רוב הדוחות , שסהר דוד רשם לנהגים, הם

shlang

New member
רוב הדוחות , שסהר דוד רשם לנהגים, הם

על עבירות של חוקי תנועה שסהר המציא לעצמו
השוטר מתנדב הזה אין לו מושג קלוש בחוקי תנועה ובתקנות וכהוכחה, התשובות ההזויות שהוא עונה בפורום

גבע אבי

New member
כמה דוחות שלו ראית?

וכמה הוא כתב שאתה יכול להצהיר על כך.
זה לא שאני מסכים אתו על כל דבר, אני לא מסכים אתך על הצהרות גורפות כמו שלך.

shlang

New member
לא ראיתי, הסקתי זאת מהתשובות ההזויות

שלא כתובות בת"ת לשואלים בפורום, התשובות שנתן הם מהרהורי ליבו וגם ציין שהוא נתן דוחות לנהגים על עבירות ששאלו בשעה שלא היה לזה גיבוי בת"ת

creth11

New member
לא ניתן לרשום דוח לסעיף שאינו בחנ"א -

הינה למדתה דבר שכבר הוסבר לך כמה פעמים.
ואם הסעיף רשום בחנ"א הרי מעליו ברור שהוא מת"ת וגם המחוקק קבע את הענישה בעבור מראש.
אופס
כותב בפורום דיני תעבורה ולא יודע פרט כזה קטן ???

shlang

New member
יודע ומכיר ואכן הצדק אתך, דוגמא אישית שלי

עצרתי בתמרור עצורר בקו העצירה (עצירה מוחלטת) התקדמתי לכביש והיות ולא היה רכב המשכתי בנסיעה והנה עוצר אותי שוטר מתנדב בטענה שהייתי צריך לעצור שוב בזמן שהגעתי לכביש החוצה, כמובן נרשם דוח וגם ציין שעצרתי בקו העצירה אך לא עצרתי שוב בהגיעי לכביש החוצה, יש סעיף בחנא על אי עצירה וזאת הוא רשם למיותר לציין שזוכיתי במשפט
אז כן יש סעיף בחנא על אי עצירה אבל הסעיף הזה נרשם משום שלא עצרתי שוב
אני אחפש אחורה דוגמאות לתשובות של סהר ואתן לך את הקישורים

gady18

New member
השאלה האם ניתן לתבוע תביעה אזרחית

על דבר כזה.
לפי החוק עוצרים בקו אם יש ולאחר מכן זה כמו תן זכות קדימה , הבעיה שלשוטרים יש סעיף סל
של נהג לא זהיר או הפריע לתנועה , ותמיד אפשר להוסיף אותו.
בקשר לסהר דויד הוא פעם שאל בפורום נכי צהל אם אני זוכר, האם מותר לנכה משולש
, לחנות בחניית נכים.

shlang

New member
אני את החוק מכיר, אותו מתנדב כנראה

שלא, גרם לי לטרטור לבית משפט (פעמיים)

gady18

New member
חבל שלא תבעת תביעה אזרחית

בכל מקרה הפיתרון במקרה זה לפנות למשטרה ולבקש לבטל את הדוח.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
רק בקשר לנכה "משולש" וחניית נכים

כששינו את לוח התמרורים, לפני כשנתיים שלוש - אכן תמרור חניית נכים הוגדר ככזה שלנכה משולש אסו לחנות בו.
-
אני אישית פניתי למספר חברי כנסת וגם לגורמים בתקשורת והעלייתי בפניהם את העניין, השיבו לי שהעניין יבדק ויטופל - לאחר מכן (איני יודע אם בגלל פנייתי או בלי קשר אליה) - העניין תוקן והותרה מחדש חניית נכה "משולש" בחניית נכים (למעט מקומות מיוחדים שלידם שלט המודיע שהחניה לנכי עגלה בלבד.)

gady18

New member
הדבר לא בדיוק קרה

עד כמה שידוע התיקון של התמרור בוצע עי מהנדס מסויים של משרד הרישוי בלי שהבינו את המשמעות. אני בזמנו פניתי לעמותת נגישות והם העלו את זה לכנסת.
בכל מקרה לוקח מספר חדשים עד שהתיקון נכנס לתוקף ועד אז הענין תוקן, נוסף לכל חוק הנכים
ותקנה מסויימת סתרו את התמרור.
בקשר לשלט של חנייה לנכי עגלה בלבד זה לא נכי עגלה אלא מעלון , ולא בטוח שניתן להאשים
נכה שחנה , כי השלט לא תקני אבל כמובן רצוי לא לחנות למי שאין לו מעלון.
( יש סעיף על חנייה במקום שמור למשל שגריריות , לא בטוח ששלט תופש במקרה זה )
נוסף לכל זה לא שהותר לבעלי תו משולש אלא משרד התחבורה ובגץ קבעו שאין הבדל בין התווים.
ולכן כל שלט שמפריד בין שני התווים נוגד את פסיקת בגץ. והשאלה המתבקשת האם אישור
לנכי עגלה בלבד לנוע בנתיב ציבורי היא חוקית.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
זאת הזיה של נפש מעוותת או תוצאה של בדיקה ?

למיטב ידיעתי סהר דוד כתב הרבה אלפי דו"חות
ולכן - כשאתה כותב "רוב" יש שתי אפשרויות
1. בדקת וזה אכן כך - במקרה זה אני מבקשך שתביא לכאן לפחות 3 (שזה הרבה פחות מפרומיל ממספר דו"חויו) דו"חות כאלה
2. אתה שקרן הטופל עלילות שווא על אדם המקדיש מזמנו להגברת הבטחון בכביש
-
נראה לי שיקל עלינו לדעת איו מהאפשרויות נכונה לאחר שתביא לכאן את הדו"חות המדוברים.
תודה מראש.

shlang

New member
תבדוק את הידע שלו בחוקי התנועה

ותסיק את המסקנות
צירפתי 3 לינקים לתגובותיו לשאלות של כותבים
אני יכול לצרף עוד אם תרצה
אחד כמוהו, מוטב שישב בבית ולא ירשום דוחות כוזבים
נפש מעוותת!!! משום שאני מוקיר אותך- לא אגיב

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אתה האשמת אותו בדברים אחרים

אתה האשמת אותו שאלפי דו"וחת שכתב היו שלא בהתאם לתקנות, אתה האשמת אותו שקנס אלפי נהגים על עבירות שלא ביצעו
בלי שראית דו"חות שהוא כתב.
זו האשמה מכוערת ועלייך להתנצל על כך.
-
ובעניין הבנתו בחוקי התעבורה
למיטב ידיעתי הוא מתמצא בהם מאד, גם אם כתב דברים שאינך מסכים להם, גם אם טעה או ניסח פה ושם בצורה לא מדוייקת ב 100%
אם נלך לדרכך - אז מרבית עורכי הדין לתעבורה (אם לא כולם) אינם מכירים את התקנות - שהרי נאשמים שלטענתם לא עברו עבירה - מורשעים בדין
גם שופטי תעבורה רבים לא מכירים את החוק - שהרי נאשמים שהרשיעו מזוכים בערעור במחוזי.
גם התובעים המשטרתיים לא מכירים את החוק - כי הרי חלק מאלו שהואשמו על ידם בעבירה על החוק - מורשעים.
-
אז בבקשה - היטפלות אישית, מהסוג שהעליית בדיון זה - לא מכובדת
-
תודה על תשומת הלב.

shlang

New member
קצת מהידע של סהר בת"ת

"אפור אדום" = "לבן אדום", ולכן = תמרור
מאת: סהר דוד
21/08/13 16:32
אין משמעות לאפור, אלא לאדום. וסימון אבני שפה בצבע אדום לסירוגין (בין שהאבן הסמוכה היא לבנה או אפורה) הוא תמרור העומד בפני עצמו - "אסורה כל עצירה"
אם הוצב תמרור המתיר פריקה וטעינה- המקובל הוא שעצירה לצורך זה מתבצעת כאשר נהג הרכב או עובד מטעמו נמצא ברכב ועסוק בפריקה וטעינה. הפקחים מקצים כ-5 דקות להשארת רכב עומד ללא השגחה. כל פרק זמן ארוך יותר, והכותב מספר על 10 דקות , זה כבר "חניה" - וזו עבירה
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
איפה ראית "קו הפרדה רצוף כפול בצבע לבן"??
מאת: סהר דוד
21/08/13 16:26
המקום היחיד נצבע כך, הוא בחלקים מכביש 20 (נתיבי איילון) ודוקא בצידו השמאלי הקיצוני של הנתיב השמאלי - כדי להבהיר לכל הדו"ג שאסור לסוע על שטח ההפרדה.
ועדיין, אם כל הכבוד לתיאורתיקנים למיניהם - האכיפה נעשית ונקבעת ע"י המשטרה.
לא אוכפים לגי רכב שסטה במעט וחלק ממנו חצה את הקו הרצוף.
הפרשנות שלנו למילה "חציה" היא שכל הרכב עבר שמאלה.
אני לא חושב שגולש ממוצע בתפוז נכנס לכאן כדי ללמוד תיאוריה, אלא לשאול לגבי דוח שקיבל...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
נהגת שקיבלה דוח על חניה בכחול לבן מבלי שתשלם - קיבלה את התשובה הזאת
בחוק אין הבדל בין חניה ועצירה
סהר דוד
<< ההודעה הנוכחית
23/06/13 16:24
91צפיות
התקנות מתייחסות בצורה זהה לשני המונחים. תקנה 72 לתקנות התעבורה:
. (א) לא יעצור אדם רכב, לא יעמידנו, לא יחנהו ולא ישאירנו עומד, כולו או חלק ממנו, באחד המקומות המנויים להלן, אלא לשם מניעת תאונה או לשם מילוי אחרי הוראה מהוראות תקנות אלה או אם סומן בתמרור אחרת; ואלה המקומות:

וכאן בא הפירוט איפה אסור לעצור, לעמוד או לחנות.
את מודה בביצוע העבירה "עצרתי ל-5 דקות"..
החוק לא מגדיר כמה זמן זה עצירה, מתי זה מתחיל להיות חנהי או סתם העמדה ולכן בכל מקום שרואים רכב עומד בניגוד לתקנות- הדוח חוקי.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
וכל התשובות שסהר נתן בלינק
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1713&MessageId=169873844
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
האם הוא ראוי לשרת כמתנדב במשטרת התנועה עם "הידע הרב בתקנות" שיש לסהר דוד?, נכון, סהר דוד משרת איתכם במשמרת ומכאן הגיבוי הרב שאתם נותנים לו, אינני שוטר מתנדב, אך עיסוקי הוא בנושא תנועה .
יכולתי לצרף עוד אבל זה מדגם מספק

shlang

New member
וכמובן תשובה מהשרוול שנתן היום מבלי לבדוק בת"

אם זה אוטובוס זעיר ציבורי - מותר
סהר דוד
29/10/13 12:10
31צפיות
מונית, אוטובוס ,אופנוע,- פטורים מחובת חגירה או ריתום ילד במושב הקדמי.
אין כבר הגדרה של "מיניבוס". הרכב נקרא "אוטובוס זעיר" כאשר ישנה הפרדה בין "פרטי" לבין "ציבורי". כאמור ,אם הרכב שלך מוגדר כ- "אוטובוס זעיר ציבורי" (ואני מניח שזה כך. איני מכיר הרבה בעלי 19 מקומות שהם פרטיים) -את פטורה מלחגור ילד במושב הקדמי.
לגבי "מושב "מדריך" -אין התייחסות ספציפית בתקנות .צריך להבין אם הוא נופל תחת הגדרת "מושב קדמי".
שימי נא לב- אם את מסיעה ילדים -הרכב צריך להיות בעל הגדר "הסעת ילדים" ברשיון הרכב שלו (כולל כל הפנסים והאמצעים הנדרשים)
כמו כן, ברשיון הנהיגה שלך צריך הגדר "רשאי להסיע קבוצת ילדים".
עוד יש לבדוק אם מותר להסיע 19 נוסעים+מדריך ונהג. למיטב זכרוני -זה לא אפשרי, אבל ראי מה רשום ברשיון הרכב.
עוד נקודה - סוג הרשיון שלך. בשביל להסיע מעל 19 נוסעים צריך רשיון מדרגה D ולא פחות.
לרוב, לאוטובוס ציבורי אפשר רשיון D1 או D2 ולא פחות. ואז מותר עד 19 נוסעים ורכב בעל משקל כולל עד 5000 ק"ג.

חרטא

אזהרת מסע

הודעתך הינה על גבול האסור
לא אסכים להשמצות בפורום
דעה חופשית מותרת
אך אנא. בכבוד ובבגרות

למעלה