במלים אחרות - אתה מסכים עם הדתיים, המסורתיים, הלאומנים והלאומיים שיהדות היא "לאום" ולא דת, ובכך נופל למכשול של השדה הסמנטי שמסמן אותך, כמו כל כבשה אחרת בעדר כשייך לבעל הדירים בהם היא מגודלת.יהדות זה בליל אמונות וטקסים שמייצרים רבנים, זה מקצוע כמו כומר.
אפשר להיות יהודי בלי יהדות
הבנת הטקסט זה לא בהכרח פונקציה של בירות.
אני רק מסכים שיהדות היא לא דת.במלים אחרות - אתה מסכים עם הדתיים, המסורתיים, הלאומנים והלאומיים שיהדות היא "לאום" ולא דת, ובכך נופל למכשול של השדה הסמנטי שמסמן אותך, כמו כל כבשה אחרת בעדר כשייך לבעל הדירים בהם היא מגודלת.
עוד לא הבנתי על מה הדיון אבל סתם להשכלה כללית, שני הדברים שכתבת אינם נכונים. לקיום מצוות יש שכר ואין קיום מצוות בלי כוונה.אני רק מסכים שיהדות היא לא דת.
הדת היהודית משעממת; אתה רק צריך לקיים מצוות, בלי שכר, ולא צריך להבין, רק לעשות.
להיות יהודי זה לראות את שתי הפנים ולהבין איפה אתה עומד.
למה מכל חיות היער דוקא כבשה
יש מצוות שלא כתוב מה שכרן (נא לא לבלבל עם העובדה שכתוב מה העונש למי שלא מקיים) כמו למשל: ברית מילה, הדלקת נרות חנוכה (אני יודע, לא מהתורה, אבל בכל זאת), ביעור חמץ, נישואין, כל צום (אין אפילו צום אחד שכתוב מה שכרו), ועוד.עוד לא הבנתי על מה הדיון אבל סתם להשכלה כללית, שני הדברים שכתבת אינם נכונים. לקיום מצוות יש שכר ואין קיום מצוות בלי כוונה.
אין בזה שום סתירה לדברי.יש מצוות שלא כתוב מה שכרן (נא לא לבלבל עם העובדה שכתוב מה העונש למי שלא מקיים) כמו למשל: ברית מילה, הדלקת נרות חנוכה (אני יודע, לא מהתורה, אבל בכל זאת), ביעור חמץ, נישואין, כל צום (אין אפילו צום אחד שכתוב מה שכרו), ועוד.
יש, אם לא כתוב מה השכר אין שכר.אין בזה שום סתירה לדברי.
המצאה חביבה, אבל כרגיל, היא שלך לחלוטין. אנו יודעים שיש שכר על המצוות. מערכת שכר ועונש אם תרצה. בשביל להכיר בכך ממש לא צריך לפרט כלפי כל מצווה מה שכרה ומה עונשה. אין שום קשר בין שני הדברים (זולת אצל מי שמחפש להראות שהיהדות 'לא נכונה' כמובן ).יש, אם לא כתוב מה השכר אין שכר.
צריך, כי אין טעם לעשות ללא תמורה דברים שאינם מועילים לאיש, זה חסר תכלית וחסר תוחלת.המצאה חביבה, אבל כרגיל, היא שלך לחלוטין. אנו יודעים שיש שכר על המצוות. מערכת שכר ועונש אם תרצה. בשביל להכיר בכך ממש לא צריך לפרט כלפי כל מצווה מה שכרה ומה עונשה. אין שום קשר בין שני הדברים (זולת אצל מי שמחפש להראות שהיהדות 'לא נכונה' כמובן ).
בעיניך. מסתבר שהקב"ה ומליוני מאמיניו היהודים בעולם לאורך הדורות, סבורים אחרת.צריך, כי אין טעם לעשות ללא תמורה דברים שאינם מועילים לאיש, זה חסר תכלית וחסר תוחלת.
הקב"ה - מה זה ומי זה למעט איזו סטרוקטורה דמיונית בתודעה של אנשים.בעיניך. מסתבר שהקב"ה ומליוני מאמיניו היהודים בעולם לאורך הדורות, סבורים אחרת.
אלמד אחריך. עד אז, טוב לי עם תשובתי. תודה.הקב"ה - מה זה ומי זה למעט איזו סטרוקטורה דמיונית בתודעה של אנשים.
זה הדגם שעליי לחקות, להעריץ? פנטזיה?
אני מקווה שאתה מבין, ואם לא כבר הגיע הזמן שתבין, שהנחת המוצא שיש אלוהים מבחינת אנשים רבים היא מסוג הפנטזיות שאנשים משתעשעים בהן. אתה לא יכול לטעון בפניי ש-אלוהים, כשאני לא בדיוק יודע מה זה?
למד עצמך קצת רטוריקה, דיאלוג, דו שיח וכו'
יפה רק אל תניח בשיחה אתי, שאני מקבל את הנחות היסוד שלך.אלמד אחריך. עד אז, טוב לי עם תשובתי. תודה.
רק דבר אחד אני מניח בשיח איתך, וזה שאתה מתנשא מכדי שאשקיע זמן ואנרגיה כדי לנהל איתך שיח. בוודאי כך כשהזמן לחוץ לקראת שבת ויום הדין. את הנחתי זו למדתי מתגובותיך האחרונות לדברי. אין לי מה להתדיין איתך מעבר לכך ומבחינתי ה'שיח' הזה מוצה. לא רואה סיבה מיוחדת לקרוא את המשך תגובותיך בתת-השרשור הזה, במידה ותהיינה.יפה רק אל תניח בשיחה אתי, שאני מקבל את הנחות היסוד שלך.
כך אולי קצת יתרחבו אופקיך הצנועים מדיי.
חחחרק דבר אחד אני מניח בשיח איתך, וזה שאתה מתנשא מכדי שאשקיע זמן ואנרגיה כדי לנהל איתך שיח. בוודאי כך כשהזמן לחוץ לקראת שבת ויום הדין. את הנחתי זו למדתי מתגובותיך האחרונות לדברי. אין לי מה להתדיין איתך מעבר לכך ומבחינתי ה'שיח' הזה מוצה. לא רואה סיבה מיוחדת לקרוא את המשך תגובותיך בתת-השרשור הזה, במידה ותהיינה.
שבת שלום וכתיבה וחתימה טובה.
מה שעושה לך את זה בן אדם.חחח
אפשר לחשוב שאתה מכיר אותי מהיום. נשמה - כבר המון שנים אנחנו מתקוטטים.
וזו תגובה טיפוסית שלך כשאין לך באמת מה לענות כדי לצאת עם הזין הכי גדול.
יוסי שריד ז"ל היה האבא של כל האתאיסטים - הוא האמין שהנשמה גוועת יחד עם מות הגוף וכל זאת עד שהקדוש ברוך הוא זימן לשריד חוויה חוץ גופית אשר הותירה אותו מבולבל לחלוטין.הקב"ה - מה זה ומי זה למעט איזו סטרוקטורה דמיונית בתודעה של אנשים.
זה הדגם שעליי לחקות, להעריץ? פנטזיה?
אני מקווה שאתה מבין, ואם לא כבר הגיע הזמן שתבין, שהנחת המוצא שיש אלוהים מבחינת אנשים רבים היא מסוג הפנטזיות שאנשים משתעשעים בהן. אתה לא יכול לטעון בפניי ש-אלוהים, כשאני לא בדיוק יודע מה זה?
למד עצמך קצת רטוריקה, דיאלוג, דו שיח וכו'
אפשר להשתמש בטיעון "יהדות היא לאום" כדי לפסול את הדת. אם תרצה אוכל לכתוב איך.במלים אחרות - אתה מסכים עם הדתיים, המסורתיים, הלאומנים והלאומיים שיהדות היא "לאום" ולא דת, ובכך נופל למכשול של השדה הסמנטי שמסמן אותך, כמו כל כבשה אחרת בעדר כשייך לבעל הדירים בהם היא מגודלת.
יהדות מבחינתי לכודה סמנטית בתוך כלא משמעות בן אלפי שנים. שום מושג בן 300 שנים מקסימום יכול לחלץ אותה משם, במיוחד לאור ההקשרים הרגשיים של מושג זה והניסיון האווילי לחלץ אותה מכלא זה.אפשר להשתמש בטיעון "יהדות היא לאום" כדי לפסול את הדת. אם תרצה אוכל לכתוב איך.
פספסת את כוונתי.יהדות מבחינתי לכודה סמנטית בתוך כלא משמעות בן אלפי שנים. שום מושג בן 300 שנים מקסימום יכול לחלץ אותה משם, במיוחד לאור ההקשרים הרגשיים של מושג זה והניסיון האווילי לחלץ אותה מכלא זה.
אני מעדיף ישראלי, שלא לומר - עברי.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.