ראש השנה הוא חג מסורתי במסגרת מעטפת שנקראת יהדות

אבח"י

Well-known member
פספסת את כוונתי.
דווקא באמצעות הטענה "יהדות היא לאום" שהופנתה כלפיי בויכוח, פירקתי לגורמים את מרכיב הדת בזהות היהודית והפכתיו לצל חיוור, בנוסף, השתמשתי בטענה כדי לטעון שלגיור כלל לא צריך להיות מרכיב דתי וגם שכל מעורבות של הדת בזהות היהודית היא פסולה ובר פלוגתי לא יכול היה לסתור מילה מדברי כי הוא זה שטען שיהדות היא לאום. עצם הטיעון שומט את הקרקע מתחת לדת היהודית כמרכיב בזהות היהודית ומפיל אותה לתהום. הטיעון גם אפשר לי לעשות דה-לגיטימציה לכל הממסד הדתי, מחמת פעולה בשם מרכיב לא קיים בזהות היהודית לשיטת הטוען. הטיעון התמים הזה אפשר לי לערער את זכות הקיום של הדת היהודית. כל זה בשיא התמציתיות.

נדונו בדיון ההוא גם ההקשר ההיסטורי וגם פסוקים בתנ"ך שאפשר לפרש באופן שונה לגמרי אם מתבססים על הטיעון "יהדות היא לאום", זה טיעון "בולדוזר" שבאמצעותו ניתן להרוס עד היסוד כל טענה דתית של הדת היהודית.
אבל - ודוק - אתה ממשיך להשתמש במילה "יהדות", וכוונתי אך ורק למילה ולמטען שהיא נושאת אתה, אותו טרם הצלחת לפרק.

ai27

Well-known member
במלים אחרות - אתה מסכים עם הדתיים, המסורתיים, הלאומנים והלאומיים שיהדות היא "לאום" ולא דת, ובכך נופל למכשול של השדה הסמנטי שמסמן אותך, כמו כל כבשה אחרת בעדר כשייך לבעל הדירים בהם היא מגודלת.
דווקא אתה נפלת לבור הזה?

אבח"י

Well-known member
דווקא אתה נפלת לבור הזה?
לא, אני הרי לא יהודי, אז כל דבר הקשור בשורש יה"ד, חסר ערך משמעותי עבורי.
קרא לי עברי, חבירו, פלסטיני, ישראלי, ממלוקי, מצרי -אפילו יווני, רומאי, יהודי ממש לא. אגב גם לא נוצרי, מוסלמי או בודהיסט לצורך הענין. קרא לי ניטשיאני.

Zadig

Well-known member
אני מתנצל על חוסר ההבנה שלי אבל קראתי את הנ"ל 3 פעמים ולא הצלחתי להבינו.

אשמח אם תפרט.
מניח שהסבר הוא על קצה המזלג;
יש מצוות. צריך לבצע.
יהודי מבצע. יהדות מציעה בדחילו ורחימו.
לדוגמא "לא תגנוב", תסתכל על המדינה ותבין לבד.

קלייטון.ש

Well-known member
ראש השנה אכן נשלט ע"י הדת וזו בעיה גדולה, כי בגלל היהדות הזו הוא נופל כל פעם ביום אחר. אם זה היה חג חילוני היו שמים אותו נגיד ביום רביעי, ואז יש אחלה סוף שבוע. ככה השנה הוא נופל (עם עוד חגים) ביום שישי ובגלל היהדות הפרימיטיבית הזו הפסדנו ימי חופשה.
צריך סוף סוף להפריד את הדת מהמדינה ולהתנער משליטת הרבנים, ואז אנחנו החילונים המתקדמים נקבע את ראש השנה ביום רביעי, או אפילו שלישי, באופן קבוע.

כוכבית מצויה

Well-known member
ראש השנה אכן נשלט ע"י הדת וזו בעיה גדולה, כי בגלל היהדות הזו הוא נופל כל פעם ביום אחר. אם זה היה חג חילוני היו שמים אותו נגיד ביום רביעי, ואז יש אחלה סוף שבוע. ככה השנה הוא נופל (עם עוד חגים) ביום שישי ובגלל היהדות הפרימיטיבית הזו הפסדנו ימי חופשה.
צריך סוף סוף להפריד את הדת מהמדינה ולהתנער משליטת הרבנים, ואז אנחנו החילונים המתקדמים נקבע את ראש השנה ביום רביעי, או אפילו שלישי, באופן קבוע.
לא רק שהוא לא ביום קבוע הוא גם אף פעם לא ביום רביעי.

SupermanZW

Well-known member
את החגים הנוצרים למעט חג המולד ופסחא (פרטים נוספים בהמשך לגבי פסחא) חוגגים ביום קבוע בשבוע, בשבוע קבוע בחודש מסוים ולא בתאריך קבוע, כך שיוצא שהם גורמים לסוף שבוע ארוך מכיוון שתמיד מדובר על שישי או שני. פסחא חל תמיד ביום ראשון ולכן המציאו את יום שני של פסחא ואת יום שישי הטוב כדי לוודא שסוף השבוע של פסחא יהיה בן 4 ימים במקום 2, שישי עד שני.

אם ראש השנה היה נקבע על פי התאריך והיום בו לדעת חז"ל נברא האדם, הרי שבהכרח היה חל ביום שישי. היו דואגים לסדר את לוח השנה כך שא' בתשרי תמיד יחול ביום שישי.

SupermanZW

Well-known member
לא מבין איך קביעת ראש השנה על יום רביעי דווקא זה טוב, הרי במקור ראש הדנה היה יום אחד, א' בתשרי, ולא יומיים. בגלל המנהג בישראל ששישי ושבת הם סוף השבוע היה מתאים יותר לקבוע אותו על יום חמישי כדי ליצור סוף שבוע ארוך.

למעלה