רבות נכתב

ולי זה מזכיר את השיר האלמותי

כְּבַזוֹלד יהיה קָפּוּץ קָטוֹל מָחָ אנשות רבות מאין מִספָּ כי מיום שבאנו לקליל השתנו פני הקליל כליל ומכיוון שבאנו לקליל אל ההוּלה נעפיל

sailor

New member
זה נשמע זהה

גם אם הם קוראים את השם בעברית. אבל יש רבים שלא מבינים מיהו החולה בעמק.

ההצעה של האקדמיה

לתעתיק לטיני של העברית היא מאד מוצלחת בעיניי, ומתמודדת כראוי עם הבעיות הקשות שישנן. לגבי מספר אותיות היא מאפשרת שני תעתיקים, ובצדק. כ רפה - kh (אפשר גם - x כמו ח'). ע - בדיוק כמו א'. למשל עמית amit, גבע Geva. המקפידים לסמן את האות ע' יכולים להשתמש בגרש ` בכיוון ההפוך ולכתוב Geva`, `amit ו – v (כמו ב' רפה), ואפשר גם w סימון האותיות ח' וכ' (רפה) ב H ו/או ב CH זו בחירה גרועה ומבלבלת. H זה ה'. CH זה צ'. לצרכים שלי אני משתמש באות J בשביל ח'/כ', בהשראת הספרדית. Janoj Jagit וכן הלאה. אם אנשים יתחילו להשתמש בהמלצת האקדמיה אני אשמח לעבור לשימוש ב-X וב-KH כנדרש. השלטים ברחבי הארץ הם בהחלט מקום טוב להתחיל בו את יישום המלצת האקדמיה.

וזה הלינק

כאן. ויש שם פסקה האומרת: "מטרת התעתיק וגבולות השימוש בו: כללי התעתיק שלהלן מטרתם להחליף את השימוש בשפה האנגלית בתכתובת האלקטרונית בין דוברי עברית. אין הם באים להחליף את הכתיבה באותיות עבריות בשימוש הרגיל; כמו כן כל אימת שהשימוש בכתב העברי אפשרי יש להעדיפו. אין הכללים שלהלן באים להחליף את כללי התעתיק מכתב עברי לאותיות לטיניות שקבעה האקדמיה ללשון העברית ושנועדו בעיקר לכתיבת שמות פרטיים (של אנשים, של מקומות, של פרסומים וכד')." מי יכול להסביר?

ססילי

New member
שאלת תם

את כללי התעתיק מאנגלית לעברית קובעת האקדמיה, מתוך הנחה שמדובר במומחים לעברית. האם לא סביר יותר שאת כללי התעתיק מעברית לאנגלית יקבעו מומחים לאנגלית?

לא

התעתיק הוא מעברית לאותיות לטיניות. לא מעברית לאנגלית. כללי הכתיב באנגלית (אם בכלל יש כאלו) לא מתאימים לכתיבת השפה העברית.

ססילי

New member
תודה. לא יודעת איך פספסתי דוקא את

ההודעה שעניתי אליה. קראתי רק את זו שלפניה (J ל ח..).

צימעס

New member
אוהב את אילת

וגר ממש לְיַת (*). ממיטב החריזה של משרד הפרסום של שכונה קהילתית סמוכה לעיר הנ"ל. (*) 'תאמת - היה כתוב שם "ליד".

כל מי

שעדיין מחפש את השילוט ל- RAKEVET ימצא אותו במחלף איילון דרום. ותודה שבחרתם במע"צ.

למעלה