רגע זה לא יום המתכונים היום?

Hadar p

New member
רגע זה לא יום המתכונים היום?../images/Emo88.gif

ליאת זה היום נכון? קדימה להתחיל לרשום מתכונים מנצחים מהשבוע!
 

kisses

New member
צודקת וזה המתכון המנצח שלי להשבוע

מתכון: כדורי עוף ברוטב עגבניות מתוק (של סופי) רכיבים: לכדורי העוף: 1 חזה עוף גדול 1 תפוח אדמה בינוני 1 בצל בינוני 1 ביצה 1 כפית גדושה אבקת מרק בצל 1 כפית אבקת מרק עוף 6 כפות קמח מצות (או יותר) פלפל שחור גרוס מלח לרוטב: 1 בצל קצוץ דק 1/2 1 כפות אבקת מרק עוף קופסה קטנה - רסק עגבניות 2 כפות פפריקה אדומה כפית שטוחה כמון מעט מלח סוכר (על סיר גדול… כמה כפות… לא להיבהל… ניתן להוסיף מעט ולתקן תיבול בסיום הבישול) פלפל שחור גרוס מים 2-3 כפות קמח … או יותר (להסמכת הרוטב) אופן הכנה: לכדורי העוף: לטחון את החזה עוף, להוסיף תפוח אדמה ובצל מגורדים (גס) על הפומפיה. להוסיף תבלינים + ביצה + קמח מצות. לרוטב: לחמם מים בסיר, להוסיף את כל רכיבי הרוטב (פרט לקמח). כשהרוטב רותח להוסיף את כדורי העוף (לא קטנים מידי ולא גדולים מידי). לבשל כ 30 דקות, להוסיף את הקמח (מעורבב במעט מים קרים) ולהסמיך את הרוטב. לבשל עוד כ 10 דקות, לתקן טעמים…. צריך להיות רוטב מתקתק וכדורי העוף אמורים להיות לבנבנים בפנים. הערות: הכי טעים עם חלה… לטבול ברוטב ולאכול
 

Hadar p

New member
לי יש 2 מתכונים נחמדים לשבוע הזה!

מרק פטריות ---------- 1 קופסת פטריות גדולה 6-7 כוסות מים אבקת מרק פטריות פלפל שחור אבקת מרק עוף גזר קלוף ומגורד 2 תפו"א מקולפים וחתוכים לריבועים 1 כף שטופה של גירסים 2 בצל אופן ההכנה: ----------- מטגנים את הבצל, מוסיפים את קופסת הפטריות הגזר ותפו"א ונותנים להם להטגן קלות בסיר עם הבצל והשמן. מוסיפים את המים ואבקות המרק והפלפל ונותנים להכל להתבשל ביחד מידי פעם לערבב ואם יש קצף למעלה אז עם כף להוריד.מוסיפים את הגריסים נותנים להכל לרתוח. תוך שעה, שעה וקצת המרק מוכן! להגיש עם קרוטונים! והשני.... חזה הודו ברוטב חריף מתוק. (אפשר גם חזה עוף)( ------------------------- 1/2 חזות הודו מעט שמן מלח פלפל שום רוטב תאילנדי צ´ילי חריף מתוק (של אוסם) להפשיר את חזות ההודו. לשטוף אותם ולשים בקערה, להזליף מעט שמן ולתבל בשום, מלח ופלפל. להכניס למחבת (או מחבת לסטייק עם פסים) או ווק לטגן את חזות ההודו משני הצצדים אחרי שהם קיבלו צבע לבן להוסיף כף עד 2 כפות מהרוטב התאילנדי לדאוג שהרוטב יגיע לכל הבשר. להמשיך לבשל הכל יחד כ-10 דקות. להגיד עם אורז לבן!
המתכון של ההודו היה הנפצה של על המקום ויצא ממש מהיר, קל וטעים! בתאבון!
 

מיכלכהן

New member
המתכון המנצח שלי להשבוע..

חזה עוף ברוטב MONKEY GLAND: מצרכים: פרוסות של חזה עוף (אחרי מעיכה..) בצל פרוס לטבעות פלפל אדום פרוס, אפשר להוסיף גפ פטריות אם רוצים.. למרינדה: 1/3 כוס קטשופ 1/3 כוס יין אדום 1/3 כוס רוטב רויאל ואם אין אז סויה ההכנה: מטגנים את הבצל ןהפלפל מוסיפים את הבשר ומעל שופכים את המרינדה עד שמתבשל מוסיפים פלפ ומלח לפי הטעם קל קל קל וטעים טעים טעים..
 

תמרה*

New member
ושלי (יותר נכון של אהרוני...)

אורז חגיגי 1/3 כוס שמן זית 2 שיני שום קצוצות בצל אדום קצוץ פלפל ירוק חריף (מנוקה מחרצנים) קצוץ חמישה תרמילי הל כתושים מקל קנמון 1/2 כוס צימוקים 1/2 כוס משמשים יבשים קצוצים 1/2 כוס פיסטוקים קלופים 1 כוס כוסברה קצוצה רימון מפורק לגרגרים 3 כוסות אורז שטוף היטב ומסונן מלח פלפל 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון. הכנה: מערבבים בסיר גדול את השמן ומוסיפים השום, בצל, גינג´ר, פלפל, הל וקינמון. מערבבים יחד 4-5 דקות מוסיפים את הצימוקים והמשמשים ומטגנים יחד דקה. מוסיפים את הפיסטוקים ומטגנים יחד עוד דקה. מוסיפים את האורז ומטגנים דקה. מוסיפים מלח, פלפל, אגוז מוסקט וכוסברה ומערבבים. מוסיפים מים כך שיעברו את פני האורז בכ-2 ס"מ ומביאים לרתיחה. מעבירים לאש נמוכה ומבשלים 20 דקות. מכבים את האש ומחכים 10 דקות לפני פתיחת הסיר. לפני ההגשה מוסיפים את גרגרי הרימון. נשמע אולי פלצני ומלאן עבןדה. בפועל הכנת החומרים לבישול לקחה לנו 10 דקות ואח"כ זה ממש שטויות. כשפתחנו את הסיר היינו המומים מהיופי ומהטעם. אני חייבת להזהיר שיוצאת כמות ענקית, לנו הספיקה ל- 4 ימים בהם כל אחד לקח לעבודה לצהריים.
 

תוכי

New member
והמתכון שלי להיום:

עוף בדבש שום והל המתכון הוא לזוג 2 כרעיים חצויים 4 כפות רוטב "אוליביה" לעוף שום ודבש 2 בצלים גדולים שמן זית לפי הטעם כורכום לפי הטעם תבלין "על האש" לפי הטעם 3 תרמילי הל פלפל שחור ומלח לפי הטעם 3 שיני שום אופן ההכנה: לחתוך את הבצל לטבעות ולהפריד אותם לחתוך את שיני השום ולהוסיף אותם, לתבל בכל התבלינים, לערבב היטב ולהניח בצד. לחצות את הכרעיים ל-2 או להשאיר שלמים למי שאוהב, לתבל בכל התבלינים, לערבב היטב. לפזר חלק מהבצל בתבנית בינונית, מעל להניח את העוף, ושוב לשים בצל. להכניס לתנור ל - 25 דקות בחום בינוני מכוסה בנייר כסף. לאחר מכן מוצאים את התבנית מורחים את הרוטב ומכניסים שוב לתנור ל- 25-30 דקות. המתכון הוא לזמנים של טוסטר אובן ויתכנו שינויים בזמנים בתנור אפייה רגיל.
 

יעלי2

New member
והמתכון שלי (והערה לדפי)

תמרקרי את הכיתוב של המתכונים, תעשי קופי תפתחי מסמך חדש בוורד ותעשי פייסט. זה עובר חלק בלי בלבול אותיות. קוויאר לעניים או ממרח חצילים אגדי ================================= 3 חצילים בינוניים קלים (הכבדים מרים יותר) מלח, לימון טרי 1, כף שמן זית, 1.5 כפית מיונז מכניסים את החצילים לכשעה בחום בינוני גבוה לתנור או טוסטר מוציאים ומצננים פותחים לשניים ומוציאים את התוכן לקערה מתבלים במלח, מיץ מלימון אחד (אפשר להתחיל בחצי לימון ולהוסיף לפי הטעם) מוסיפים כף שמן זית ואחר ערבוב טוב כפית וחצי מיונז (אפשר מיונז קל) מערבבים שוב, קונים לחם טרי ומחסלים.
 

switch

New member
אם גם מתכונים ממש (אבל ממש)

פשוטים אבל טעימים זה הקטע שלכן אז הנה מתכון טעים לאורז לבן שעשיתי אתמול: חומרים: 2-3 כפות שמן (אני שמתי שמן זית) 2 וחצי כוסות אורז (אני קניתי אורז בסמתי שמיוצר בהודו והוא יצא ממש ממש טוב) קצת פחות מ 5 כוסות מים מורתחים מלח ופלפל (בערך כפית וחצי כפית בהתאמה) קובית תיבולית בזיליקום של קנור הכנה: מחממים את השמן, מוסיפים את האורז ומערבבים עד שהאורז חם והופך לבן יותר. מוסיפים תבלינים , מערבבים, מוסיפים מים ומבשלים עם מכסה סגור 15-20 דקות על אש קטנה.
 

ש ו ב י

New member
ואני מוסיפה את הקינוח: פצצת קלוריות

עוגת 3 שכבות וביסקווטים חומרים: 1.5 מיכלים של שמנת מתוקה 0.5 כוס סוכר 0.5 חבילת פתי בר - רגיל \ שוקו 2 כפות שוקולית חצי גביע גבינה לבנה 4\1 כוס נס קפה בלי חלב 3 שורות קוביות שוקולד לבן ההכנה: מניחים על תבנית בינונית שכבה של פתי בר מושרה בקפה מקציפים את השכבה הראשונה: חצי מיכל שמנת מתוקה עם שוקולית (אין צורך להוסיף סוכר). שופכים את הקרם שהוא סמיך מספיק על הפתי בר. מניחים עוד שכבת פתי בר על הקרם. מקציפים את השכבה השנייה: חצי מיכל שמנת מתוקה, 2 כפות גבינה לבנה, 5 כפות סוכר, ושקולד לבן שבור לחתיכות קטנות ומצפים שוב את שכבת הפתי בר. מניחים שוב שכבת פתי בר. ומעליה מקציפים את הכבה האחרונה: חצי מיכל שמנת מתוקה, רבע גביע גבינה לבנה, ורבע כוס סוכר - מצפים שוב את הפתי בר ומגרדים שוקולד מעל. שמים במקרר לשעתיים לפחות......
 

דפי26

New member
רגע רגע לפני שאני מנסה ומתייאשת...

האם כל המתכונים נוסו בהצלחה? תודה ליעל שחסכת ממני העתקה. אני רוצה לתרום את חלקי גם: חביתה בפיתה: מצרכים: ביצה שמן זית פיתה עגבניה. אופן ההכנה: מקשקשים את הביצה בקערית מוסיפים מלח מחממים את השמן במחבת שופכים את הביצה הופכים שיהיה מטוגן משני הצדדים. פורסים עגבניה מכניסים הכל לפיתה הבי טעים בעולם! אם למישהו לא ברור אשמח לענות על שאלות
 

fila

New member
דפי, עם כל הכבוד../images/Emo6.gif

אני ממש לא בנויה לדרגות קושי כאלו! חביתה? השתגעת? מה אני נראית לך- שף מדופלם? וכן, שאלה: האם ניתן להחליף את הפיתה בלחם אחר? תודה!
 

דפי26

New member
פילה יקרה.שאלה ותשובה:

שאלה:מה חדש בעבודה? תשובה:לשאלתך לגביי הלחם ניתן אך לא מומלץ.הפיתה מספקת אלמנט של שקית שחסר בלחם אחר. לחם לדוגמא:אם לא תתפסי טוב בשני הצדדים החביתה עשויה להישמט! נקודה חשובה ששכחתי היא:המתכון חייב נוכחות מבוגר! מדובר על שימוש בגז וזה עלול להיות מסוכן. ניתן ואף מומלץ למרוח מרגרינה/חמאה.
 

fila

New member
תשובה ועוד תשובה...../images/Emo140.gif

תודה על ההסבר המפורט אני מבטיחה לא לנסות לבד מעניין אם שמעון יוכל להיות איתי (הוא בן 36, זה מספיק מבוגר לא?) ובקשר לבוס שלי: לא העיז להראות את פרצופו היום! איזה בן אדם מאכזב ! יש לו ממש "מילה של עמידר!" , והוא מצפה שאתייחס אליו ברצינות כשהוא אף פעם לא עומד מאחורי המילים שלו!
 

דפי26

New member
גועל נפש../images/Emo46.gif (הכוונה לבוס)

לגביי שמעון:למרות שהוא בן 36 הוא בחור.לא תמיד הם אחראים. תלוי . מותר לך עכשיו להחליט אם הוא אחראי כי אתם נשואים שנה
. אם נשואים פחות משנה ולא בטוחים צריך להתקשר לאמא של הבעל ולשאול
 

fila

New member
../images/Emo11.gifלהתקשר לאמא שלו?

תודה אני יאכל סלט או משהו......
 
למעלה