רגע של תרבות

צליליתה1

Well-known member
1625052064450.png

אחד הציורים הידועים ביותר, ואחד הפחות חביבים עלי. אבל עם הפרשנות של ג׳יסון אדם כצנשטיין, מהניו יורקר אני דווקא מזדהה

קלייטון.ש

Well-known member
איזה מציוריו חביב עלייך?
(חם היום? אני הייתי כל היום בפגישת עבודה באיזה משרד והיה מזגן שהיה מכוון ישר עלי. אני חושב שנשרו לי כבר כמה אצבעות מהקור)

קלייטון.ש

Well-known member
מה מנע ממך לבקש שיסיטו/ינמיכו/יכבו את המזגן ?
לא שמעת שנשים הן אלה שתמיד קר להן במזגן וגברים תמיד חם להם?
יש על זה סיפור שלם עכשיו עם המזגנים ברכבת.
מה אני צריך שיגידו עלי שאני נקבה?
לא שלהיות נקבה זה פסול. כמה מחברותי הטובות ביותר הן נקבות.
אבל אם אתה גבר ואתה לא רוצה שיזלזלו בך עדיף שלא תגלה שקר לך במזגן.

צליליתה1

Well-known member
איזה מציוריו חביב עלייך?
(חם היום? אני הייתי כל היום בפגישת עבודה באיזה משרד והיה מזגן שהיה מכוון ישר עלי. אני חושב שנשרו לי כבר כמה אצבעות מהקור)
איני חובבת דאלי
לעומת מוזיאון הראלי, בקיסריה, (שמלא דאלי, אבל זה ממש לא העניין)
מסוג הדברים שצריך לראות כדי להאמין
איך שהוא יוצא שאני מגיעה לשם תמיד בקיץ, והמיזוג על הפנים עד לא קיים
הצצה קטנטנה, וחזרה לאוטו הממוזג היטב

סופהו 1

Well-known member
איני חובבת דאלי

ששש.. צריך כסף לתיקון. עוד יתחילו לגבות דמי כניסה.

קלייטון.ש

Well-known member
איני חובבת דאלי
איזה צייר או סגנון את אוהבת?

לי אישית אין טעם מיוחד בציור. אצלנו אשתי היא חובבת האמנות. היא נוטה לכיוון ציירי הדיוקנאות, לא רק הציורים שמוקדשים לדמות אחת או שתיים אלא גם כל אלה שכוללים הרבה דמויות ומתחילים להסתכל ואז רואים שם פתאום את הצייר עצמו מופיע פעם, ואת אשתו מופיעה פעמיים, ואת המאהבת חמש פעמים. ואתה אפילו לא ידעת שהיתה לו מאהבת. אשתי יודעת לספר את ההסטוריה של כל דיוקן ואת ההיסטוריה של המצויירים, שזה לא תמיד מה שכולם חושבים שזה (בדוגמה הקלאסית של המונה ליזה), ואיך העבודה הוזמנה וכמה היא עלתה וכל מיני פרטים כאלה. אפשר לעמוד איתה שעתיים מול ציור וההרצאה רק התחילה. זו הרצאת מבוא. עוד לא נגענו במה שהתגלה כשעשו לציור שיקוף ברנטגן או במה שעושים ומה שמצאו מתחת לשכבת העל, את הנוסחה הסודית לחיי נצח או לפחות ציור לגמרי אחר שהאמן צייר מעליו.
מעניין אבל קצת מתיש. מה גם שאתה שוכח הכל בתוך כדי ההרצאה. מזל שאין בחינות כמו אצל הראשונה.

צליליתה1

Well-known member
איזה צייר או סגנון את אוהבת?

לי אישית אין טעם מיוחד בציור.
לשמחתי, גם לי אין טעם מיוחד בציור, במוסיקה, בקולנוע, בספרות.
זה לא אומר שאני אוהבת הכל, ממש לא, אבל נהנית מכל מיני.
אוהבת אמנות ימי הביניים וגם קודם, אמנות עכשווית, והרבה בין לבין.

צריכת אמנות פלסטית אצלי צומצמה בימי הקורונה . גוגל תרבות ואמנות זה נחמד, אבל לא מספיק. בניגוד למוסיקה, שהצליל הדיגיטלי* לא שווה ערך לצליל באולם אבל עדיין מהנה, או קולנוע, שהתמונה קטנה יותר וגם הסאונד אחר, אבל סך הכל, אפשר לחוות קולנוע. בציור דרך המסך כל הציורים באותו הגודל, גודל המסך, ועניין המרקם די נעלם.

לאחרונה, מסיבות כאלה ואחרות, ראיתי הרבה עבודות של ארטמיסיה ג'נטילשקי, שבשנים האחרונות , קצת בעניין #[metoo אבל לטעמי בזכות האיכויות, הוכרה באמנית חשובה וברחבי העולם מציגים את עבודותיה. מקווה שיצא לי לנסוע ולראות במהרה בימינו. ואם באמנות עכשווית עסקינן, אזכיר את זויה צ׳רקסקי. בחרתי 2 אמנויות מסוג אישה, לא כאפליה מתקנת אלא כי זה מה שעלה לי כרגע. בעיקרון, אני אוהבת אמנות בלי הבדל דת מין גזע או אפילו מגדר

*כבר חפרתי לא מעט על איך חילקתי את כל התקליטים שלי, ועל כמה אני מצטערת. אז אחסוך לכם הפעם, אבל רק שתדעו, זה כואב.

אבח"י

Well-known member
אנחנו מאוד אוהבים את דאלי
הנה פסל ראש מהביקור שלנו במוזיאון דאלי במונפרנאס, פריז, צרפת

סופהו 1

Well-known member
יש, לפחות אצלי, בעיה עם התמונה
גם אצלך.

אפרופו תרבות, ביציאה מאחד האולמות הקטנים בהיכל התרבות (תל אביב), מוצגת תערוכת צילומים "אומרים שהיה פה שמח" של הצלם משה שי.
אוסף צילומים של "גיבורי תרבות"/ידוענים/אישים מפורסמים משנות השמונים+- חלקם בהעמדה של הצלם, חלקם ברגעים ספונטניים.
מתי כספי יושב על הריצפה ומשוחח עם נעמי שמר, אריק אינשטיין מאוכזב אחרי משחק כדורגל, ראש הממשלה החלופי, חילופי, חליפי, ברעמת תלתלים, באמצע הגשת תכנית רדיו, טוביה צפיר בבגד ריקוד וטוטו לפני הופעת הבלט שלו ועוד ועוד..

אהבתי. גם את תגובות הצופים.

קלייטון.ש

Well-known member
גם אצלך.

אפרופו תרבות, ביציאה מאחד האולמות הקטנים בהיכל התרבות (תל אביב), מוצגת תערוכת צילומים "אומרים שהיה פה שמח" של הצלם משה שי.
אוסף צילומים של "גיבורי תרבות"/ידוענים/אישים מפורסמים משנות השמונים+- חלקם בהעמדה של הצלם, חלקם ברגעים ספונטניים.
מתי כספי יושב על הריצפה ומשוחח עם נעמי שמר, אריק אינשטיין מאוכזב אחרי משחק כדורגל, ראש הממשלה החלופי, חילופי, חליפי, ברעמת תלתלים, באמצע הגשת תכנית רדיו, טוביה צפיר בבגד ריקוד וטוטו לפני הופעת הבלט שלו ועוד ועוד..

אהבתי. גם את תגובות הצופים.
אין ספק שהידעונים של שנות ה-70-80 היו הכי מסוגם בכל ההסטוריה הישראלית.
איזה ידוענים יש לנו היום שיכולים להתחרות בהם.
למשל היתה מנדי רייס דייויס שהיא היתה ידוענית ושערורייתית בינלאומית. והיתה גם ציפי לוין שהיתה חמודה בהרבה ממה שהיא היום. היה דן בן אמוץ וכמובן איך אפשר לתאר עולם של ידוענים בלי אורי זוהר. זה לא אותו דבר.

סופהו 1

Well-known member
למשל היתה מנדי רייס דייויס שהיא היתה ידוענית ושערורייתית בינלאומית. והיתה גם ציפי לוין שהיתה חמודה בהרבה ממה שהיא היום. היה דן בן אמוץ וכמובן איך אפשר לתאר עולם של ידוענים בלי אורי זוהר. זה לא אותו דבר.
בהחלט מסכימה. אם כבר ידוענים, שיהיו ידוענים "על-אמת" עם חבילת קטסטרופות, או סתם אירועים שהיו קשורים בהם.
אגב, היו גם סתם ידוענים, בלי חבילה. או שאני לא יודעת או זוכרת.
זיקו גראציאני- היה משהו שערורייתי באמתחתו?

קלייטון.ש

Well-known member
הקטגוריות היו "גיבורי תרבות"/ידוענים/אישים מפורסמים" .
לאיזו רשימה תכניס אותו?
ואת מי תכניס ברשימת "גיבורי תרבות"?
את יצחק גרציאני אני מכיר רק מהצירוף "בניצוחו של יצחק גרציאני". פסדר... אז הוא המנצח. זה כמו "בניצוחו של זובין מהטה". כשאני חושב על מוזיקה המנצח לא ממש מעניין. אני מבין שהוא חשוב אבל לא יודע להסביר למה. אם הוא לא מחבר המילים, לא המלחין, לא הנגנים, אז מה הוא. צריך להבין את הטכנולוגיה של התזמורת וזה נשגב מבינתי. אני דווקא צופה בנגנים ולי נראה שהם כל הזמן מסתכלים על התווים. לא מתעניינים בהוא שמנופף שם במקל. אמנם ראיתי פה ושם שאיזו נגנית מעיפה אליו מבט, אבל דווקא אז הוא לא מתייחס לצד שלה. אז לא יודע.

אישים מפורסמים יש הרבה, גם זו קטגוריה לא במיוחד מעניינת. צריך משהו מעבר.
אני לא כל כך יודע מה זה גיבורי תרבות, ובטח לא איך להבדיל בין ידוען לגיבור תרבות. אורי זוהר הוא גיבור תרבות או ידוען?

נערך לאחרונה ב:

סופהו 1

Well-known member
את יצחק גרציאני אני מכיר רק מהצירוף "בניצוחו של יצחק גרציאני". פסדר... אז הוא המנצח. זה כמו "בניצוחו של זובין מהטה". כשאני חושב על מוזיקה המנצח לא ממש מעניין. אני מבין שהוא חשוב אבל לא יודע להסביר למה. אם הוא לא מחבר המילים, לא המלחין, לא הנגנים, אז מה הוא. צריך להבין את הטכנולוגיה של התזמורת וזה נשגב מבינתי. אני דווקא צופה בנגנים ולי נראה שהם כל הזמן מסתכלים על התווים. לא מתעניינים בהוא שמנופף שם במקל. אמנם ראיתי פה ושם שאיזו נגנית מעיפה אליו מבט, אבל דווקא אז הוא לא מתייחס לצד שלה. אז לא יודע.

אישים מפורסמים יש הרבה, גם זו קטגוריה לא במיוחד מעניינת. צריך משהו מעבר.
אני לא כל כך יודע מה זה גיבורי תרבות, ובטח לא איך להבדיל בין ידוען לגיבור תרבות. אורי זוהר הוא גיבור תרבות או ידוען?
לדעתי, מה שאנחנו רואים על הבמה, זה סוף עבודתו של המנצח.
עיקר העבודה בהכנות ובחזרות, אז צריך שמישהו "יפרש את היצירה", יעשה סדר, ילמד את הנגנים.

במופע שראיתי אתמול, היו 7 נגנים וזמרת אבל לא מנצח. תוך כדי הנגינה יכולת לראות שאחד הנגנים בעצם גם מנצח "בקטנה".
הוא זה שנותן את הסימן להתחיל. הוא זה שמסמן, כאילו בהיסח הדעת, לזה או אחר להצטרף לנגינה והוא זה שנתן את הסימן לסיום היצירה.

צפה בסרטון ותוכל להבין הרבה יותר על תפקידו של המנצח.

למעלה