ושלי (יותר נכון של אהרוני...)
אורז חגיגי 1/3 כוס שמן זית 2 שיני שום קצוצות בצל אדום קצוץ פלפל ירוק חריף (מנוקה מחרצנים) קצוץ חמישה תרמילי הל כתושים מקל קנמון 1/2 כוס צימוקים 1/2 כוס משמשים יבשים קצוצים 1/2 כוס פיסטוקים קלופים 1 כוס כוסברה קצוצה רימון מפורק לגרגרים 3 כוסות אורז שטוף היטב ומסונן מלח פלפל 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון. הכנה: מערבבים בסיר גדול את השמן ומוסיפים השום, בצל, גינג´ר, פלפל, הל וקינמון. מערבבים יחד 4-5 דקות מוסיפים את הצימוקים והמשמשים ומטגנים יחד דקה. מוסיפים את הפיסטוקים ומטגנים יחד עוד דקה. מוסיפים את האורז ומטגנים דקה. מוסיפים מלח, פלפל, אגוז מוסקט וכוסברה ומערבבים. מוסיפים מים כך שיעברו את פני האורז בכ-2 ס"מ ומביאים לרתיחה. מעבירים לאש נמוכה ומבשלים 20 דקות. מכבים את האש ומחכים 10 דקות לפני פתיחת הסיר. לפני ההגשה מוסיפים את גרגרי הרימון. נשמע אולי פלצני ומלאן עבןדה. בפועל הכנת החומרים לבישול לקחה לנו 10 דקות ואח"כ זה ממש שטויות. כשפתחנו את הסיר היינו המומים מהיופי ומהטעם. אני חייבת להזהיר שיוצאת כמות ענקית, לנו הספיקה ל- 4 ימים בהם כל אחד לקח לעבודה לצהריים.