רוג'ר גונב קרדיטים?

RoieL

New member
רוג'ר גונב קרדיטים?

היום הכנסתי למחשב את המהדורה הראשונה של החומה על CD, ואני מגלה שבשירים שגילמור הלחין [כן כן, בכולם], מופיע בשורת המלחין הקרדיט "David Gilmour;Roger Waters", כך גם על הדיסק עצמו. מה הפשר? הכניסו מילים ולחן לאותו הסעיף?

klod bokevski

New member
שני דברים

קודם כל לא נרהא לי שגילמור ממש הלחין לבד אף שיר חוץ מזה כחלק מ"הסכם הגירושים" של הפלויד רוג'ר קיבל את כל הזכויות על החומה אז טכנית מותר לו

Anuerysm

New member
בדיוק

נראה לי שהדבר היחיד שמשאיר את החומה בתור אלבום של פינק פלויד היא הסיבה שככה הוא ימכור יותר

RoieL

New member
לא נכון

למייקל ג'סקון יש זכויות על שירי הביטלס אבל עדין אסור לו לשנות את הקרדיטים למילים ולחן מייקל ג'קסון. אין קשר בין מחט לתחת.

כן

פול מקרטני צריך לשלם תמלוגים למייקל ג'קסון כל פעם שהוא מבצע שירי ביטלס בהופעות שלו.

זה נכון ../images/Emo10.gif

יש כמה סוגים של זכויות ביצירה. מקרטני הוא אמנם בעל חצי מזכויות היוצרים כמחבר (יוקו אונו בעלת החצי השני), אבל התמלוגים מהשמעת שיר ומביצועו בהופעה, מגיעים בחלקם למייקל ג'קסון, שהוא בעל הזכויות במרבית שירי הביטלס.

הוא קנה אותם

החברה שהיו שייכים לה הזכויות מכרה אותם, פול מקרטני רצה לקנות ביחד עם יוקו אונו, אבל היא טענה שזה יקר והיא מעוניינת שהם יורידו את המחיר, בסופו של דבר מייקל ג'קסון רכש אותם. פול מקרטני שהיה מיודד איתו כעס עליו עד מאד ונדמה לי שאף ניתק את הקשר ביניהם.

RoieL

New member
הממ

כן. מייקל חיפש דרך להתפרנס ופול, שפעם היה חבר טוב שלו, אמר לו בצחוק לקנות את הזכויות. מייקל קנה אותן מאחורי הגב של פול, ועד היום הם בנתק. בפעמים היחידות בהן הם נפגשים, פול דורש ממייקל למכור לו את הזכויות.

RoieL

New member
לא נכון...

למייקל מותר למכור את השירים לשימוש בפרסומות וכאלה, והוא מקבל תמלוגים על ההשמעה. את התמלוגים על המחבר מקבל פול ובטח ובטח שג'קסון לא יכול לשנות את הקרדיט.

The Walrus

New member
לצערי

אני מגבה את ציף, זה נכון. אבל אני לא בטוח שההמשך נמשך עד היום - מייקל ג'קסון נקלע לצרות כלכליות ושקל למכור. לא עקבתי אחרי המשך הפרשה...

Jason2

New member
נמשך עדיין

אבל מקורות יודעי דבר טוענים שבקרוב ג'קסון יאלץ למכור את הזכויות.

The Walrus

New member
אם יש לך כמה מיליונים מיותרים...

באמת, מה תעשה עם זכויות של שיר? אתה יכול לשמוע ולנגן אותו במילא, הדבר היחיד שחדש זה שאתה יכול למכור אותו לפרסומות בלי לשאול את מקרטני.

RoieL

New member
ואז למכור אותו למקרטני בקצת יותר?

וביינתים להכניס כמה גרושים? The end יכול להכנס לכל פרסומת. דמיין לך לוויה של איש ציבור שנרצח מלווה ב- Love you או And in the end...? זה קלאסי! למרות שאולי עדיף Maxwell's Silver Hammer...

בלאו הכי

בגלל מגבלות חוקיות, כל הזכויות יחזרו לידיהם של מקרטני ואונו, בעוד כחמש שנים. כך שערכו של הקטלוג "יורד" מבחינה זו.

Jason2

New member
הבנתי שזה לא על כל השירים

רק אלה שהוקלטו ב-northen songs מה שמשאיר למקרטני את הזכויות לשירים ישנים ביותר של הביטלס כמו I Follow The Sun וכאלה.

למעלה