רובוטריקים

effigy

New member
רובוטריקים

שתי שאלות לחובבי הטרנספורמרס: 1. מי אלו הרייפל סטרים? 2. האם צפיה בTF ארמדה תהרוס לי את הקומיקס (את העלילה כמובן בלי שום קשר לכמה גרוע הסידרה,נמרוד)?

תגובה...

1. אין לי מושג על מה אתה מדבר... תכתוב באנגלית 2. אני לא חושב. סדרת הקומיקס אמורה לספק רקע ולהעשיר את סדרת האנימציה ולכן אני לא צופה בעיה. לדוגמא- בחוברת #1 שנתת לי לקרוא מתחילים לספר על המלחמה אותה מזכירים בהקדמה של התכנית. למה לעזאזל התכוונת ב-1? זה משהו שלקוח מהחוברת של ארמדה?

effigy

New member
נופ.. זה מהשיר של הסרט

הוא אומר משהו על הדארקסט אהור וואן דה רייפל סטרים אסולט.. אני לא יודע לכתוב את זה אב זה אמור להיות משהו כמו: rifel stream"

אתה מתכוון לשיר הפתיחה?

כי אם כן אז כל המילים שלו נמצאות בחתימה של ההודעה שלי. אם לא אז לאיזה חלק מהפסקול אתה מתייחס ובאיזה קטע בסרט יש אותו?

effigy

New member
בפתיחה של הסרט...

ואתה בטוח שזה המילים בחתימה שלך.. כי אני שומע אוטובוטס ווית´ ת´ייר באטלל טרופס דסטרויי...

חברה, למה לריב????

כנסו שניכם לאתר הזה ותקבלו תשובות לכל השאלות (וגם לכמה שלא שאלתם...) באתר הזה יש הכל. החל מדמויות וכלה בקובץ FAQ מהגדול שאי פעם ראיתי לסדרה/קומיקס/מרצ´נדייז. ד"א, מעבר לעונה הראשונה של התוכנית אין שום קשר בין הקומיקס לתוכנית, ואפילו ישנם 3 קווי עלילה שונים בקומיקס של הרובוטריקים בין אירופה ארה"ב ויפן. אבל תקראו ותבינו הכל. ויש לי חידה (לפני שאתם נכנסים לאתר הזה ורואים את התשובה האמיתית): לאן הולך הטריילר של אופטימוס פריים כשהוא עושה טרנספורם????? ותהיו יצירתיים...

תגובה...

א. אין לי מושג... ב. אחלה אתר ג. הקומיקס החדש של Dreamwave דווקא מתאים לקונטיניואיטי המקורי של הסדרה (אני מתכוון לאלה של G1).

ויאגרה

New member
בקשר לחידה...

לאותו מקום שהולך מה שנישאר מהגוף של הולק כשהוא הופך בחזרה לברוס באנר, לאותו מקום בו נימצא השיער של פרופסור אקסבייר ולאותו מקום אליו נידבקים הקורים של ספיידרמן כשהוא יורה אותם לאוויר במטרה לנוע ממקום למקום (תחשבו על זה...תמיד רואים אותו מעל כל הבניינים, עם קור אותו הוא אוחז שמקורו הוא למעלה...איך זה יתכן?!).

effigy

New member
הוא מתחבר לכדור הגדול הזה

וקטור סיגמה אם אני לא טועה...

ניצול שרשור קטן שקשור ל DW

מישהו יודע איפה אפשר להקנות את הקומיקס שידימה? (שהוא גם מהוצאת DW)

ben kanobi

New member
אפשר להזמין את הגיליונות החדשים

(חמש ומעלה) מכל חנות אינטרנט (כלומר cnv comicon והשלישית ששכחתי את שמה) את ארבעת הראשונות יהיה יותר קשה כי הין יצאו לפני שנה בערך אבל יוצא בקרוב tp של שלהן דרך אגב-מומלץ

נכון, ולא נכון.

היקום של הTF מופרד מכל שאר היקומים של דמויות קומיקס אחרות, למעט נסיון דמוי אמלגם אחד שנעשה בעבר בין DW (ההוצאה שעובדת עם הסברו-יצרני הרובוטריקים) לבין מארוול ובו יש אירוע כביכולי שבו הרובוטריקים רואים דיווחי חדשות על ספיידרמן והקרבות שלו ומביעים עניין בגרין גובלין. מדובר על הקו קומיקס היפני, כך שמי שלא מכיר אותו בטח לא יבין על מה אני מדבר. זה לא שאני כזה חובב TF מופרע שאני מכיר את כל קווי העלילה המקבילים, סתם פריט מידע שקראתי בדרך אגב באתר ההוא שראיתם. ועכשיו לחידה: - נכון, גם שאר חלקי מסת הגוף של אופטימוס פרייס נעלמים לשם, ועדיין בעצם לא ענית, איפה זה "השם" הזה. לאן הם הולכים, הם הרי חייבים להיות היכן שהוא. כידוע בפיזיקה, חומר לא נעלם וגם לא אנרגיה... הם "מתגלגלים" לצורות אחרות. לאן??????? ותהיו יצירתיים, אני מבטיח שאם לא תצליחו לענות אני אגלה את התשובות המקובלות (שימו לב שיש יותר מתשובה אפשרית אחת!) לגבי השיער של אקסוויאר וכ"ו, אין לי מושג איך מארוול פתרו את הנושא, אבל אני מאמין שאין שום קשר בין הדברים... בגלל שאין קשר בין DW לבין מארוול. ד"א עוד שאלה למחשבה? איך זה ייתכן שמגהטרון, אחד מהרובוטים הכי גדולים ובעלי נפח, הופך לאקדח כל כך קטן, עד שהוא "טובע" בכפות הידיים של סטארסקרים וסאונדוויב???? איבוד הנפח שם גדול משמעותית מאשר אצל אופטימוס פריים. רמז: התשובות המקובלות הן אותן סיבות... זה לא משהו שיש רק לרובוטריקים או רק לשקרניקים (תמיד שנאתי את מונחי התרגום העברי שלהם)

Scum Bunny

New member
קצת כבוד למאקרוס

זה סיפור שלא הרבה אנשים מכירים, אבל הרובוטריקים חייבים את קיומם לסדרה מאקרוס (Macross) היפנית. הכל התחיל בראשית שנות ה-80 כשמפיק אמריקאי החליט ליבא לארה"ב סדרת אנימה פופולרית בשם מאקרוס. הסדרה דובבה לאנגלית, נערכו ממנה הקטעים "היפניים" מידי (מצבים "מבוגרים", אלימות יתר) ובטריק עריכה מרושע היא הוצמדה לעוד שתי סדרות יפניות לא קשורות שיצרו מעין שלושה פרקים של עלילה מתמשכת. וזה עדיין היה לא רע בכלל. בניגוד לרובוטריקים הילדותית משהו, במאקרוס היו דמויות עם אופי, מערכות יחסים, קרבות ענק שבהם אנשים ממש מתו (כולל דמויות עיקריות) ואפילו רובוטים משני צורה. אבל נטולי אישיות. כמו ברוב האנימה, מכה (mecha) זה כלי רכב, לא הגיבור (דבר שנכון אגב גם לגבי הגרסה היפנית של הרובוטריקים). הסדרה הזו הוכרה בארה"ב כרובוטק (Robotech) והיא היתה להיט ענק. למעשה, היא הצליחה עד כדי כך שתרבות חובבי האנימה היתה ידועה בארה"ב הרבה זמן בשם protoculture (על שם איזה מין צמח חייזרי בסדרה). (היא שודרה לפני כמה שנים בסקיי-1 בשעות הצהריים). כשראו את ההצלחה החלו זכיינים אמריקאים לפשוט על יפן ולקנות את הזכויות לכל צעצוע רובוט משנה צורה שיוצר שם. ואז הם הפיקו סדרה שייעודה העיקרי היה למכור את אותם צעצועים. זה מסביר למשל למה TF מכיל כל כך הרבה סוגים שונים של רובוטים שהקשר העיצובי בינהם לא ממש ברור (מטוסים, מכוניות, דינוזאורים, מוצרי חשמל...?) ולמה לצעצועים רבים מהסדרה (כמו הדינוזאורים) היה תא טייס ואפילו דמות טייס קטנה מצורפת. בנוסף, חשוב לציין שכמה מהרובוטים נקנו מהסדרה Macross עצמה. רוב השקרניקים המקוריים בדמות מטוסים ומסוקים למשל. Starscream למשל הוא גרסה ילדותית משהו של הולקיריה- מטוס הדגל של מאקרוס המקורי. אפשר להוסיף שהזכויות לרובוטים אלא נקנו מ-מאקרוס גם על ידי חברת פאזה בשביל משחק התפקידים Mechwarrior (במקורו משחק הלוח Battletech). פרט פיקנטי- כעבור 13 שנה (נדמה לי) פגו הזכויות של פאזה על הרובוטים והם נמחקו מיקום המשחק כאילו לא היו. אם תחפשו תוכלו למצוא רובוט דמוי ולקיריה (שלא הופך למטוס) במשחק המחשב Mechwarrior2 אבל לא ב-3 או 4.

ויאגרה

New member
תגובה

אני לא ממש מבין או מתעניין ברובוטריקים (מלבד הסרט שהיה לא מזמן שיצא לי לראות מטעמי נוסטלגיה). הזכירו שם משהו שניקרא "המטריקס". אני משער שהאנרגיה מתגלגלת למטריקס הזה, שם היא מאוחסנת. בקשר לעובדה שמגטרון הופך לאקדח - זה עדיף על להפוך לטייפ (כמו סאונדוויב),לא? אקדח יכול לפגוע, אבל על טייפ שהקליט מישהו למוות עדיין לא שמעתי.

effigy

New member
תקנו אותי אם אני טועה

קודם כל הם לא מתקפלים
שנית סאונד וויב לא זורק קלטות?

Scum Bunny

New member
כן, והן הופכות לדברים למיניהם

כמו הבחור הקטן עם הקול המעצבן והפטישים במקום ידיים שעושה רעידות אדמה, ונמר, ונשר. מה שכן, לסאונד-ווייב היה את הקול הכי מגניב בסדרה המקורית. מעניין מה הוא עושה היום בעידן המינידיסק והקומפקט...

המטריקס זה משהו אחר...

המטריקס של ה TF זה שביב הבינה המיוחד שהיה בליבו של הכוכב סייבטרון ושיצר בעצם את ה"אנושיות" של הרובוטריקים כולם. מכיוון שהוא התגלגל במלחמות סייבטרון לידי הרובוטריקים, הם המשיכו ליצור רובוטים שקיבלו אישיות מיוחדת ובודדת (כמו למשל הדינוטריקים שיכלו לתפקד לבד או המטוסים של הרובוטריקים שהיו דמויות חצי עצמאיות), לעומתם, כל הרובוטים שיצרו השקרניקים, חסרו את היכולת ה"אנושית עצמית" והחשיבה האינדיוידואלית, כמו למשל היות הCONSTRUCTUCONS (הטרקטוריקים????) תמיד בקבוצה ובעלי יכולות משמעותיות של הבנה/חשיבה/פעולה רק כאשר הם היו מתאחדים לרובוט הגדול. כמו כן היו החרקניקים שסבלו מחוסר מחשבה עצמית בולט במיוחד, וכל זה בגלל שהמטריקס היה אצל אופטימוס ולא אצל מגהטרון. לגבי ההערות של SCUMM BUNNY, אז זה נכון, הסברו שזו חברת צעצועים גדולה באמת אימצה את הרעיון מהתוכנית מאקרוס (שנודעה בארץ כמאקרון 1), הסדרה רובוטריקים היא בעצם "קידום מכירות" לצעצועי רובוטים של החברה. כמובן שכשהסידרה הצליחה הם התחילו לעשות מרצ´נדייז מסביב וכ"ו, ולחלוב כסף כמו שרק האמריקאים יודעים, אבל בבסיס זה נשאר מקדם מכירות לרובוטים. הרובוטריקים כן מתקפלים! חלקית!!! ישנם חלקים שנעים על צירים, נדחפים, נמתחים וכ"ו, אולם לא כולם. ולגבי תשובה לחידה: ישנן 2 גישות עיקריות לגבי מיקום המסות של הרובוטריקים במצבי הופעה שונים. גישה א´ (הפחות מקובלת): דחיסה אטומית. גישה זו טוענת שהרובוטריקים עשויים ממתכת מהונדסת שאיננה מוכרת לתושבי כדהא"צ ויכולות המעבר שלה בין מצב דחוס למפוזר גבוהה. לכן יכולים הרובוטריקים לפזר את אטומיהם בשעה שהם גדולים, ולכווץ כשהם קטנים. תימוכין נוספים טולים האנשים בעובדה שכל הרובוטריקים שנבנו על ידי שני הצדדים גם לאחר המעבר לכדהא"צ הם למעשה שיפוצים שיפורים והכלאות בין גרוטאות וחלקי טכנולוגיה שנאסו על שאריות הכוכב סייבטרון, משום שבכדהא"צ החומרים לא היו בנמצא. גישה זו היא הפחות מקובלת מבין השתיים, משום שהיא אינה מסבירה למה רוב הרובוטריקים גדלים במצב רובוט וקטנים במצב טרנספורם. גישה ב´ (היותר מקובלת): העברת מסה למימד מקביל. נשמע מפוצץ לא? הרעיון בבסיס הטענה: כאשר נוצר רובוטריק, מוקצה לו גם מסה במימד מקביל. המימד המקביל שאיננו ידוע לנו בני האדם, ואינו נראה (כי לנו ידועים רק 3 והזמן...) מכיל את המסה הבלתי נראית של הרובוטריק. לכן כאשר מגהטרון הופך לאקדח, הוא פותח את המימד המקביל ומעביר אליו את המסה המיותרת בשעת היותו נשק ומשיב אותה עם התגלגלותו חזרה למצב רובוט. יוצא מהכלל כלפי שתי השיטות הוא הטריילר של אופטימוס פריים. הטענה הרווחת היא שהטריילר של אופטימוס, הוא יצור תבוני עצמאי חלקית (כמו הקלטות של סאונדוויב), שמקיים שגרת חיים הכוללת פעילויות עצמיות כמו גם הצטרפות לאופטימוס פריים במשימות משותפות. לגופו של עניין שיטת המימד הנוסף, מקבלת גם הערכה שבמקרים מסויימים הטריילר מועבר גם הוא למימד הנ"ל, בכדי למנוע מאופטימוס את גרירתו שלא לצורך. תימוכין להערה זו היא העובדה שיש מקרים בהם אופטימוס נוסע ללא הטריילר, ולפתע בשעת הצורך/קרב הטריילר מופיע משום מקום, כך גם הקלטות של סאונדוויב שלווא דווקא נמצאות שם תמיד. לגבי הערת האי יעילות של סאונדוויב: בעונה השניה כמדומני, סאונדוויב נקלע לקרב בו הוא לא יכול לגבור רק בעזרת הקלטות שלו. באותו אירוע, סאונדוויב השמיע רעשים על קוליים חזקים וגבוהים במיוחד שגרמו ל-2 תופעות: א. האדמה החלה לרעוד מהוויברציות הקוליות שהוא הפיק. ב. גלי הקול גרמו להבקעות והסדקות, ואף לפיצוץ של רובוטי שירות קטנים שהשתתפו בקרב (הפרק היה בחורבות סייבטרון...). לשיטתו של עניין, לא הייתי רוצה להתקע מול סאונדוויב בסמטא חשוכה... חוצמזה הוא אחד השקרניקים הגדולים ביותר מבחינת מימדים. מה שאומר שהוא גם די חזק.

Scum Bunny

New member
רק תיקון קטן

Robotech זה סדרה שונה לגמרי ממקרון 1. נכון אמנם ששתיהן שודרו בארה"ב החל מ-1985 אבל Robotech נוצרה עשויה מעריכה של שלוש סדרות אנימה יפניות מקוריות, שהראשונה שבהן היא מאקרוס. Macron-1 נשארה פחות או יותר בצורתה היפנית המקורית, ועברה רק שינוי שם, דיבוב לאנגלית והוספת פסקול עדכני לזמנו (שיר הנושא בוצע על ידי דוראן-דוראן). הבדל נוסף: רוב המכה (mecha-רובוטים וכאלה) ברובוטק משתנה בין שניים או שלושה מצבים (רובוט, רכב ומצב ביניים) בעוד שהמכה במקרון-1 בעיקר מתחברת מכמה רובוטים לרובוט גדול (סוג אחר של צעצועי רובוט יפניים שהיה פופולרי באותה תקופה). אי לכך, למרות שלמקרון-1 שמורה פינה חמה בליבם של רוב חובבי סדרות הנוסטלגיה, ההשפעה שלה על TF בארה"ב או על ז´אנר הgiant-robots ביפן קטנה בהרבה מזו של רובוטק/מאקרוס.

Scum Bunny

New member
עוד תיקון

אני לא אמרתי שהרובוטריקים לא משנים צורה, אלא שרובוטי מאקרוס שיובאו לתוך משחק התפקידים Battlemech לא משנים צורה במשחק (בגלל התפיסה המערבית של רובוטי לחימה כטנקים עם רגליים, ולא אנשים גמישים וזריזים ממתכת). דברי הוצאו מהקשרם.

למעלה