רגע זה לא יום המתכונים היום?

אז זהו - שגם לי יש שאלות...

לאיזו טמפרטורה יש לחמם את השמן? באיזה כיוון יש לבצע את פעולת הקישקוש? (מישהו פעם התארח אצלי וכשהצאתי לו קפה קיבלתי הוראות מדויקות באופן חולני - בין השאר שיש לערבב רק עם כיוון השעון כי אחרת זה לא טעים לו....) והכי חשוב - מי עושה כלים בסוף? (כי הרי ברור שבסוף הבישולים הקדחתניים הללו המטבח יראה כמו אחרי שדה קרב ולי כבר לא יהיה כוח...)

fila

New member
זה מזכיר לי יציאה מצחיקה ביותר

שמעון הכין קפה לחבר שלו, ערבב וערבב .....
אז חבר שלו אומר לו "תפסיק לערבב הרסת את הארומה!"

דפי26

New member
גלגלגליתתתתת יקרה

כפי שציינתי ניתן לבצע את המתכון בנוכחות מבוגר.המבוגר יטפל בשמן ובכלים בסוף.שימי
טוב ,למרות שאת שומרת על פיגורה לא ניתן להחליף את הפיתה בלחם אחר.זה הורס את האפקט.כמו כן תגידי לבעלולך היקר שלא ניתן להוסיף חזרת או כל שם אחר שאתם קוראות לדבר!

זה עדיין לא מסתדר לי!!!

א. המבוגר היחיד בסביבה הוא בעלי - והוא גבר! זה לא עובד! וחוץ מזה התפקיד שלו זה הזבל (מתוך הזדהות?!?....) והוא לא יסכים לנקות... ב. האם אפשר פיתה דיאט? (יש דבר כזה!) ג. מה עושים במקרה של חור בפיתה?!?! כל החריף ייזל!!!

נשבעת לך - יש פיתה קלה !

באלוהים שככה יהיה לי טוב... ואם גם תטגני את החביתה עם שמן קל, בכלל תקבלי מאכל דיאטה קלאסי...

זה מין ספריי שמן שאמור להיות קל

כלומר עם פחות קלוריות... בתכל´ס יש בזה אותו מספר קלוריות כמו בשמן רגיל אבל בגלל שזה בספריי אז זה פחות כמות בכל שימוש... אני משתמשת בזה בעיקר לשימון תבניות כשאופים - בטיגון ממש (בצל, חביתות וכו´) זה גם לא מספיק בכמות וגם עושה טעם קצת אחר.

נופר 30

New member
השבוע לא היה לי למי לבשל

אז אצטרף שבוע הבא ( או מחר אם אפשר כי ההורים של שלומי נסעו לתיאלנד ואני ממונה על ארוחת הערב )

gmgy

New member
פאדג´

בזכות המתכון הזה התקבלתי למשפחה של גיא. אחרי שהם אכלו את זה הם פשוט היו ע-ל ה-ר-צ-פ-ה ואמרו שגיא עושה עסקה טובה
להלן המתכון של הפאדג´: 225 גרם שוקולד מריר צ´יפס 115 גר´ חמאה חצי כפית תמצית וניל חצי כוס סוכר 3 כפות קמח רבע כפית מלח 4 ביצים חמאה לכסות את התבנית 1 כף אבקת קקאו 1 כוס גלידת וניל 1 כפית אבקת אספרסו (אני שמתי קפה נמס) תבנית עם 12 חורים לעוגיות/מאפינס/פאדג´ אופן ההכנה. לחמם תנור ל-190 מעלות צלסיוס. 1. בסיר כפול ממיסים את השוקולד והחמאה. מוסיפים את הוניל. 2. בקערה גדולה מעררבים את הסוכר, הקמח והמלח. לנפות את כל זה לתוך תערובת השוקולד עם מיקסר ידני חשמלי. מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, ומוסיפים את הבאה רק כשהקודמת התערבבה לגמרי. להמשיך עם המיקסר עוד בערך 4 דקות עד שצבע התערובת נהיה בהיר יותר. מקררים. 3. מכסים את התבנית עם חמאה. מפזרים מעל את אבקת הקקאו, ומנערים כדי להוציא את הקקאו העודף. מוציאים בערך כף מהתערובת לתוך כל אחד מהחורים, עד שיש תערובת שווה בכולם (צריך לצאת 12 מנות)ץ לאפות 10-11 דקות. מבחוץ צריך להראות כמו עוגה ובפנים עדיין רטוב. 4. בזמן שהמאפינס בתנור, להמיס את הגלידה ולהוסיף את אבקת אספרסו. להגיש על המאפינס החמים. המלצה: אני מכינה את התערובת שעתיים שלוש לפני ונותנת לה להתקרר במקרר. קצת לפני זמן הקינוח אני שמה אותה בתבנית ואז תוך 10 דקות יוצאת מנה אחרונה ברמה של מסעדה. המלצה 2: אמא של גיא החליפה את החמאה במרגרינה בטעם חמאה ואומרת שיצא מעולה. יום נעים גלית

אני וראה את כל השרשור הזה פה

ואני ממש מתביישת בעצמי, נראה לי כאילו בחיים לא אוכל להשתתף בשרשורים כאלה.... אני כ"כ גרועה בזה. אין לי מושג בכלום, והבעיה שאין לי זמן בכלל להתעסק עם זה , ואין לי למי לבשל . אולי רק אחרי שאלד ואהיה יותר בבית אני אוכל להתחיל להתלמד קצת...

אני וראה את כל השרשור הזה פה

ואני ממש מתביישת בעצמי, נראה לי כאילו בחיים לא אוכל להשתתף בשרשורים כאלה.... אני כ"כ גרועה בזה. אין לי מושג בכלום, והבעיה שאין לי זמן בכלל להתעסק עם זה , ואין לי למי לבשל . אולי רק אחרי שאלד ואהיה יותר בבית אני אוכל להתחיל להתלמד קצת...

אין לך איזה מבוגר שאת יכולה

לגייס בשביל המתכון של החביתה בפיתה?!?! וחוץ מזה - מי אמר שחייבים להיות בשלנים??!

daldan

New member
אני חושבת שאפשר לרכוש מבוגר...

בערוץ הקניות, ותאמיני לי שבמחיר מציאה.
כי לא כל מבוגר שרוכשים יכול להשגיח עליך במהלך הכנת החביתה. צריך לבדוק טוב טוב איזה מבוגר את לוקחת.

אני שמעתי שבסופרסנטר

בסניף של עפולה יש מבצע "קנה מבוגר שמשגיח על הכנת חביתה בפיתה - וקבל זוג מחבתות וחביתה בפיתה במ-ת-נה!!!"

nikit1

New member
מרק עגבניות קר

אנחנו מאד אוהבים אותו (המתכון של ג´יימי אוליבר): 15 עגבניות בשלות/800 גרם עגבניות מרוסקות 3 פלפלים אדומים שמן זית 1 פלפלון צ´ילי (לא חייבים- אנחנו אוהבים חריף) 1 שן שום קצוצה חומץ בן יין מלח, פלפל שחור, בזיליקום טרי 3 כוסות ציר עוף/ ירקות (אפשר גם 3 כוסות מים+ 3 כפות אבקת מרק,הציר כמובן עדיף) אם משתמשים בעגבניות טריות- חולטים אותן ומורידים את הקליפה ומסלקים את הגרעינים עד כמה שניתן. קולים את הפלפלים, קולפים וקוצצים דק. מטגנים את הפלפלים עם מעט שמן זית והצ´ילי הקצוץ, אחרי כ5 דק´ מוסיפים את השום. מיד אח"כ- מוסיפים את העגבניות קצוצות גס, ממליחים ומפלפלים ומוסיפים מעט חומץ. מוסיפים את הציר ומבשלים כ 15 דקות. טוחנים את הבזיליקום במעבד מזון עם מעט מלח ומוסיפים 2 כפות שמןזית וכף חומץ. מגישים קר עם עיסת הבזיליקום מעל כל מנה (אפשר גם סתם לקצוץ את הבזיליקום אבל מניסיון- העיסה טעימה בהרבה).

למעלה