רגע לפני שאצא לשמד...

• פותח הנושא rabiz
  • פורסם בתאריך

rabiz

New member
רגע לפני שאצא לשמד...

אחרי שנים על הפאלם הישן והטוב (515!) החלטתי לשדרג (טוב, זה שהוא לא מוכן יותר לסנכרן שבר אותי) אני שוקל בשיא הרצינות להמיר את דתי ל- PPC, ורגע לפני אשמח לשמוע את דעתכם (כמשתמש הדיוט לא עקבתי אחרי נפתולי המאבק PPC VS PALM). הדרישות: 1) זכרון גדול 2) מעבד תותח (שונא לחכות) 3) מסך בהיר וברזולוציה טובה 4) אמינות, אמינות, אמינות (עדיף מכשיר שלא צריך שירות ממכשיר עם שירות מצויין...) 5) פחות חשוב: GPS 6) עוד פחות חשוב: מצלמה, MP3 ושאר שמונצעס. תקציב: כ- 2500 ש"ח.

כמי שחווה PPC וחזר הביתה

1. זכרון דומה בשתי הפלטפורמות בהתאם למכשיר (וניתן להרחבה באמצעות כרטיס, כרטיס של 1G עולה היום פחות מ100 ש"ח) 2. אין קשר בין תדירות המעבד למהירות המכשיר - מהירות המכשיר נקבעת ע"י מס' רב של גורמים כשתדירות המעבד היא רק אחד מהם ולא העיקרי. מכשירי הVGA עם מעבד 624Mhz עובדים לאט יותר מהUX50 עם מעבד 100Mhz. 3. אם פסלנו מכשירי VGA בגלל מהירות אזי לפאלם יתרון בתחום הרזולוציה (רוב מכשיר הפאלם הם HVGA ואילו רוב הPPC QVGA). 4. כאן העניין הוא תלוי מכשיר 5. אני לא מכיר פאלם עם GPS מובנה 6. לPPC מגוון מכשירים גדול יותר וחלקם כוללים "שמונצעס" נוספים. הייתי הולך על TX (אם מדובר בפאלם) ואפילו T3 משומש יענה על הדרישות שהעמדת.

AYELET1

New member
5. יש גארמין עם GPS מובנה

אגב, HP 2790 הוא QVGA, מעבד 624 מגה הרץ, ואפילו צב עיוור, פיסח וזקן זז מהר ממנו.

AYELET1

New member
אין...

שמחה כמו שמחה לאד, אה?

איילת, פשוט נפלתי שדוד מ: צב עיוור,

פיסח וזקן זז מהר ממנו. מזמן לא שמעתי חידוד לשוני כה קולע לעין, לאוזן וללב. לבי לבי על אלה ההולכים בעיניים פקוחות למאפליה של גייטס למרות האזהרות מכל הכיוונים. וחוץ מזה: היום יום חמישי, ולפנינו סוף שבוע ארוך של שהיה חמה ונעימה בבית עם שלל מכשירי הפאלם שגם אני כמו השד לא זוכר מתי ביצעתי עליהם ריסט כלשהו. מדובר על: פאלם VX, זייר 71 + הגדול מכולם - TX ירום הודו, יציבותו ומהירות עבודתו - פשוט שפתיים יישקו! שבת שלום

AYELET1

New member
הבעיה היא שיש בביתי (נוסף ל0TX)

גם 2790
ואגב, אם תיכנס לפ' פוקט תקרא איך מהללים את מהירותו של הטייטן (WM5...) הוא איטיייייייי! (הגיע אורח לשבת...)

noamro3f

New member
לרבים ממכשירי PPC יש WiFi

בעוד שלפאלם כמדומני אין. זה מאפשר לך להתחבר במקומות שבהם יש חיבור חינם בחו"ל ולתקשר עם תוכנה כמו Skype. (לא יודע אם לפאלם יש תוכנה דומה). לחבר שלי קנה לא מזמן את הדגם (לינק למטה) ובהונג-קונג ב-4200$HK כולל 2G זיכרון והוא מאוד מרוצה (מהירות , אמינות - מהחודש האחרון) בכלל באתר הזה תוכל לראות ולהשוות הרבה סוגי דגמים בקלות רבה משום שכולם באותו פורמט. בנוסף לכך יש דירוג משמתמשים למכשירים השונים.

AYELET1

New member
ישנם מכשירי פאלם עם WI FI

ועדיין פאלם מהיר מהרבה מכשירי פוקט...

noamro3f

New member
בדקתי את המיפרט של כל מכשירי TREO

ולא מצאתי - אולי פיספתי משהו?

AYELET1

New member
אמרתי טראו?

יש TX יש TC ויש של סוני החדיש באמת זה ה-TX

AYELET1

New member
מתקנת:

TX חדיש יחסית אבל עדיין מהיר מלא מעט פוקטים, משולבים, מגניבים, חומרה נפלאה ו... איטיים!

noamro3f

New member
נמאס לי כבר לסחוב 2 מכשירים

הטלפון בכל מקרה נמצא איתי. לכן המכשיר הבא שאקנה יהיה אך ורק משולב טלפון - PDA. אני גם מתלבט בין - פאלם 680 לבין המכשיר של HP , הוא בערך 4\3 מחיר אבל ה-HP מכיל יותר תכונות (שלא בטוח שאשתמש - אבל עדיין מפתה). מבחינת יציבות - לטענת חברי הבעיות היחידות שנתקל בהן: 1) לפעמים לאחר שימוש בדסטינטור הוא צריך לכבות ולהדליק כדי לקבל שיחות - אבל העלייה יחסית מאוד מהירה מספר שניות . 2) לפעמים אחרי שימוש מרובה בכל מיני תוכנות אינטרנט - SKYPE ותוכנה אחרת של מולטי-מסנגר לפעמים עובד לאט בגלל שהזכרון לא משתחרר ואז גם כן כיבוי והדלקה פתורים את הבעייה.

AYELET1

New member
לאט זה עניין יחסי

ולטעמי האיטיות מתבטאת גם כשהזכרון משוחרר

noamro3f

New member
שימי לב שהדגשתי - "אחר שימוש מרובה"

הכוונה שלאחר מספר ימים שבהם עשה שימוש אינטנסיבי בתוכנות אינטרנט. מבחינתו זה זניח.

shed

New member
---> שימוש מרובה אצל אחד

הוא שימוש רגיל אצל אחר. אני עם KJam בעל כורחי, מוצא עצמי עושה ריסט למכשיר פעם ביומיים מכיוון שהוא נוטה לאבד בין שלושה לחמישה מגה ram בתקופה הנ"ל. זה מעצבן, לא נוח, לא נכון, ואין שום סיבה שזה יקרה. מכשיר כזה צריך לרוץ חודשים בלי שום ריסט. אני לא מצליח לחשוב מתי פעם אחרונה עשיתי SR לפאלם או לטלפון סלולרי. נקודה נוראית נוספת היא הנטיה של המכשיר לבצע SR בזמן שיחה במידה ושולחים אלי סמס כשאני מדבר.

יש לו נסיבות מקלות. השד הסביר את

הסיטואציה הקשה אליה נקלע בעל כורחו כשהוא מוצא את עצמו עם המכשיר המשוקץ. מבחינתי הגיבור לא נפל אלא הופל בעורמה ע"י מעבידו!!! יש לקוות שייצא ממצבו הקשה במהרה אחרי שעצביו המרוטים יגרמו לו להשליך את השיקוץ בחמת זעם אחרי כמה ריסטים ספונטיים - אפילפטיים שהמכשיר יבצע על דעת עצמו.

למעלה