רגע לחנוכה.......

אמיקה

New member
חנוכה - החג הכי כייפי...

דמי חנוכה - פעם, כשעוד היה לי "זיידה" (סבא רבא - יעני סבא של אמא שלי, שהיה חרדי), היינו מקבלים בכל חנוכה דמי חנוכה מיוחדים של החברה הממשלתית למטבעות. כל שנה, כך הבנתי, החברה למטבעות מוציאה סידרה של כל המטבעות - בדיוק למטרה זו. חוץ מסופגניות ולביבות, יש עוגיות מזרחיות כאלו שנראות כמו צינורות נוטפי דבש - טעים רצח, ומאוד דיאטטי.. ראיתי בעיתון של אתמול הצעה ללביבות בטטה של "אורנה ואלה". נראה לי ננסה.. עוד דברים שקשורים לחנוכה זה סיפורי המכבים ולקטנים יש משחקים שקשורים לכ אלו (למשל יש את אתר "גלים" שהיינו מכינים ממנו פעם "פעולות"). עוד לקטנים (קצת יותר גדולים) מכינים אצלנו (חברים) נרות לחנוכה עם חלב שקונים בפתיתים + צבעי פנדה ישנים.. נורא חמוד אצלנו אין כמעט מצב של להדליק נרות לבד, כי המשפחה מנצלת את הסיטואציה החחגיגית להתכנסויות ענק - אנחנו "בוק" כבר לנר ראשון (דודות), נר שני (בת דודה), נר שלישי או רביעי (חברים) ונר אחרון (אצלנו). משתדלים לא לפספס שום נר, ולהציב בחלון.. חולה על החג הזה!!!!
 

אתי@

New member
לביבות בטטה - מתכון של אורנה ואלה

אני מזהירה מראש שזה אמנם טעים אבל מה-זה כבד...
אולי כדאי להפחית את כמות הקמח. לביבות בטטה - מתכון של אורנה ואלה ************************************** מרכיבים: 1 ק"ג בטטות קלופות ½ - 1 כף רוטב סויה משובח ¾ כוס קמח (או יותר, לפי הצורך) ½ כפית מלח קורט פלפל שחור, טחון טרי חמאה לטיגון לרוטב: 1 מכל שמנת חמוצה 2 כפות מיונז מלח ופלפל שחור, טחון טרי עירית קצוצה, לפי הטעם אופן הכנה: 1. מבשלים את הבטטות במים, עד שהן מתרככות. מסננים ומקררים. 2. מועכים את הבטטות, מוסיפים סויה, קמח, מלח ופלפל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 3. צרים לביבות ומטגנים במחבת טפלון שטוחה במעט חמאה, על אש נמוכה. 4. מערבבים את חומרי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול. 5. מגישים את הלביבות חמות, עם הרוטב בצד.
 

אמיקה

New member
ידיעות - אתמול, 24.11

זה טעים? כתוב שם ש"חובבי הז´אנר" מתלהבים מזה אבל זה עם מיונז...
 
אורנה ואלה- גירסה ב´

זו גירסה שמצאתי פעם בYNET, קצת שונה לביבות בטטות של אורנה ואלה 2 ק"ג בטטות קלופות ומבושלות במים מעט חמאה לטיגון 1 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור 50 מ"ל סויה 2 כוסות קמח לבן אפשר להוסיף גם מעט סוכר חום או דבש אופן ההכנה מערבבים את המצרכים, יוצרים לביבות בעזרת כף ומטגנים במעט חמאה על אש בינונית. (מספר לא מבוטל של בשלנים חובבים הצליחו ליצור לביבות בקלות רבה יותר אחרי שהוסיפו לתערובת ביצה או שתיים) ושרית- מיונז זה בעצם ביציים ושמן (מרכיב בסיסי בכל עוגה כמעט וגם בלביבות) פשוט המצב צבירה קצת אחר. זה אכן נשמע מוזר, אבל אולי רק עיניין של נקודת מבט.
 

YaelSF

New member
אני עושה את המתכון של אורנה ואלה

באופן קבוע כל כמה זמן והוא באמת פשוט מעולה.
 

YaelSF

New member
אתי

את המתכון שאת פירסמת. אבל אני רואה שאין הרבה הבדל בין מה שנועה פירסמה.
 
אתי@ בדיקה מחדש

של המתכונים מסתבר שזו אותה גירסה, רק "שבשלי" הכמויות מוכפלות ויש קצת יותר קמח ביחס לבטטות. הקרם שמנת הוא רק קישוט בצד, לא חלק מהלביביות.
 

אתי@

New member
גם אני שמתי לב לזה רק עכשיו

משום מה אתמול פיספסתי את הקמח במתכון שלך ולכן חשבתי שאלו שני מתכונים שונים.
 

אתי@

New member
אני חסכתי בקלוריות והשתמשתי ב"שלי"

גם ככה הלביבות האלה הן פצצת קלוריות...
 

dorlim

New member
.... ואצלנו

אנחנו מאד אוהבים נרות ואש (מוטיב חוזר ביחסים שלנו
) והתחלנו לצאת בסביבות חנוכה (אוטוטו 5 שנים
) כך שיש לנו יחס מיוחד לחג הזה כל יום מדליקים נרות ומשתדלים להגיע להדלקת נרות פעם אחת בכל צד
המטעמים של החג מעולים אבל הקלוריות.....
 

שמופית

New member
פסטי פסטי פסטיבל !!!!

מה
אני היחידה שחנוכה מזוהה אצלה עם עונת הפסטיבלים ??? כשהייתי קטנה, כל שנה אמא שלי היתה לוקחת אותי ואת אחותי לפסטיבל וקונה לנו סופגניה ואת תקליט הפסטיבל. כמובן שהיו גם דמי חנוכה מהסבא והסבתא אבל גולת הכותרת של חנוכה היה הפסטיבל ללא ספק
היום החג מזוהה בעיקר עם המשפחתיות - כל יום נר אצל מישהו אחר ומפגש משפחתי (בעיקר עם הצד של תמיר). בכלל, אני אוהבת לרדת על תמיר בחנוכה ולשאול אותו אם אין לו קונפליקט עם החג, בתור נצר למשפחה יוונית
כשאני ממש רוצה להיות רעה, אני מאשימה אותו באנטיוכוסיות.... סתם בשביל הצחוקים....
 

שמופית

New member
הכל נהדר ../images/Emo9.gif

סתם טוחנת שעות בעבודה וחוזרת סחוטה וכבר אין לי כוח לכלום
אפילו לא לפורום !!! תתארי לעצמך את מצבי
אבל אני מתעדכנת מידי פעם, למרות שחסרה לי האינטנסיביות של השירשורים
 
למעלה