רדיוהד ורוק מתקדם.

רדיוהד ורוק מתקדם.

יודעי דבר ופלצנים למינהם טוענים שבאלבומם השלישי רדיוהד הושפעו מעט מרוק מתקדם (פינק פלויד , קינג קרימסון).אני אישית,לא חושב שיש הרבה דימיון אולי מלבד paranoid android. אז השאלה שלי היא האם מישהו מכם שומע רוק מתקדם.והאם מישהו מכם חושב שאכן,רדיוהד היא ממשיכת הדרך של ז´אנר הרוק המתקדם. ואם כבר שאלתי שתי שאלות אז השלישית בדרך: איזה מוזיקה אתם שומעים מעבר לרדיוהד.

man-o-war

New member
אני לא יודע אם אתה צוחק

אבל סעבלימינל זה רחוק מאוד מרוק מתקדם. סעבלימינל זה ראפ אני מניח, ודיי עלוב לפי דעתי.

double M

New member
קודם כל אני צוחק....

אני חייב להיות קטנוני: כותבים סאבלימינל (כן כן אני יודע שכתבתי סעבלימינאל). מה לדעתך זה ראפ לא עלוב? (דיונים על ראפ בפורום רדיוהד? בעעע)

polyethylene

New member
רוק מתקדם ../images/Emo35.gif לא נראה לי...

רוק מתקדם בהגדרתו זה עיבודים רב שכבתיים, מלודיות מורכבות, יצירות ארוכות (בד"כ) ובאופן כללי שילוב של כלים והרכבים חשמליים. נכון, רדיוהד חוקרים את העניין ה"חשמלי", יש להם מלודיות, אך נראה לי קצת רחוק מלהגדירן כמורכבות, יצירות ארוכות
paranid android הוא היחיד אולי, שילובים של כלים והרכבים חשמליים - יש, והתוצאה טובה. אבל, ברוק מתקדם נשמע בדרך כלל בכל שיר שילוב של כמעט כל האלמנטים הללו, ואילו אצל רדיוהד נוכל לקחת כל שיר בנפרד ולהלביש עליו דוגמה או שתיים. לרוק המתקדם יש המון להקות שנכנסות בז´אנר הנ"ל, כמה מהן - pink floyd, king crimson, camel, robert wyatt, alan parsons project, soft machine, brian eno ועוד הרשימה ארוכה... תמיד אפשר לומר שרדיוהד הושפעו מ... יש להם כמה השפעות ברורות כמו הפלויידים או הקרימזונים, אבל זה לא גורם להם להיכנס להיכל התהילה של להקת רוק מתקדם, עדיין לא בכל אופן, התקליט הבא יאמר לנו מה יהיה. אז אני עונה לך לשאלה הראשונה והשניה, אני שומעת רוק מתקדם, ושמעתי רוק מתקדם עוד כשהייתי בורה ולא ידעתי מה משמעות המונח prog rock... אני לא חושבת שרדיוהד עושים רוק מתקדם. הפטיש העכשוי שלי הוא robert wyatt עם האלבום rock bottom שלא יורד לי מה winamp כבר שלושה ימים ברציפות... לשאלתך השלישית אני מפנה אותך ללינק הבא, הוא מתחיל ברשימה של חמשת האהובים ומסתיים ברשימות אימתניות של כל מה שיש לכל אחד במחשב ועל מדפי הדיסקים...
robert wyatt - little red robin hood hit the road
- וזה לא בהשפעת השאלה, זה כבר כמה ימים ברצף פה...

polyethylene

New member
עוד משהו קטנטן ... ../images/Emo42.gif

השירשור של מה כל אחד שומע הוסף לטאג-ליינים שרצים למעלה, ניתן להיכנס אליו ולהוסיף תגובות כל הזמן - לחדשים שבינינו...

man-o-war

New member
ועוד משהו קטן.

זה הישג גדול מאוד לפרנואיד אנדרואיד (שיר פרוג, כפי שכתב קאט2) שיש לו קליפ שמשודר לא מעט באם טי וי וזוכה לפופולריות לא רק של מעריצי רדיוהד או אוהבי פרוג למיניהם, בכל זאת פרוג.

cut2

New member
ואוו, rock bottom ../images/Emo70.gif

גרמת לי להתקף Sea Song רציני הפעם!

cut2

New member
אני פלצן ../images/Emo3.gif ?

לדעתי יש קשר רב בין רדיוהד לפרוג, בOKC וב KID A. לגבי הראשון, זה מכה בך כבר מההתחלה: התיזמור של איירבג, עם הצ´לו והחשמלית, די מעניין (רב שכבתי בשבילך, פולי). העיבוד מזכיר בגישה שלו הרבה אמני פרוג-רוק: תופים בדיסטורשן ובלופינג. פאראנויד אנדרויד? אין צורך להרחיב, בעיני. ואולי בכל זאת: שיר עם חלקים נרחבים במשקלים א-סמטריים (7 שמיניות), הרמוניות לא צפויות, טריטונים, דיסטורשנים מטורפים, מורכבות רחבת ידיים. השיר השלישי (אין לי כוחות פיזיים לאיית את השם שלו
) הוא לא יותר מידי פרוגי (רק הפתיחה שלו, מהלך טריטון על הגיטרה, וגם זה די בולשיט, אבל שיהיה), ויחד איתו גם Exit Music, Karma Police, Electroneering, Climbing up the walls, Let Down, No Surprises, ו Lucky. הרבה שירים, נכון, אבל השאר מחפים על כך ומחזיקים את האופי החדשני והמתקדם של האלבום. Fitter Happier הוא פרוג במלוא מובן המילה, במישור הרעיוני והקונסופטואלי: לתת למחשב להקריא את הטקסט! Say no more. The Tourist גם הוא, בעיקר בגלל היחודיות בהלחנה הכל כך מעניינת שלו, ובביצוע היוצא דופן אפילו ללהקת אלטרנטיב כרדיוהד. נכון, הרשימה שנתתי פה עלולה להראות מאולצת - אבל, זה מה שיוצא שעוברים שיר שיר כדי להסביר מה מתקדם בו, אני מניח
. בכל אופן, ההגדרה שלי לפרוג לא מסתכמת רק בלחנים מורכבים ורב שכבתיים, אלא גם בפריצת גבולות, וזה משהו שOKC יכול להתגאות בו לחלוטין. נכון שעוד המון להקות קטנות אחרות פורצות גבולות, אבל במסגרת הרציניות של רדיוהד, ובצורה מעוררת ההשתאות בה הם עושים זאת, זה ראוי להקרא פרוג-רוק בעיני. לגבי KID A, אני לא מסוגל לפרט בכתב. כל ההרגשה של האלבום הזה (שמבחינתי הוא יצירה אחת גדולה, ולא אסופת שירים כOKC) פשוט פרוגית לגמרי, קשה לי להסביר. זו פשוט דעתי, נטו. תודה שקראתם, אם הגעתם עד פה
אליאב.

polyethylene

New member
מורידה בפניך את הכובע ../images/Emo45.gif

השוותי את מה שאני מכירה מרדיוהד למה שאני מכירה בפרוג רוק. כנראה שיש לי עוד הרבה מה ללמוד
so be it - radiohead are doing prog rock... ד"א - טוב שבאת לבקר...
ערן צור - בערב ב´ כסלו |תן|

Bquiet

New member
אני שומעת קצת...

tortoise, king crimson... אני ממש נהנית מTNT של טורטויז. יש לי גם את xampler של טורטויז עם פיליפ גלאס. יפהפה...

?

שוב פעם מתעסקים עם הגדרות? באיזה ספר חוקים של העולם כתוב מה זה רוק מתקדם? ולמה קינג כרימזון מוזכרים יחד עם פינק פלויד? פינק פלויד זה רוק מתקדם? ומה הקשר משקלים א-סימטרים וטריטונים? כל מי שמנגן ברמה קצת יותר גבוהה מהמקובל באלטרנטיבי אז יזכה להיקרא רוק מתקדם? ובקיצור אליאב, תסביר לי מה זה רוק מתקדם, כי אני לא מבין למה התכוונת ולא הוכחת פה שום דבר. חוץ מזה, רדיוהד לא קרובים להישמע לאף להקה ששמעתי שנכנסת לזרם הזה רוק מתקדם, אז לא נראה לי שהם הממשיכי דרך, וזה גם ממש לא משנה. הלהקות שאני שומע שעלולות להשתייך לזרם הרוק המתקדם הן: ג´נסיס בימיה הראשונים (עד ללמב לייז דאון), קוודרה (הרכב רוק מתקדם מקומי), וזהו, אלא אם כן, אני טועה בהגדרות, האפגן וויגס ניגנו פעם שיר בשלושה רבעים אז אולי גם הם מתקדמים. יש פה הרבה שאלות, והן לא רטוריות. np - mansun - i can only disappoint you

למעלה