רגע פרייסלס
הפאד-תאי של גורדון רמזי

  • פותח הנושא Nרב
  • פורסם בתאריך

prizman

New member
לא כ"כ הבנתי.

לפחות לגבי האוכל את כותבת שהיה מצויין אז מה היה מזעזע?
לגבי בשר סוסים אני רציני. אין מסעדה שמגישה בשר סוס בתאילנד
מהסיבה הפשוטה שאין סוסים בתאילנד כפי שאין עיזים או גמלים.
כנראה מדובר בבדיחה או בחוסר הבנה.
בצרפת או איטליה דווקא יש מסעדות שמגישות בשר סוס.
לפני 17 שנה בערך היה הטיול הראשון שלי לתאילנד ונהניתי,
לפני 12 שנה היה הטיול שממנו כבר לא חזרתי.
 
אין בעיה לנסוע לתאילנד עם רגישות לחריף

בביקורי שם, שזה היה לפני שני עשורים לערך, עדיין לא אכלתי חריף, ולא היתה לי בעיה למצוא מה לאכול.
 

John the Savage

New member
לא יצא לי עדיין להיות בתאילנד לצערי

אבל זכור לי ביקור במסעדה תאילנדית עם רמת חריפות אותנטית (בטיול להאוואי דווקא). רמות החריפות תוארו כ"mild, medium, hot, extra-hot, thai-hot". בתפריט היה כתוב באותיות גדולות: "אנחנו לא מחליפים מנות למי שמזמין ברמת חריפות medium ומעלה", אבל מכיוון שבדרך כלל אני אוהב חריף, התעלמתי מהאזהרה והזמנתי ברמת חריפות "בינונית". היה כל-כך חריף שיצא לי עשן מהאוזניים. אני לא יכול אפילו לתאר לעצמי, אם זה "בינוני", כמה חריף זה thai-hot ...
 

prizman

New member
אפשר להגיע לרמות חריפות

שגם להרבה תאילנדים קשה להתמודד איתן אבל זה לא מוגש כסטנדרט.
לא סתם יש כאן כמה עשרות סוגי צ'ילי ברמות חריפות שונות.
אני לא יודע להבחין בינהם ויזואלית, גם זוגתי לא.
הגודל מהווה קריטריון אבל בין הקטנים שבגודל דומה יש גם רמות חריפות שונות.
הדרך הפשוטה להתמודד עם זה היא להתייעץ עם המוכר וככל שהדברים תלויים
בי אחרי שהוא ממליץ אין לי כיום בעיה גם לטעום במקום אחרי ההמלצה.
מניח שמה שאני קונה כיום נע בין HOT ל EXTRA-HOT לפי הגדרות אותה מסעדה.
 

John the Savage

New member
אם כבר, הינה קישור לסרטון למי שאין מנוי להארץ

https://www.youtube.com/watch?v=DsyfYJ5Ou3g

נראה אגב שהוא השתמש בסוכר, רוטב דגים ותמרינד, שאמורים לתת את השילוב של חמוץ-מתוק-מלוח. אבל כניראה שבכמויות שמותאמות יותר לחיך המערבי ולא בישול תאילנדי אותנטי בו אוהבים טעמים עזים יותר.

אבל עדיין, ללא ספק רגע פרייסלס!
 

מיכאל ג

New member
למה במקום?

הרי הוידאו הזה לא נתפס במצלמת ריגול. זה שודר בטלויזיה באחת התוכניות שלו, ומן הסתם לא נגד רצונו - שידור הוידאו הזה בתוכנית הוא בדיוק הודאה בכשלון. וזה יפה וגם חשוב שהוא מראה שהוא עצמו יכול להכשל.
 

DANIAVNI

Well-known member
אין לכל האינפורמציה הזו שום ערך מכמה סיבות

1. לשף של אותה מסעדה היה משתלם יותר לא להתרשם מהמנה.
2. שפים מערביים נוטים להתאים מנות אסיאתיות בצדק לחיך המערבי
3. כל ההגדרות של "מנה תקנית" ברמה של מצווה מהתורה מיותרות
מה זה "על פאד תאי להיות חמוץ, מתוק ומלוח".
ואם מסתבר שהרבה אנשים אוהבים את זה פחות מלוח או שמוכנים בשביל
הבריאות לוותר על קצת אותנתיות ו-MSG ,
מה הבעייה בדיוק ? שזה לא פאד תאי תקני, אז מה זה משנה ?

4. טעמים זה גם עניין של הרגל
מי שרגיל לאוכל מלוח עם MSG לא מסוגל לסבול מנה בלי הרבה מלח
זה לא אומר דבר על איכות מי שבישל אלא רק על ההרגלים הלא בריאים שלו

לקח לי הרבה זמן להתרגל למשל למרק בלי כמות של אבקת מרק אבל אחרי שמתרגלים האבקה כבר לא טעימה ואפילו מגעילה.
.
אני למשל נוטה במוקפצים להשתמש ברבע מכמות הרוטב המומלצת
כי יותר מדי מרגיש לי שמאפיל על הטעם הטבעי של הירקות והבשר.
 
למעלה