ראש השנה הוא חג מסורתי במסגרת מעטפת שנקראת יהדות

Zadig

Well-known member
יהדות זה בליל אמונות וטקסים שמייצרים רבנים, זה מקצוע כמו כומר.
אפשר להיות יהודי בלי יהדות |פטיש|
הבנת הטקסט זה לא בהכרח פונקציה של בירות.

אבח"י

Well-known member
יהדות זה בליל אמונות וטקסים שמייצרים רבנים, זה מקצוע כמו כומר.
אפשר להיות יהודי בלי יהדות |פטיש|
הבנת הטקסט זה לא בהכרח פונקציה של בירות.
במלים אחרות - אתה מסכים עם הדתיים, המסורתיים, הלאומנים והלאומיים שיהדות היא "לאום" ולא דת, ובכך נופל למכשול של השדה הסמנטי שמסמן אותך, כמו כל כבשה אחרת בעדר כשייך לבעל הדירים בהם היא מגודלת.

Zadig

Well-known member
במלים אחרות - אתה מסכים עם הדתיים, המסורתיים, הלאומנים והלאומיים שיהדות היא "לאום" ולא דת, ובכך נופל למכשול של השדה הסמנטי שמסמן אותך, כמו כל כבשה אחרת בעדר כשייך לבעל הדירים בהם היא מגודלת.
אני רק מסכים שיהדות היא לא דת.
הדת היהודית משעממת; אתה רק צריך לקיים מצוות, בלי שכר, ולא צריך להבין, רק לעשות.
להיות יהודי זה לראות את שתי הפנים ולהבין איפה אתה עומד.
למה מכל חיות היער דוקא כבשה ;)

Harrington

Well-known member
מנהל
אני רק מסכים שיהדות היא לא דת.
הדת היהודית משעממת; אתה רק צריך לקיים מצוות, בלי שכר, ולא צריך להבין, רק לעשות.
להיות יהודי זה לראות את שתי הפנים ולהבין איפה אתה עומד.
למה מכל חיות היער דוקא כבשה ;)
עוד לא הבנתי על מה הדיון אבל סתם להשכלה כללית, שני הדברים שכתבת אינם נכונים. לקיום מצוות יש שכר ואין קיום מצוות בלי כוונה.

SupermanZW

Well-known member
עוד לא הבנתי על מה הדיון אבל סתם להשכלה כללית, שני הדברים שכתבת אינם נכונים. לקיום מצוות יש שכר ואין קיום מצוות בלי כוונה.
יש מצוות שלא כתוב מה שכרן (נא לא לבלבל עם העובדה שכתוב מה העונש למי שלא מקיים) כמו למשל: ברית מילה, הדלקת נרות חנוכה (אני יודע, לא מהתורה, אבל בכל זאת), ביעור חמץ, נישואין, כל צום (אין אפילו צום אחד שכתוב מה שכרו), ועוד.

Harrington

Well-known member
מנהל
יש מצוות שלא כתוב מה שכרן (נא לא לבלבל עם העובדה שכתוב מה העונש למי שלא מקיים) כמו למשל: ברית מילה, הדלקת נרות חנוכה (אני יודע, לא מהתורה, אבל בכל זאת), ביעור חמץ, נישואין, כל צום (אין אפילו צום אחד שכתוב מה שכרו), ועוד.
אין בזה שום סתירה לדברי.

Harrington

Well-known member
מנהל
יש, אם לא כתוב מה השכר אין שכר.
המצאה חביבה, אבל כרגיל, היא שלך לחלוטין. אנו יודעים שיש שכר על המצוות. מערכת שכר ועונש אם תרצה. בשביל להכיר בכך ממש לא צריך לפרט כלפי כל מצווה מה שכרה ומה עונשה. אין שום קשר בין שני הדברים (זולת אצל מי שמחפש להראות שהיהדות 'לא נכונה' כמובן ;-)).

SupermanZW

Well-known member
המצאה חביבה, אבל כרגיל, היא שלך לחלוטין. אנו יודעים שיש שכר על המצוות. מערכת שכר ועונש אם תרצה. בשביל להכיר בכך ממש לא צריך לפרט כלפי כל מצווה מה שכרה ומה עונשה. אין שום קשר בין שני הדברים (זולת אצל מי שמחפש להראות שהיהדות 'לא נכונה' כמובן ;-)).
צריך, כי אין טעם לעשות ללא תמורה דברים שאינם מועילים לאיש, זה חסר תכלית וחסר תוחלת.

אבח"י

Well-known member
בעיניך. מסתבר שהקב"ה ומליוני מאמיניו היהודים בעולם לאורך הדורות, סבורים אחרת.
הקב"ה - מה זה ומי זה למעט איזו סטרוקטורה דמיונית בתודעה של אנשים.
זה הדגם שעליי לחקות, להעריץ? פנטזיה?
אני מקווה שאתה מבין, ואם לא כבר הגיע הזמן שתבין, שהנחת המוצא שיש אלוהים מבחינת אנשים רבים היא מסוג הפנטזיות שאנשים משתעשעים בהן. אתה לא יכול לטעון בפניי ש-אלוהים, כשאני לא בדיוק יודע מה זה?
למד עצמך קצת רטוריקה, דיאלוג, דו שיח וכו'

Harrington

Well-known member
מנהל
אני מקווה שאתה מבין, ואם לא כבר הגיע הזמן שתבין, שהנחת המוצא שיש אלוהים מבחינת אנשים רבים היא מסוג הפנטזיות שאנשים משתעשעים בהן. אתה לא יכול לטעון בפניי ש-אלוהים, כשאני לא בדיוק יודע מה זה?
אלמד אחריך. עד אז, טוב לי עם תשובתי. תודה.

Harrington

Well-known member
מנהל
יפה רק אל תניח בשיחה אתי, שאני מקבל את הנחות היסוד שלך.
כך אולי קצת יתרחבו אופקיך הצנועים מדיי.
רק דבר אחד אני מניח בשיח איתך, וזה שאתה מתנשא מכדי שאשקיע זמן ואנרגיה כדי לנהל איתך שיח. בוודאי כך כשהזמן לחוץ לקראת שבת ויום הדין. את הנחתי זו למדתי מתגובותיך האחרונות לדברי. אין לי מה להתדיין איתך מעבר לכך ומבחינתי ה'שיח' הזה מוצה. לא רואה סיבה מיוחדת לקרוא את המשך תגובותיך בתת-השרשור הזה, במידה ותהיינה.

שבת שלום וכתיבה וחתימה טובה.

אבח"י

Well-known member
רק דבר אחד אני מניח בשיח איתך, וזה שאתה מתנשא מכדי שאשקיע זמן ואנרגיה כדי לנהל איתך שיח. בוודאי כך כשהזמן לחוץ לקראת שבת ויום הדין. את הנחתי זו למדתי מתגובותיך האחרונות לדברי. אין לי מה להתדיין איתך מעבר לכך ומבחינתי ה'שיח' הזה מוצה. לא רואה סיבה מיוחדת לקרוא את המשך תגובותיך בתת-השרשור הזה, במידה ותהיינה.

שבת שלום וכתיבה וחתימה טובה.
חחח
אפשר לחשוב שאתה מכיר אותי מהיום. נשמה - כבר המון שנים אנחנו מתקוטטים.
וזו תגובה טיפוסית שלך כשאין לך באמת מה לענות כדי לצאת עם הזין הכי גדול.

Harrington

Well-known member
מנהל
חחח
אפשר לחשוב שאתה מכיר אותי מהיום. נשמה - כבר המון שנים אנחנו מתקוטטים.
וזו תגובה טיפוסית שלך כשאין לך באמת מה לענות כדי לצאת עם הזין הכי גדול.
מה שעושה לך את זה בן אדם.

מיצינו.

שחר 676

Well-known member
יוסי שריד ז"ל היה האבא של כל האתאיסטים - הוא האמין שהנשמה גוועת יחד עם מות הגוף וכל זאת עד שהקדוש ברוך הוא זימן לשריד חוויה חוץ גופית אשר הותירה אותו מבולבל לחלוטין.

מסתבר שבשל אירוע רפואי שריד "הלך לעולמו לפרק זמן קצר" ונשמתו יצאה מגופו , ריחפה מעלה תוך שהוא (שריד) מביט מטה וצופה באשתו וילדיו רוכנים מעל גופו..... כשהאחרון חזר להכרה הוא היה מבולבל לאללה ואת תיאור המעשה מפיו שלו אביא בפניך מיד.

רק קח בחשבון שאם יש ולו פרומיל קטן של סיכוי שאתה טועה בהנחותיך ושאכן הנשמה ממשיכה לחיות לאחר מות הגוף אזי בהחלט יתכן שהיא נותנת דין וחשבון בפני "גורם מסוים" על כל מעלליה טרם עלתה השמיימה ואז בהחלט יתכן שידונו אותך לגיהנום או לגן עדן :cool:

קבל ממני סוג של גיהנום אפשרי ......

SupermanZW

Well-known member
אפשר להשתמש בטיעון "יהדות היא לאום" כדי לפסול את הדת. אם תרצה אוכל לכתוב איך.

אבח"י

Well-known member
אפשר להשתמש בטיעון "יהדות היא לאום" כדי לפסול את הדת. אם תרצה אוכל לכתוב איך.
יהדות מבחינתי לכודה סמנטית בתוך כלא משמעות בן אלפי שנים. שום מושג בן 300 שנים מקסימום יכול לחלץ אותה משם, במיוחד לאור ההקשרים הרגשיים של מושג זה והניסיון האווילי לחלץ אותה מכלא זה.
אני מעדיף ישראלי, שלא לומר - עברי.

SupermanZW

Well-known member
יהדות מבחינתי לכודה סמנטית בתוך כלא משמעות בן אלפי שנים. שום מושג בן 300 שנים מקסימום יכול לחלץ אותה משם, במיוחד לאור ההקשרים הרגשיים של מושג זה והניסיון האווילי לחלץ אותה מכלא זה.
אני מעדיף ישראלי, שלא לומר - עברי.
פספסת את כוונתי.
דווקא באמצעות הטענה "יהדות היא לאום" שהופנתה כלפיי בויכוח, פירקתי לגורמים את מרכיב הדת בזהות היהודית והפכתיו לצל חיוור, בנוסף, השתמשתי בטענה כדי לטעון שלגיור כלל לא צריך להיות מרכיב דתי וגם שכל מעורבות של הדת בזהות היהודית היא פסולה ובר פלוגתי לא יכול היה לסתור מילה מדברי כי הוא זה שטען שיהדות היא לאום. עצם הטיעון שומט את הקרקע מתחת לדת היהודית כמרכיב בזהות היהודית ומפיל אותה לתהום. הטיעון גם אפשר לי לעשות דה-לגיטימציה לכל הממסד הדתי, מחמת פעולה בשם מרכיב לא קיים בזהות היהודית לשיטת הטוען. הטיעון התמים הזה אפשר לי לערער את זכות הקיום של הדת היהודית. כל זה בשיא התמציתיות.

נדונו בדיון ההוא גם ההקשר ההיסטורי וגם פסוקים בתנ"ך שאפשר לפרש באופן שונה לגמרי אם מתבססים על הטיעון "יהדות היא לאום", זה טיעון "בולדוזר" שבאמצעותו ניתן להרוס עד היסוד כל טענה דתית של הדת היהודית.

למעלה