רגע פרייסלס
הפאד-תאי של גורדון רמזי
"בסרטון, קטע קצר מתוך התוכנית הבריטית The F Word, אפשר לראות את רמזי מכין פאד תאי, אולי המנה הפופולרית והמוכרת ביותר של המטבח התאילנדי. בתום ההכנה, הוא מבקש מהשף צ'אנג מהמסעדה התאילנדית-יוקרתית "Blue Elephant" בלונדון לבחון אותה.
אחרי המתנה קצרה שאולי אז הרגישה כמו נצח, הוא שואל את רמזי: "מה אתה מבקש לדעת ממני?". רמזי עונה: "ובכן, איך זה?" השף, אחרי שניות של ציפייה, מעווה את פניו בפרצוף שלא משתמע לשתי פנים, ואפילו לא מנסה להסתיר את המידה בה הוא לא מתרשם מהמנה. "זה לא פאד תאי בכלל, על פאד תאי להיות חמוץ, מתוק ומלוח". למרות הדברים, רמזי טועם ואומר: "לדעתי הטעם לא רע, זה לא מושלם..", ובזמן שהוא מנסה לפשר, רומס אותו השף: "בשבילך, אבל לא בשבילי" והכישלון מעולם לא היה מתוק יותר. צפו בסרטון המלא:"
https://www.haaretz.co.il/food/food-news/1.5980551
(במאמר מוסגר, אחרי שקראתי והכנתי 2-3 מתכונים תאילנדים, הבנתי שבמנות תאילנדיות אכן צריך להיות המגוון של החמוץ-מתוק-מלוח....)
"בסרטון, קטע קצר מתוך התוכנית הבריטית The F Word, אפשר לראות את רמזי מכין פאד תאי, אולי המנה הפופולרית והמוכרת ביותר של המטבח התאילנדי. בתום ההכנה, הוא מבקש מהשף צ'אנג מהמסעדה התאילנדית-יוקרתית "Blue Elephant" בלונדון לבחון אותה.
אחרי המתנה קצרה שאולי אז הרגישה כמו נצח, הוא שואל את רמזי: "מה אתה מבקש לדעת ממני?". רמזי עונה: "ובכן, איך זה?" השף, אחרי שניות של ציפייה, מעווה את פניו בפרצוף שלא משתמע לשתי פנים, ואפילו לא מנסה להסתיר את המידה בה הוא לא מתרשם מהמנה. "זה לא פאד תאי בכלל, על פאד תאי להיות חמוץ, מתוק ומלוח". למרות הדברים, רמזי טועם ואומר: "לדעתי הטעם לא רע, זה לא מושלם..", ובזמן שהוא מנסה לפשר, רומס אותו השף: "בשבילך, אבל לא בשבילי" והכישלון מעולם לא היה מתוק יותר. צפו בסרטון המלא:"
https://www.haaretz.co.il/food/food-news/1.5980551
(במאמר מוסגר, אחרי שקראתי והכנתי 2-3 מתכונים תאילנדים, הבנתי שבמנות תאילנדיות אכן צריך להיות המגוון של החמוץ-מתוק-מלוח....)