רואים 6/6

הלדיל

New member
מן הסתם, זה מאזן את החשבון עד הפעם הבאה.

מדובר במתנקשים בסופו של דבר. יש סיבה שהרעיון של אריה - להרעיל את ליידי קריין - מוצא חן בעיני הכהן יותר מהרעיון לחכות לה בסמטה ולהכות אותה עד זוב דם - דרך ההוצאה להורג האהובה על אריה. אני בספק אם המאמנת שלה יודעת להילחם מול סייפת מיומנת. ובכל מקרה, היא תעדיף להכות מהצל בזמן ובמקום שאריה הכי לא תצפה לה ולהראות לה איך הדבר נעשה נכון.

אריה לא סייפת כזו מיומנת

ולפחות על פי הסדרה המאמנת של אריה יודעת להלחם הרבה יותר טוב ממנה.

אבל בסדרה הציגו את זה אחרת

כאילו ז'אקן הגהאר הבטיח לאסופית לתת לה להרוג את אריה אם אריה תפשל.
כלומר, יש פה מוות על פי הזמנה של משרתת האל חסר הפנים, וז'אקן הגהאר שעושה לה ג'סטה.
זה לא מתאים לחסרי הפנים ולמסר שהם מטפטפים כל הזמן - הם לא בוחרים את הקרבנות ולא הורגים כי מתחשק להם.

הלדיל

New member
הוא אמר לאריה שזהו מבחן ולא תהיה לה הזדמנות שלישית.

הוא גם אומר לאריה במפורש ששולם מחיר עבור מותה של הליידי קריין. כל מה שחסרי הפנים אומרים הוא שהם נותנים לקורבנותיהם מתנה כמו שחסר הפנים הראשון העניק לאדוניו. האסופית היא המנטורית הישירה של אריה שהוכיחה עתה את צדקת טענתה לגבי אריה כך שזה מובן שהאסופית תעניק לאריה את המתנה.
לגבי קרב, הסיבה לכך שאריה הובסה הייתה שהיא לא הטמיעה את המסרים של חסרי הפנים עד הסוף בעוד האסופית היא מאמינה אמיתית. הבעיה הזו לא קיימת בקרב כזה, וחוץ מזה, אריה עדיין מבינה משהו אחד או שניים בקרב חרבות.

לא תהיה לה הזדמנות שלישית לא אומר להרוג אותה

אפשר לשלח אותה באופן סופי.
האסופית היא משרתת של האל חסר הפנים. למשרתים אין מילה לקבוע מה יהיה והרצון שלהם חסר משמעות.
שים לב לביטוי בו האסופית משתמשת - הבטיחו לה. זה הרצון שלה שמתגשם.

אריה מבינה משהו אחד או שניים בקרב חרבות, מספיק כדי להכות ילד שמנצ'יק מגושם, או לדקור אנשים בהפתעה.
הסיבה לכך שאריה הובסה היתה שהיא פשוט ילדה קטנה ומתלמדת ירוקה שצריכה להתמודד מול אישה בוגרת שכביכול כבר הגיעה לדרגת מאסטר.
להטמיע את המסר של חסרי הפנים קשור לפילוסופיה של דרך חיים ולא ליכולת לחימה.

הלדיל

New member
נראה לי

שאתה מניח בצורה לא מודעת שחסרי הפנים אומרים את האמת ורק את האמת. לשחרר את אריה משמעותו להודות שכל מה שהם מאמינים בו שגוי. קנאים דתיים לא נוהגים לקבל בצורה יפה מישהו שדוחה את האמיתות שלהם. הם יעדיפו להרוג אותה לפני שהם יודו שהם טועים. ובכל מקרה, היות ומדובר במשחקי הכס, אריה תנצח את האסופית בקרב. הם לא יהרגו את אריה לפני שתסיים את קשת העלילה שלה.

אפשר לעשות את זה אחרת.

לשחרר את אריה לא קשור בכלל לשאלה אם מה שהם מאמינים בו אמיתי או שגוי. אבל זה יכול להיות קשור לזה שהיא כבר יודעת עליהם יותר מדי, או לזה שאריה חייבת לאל האדום חיים שכבר היו שלו.
ולכן אפשר לומר שהורגים אותה כי צריך, כי ככה הם מאמינים או כי זה כורח המציאות. אבל לעשות את זה בגלל שהם רוצים ו"הבטחת לי" כאילו זה איזה שהוא פרס, נשמע לא הגיוני.

היות ומדובר בסדרה, יכול אולי להיות שאריה תנצח את האסופית בקרב - כי הסדרה מלאה בחורים חסרי היגיון שכאלה. הצעד הנכון היה שאריה תמצא דרך להרוג את האסופית בלי קרב, כמו שעשתה לשומר בהארנהול, אלה שדקרה בפונדק בפרשת הדרכים, או דאאריון איש משמר הלילה.

kikona126

New member
חבל לי שלא הכניסו
לספר

שלא הכניסו לסדרה את הקטע שאריה עיוורת אבל רואה דרך העיניים של החתול. כי אני חושבת שבמקרה הזה הם היו יכולים להשתמש בקרב עם האסופית. אריה והיא נלחמות ואז ברגע האמת כשאריה מובסת, מזנקת על האסופית מהצד חתולה או חיה אחרת והורגת את האסופית... שבעצם החיה היא אריה...
&nbsp
מה שמזכיר לי, בספר יש ממש תכונות כמו שיש לבראן, הן לא מפותחות אבל קיימות. יכול להיות שיש עוד 2 עורבים במידה ומשהו יקרה לבראן?

לבראן היו מורים שעזרו לו לפתח את היכולות שלו

בתחילה ג'וגן ריד, ולאחר מכן ילדי היער והעורב בעל שלושת העיניים.
אנחנו יודעים שיש עוד מחליפי עור מעבר לחומה, ואולי יש עוד מי שהתחבר לעצים ולילדי היער. אנחנו גם לא יודעים כמעט כלום על מסדר האנשים הירוקים באי הפנים. יכול להיות שיש שם כנופיה שלימה של עורבים.

colio 1

New member
אוקי אז

אז כן מסכים עם מה שנאמר פה אבל אם אני מסתכל נטו על הסדרה ולא על הספרים.
איפה יש אזכור לCOLDHAND??
אין שום אזכור לדעתי ,זאת אומרת שהוא לא קיים.
בנגן סטרק (זה אותו שחקן דרך אגב נכון?) באמת לא נראה כמו אחד שחזר מאיפה שהוא .
חבל כי זה סתם מבאס שלא עשו אותו קצת יותר אממ מפואר.
-לא ראיתי כזה מתח בארוחת ערב של סאם מאז שסאנסה אכלה עם רמזי .
-מיותר מאוד המתיחה של הסצנות על התאטרון או מה שזה לא יהיה .זה מיצה את עצמו בפעם הראשונה . סתם לסחוב את הפרק
-אולי יש דווקא קטע טוב שגיימי הולך לשאת ולתת עם הדג שחור .
כמו שבספרים.
-קטעי WTF
- WTF טומן השמוק הזה עושה??
כזה חנון עוד לא ראיתי.זה אפילו לא נראה הגיוני שאמא שלו הלכה עירומה מול 594030 אנשים ואתה סבבה עם זה . שטיפת מוח זה לא .מצד אחד ההי ספארו הזה רצה לשלוח אותה עירומה בעיר כשטומן סבבה עם זה , ומצד שני הוא ראה את טיירל רוצה לפתוח בקרב מולו אז הוא החליט לשלוף אותו .
למה שטומן ירצה שאשתו תסתובב עירומה ? היא סבבה עם זה?
-כמו שכבר רשמו פה . הסצנה עם הדרקון של חליסי היה אחד הגרועים לדעתי בסדרה , ממש גרוע ואני כבר בעונה שלוש אמרתי שנמאס מזה שהיא כל הזמן צורחת שהיא כובשת ,ושהיא תכבוש את ווסטרוז וידה ידה ידה .מאוד מאוד לא מעניין ולא מוסיף כלום .הבנתו פעם ראשונה . לא צריך לחזור על זה כל עונה 3-4 פעמים .
מצד שני -- היא לדעתי מעולה בתור חאליסי , גם נראת מעולה וגם שחקנית טובה .
נמוכה לא ככ משפיע פה לדעתי .
שורה תחתונה - העונה התחילה מצוין והפרק הזה ופרק 4 היה לדעתי חלשים .
ככה שזה די שיווני לדעתי .נראה מה יהיה ההמשך

hagashaga

New member
לי זה די ברור

שלא באמת היה תכנון מצד ההיי ספארו להצעיד את מרג'רי. המטרה האמיתית של ההתאספות הייתה להציג את האיחוד בין הכס לדת, הכל תוכנן מראש (אני לא חושב שהיי ספארו נבהל מהצבא ושלף את טומן בסוג של אילתור)

אז הוא הלביש אותה כאילו למצעד בושה

כדי למשוך קהל שיגיע לראות את מארגארי עירומה?
יש בזה היגיון.

colio 1

New member
זה ברור אבל

שים לב שלא על זה אני מדבר . זה שההיי ספארו הוא גאון פוליטית וזה שיש לו מניעים נסתרים או שלא נסתרים אני כבר רשמתי פה לפני כמה פרקים.
מה שאני לא מצליח להבין זה איך טומן השמוק הזה אחרי שראו לאמא שלו את התפוחים ועשו ממנה שפטים ,מסוגל בכלל לחשוב על לחבור אליו. שמע צריך להיות חתיכת ווירדו כדי שהוא יקבל זאת .מצד שני הוא תוצר של גליוי אריות ( עריות מה שבא לך ) כך ששכל והגיון בריא זה לא הצד החזק שם

hagashaga

New member
הוא אכן ווירדו :)

אבל יותר מזה, הוא פשוט חלש אופי. די ברור שמרג'רי מובילה פה את כל מה שקורה, טומן זורם איתה כי אין לו יותר מדי עמוד שדרה (בלשון המעטה). לא יודע כמה היא שיתפה אותו בתוכניות האמיתיות שלה, אבל הוא יעשה יזרום עם כל מה שהיא תגיד לו...

עד האמצע הוא היה טוב (

אולי אני מוזרה אבל צחקתי מההצגה שבה נכחה אריה.
נהניתי עד שהגיע הקטע ההזוי עם הדרורים וטומן שעבר צד (יש לי השערה שבגלל שהוא תוצר של גילוי אריות, סליחה עריות יש לו פיגור שכלי קל :I)...

היה גם את החלק של בנג'מן שהיה כל כך מטופש שלא מתחשק לי להכנס לזה (למה שהילדים יעשו את התהליך מחדש ויחזירו אותו לחיים, רק אותו , לא אחרים , היו משהו כמו כמה עשרות שהלכו לפניו ואחריו אבל רק הוא. כי הוא בנג'מן וזה... הגיוני?).

עוד לא הבנתי איך איתרו את דאנריז באיזור דשא סלעי וגבוה בהרים כשכל שהפילה הייתה טבעת בעובי חצי ס"מ (ואיבדתי פעם טבעת כסף על דשא מכוסח ברוחב מטר וחצי על שניים , האמינו לי שזה לא קל למצוא אותה) והקטע עם הדרקון לא היה מובן בכלל.

ותיאון שולט, אין לי מושג למה אבל הוא שולט והדבר הכי חביב שמסתובב בסדרה הזו (חוץ מסנואו, גם הוא שווה) . זהו בגדול

colio 1

New member
חחח

שאני חושב על זה עכשיו הקטע עם הטבעת באמת קצת מצחיק.
לא ברור.
כנראה רק להראות להם שחטפו אותה וזהו.
לכו תחפשו אותה בווטאבר.
גם ככה היתה להם שנה שלמה לחפש עד עונה 6

hagashaga

New member
האמת

שלפי איך שהם תירצו את זה, הקטע הזה ספציפית לא כזה לא הגיוני...
ז'ורה ודאריו הלכו בעקבות סימנים שדרוגון השאיר (עצמות שרופות של חיות שרק אש של דרקון יכולה לשרוף) וכשהגיעו למקום בו דאני נחטפה אנחנו רואים את מעגלי הפרסות המטורפים של כל הדות'ראקים שקשה לפספס, ובמרכז עיגול קטן של דשא שנשאר רגיל - שם הם מוצאים את הטבעת...
אני לא אומר שזה לא קלוש, אבל בוא נגיד שלא חסר פאקים בתסריט ודברים לא אמינים בסדרה, זה עוד יחסית מוסבר ואיכשהו מתקבל על הדעת לדעתי...

הבכיינות הרגילה שלי.

וולדר פריי צעיר מדי ובכושר טוב מדי.
ראנדיל טארלי זקן מדי ותל קרן נראית כמו ארמון יותר מאשר כמו טירה/מבצר.
מארגארי טיירל כבר עומדת על מדרגות הספט הגדול של באילור לבושה בכתונת דקיקה, מוכנה למצעד הבושה. למה זה, אם טומן מחכה בפנים וכבר הגיע להסכמה עם הדרור העליון?
באיזה קצב כותבי הסדרה חושבים שדרקון גדל? שני מטר בחודש? מה נסגר איתם?
לראות את דאינריז מנסה להלהיב את הדותראקים מזכיר לי את סתיו שפיר צועקת סיסמאות בתור נאום, באיזה כנס דבילי באמריקה. אבל אם הריעו לילדה הג'ינג'ית, למה שלא יריעו לילדה הבלונדינית שרוכבת על דרקון?

הקטע עם מארג'רי וטומן היה מצוין

הנה היא עומדת עם שיער מבולגן וסתור בכותונת בד גסה ,יחפה והנה מגיע טומן בבגדים עשירים כתר האילים לראשו ושיערו הזהוב מנצנץ בשמש-הם אוחזים ידיים והוא מכריז שהאמונה והמלוכה הם שני העמודי התווך עליהם העולם עומד.

זה היה קטע סימבולי וחזק לדעתי

זה קטע מצויין כדי להפתיע את הצופים.

לתת להם לצפות לקרב או למצעד הבושה, ואז לצחוק להם בפנים ולומר: עבדנו עליכם!
אבל מבחינת אמינות של סיפור זה לא מחזיק מים.

למעלה