מרק עגבניות קר
אנחנו מאד אוהבים אותו (המתכון של ג´יימי אוליבר): 15 עגבניות בשלות/800 גרם עגבניות מרוסקות 3 פלפלים אדומים שמן זית 1 פלפלון צ´ילי (לא חייבים- אנחנו אוהבים חריף) 1 שן שום קצוצה חומץ בן יין מלח, פלפל שחור, בזיליקום טרי 3 כוסות ציר עוף/ ירקות (אפשר גם 3 כוסות מים+ 3 כפות אבקת מרק,הציר כמובן עדיף) אם משתמשים בעגבניות טריות- חולטים אותן ומורידים את הקליפה ומסלקים את הגרעינים עד כמה שניתן. קולים את הפלפלים, קולפים וקוצצים דק. מטגנים את הפלפלים עם מעט שמן זית והצ´ילי הקצוץ, אחרי כ5 דק´ מוסיפים את השום. מיד אח"כ- מוסיפים את העגבניות קצוצות גס, ממליחים ומפלפלים ומוסיפים מעט חומץ. מוסיפים את הציר ומבשלים כ 15 דקות. טוחנים את הבזיליקום במעבד מזון עם מעט מלח ומוסיפים 2 כפות שמןזית וכף חומץ. מגישים קר עם עיסת הבזיליקום מעל כל מנה (אפשר גם סתם לקצוץ את הבזיליקום אבל מניסיון- העיסה טעימה בהרבה).