רגע של תרבות

צליליתה1

Well-known member
לדעתי, מה שאנחנו רואים על הבמה, זה סוף עבודתו של המנצח.
עיקר העבודה בהכנות ובחזרות, אז צריך שמישהו "יפרש את היצירה", יעשה סדר, ילמד את הנגנים.

במופע שראיתי אתמול, היו 7 נגנים וזמרת אבל לא מנצח. תוך כדי הנגינה יכולת לראות שאחד הנגנים בעצם גם מנצח "בקטנה".
הוא זה שנותן את הסימן להתחיל. הוא זה שמסמן, כאילו בהיסח הדעת, לזה או אחר להצטרף לנגינה והוא זה שנתן את הסימן לסיום היצירה.

צפה בסרטון ותוכל להבין הרבה יותר על תפקידו של המנצח.
שמעתי במהלך הקורונה כמה הרצאות זום של המנצח רונן בורשבסקי, שהאיר והסביר את תפקיד המנצח, השמיע יצירות בניצוח מנצחים שונים והסביר את השוני בביצוע, ועוד. זה היה לגמרי חדש בשבילי, ואני מסוגלת היום להביט על מנצח וקצת להבין מה הוא עושה. (קצת, מילת מפתח). זה מרתק. הוא באמת הסביר שבהרכבים קטננים בדרך כלל אחד הנגנים גם מנצח.

סופהו 1

Well-known member
שמעתי במהלך הקורונה כמה הרצאות זום של המנצח רונן בורשבסקי, שהאיר והסביר את תפקיד המנצח, השמיע יצירות בניצוח מנצחים שונים והסביר את השוני בביצוע, ועוד. זה היה לגמרי חדש בשבילי, ואני מסוגלת היום להביט על מנצח וקצת להבין מה הוא עושה. (קצת, מילת מפתח). זה מרתק. הוא באמת הסביר שבהרכבים קטננים בדרך כלל אחד הנגנים גם מנצח.
פעם שמעתי הרצאה קצרה בנושא ניצוח. הדובר התלונן על כך שמנצחים קופצים בזמן הניצוח ולדעתו זה מיותר.
כנראה לא ראה את בן יפת מנצח על מיזם קולולם.

אגב, באירועים של שירת המונים רואים בדיוק מה תפקידו וחשיבותו של המנצח. בלעדיו מספר כזה של אנשים שלא שרו ביחד מעולם, לא היו מצליחים לבצע שיר.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לדעתי, מה שאנחנו רואים על הבמה, זה סוף עבודתו של המנצח.
עיקר העבודה בהכנות ובחזרות, אז צריך שמישהו "יפרש את היצירה", יעשה סדר, ילמד את הנגנים.

במופע שראיתי אתמול, היו 7 נגנים וזמרת אבל לא מנצח. תוך כדי הנגינה יכולת לראות שאחד הנגנים בעצם גם מנצח "בקטנה".
הוא זה שנותן את הסימן להתחיל. הוא זה שמסמן, כאילו בהיסח הדעת, לזה או אחר להצטרף לנגינה והוא זה שנתן את הסימן לסיום היצירה.

צפה בסרטון ותוכל להבין הרבה יותר על תפקידו של המנצח.
מעניין שבדיוק אתמול ערכנו דיון סביב שולחן השבת אודות תפקידו של המנצח בתזמורת. אני והבן הצעיר ניסינו להסביר לבן הגדול יותר (שניהם אגב ניגנו בעבר בתזמורות) על מהות הניצוח אבל נראה לי שהוא לא כל כך השתכנע.

לפני כמה דקות שלחתי לו את הלינק הזה מתוכנית בה מראיין ירון לונדון את אתי תבל.

למעלה