רואה קום

פגסוס. לבקשתך לינק ממשרד התשתיות..

http://energy.gov.il/AboutTheOffice/SpeakerMessages/Pages/GxmsMniSpokesmanOSRoyaltiesFeb14.aspx

וגם העתק הדבק..הודעת הדובר

תמלוגי הגז הטבעי, הנפט והמחצבים שגבה משרד התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים הגיעו לשיא בשנת 2013 והסתכמו בכ-543 מיליון שקלים
23/02/2014
שר התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים, סילבן שלום: "הדיווח על שיא מגביית תמלוגי הגז הטבעי והנפט לשנת 2013 המסתכמים בכ- 543 מיליון שקלים והצפי לעלייה נוספת בשנים הקרובות הינם נתונים מעודדים ביותר, שכן הכנסות אלו יביאו להגדלת הכנסותיה של מדינת ישראל וכתוצאה מכך יביאו להפחתת יוקר המחיה. זוהי הוכחה נוספת לכך שמדינת ישראל בדרכה להפוך למעצמת אנרגיה בינלאומית".

מינהל אוצרות הטבע במשרד התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים מסכם את ההכנסות מתמלוגים (מגז טבעי ונפט ומחצבים) ואגרות שגבה בשנת 2013 אשר הגיעו לשיא ומסתכמים בכ-543 מיליון שקלים. במשרד מעריכים כי ההכנסות הצפויות מגביית תמלוגים ואגרות מאוצרות הטבע בשנת 2014 יאמירו לכ-730 מיליון שקלים.

בשנת 2013 נרשמה עליה משמעותית של כ- 160% בסך ההכנסות מתמלוגי גז טבעי ונפט לעומת שנת 2012. הגורם העיקרי לעלייה נובע מתחילת הפקה וגביית תמלוגים בגין שדה תמר בשלהי חודש מרץ 2013.

החלק העיקרי של ההכנסות מגיע מתמלוגי הגז הטבעי והנפט אשר הסתכמו בשנת 2013 בכ- 523 מיליון ש"ח. מרביתם (כ- 513 מלש"ח מגז טבעי מחזקות תמר וים תטיס ) והיתרה (כ- 10 מיליון ש"ח) מתמלוגים מהפקת נפט.

תמלוגי המחצבים למדינה מפוספטים בשנה זו הסתכמו בכ-13 מיליון ש"ח. מדובר בירידה לעומת שנת 2012 שנבעה מירידה במחיר הפוספט העולמי וירידה בשער החליפין של הדולר. בנוסף לתמלוגים אלו נרשמו הכנסות של כ- 6.5 מיליון ש"ח מאגרות ופעולות שונות.

במשרד התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים צופים המשך עלייה חדה בתמלוגים בשנים הקרובות עם התרחבות ההפקה הצפויה מתמר והגדלת ההפקה מחזקת ראש העין ותחילת גביית תמלוגים ממחצבים נוספים.

עכשיו אין בעיה לעשות חשבונות

טכניקום

New member
לרואה שלום

הכנסות המדינה מתמר היו לדעתי כ-450 מיליון שקל
תמלוגי פי הבאר כ11.5% מהפדיון [בערך ]
ולכן אם נסמן את נפח הגז מתמר ב2013 בX

נציב משוואה פשוטה

[ מילארד מ"ק ] 5.27 = 11,5 ; 100 *450 =X

טכחשבון גרוסו מודו..ממש לא מדוייק אבל עם אופק

523 מליון תמלוגים קיבלה המדינה שנתי..מגז(ים תטיס +תמר)
רבעון ראשון רק מים תטיס,
נשאר תשלום מתמר ל3 רבעונים דהיינו כ- 390 מיליון, הם הכנסת המדינה מתמלוגי תמר.
תמלוגים למדינה הם 12.5% מכאן, שסך ההפקה מתמר 2013 היא כ- 3000 מליון ש"ח..(תתכן סטיה 5% לא לשבור תראש)

חלקה של ישראמקו הוא 28.7% מכאן בגרוסו מודו הכנסות של ישראמקו לכל שנת 2013
מסתכמת בכ בערך (סטיה של 5%) כ- 850 מיליון ש"ח..

מכאן אפשר לעשות באמת חישובים..

טכניקום

New member
לרואה

בתגובה חישבתי את נפח הגז ב2013 מתמר , ויצא כ5.27 BMC

לפי הנתונים שלך [ תמלוגים12.5% , שהניבו למדינה 390 מיליון שקל ] נקבל שהתפוקה היתה כ4.2 BMC

[ מיליון שקל ] -> 3120= 12.5 ;390*100 = X
בדולר[ כ3.5 ש=1$] -----> 891מיליון $
מחיר ממוצע ל1BMC 212מיליון$
ולכן; ----------------> [מיליארד מ"ק] 4.2= 212 ;891

רואה קום -

כידוע לך מייל אחד כבר קיבלת ממני,
נכון לרגע זה נשלחו אלייך עוד שני מסרים.
אני מקווה שתפשיל שרוולים ותתרום למאבק
את הידע העצום שלך !

באמת שאשמח לראותך בן כוחותינו,
ואכבד כמובן כל החלטה אחרת !

פגסוס..אחלה תודה..

אני איתכם ,כמחזיק ישראמקו הרבה שנים
וכן, גם כפעיל שנים בשוק ההון ובבורסה

לי אישית תמיד: , ידע = כוח,
והבנה בבארדק של הבורסה חשובה הרבה פעמים מעבר למניה ספציפית..
זה מה\ שאני עושה כאן לפעמים..

אני בטוח, שאין מצב, שהכללי בישראמקו יכול ל"סבן" את המוגבל הפעם, העסק יותר מידי גדול..
הכל שקוף וידוע.. גם המספרים, גם הנוסחאות וגם ההצבות של המספרים

לצערי, אני לא יכול לצאת מחוץ לפורמט כאן.

פגסוס, שים לנושא חייב בדיקה

הרבעון הראשון ב -2013 , למרות שתמר לא שותפה בו.. והמשוייך , כביכול לים טטיס..
לדעתי ,יש מצב (בגלל ריקון סופי של ים טטיס).. שרוב התקבולים השנתיים הם למעשה בפועל של מאגר תמר
דהיינו,, למעשה\ אפשר להניח, שכ-90% מהתמלוגים של המדינה באו רק מתמר

אם המצב אכן כך( את זה חייבים לבדוק מול קב' דלק - ים טטיס).
יש מצב,, שהכנסות של תמר יגיעו לסביבות 3.5 מיליארד
או חלק ישראמקו כ- 1 מילארד ש"ח
צריך גם לבדוק מה היו השערים ,, היתה תקופה שהדולר היה גם 3.8-3.6,,להכל יש משמעות

כאן יש עבודה, לבדוק..

ואומר לך דבר אחד..כפי, שהסברתי לבאנד..(מאזן היפוטתי ,רק כנקודת יציאה לראיה ברורה של המצב)
קבל חישוב נקי,, ממנו תוכל לצאת להלוואות פחת וברדאק

נניח... פלטפורמת ההפקה של תמר היתה ניתנת במתנה..ואין עליה פחת ואין גם החזר הלוואה, ולא צריך "כריות"
אז חלוקת הרווחים למוגבל נכון להיום(ששינסקי כרגע מוחרג).. בהנחה של הכנסה שנתית של 1 מיליארד ש"ח

הכנסה 1000 מיליון ש"ח

12.5% למדינה ו5% תמלוג לשותף הכללי = 17.5%- (176 מיליון)
3% הוצאות הנהלה 3% - (30 מיליון)

שים לב אלה כל ההוצאות היחידות האמיתיות....
והתוצאה תהיה

כ-800 מליון ש"ח מחולקים לכל מחזיקי היה"שים,
כאשר המיסוי עליהם יהיה ישירות לפי מעמדו של כל מחזיק מול הרשיות..

עכשיו יש להתמודד עם המציאות של ישראמקו בלייב
עם ההלוואות ופרעונם,,
עם הפחת המואץ וערכו בחלוקת הרווח..
עם הכריות... לדעתי, שיקחו הלוואה לכריות.. המשקיעים לא כרית של אף אחד

בכל מצב..בטוח, שנשאר כסף לחלוקה גם היום למשקיעים הפרטיים..
אין מצב, שיצליחו להתחמק מכך..

bend9

New member
אין דבר כזה "שיקחו הלוואה לכריות". זה סותר את

כל המהות של הסכם הלוואה מהסוג הזה. כשבוחרים קונסורציום של בנקים להלוואות כאלו גדולות מול פרויקט אחד יש תנאי בסיסי שלפיו המלווה לא לוקח "הלוואות מהצד". כל הפרויקט ותקבוליו משועבדים לקונסורציום המלווה וזו אחת הדרכים שהוא מבטיח את ההחזרים.

bend9

New member
גם אין דבר כזה "פחת הוא כסף שלנו שמחלקים".

פחת הוא הוצאה שמקטינה את הרווח וחוסכת מס. זו הטבת מס. הכסף שנוצר מזה בקופה הוא בשום פנים לא רווח. מה עושים אתו? זו שאלה לרואי החשבון. לדעתי הכי הגיוני שהוא הולך להחזר ההלוואה. בכל מקרה אי אפשר לחלק אותו כי זה כסף שלא שולם עליו מס ולכן מבחינת החוק הוא לא ראוי לחלוקה. כשנבין כולנו את שני הדברים האלו יהיה יותר קל בחיים ולא נפתח ציפיות שווא. בעניין המאבק, אני עדיין לא רואה מאבק. אנחנו בשלב בירור ראשוני לגמרי שבו אין לנו נתונים - יגיעו בעוד כשבועיים בדוח השנתי - ואחר כך הבהרות באספה כללית וכ'ו. אם אחרי כל זה יהיו חילוקי דעות בין הכללי למוגבל נצטרך לשכנע את המפקח שאנחנו צודקים. אם ישתכנע - יפעל לטובתנו והוא יודע איך ויש לו תקציב ויכולת גם לנהל עימות מול הכללי אם הוא מגיע למסקנה שאנחנו צודקים. ב-2005 הוא השתכנע שאנחנו צודקים וגם פעל בהתאם והפעיל את המנגנונים שלו מול השותף הכללי לטובתנו. הוא גם דאג בסוף התהליך למימון חלק מהוצאות עורכי הדין שלנו. בקיצור - המפקח הוא איש המפתח בסיפור. אם לא ישתכנע וגם אנחנו לא נשתכנע - זה השלב שבו אפשר ואולי גם צריך לפעול לבד גם שלא על דעת המפקח. מבחינת לוחות זמנים לדעתי זה רק אחרי האספה הכללית ובירורים עם המפקח. לפחות חודשיים מהיום אם תשאלו אותי.

superdrink7

New member
איש המפתח יצטרך לספק הסברים

חשבונאיים...יצטרך לספק הסברים חוקתיים....יצטרך להציג אסמכתאות...יצטרך

לסביר למשקיעים בצורה פשוטה מהם הזכויות שלהם...יצטרך להסביר מהם התפקידים שלו

אל מול הכללי ואיך הם מבוצעים דה פקטו הלכה למעשה...איך הוא עומד על תפקידו העיקרי בשמירת האינטרסים של המשקיעים...

כל "דבר מסובך" יצטרך להיות מגובה באסמכתא....

חוץ מחלוקת הרווחים יש עוד כמה דברים שמעניינים אותנו שקשורים למנהל תקין....

פידאל 4

New member
ובמיוחד דנאל ואך שעד עכשיו לא הפקעו להם את זה

כשאן שום תזוזה בענין

bend9

New member
אני בטוח שהוא רואה מה אתה כותב והוא ממש מבוהל

superdrink7

New member
רק תיתן לו להסביר...אני מקווה שבישיבה הוא יסב

יר ולא אתה....

bend9 - וחשבונות הפחת.

מסתבר שלא הבנת את סוגיית הפחת,
ולכן אשתדל להסביר לך שוב,
ובמידה ולא תבין אני מיעץ לך ללמוד את הדבר מרואה ח"ן.

חברה הרוויחה מליון שח אחרי כל ההוצאות.
מהראוי כי על מליון השח היא תשלם מס הכנסה...
רק שמגיע הטבה בגין פחת לצורך העניין 100,000 ש"ח,
ולכן , הדו"ח הסופי יצתרכו לשלם למס הכנסה מס לפי 900,000 שח.

בחלוקת הרווחים , המאה אלף פחת שלא שילמת עליו מס,
אבל הוא שייך לרווחים , מחויב בחלוקה.

רק שאצלנו הסכומים של הפחת עומד על מאות מליונים !

למעלה