ראש הממשלה הזחוח שלנו

Fasz

New member
ראשית, אין זה נכון להשוות בין ישראל

לשבדיה. כאשר השבדים ישקיעו קרוב לרבע מתקציב מדינתם הכולל בצבאם, אז נוכל להשוות. הרעיון הנחמד ביותר בכלכלה השבדית, הוא החלוקה לאיגודי העובדים המנהלים משא ומתן אל מול מעסיקיהם על זכויות העבודה שלהם. מה גם, שהמשק בשבדיה מופרט הרבה יותר מאשר המשק בישראל. בשבדיה קיימות 4 חברות חשמל, על אוכלוסייה של כ-9 מליון אנשים. אך גם השוואה זו אינה נכונה לחלוטין, שכן המיקום הגיאוגרפי של שבדיה מאפשר פירוז של מקורות האנרגיה השונים, והפיכת שוק האנרגיה לשוק מאורגן. אתה יכול להציץ בארכיון פורום הליכוד, שם לפני חודש וחצי לבערך, ניהלתי שיחה בנושא עם המשתמש "משקיף25", לפרטים נוספים.
 
ואתה עוד טוען שאינך קפיטליסט קיצוני

על אנשים כמוך נאמר מי שדוחה את הפשרה, בסופו של דבר ייאלץ להתמודד עם קיצוניות לצד זה או אחר כך שאולי אתה מעדיף את הקיצוניות של שוורץ ואנשים כמותו, על פני הפשרה, המתינות וההגעה לעמק השווה שמציאה הדרך השלישית...
 
מי אמר שהדרך השלישית

היא אידיאולוגיה מתונה?! יכול להיות סוציאליסטי-דמוקרט קיצוני ויכול להיות סוציאליסט דמוקרט מתון, יכול להיות קפיטליסטי מתון וקפיטליסט קיצוני יכול להיות ממתיד סוד מתון וממתיק סוד קיצוני...
 

trigotrigo

New member
איני משווה בין שבדיה לישראל,

אני רק טוען שבתנאים הנכונם סוציאל דמוקרטיה יכולה לעבוד. אם נרצה, אפשר להפעיל אותה גם כאן
 

Fasz

New member
המשק הישראלי, הוא משק קטן

"SMALL ECONOMY",משק שכשלעצמו, בהתחשב בביקוש המקומי פנימי שלו, יכול להחיל או לתמוך במספר מועט של מתחרים בכל ענף וענף. כך, קורה המצב בו קיימים הרבה מאוד שווקים ריכוזיים- שוק שיש בו מספר מועט של מתחרים גדולים - למשל בתחום הבנקאות בו קיימים חמישה גופים מרכזיים שמהווים את רוב השוק. כך גם בתחום הדלק, הטלפונייה, האנרגיה ועוד – בתחומים אלו השווקים הם ריכוזיים ויש מספר מועט של מתחרים שכל אחד מהם הוא מתחרה גדול בפני עצמו. כך נוצר ריכוז גבוה של כוח כלכלי. בנוסף לכך, קיימים חסמי כניסה גבוהים - כל אותם מחסומים ומכשלות שצריך לעבור מתחרה פוטנציאלי כדי להיכנס לשוק נתון (שוק קטן מעצם טיבו יש בו חסמי כניסה גבוהים). מחסומים כדוגמת נכסים, צורך ברשיון, צורך בהשקעה גבוהה, טכנולוגיה מתקדמת וכיו"ב. מה גם שכלכלת מדינת ישראל היא "כלכלת אי"(ISLAND ECONOMY),והמשק דומה למשק בניו-זינלנד. היבוא והיצוא של מדינת ישראל נעשים בים או באוויר ולא ביבשה בגלל המצב הגיאו-פוליטי, ולכך יש השלכות רבות מבחינת חסמי הכניסה של המתחרים צד היבוא. כלומר, מוצרים שעלות ההובלה שלהם היא עלות גבוהה, הם מוצרים שלייצא או לייבא אותם אינם אטרקטיביים מבחינה כלכלית ולכן שווקים כאלו יהיו יותר ריכוזיים מאחר וחסמי הכניסה הם גבוהים וגם זה עשוי עלול להשפיע על שיקולי תחרות בתחום ההגבלים העסקיים בישראל. בנוסף, קיים בארץ משק בסיכון בטחוני. עצם קיומו של הסיכון הביטחוני בישראל מהווה "דוחה כרישים" / "דוחה מתחרים" שאמורים להיחשב מתחרים פוטנציאליים. הרבה חברות מבחוץ לא מוכנות להשקיע כספים ולהתחרות בשוק הישראלי בגלל המצב הביטחוני מה שגורם להעצמת כוחם של הגורמים הפנימיים. לכן ישנו צורך בהתערבות ממשלתית במשק (עד כמה שתהיה נמוכה), אך לא בצורה הסוציאל דמוקרטית. מנטלית - אנחנו לא בנויים לכך.
 

trigotrigo

New member
ולמה לא בצורה הסוציאל-דמוקרטית?

לכאורה זה לא מסובך מדי, רק צריך לבנות מודל שמתאים לישראל. אתה כאזרח שאחרי צבא ולפני פנסיה תשלם הרבה מיסים, אבל הילדים שלך ילמדו חינם מכיתה א' ועד אחרי תואר ראשון, וכשתצא לפנסיה תקבל קצבה שהולמת איכות חיים.
 

Fasz

New member
ועל חשבון מי בדיוק תממן את

הלימודים ושירותי הרווחה, כשרבע מתקציב המדינה הולך ובצדק לצבא? אתה מתאר לעצמך את גודל המיסים, ועל איזה מעמד (ביניים) הם יפלו? פרט לכך, אתה מודע לפורמט האיגודי עובדים בסוציאל דמוקרטיה? העובדים מתאגדים, מנהלים מקח עם המעסיקים על תנאיהם, ולאחר מכן התנאים מקובעים בחוזים רשמיים. אתה רואה את ההסתדרות בארץ מפורקת, ואז העובדים מתחלקים לאיגודים מקצועיים? מנהלים משא ומתן על תנאיהם הסוציאלים ושכרם? קשה לי לראות את הפורמט הזה עובד בארץ, במצב הנוכחי.
 

trigotrigo

New member
אני רואה את כל הדברים האלה קורים.

בהחלט. גודל המיסים לא יהווה נטל, כיוון שהוא אינו הולך לבטלה אלא מושקע בדברים חיוניים לאזרח. את ההסתדרות מפורקת? הגיע הזמן שמישהו יפרק אותה. היא מזמן משרתת רק את מנהליה ולא את כלל ציבור העובדים.
 
למעלה