רוג'ר ווטרס וגיטרת הבס..

Coon Jew

New member
רוג'ר ווטרס וגיטרת הבס..

לא מעט עלו פה בפורום אמרות כמו: רוג'ר ווטרס לא יודע לנגן על הבאס ובכלל כל חברי הלהקה מנגנים בסדר... קיצר...עזבו את זה שרוג'ר לא מנגן כמו פלי או כמו נגן באס שייזכר לשנים שיעברו...אבל רוג'ר ווטרס חיבר לפי ריפים של באס שירים כמו money וsoycd חוץ מזה שווטרס נותן על הבאס את החוויות הכי גדולות שלי ממוזיקה...one of these days יצירה מעולה שמתחילה עם פריטה פשוט מדהימה על הבאס! כנגן גיטרה בס אני יכול להגיד בלב שלם שרוג'ר ווטרס הוא אחד מהאלילים שלי.

wommer

New member
אבל להזכירך ש

ב - one of these days הבאס ממש אבל ממש לא מיוחד...זה סתם פריטה על תו אחד, ואז מעבר לתו אחר...זהו אין שם משהו מיוחד(למרות שגם אני מאוד אוהב את היצירה הזאת... :) )

Shakty

New member
אותו וויכוח על יכולת טכנית מול נשמה

לא מייסון ולא ווטרס ניחנו ביכולת טכנית מופלאה אך לשניהם היה את הכישרון להפוך את החיסרון ליתרון (חרוזים) בגרסת הבמאי של פומפי המראיין שואל את גילמור את דעתו לטענות שעולות ממבקרי המוסיקה שהם להקת אפקטים ושואו בלי בסיס מוסיקלי. גילמור עונה - הסינתיסיזרים והאפקטים הם הכלים שלנו, גם אם תיתן לבן אדם רגיל גיטרת לס פול - זה לא יהפוך אותו לאריק קלפטון. (אני מצטט מהזיכרון- אבל אני כמעט בטוח שזה די אחד לאחד מה שהוא אמר) יכולת טכנית לא מעידה על יצירתיות וההפך, למעטים יש את שניהם... (היה כבר וויכוח כזה בתוך אחד השירשורים של תחרות האלבומים על ינגווי מאמלשטיין)

wommer

New member
זה מה שאני אומר...

גילמור מנגן מעומק הנשמה... אבל!!! אסור לשכוח שאנחנו לא יודעים(לפחות אני) אם טכנית הם מגיעים לרמה גבוהה מאוד, כי הם ממש לא היו צריכים את זה לשירים שהם כתבו...תחשוב על זה...
ואני חולק על דעתך בקשר מייסון אני חושב שהוא אחד המתופפים הכי טובים ביקום, המקבים שהוא נותן, זה כמו לתת מוזיקה בתופים, שים לב בפומפיי - one of these days, ו - cerful withe ...(לא זוכר את המשך השם) יש שם קטע אם לא שמת לב, שבOOTD עף לו מקל אחד והוא ממשיך עם יד אחת ולוקח אחר, והתיפוף לא מפסיק לרגע...

Shakty

New member
בטח ששמתי לב - אבל OOTT הוא לא

קטע קשה טכנית - תן למייסון לנסות את המקצבים של גיילס או של בונזו במובי דיק למשל - אני לא בטוח שניק ידידנו יוכל לעמוד בזה...

wommer

New member
תראה, אני לא מכיר, אני אשמע

ואני אחזיר לך תשובה... :)

Shakty

New member
גיילס היה המתו]ף של קינג קרימזון

ובונזו (ג'ון בונהם) היה המתופף של לד זפלין - אני לא מאמין שלא שמעת...

wommer

New member
תראה...

אני לא ממש מבין במוסיקה....נכנסתי לזה לפני כמה שנים, וגם יש לי די בעיה, כי אני נתקע על להקה מסויימת(כמו פ"פ) ולא עוזב אתה ולא שומע להקות אחרות... :) אז בקיצור, אני עכשיו אתחיל לשמוע גם לד ושאר ירקות... :)

אתה לא לבד :)

צריך להתחיל מתישהו. אני בטוח שתמצא דברים לא פחות טובים אצל להקות אנגליות אחרות, כמוני! ;)

Shakty

New member
מי לא אוהב אותו?אני אקח מעדיף את

הצרחות שלו ב CWTAE על פני LEARNING TO FLY. בהפרש. או את ההתפרעויות שלו על הגונג ב SOS.

הדביקו לו תארים...

כמו נגד האנושות, בסיסט בקושי, OFTD יצירה מקרית, עקב מגבלותיו בגיטרה

ווטרס לא השקיע בנגינת הבס

כי זה לא עניין אותו במיוחד. הוא כותב שירים ובעל חזיונות. זה מספיק טוב. אגב, הבס ב-OOTD נוגן הן ע"י ווטרס והן ע"י גילמור (מכאן האפקט של "הד" שיש שם).

The Albatross

New member
האמת, לא נראה לי שההד בא

מזה ששניהם ניגנו... חשבתי יותר על כיוון של אפקט שקוראים לו Delay...

holo

New member
תאמת, אני לא ממש מבין

למה היה צריך שני בסים. אפשר לעשות בס עם אפקט של דיליי וזה נשמע בול אותו דבר. ניגנתי אצל חבל שלי ככה וזה יוצא אותו דבר.

למעלה