות הראשונה...

Eldad S

New member
תודה, אמתין לניסיונותיהם

של שאר החברים בפורום לפתור את החידה.
לי אין צל של מושג כרגע לאיזה כיוון לפנות, אחרי כל הכיוונים שניסיתי בהם (הסברתי לך גם מה הבעיות, תחת הספוילרים). כשתרצה, תוכל לתת רמז, אם יידרש.

Eldad S

New member
כדאי

שאסביר:
השתמשת בהגדרה במילה 'fen. אני מעריך שהכוונה לפן, מכשיר לייבוש שיער. אבל אף פעם לא השתמשתי בזה באספרנטו, אז לא בטוח - אולי בכלל התכוונת לדבר אחר.

ניסיתי גם לחשוב בכיוון של שיכול אותיות, אבל, עפעס, שללתי את זה כמעט על הסף...

בקיצור, כרגע אין לי שום רעיון או כיוון עיקרי שאני יכול לפעול לפיו.

Eldad S

New member
פתרון:

כנראה, זמנגופו...

טוב, נו. נתת מספיק רמזונים.

Eldad S

New member
נ"ב:

מחקתי את ההודעה האחרונה שלך, כי נתת לא רמז, אלא הנחיה לכולם - וזה משהו שרק אני הצעתי, אז חשבתי שאולי לא כדאי לכתוב את זה בלי ספוילר.
אם תרצה בכל זאת להגיד לכולם שצריך להשתמש בשיכול אותיות (למרות שרק אני הצעתי את זה), תרגיש חופשי להעלות את ההודעה מחדש, בתור רמז (אם לא יצליחו לפענח).

DoronModan

New member
כמובן שפתרת

אני משאיר לך לתת את מה שכתבת לך (והאמת חשבתי שכולם יוכלו להנות מזה) כרמז לכולם, אם יהיה צורך, ואם לא אמצא זמן לענות.

מיכי 10

Member
דורון, אז אולי תיתן (את ה)רמז כבר ודי?

חשבתי הרבה על החידה. כתבתי בוורד דף שלם של מילים שהתקשרו לי לחידה, ועדיין לא מצאתי בביטחון. הכל נמחק לי, משום מה. אבל כמובן שאוכל לשחזר, כי הכל היה ממחשבות שלי, שבדקתי במילוני מורז'ן ו-PIV.

עוד מילה שעלתה בדעתי:
Inĝenieco - כושר המצאה.

Eldad S

New member
מיכל, בחידה הזאת יש שני רמזים:

רמז אחד הוא המילה lasta, ומה היא אומרת בהגדרה.
הרמז השני הוא (העליתי את זה באחת ההצעות שלי לפתרון, ודורון אישר בתגובתו): יש כאן איפשהו שיכול אותיות.
צירוף של שני הרמזים הללו מביא לפתרון.

מיכי 10

Member
ואתה רואה?

לא קרה כלום! הרמזים האלה לא אומרים לי שום דבר, ואני נמצאת עדיין באותו מקום...

למעלה