רבני צהר מציעים בי"ד חדש לפי ההלכה

מריבה בין הדתיים לאומיים "המזרחי" לבין

החרדים. הרבנים של הדתיים לאומיים לא פחות אורתודוקסים מהחרדים. הם יכולים להבין יותר את האנשים שמגיעים אליהם. עורכי דין לפעמים מסיתים את בני הזוג והם נמצאים במריבות שנים. היה לך מזל עם בעלך לשעבר ועם עורכי הדין. רבני צהר מציעים בתי דין של בוררות כמו שהחרדים עושים לעצמם במשך שנים. איך לחרדים מותר להקים בתי דין של בוררות לעצמם במשך שנים ולא חושדים שהם בניגוד ליהדות? רבני צהר יודעים שהחילוניים ירצו לבוא אליהם אם יתחילו למסד אותם. החילונים קרובים יותר לרבני המזרחי מאשר לחרדים. מה הקשר לבתי חולים? אני מכיר בתי חולים מקרוב כמו כל בן אדם וראיתי שם דתיים וחילוניים שווים בסבל. כל בני האדם שווים בסבל ובמחלות. מה הקשר בין בתי חולים לרבני צהר?

arriy80

New member
על סמך מה קבעת את זה?

העלת כמה נקודות בהודעתך: * כל המריבה היא בין הדתיים לאומיים לבין החרדים. וממה נובעת מריבה זו? מישהו טרח לציין? * הרבנים של הדתיים לאומיים לא פחות אורתודוקסים מהחרדים. מהו המדד לבדיקת רמת שמירת המסורת של הרבנים? אם הם נשמעים אך ורק למסורת ולא לדעות הרוצות לשנות אותה או ליצור בה "פשרות" (עיין ערך בתי הדין לגיור). * הרבנים של הדתיים לאומיים יכולים להבין יותר את האנשים שמגיעים אליהם. ומדוע? רק מי שלמד בישיבה תיכונית או שרת בצבא יכול להבין אנשים אחרים? למה? זה תלוי בכל אחד באופן אישי, ולא משנה באיזה ישיבה למד, או איזה צבע הכיפה שהוא לובש. * החילונים קרובים יותר לרבני המזרחי מאשר לחרדים. לדעתי - זה נובע מהדה-לגיטימציה המרושעת שהתקשורת עושה לציבור החרדי. ואם זה מפני שרבני המזרחי נוהגים לעשות לחילונים "הנחות"/"פשרות" וכדומה (שלא על פי חוקי היהדות המקובלים), הרי שהרבנים לא בסדר מבחינת המסורת היהודית! הם נושאים את תוארם במרמה! אך אם הם פוסקים - בכל התחומים - בדרך היהדות המקורית כפי שהועברה מדור לדור, הרי זו היא מטרת הרבנים החרדים, כך שאין ביניהם הבדל. ייתכן והרתיעה של החרדים מרבני המזרחי נובעת מנקודה זו: האם הם יעמדו איתן על משמרת המסורת היהודית, או שיסחפו לדעות הרוצות לשנות אותה לפי צרכי הזמן והמקום.

בעיתונות היו כתובים השמות של מי שנבחר

בעיתונות כתבו מי נבחר: אחיו של איש ש"ס, שר התקשורת אריאל אטיאס, אחיו של רב הכותל והמקומות הקדושים, שמואל רבינוביץ', המקורב לחצר הרב אלישיב, בנו של מנכ"ל המוסד לביטוח הלאומי לשעבר, פרופ' יוחנן שטסמן, המקורב לרב עובדיה יוסף. כותבים על בנים של ואחים של כל המקורבים ואתה חושב שהכל לא כסף? העיתונות לא משקרת על העובדות. בוררות היא דבר טוב כי בוחרים את מי שרוצים. איך הסכמה בין בני זוג שרוצים להתגרש יכולה להיות נגד ההלכה? הרב שבחרו יעזור להם להגיע להסכמה. לחרדים יש כל הזמן בתי דין של בוררות פנימיים שלהם בינם לבין עצמם.

arriy80

New member
ומה זה סותר?

אם הדרך היחידה של נבחרי הציבור החרדי, לדאוג - כהבנתם - לשימור המסורת בבתי הדין, אז שיבוץ מקורבים הוא לא המטרה, אלא האמצעי. ולא משנה עד כמה ידגישו את זה בתקשורת העוינת בין כך את הציבור החרדי. לפי הבנתם, עדיף לבחור דיינים המקורבים לגדולי הפוסקים - שהם בעצם המוסמכים העיקריים - כך שהם ישמרו את המסורת כפי שגדולי הפוסקים בעצמם מלמדים. כך שהטענה הזו - לדעתי - נובעת מעוינות ולא מעניניות. וכמו שכתבתי, מידת "חיבורו" ו"הבנתו" של הדיין את העם, מצריכה בחינה אישית של הדיין, ולא האם הוא "חרדי" או "מזרחי". לא דיברתי שום דבר נגד בוררות. ידוע שגם חרדים הולכים לבוררות בבתי דין פרטיים שלהם, ולא תמיד לבתי דין רבניים ממשלתיים. הסכמה בין בני זוג שרוצים להתגרש אינה נגד ההלכה! (אמנם עדיף למנוע גירושין אלא אם אפסה כל תקווה, ולא מבחינה "הלכתית" יבשה, אלא מבחינה רעיונית השקפתית (יעויין בעמוד האחרון של מסכת גיטין)).

מינוי מקורבים, אחים ובנים יכול

להיות בבתי הדין שלהם ופחות בכספים ממשלתיים. העיקרון הזה פסול. תאר לעצמך שבמשרד האוצר שר האוצר ימנה את בנו למנכ"ל, חברי הכנסת ימנו את בניהם וחבריהם ואת המשפחות של כל אלה שבוחרים בהם ממרכז המפלגה. בעצם...שר האוצר הירשזון מינה את הבחורה שגרה איתו למנכ"לית של משהו. קראנו שהוא מסודר מאוד בכל. חברי מרכז הליכוד ומשפחותיהם קיבלו ג'ובים וכל חברי הכנסת מסודרים טוב. היום נודע לנו שנפגעי שואה מקבלים כמה מאות ש"ח ואין להם כסף אבל חברי הועדה שבודקת את התביעות שלהם הם מהמקורבים ומקבלים כמה עשרות אלפי ש"ח בחודש וגרים במלונות פאר. למה רק החרדים לא צריכים להשתתף בכל החגיגות מתשלום המיסים שלנו? כולם יקבלו והחרדים לא? אמרת משהו על הפוליטיקה בהתחלה? אני מסכים. אני בעד בתי דין של בוררות שכל אחד יוכל לבחור לאן ללכת. בוררות לא מנוגדת לדת וכשלא צריך לא חייבים לכפות על אנשים מה לעשות. הסכמה בין בני זוג שרוצים להתגרש לא מנוגדת להלכה. אלה שנבחרו יקבלו כמה עשרות אלפי ש"ח בחודש בכל מקרה. הם לא צריכים לדאוג. הם מסודרים.

arriy80

New member
מינוי מקורבים אך לא כמו הפוליטיקה הרגילה

לדעתי, לראות את מינוי הדיינים כמו ההסתכלות על מינוי מקורבים למשרות ממשלתיות, היא ההסתכלות הרדודה של התקשורת. כנראה שהם לא מסוגלים לראות את עומק הדברים, וכנראה שעוד יותר קשה להם לכתוב משהו שיראה מזווית קצת יותר טובה את הציבור השנוא עליהם. אני כתבתי שמינוי המקורבים אינו המטרה כי אם האמצעי. מה לעשות שבמדינת הפוליטיקה המסריחה צריך לשחק בכלים שלהם? הרי הם לא מכירים בצורך של היהדות המקורית לשמור על המסורת! מבחינתם עדיף למנות "דיינים" רפורמים! אז הציבור החרדי חייב לשחק את המשחק בכלים שלהם, ולבחור את "מקורביו" ההולכים בדרך היהדות המקורית בכדי לשמר אותה כפי שהם רוצים. זוהי ההסתכלות שלי. מי שרוצה, יכול להסתכל על זה בצורת פוליטיקה מסריחה. גם אני מסכים לבוררות פרטית, כך, שלדעתי - אין צורך לחזור על דברים מוסכמים. הנקודה היא אחרת. ולצורך הענין, אביא דוגמא קיצונית ביותר בלי יחס למציאות הנידונה. אם הרפורמים היו מקימים בתי דין פרטיים (ודורשים תוקף של בי"ד יהודי), היתה מובנת התנגדות החרדים? אני משער שכן. החרדים רואים את תורת ישראל וחוקיה שעוברים מדור לדור ע"י האנשים המוסמכים לכך, ואינם ניתנים לשינוי לפי רוח הזמן או לפי צורך של פוליטיקאי כזה או אחר. מובנת הרתיעה של הציבור החרדי מבתי דין פרטיים שלא ברור באופן מוחלט אם יעמדו כצוק איתן על משמרת התורה וחוקיה כפי שנמסרה מדור לדור, או שבכל זאת יתחשבו ב"דעת העם" או במנהיגיו הפוליטיקאים בכדי לעשות "הנחות" או "פשרות". והיו דברים מעולם.

למעלה