רגע לחנוכה.......

shelycat

New member
רגע לחנוכה.......

הנה אנחנו כבר ברגע לחנוכה ועדיין לא הגיעו האייקונים לכבוד החג הזה, אבל זה בסדר כי סוף סוף יש שימוש לאייקונים של הגשם והחורף
. בכל אופן חשבתי לעצמי בעקבות שיחה עם חברה שמתכוננת להצגה ולמסיבה מחר בגן של הבן שלה, הדברים שמזוהים עם חנוכה הם: סביבונים דמי חנוכה (מישהו עדיין מקבל כאלה? קיבלתם פעם?) חנוכיה+נרות (אתם מדליקים השנה בבית?) לביבות סופגניות ומה עוד? סלט יווני נחשב כמאכל חנוכה? (לזכר הניצחון כנגד היוונים?) מכבי ת"א ושאר קבוצות מכבי בארץ נחשב?

יעלי2

New member
חנוכה

אנחנו קבלנו פעם דמי חנוכה. זו הזדמנות לקנות את השוקולדים בדמות מעות של זהב. לגבי הדלקת הנרות, נוכל להדליק את החנוכיה שקבלנו במתנה לחתונה ושיש לה תעודה של מוזיאון ישראל. לא ממש פרקטי בשביל פעם בשנה, אבל טוב שיש בבית.

POOH*

New member
אני כל שנה מדליקה נרות....

וככה גם ההורים. וזה לא בגלל שאנחנו מאמינים או משהו כזה.. פשוט מנהג שנחמד לנו איתו... וגם דואגים שלפחות פעם אחת בחג נדליק נרות כולם ביחד... ולגבי דמי חנוכה... היינו מקבלים כל שנה מסבאסבתא. ומההורים מטבעות שוקולד. וגם עכשיו שאני כבר לא בבית וגם אחי לא אמא דואגת לתת לנו משהו סמלי בתור דמי חנוכה. אבל אצל חברים טובים שלי שהם כן דתיים [לא יודעת אם זה קשור] כל יום בהדלקת הנרות כל ילד מקבל מתנה קטנה כדמי חנוכה. והאמת שממ שכיף להדליק איתם נרות... [אני קיבלתי מדבקות של פו הדב..
]. POOH

קיבלתי דמי חנוכה אתמול!!!!

דוד שלי החמוד והקשיש שלח לי מהולנד דמי חנוכה. כמה? 50 יורו!!! אחלה דמי חנוכה! (אחלה דוד!)

gmgy

New member
איזה כיף!

אני חושבת שהשנה לא אקבל... אני לא בארץ וחוץ מזה הם בטח חוסכים למתנה לחתונה! (הלוואי...)

רחלילי

New member
כל אלה וגם (אחלה שאלה, שלי!)

בנוסף לאלה ולסופגניות שסבתא שלי היתה מכינה, גם סבא וסבתא שלי היו דואגים חוץ מהכל ומהמטבעות שוקולד גם לשוקולדים בצורה של גמדים ובעטיפה של גמדים. אני חושבת שמאז הילדות שלי לא ראיתי כאלה. מעניין.

אתי@

New member
אצלנו

(או יותר נכון - אצל הבעלוש) הסל של חג החנוכה הוא משחק מסורתי של מכבי ת"א (המכבים) נגד קבוצה יוונית (היוונים. דרך אגב, חוץ מבשנה שעברה, כמעט תמיד מכבי מנצחים
וכמובן סופגניות אבל השנה הבטחתי לעצמי שאני לא מבזבזת קלוריות על סתם סופגניה אלא רק על ופגניות של רולדין או משהו משובח אחר

מאי26

New member
אתי, אני איתך! משום מה יוצא

שאני בדיאטה תמיד בחנוכה דווקא (טוב, זו הדיאטה של אחרי החגים שנמרחת על כל החורף בעצלתיים), אבל על סופגניות של רולדין אני לא מוותרת. מזל שהן כל כך יקרות, אחרת הייתי יכולה לאכול מלא... עוד מעט הם יפתחו את הדוכן שלהם בעזריאלי ויציפו את כל הקניון בריחות האלה. צריך לתפוס מרחק....

shelycat

New member
למזלי.........

למזלי סופגניות הן לא משהו שמפתה אותי ולכן הן לא מהוות סיכון מבחינתי, וכשאני חושבת על זה כבר כמה שנים שלא הכנסתי סופגניה אל פי הכי קרוב לסופגניה שאני מוכנה (בהתלהבות) לאכול הוא דונאטס (אפויים לא מטוגנים-איכס) ומאז שסגרו את דנקן-דונטס בארץ גם הסכנה הזאת לא קיימת, שאר המקומות שמוכרים דונאטס פשוט לא מתקרבים לקרסוליים שלהם ובכלל לא מפתים.

Hadar p

New member
אנחנו נדליק ביחד נרות חנוכה רק 3

ימים כי ביום שני רוברט יוצא לחודש מילואים בקלקילה
דמי חנוכה קיבלנו בתור ילדים.
חורף מזוהה אצלי עם חנוכה וכמובן גם נרות, סופגניות סביבונים וכתר על הראש עם נר אחד
.....זוכרות?

נופר30

New member
וואי שכחתי אותך , מצטערת

מקווה היום לא לשכוח וכן אני מתכוונת לעשות לבד ( אך יצאו? מי יודעת ?)

גלי ב

New member
אנחנו כבר לא מקבלים דמי חנוכה...

ואין לי מושג מה יהיה לגבי הדלקת נרות משפחתית... לא תכננו עדיין... סופגניות
- לא מכינים...(זה משמין
) שיהיה חג שמח ומתוק בכל מקרה...

Hadar p

New member
אני מתכוונת להכין את הסופגניות של

אמירה מפורום מתכונים! נופר אמרת שכל מתכון שלה מצליח נכון?

נופר30

New member
אכן כן אם את עוקבת אחרי ההוראות

אין סיכוי לכישלון אחותי עשתה אותם השבוע ואמרה שיצאו נהדר

נופר30

New member
אצלנו

בתור ילדה הדקלנו כל ערב חנוכיה וכל אחד קיבל צלחת עם סופגניה + כל מיני דברים טובים ( ולעולם אבל לעולם לא אכלנו סופגניה לפני חנוכה ) תמיד קיבלנו דמי חנוכה מאז שאנחנו שניים התחלנו מסורת חדשה בכל חנוכה מזמינים את כל החברים ( פעם אחת ) עם הילדים ליום חנוכה כזה שבו אוכלים ונהנים ומדליקים נרות חוץ מזה אנחנו מדליקים כל ערב נרות כשמקפידים פעם אחת לפחות עם ההורים שלו ופעם אחת עם אמא שלי

uti

New member
מאכלים חלביים ע"פ המסורת

אם אני לא טועה שמה היה יהודית והיא הרגה את שר הצבא היווני (של הרעים) ע"י רעל בחלב. ולכן כיון שהחלב עזר לנו (הטובים) אנחנו אמורים בחג הזה לאכול מוצרי חלב. **יש לי ידיד שהוא מורה והוא סיפר לי שעכשיו מתחילים להשריש את זה אצל הילדים**

uti

New member
ו...אצלנו בעבודה מחלקים דמי חנוכה

משהו כמו 200-250 ש"ח מזומן או 300 ש"ח בתלושים, משהו כזה...

מסורת משפחתית

אפילו שאנחנו ממש לא דתיים, המסורת של חנוכה היא מאד חזקה. יש לביבות תוצרת בית והכי חשבו- מקריאים את "נס גדול היה פה" של נתן אלתרמן. אני כבר מכירה את זה בע"פ (כמו ההגדה של פסח). אתן בטח מכירות זה היה בשלוש- ארבע- חמש וחצי פעם פעם פעם וזה מתחיל ככה "זה היה בחנוכה הילדים שכבו לישון הכיתה היתה ריקה רק היבהב אז נר ראשון" וככה, איזה 50 בתים, אנחנו מקריאים בסבב, כל אחד שני בתים (ואיך שהוא אחותי הקטנה היא תמיד הכלבלב המייבב).

תוכי

New member
טוב אז אצלנו

פעם הייתי מקבלת דמי חנוכה כשהייתי קטנה (לא תמיד מסבא וסבתא) אנחנו מדליקים כל שנה חנוכיה --יש לנו חנוכיה קטנה ונחמדה ותמיד מכינה לביבות סלט יווני לא קשור לחנוכה

למעלה