רוג'ר ווטרס וגיטרת הבס..

Shakty

New member
כן היה גם דיסטרושן היה ופלנאג'ר

כמובן שהכל היה אנאלוגי ולא מסונתז כמו היום אבל היו אפקטים (שימי לב לגיטרה של קלפטון בWHITE ROOM היא עם דילי ודיסטרושן...

itaikuskus

New member
גם הנדריקס ופייג'

השתמשו באפקטים האלה המון בעבודה שלהם...

גם בפומפיי

רואים את מייסון בשיאו, גילמור בפוקוס אך את ווטרז לא רואים.

Runner30

New member
ווטרס הוא לא נגן באס טבעי.

אם זכרוני לא מתעתע בי הוא ניגן על גיטרה, אבל עשה שגיאות וזייף לכן "הורד" לבס (למרות שבכלל רצה להיות מתופף). הוא לא התלהב מזה ולא ממש השקיע בטכניקה. זה לא ממש מפריע כי הוא עדיין מלחין ענק ומשורר גאון.

כמעט...

הוא לא רצה להיות מתופף... נהפוך הוא. הוא אמר: "טוב שהצלחתי לפחות לנגן בבס, אחרת הייתי גומר בתור מתופף".

Me n MySelf

New member
למה אתם בהרגשה שבס או תופים זה

נופל מלנגן בגיטרה זה טעות חמורה מאוד

Shakty

New member
לגבי רוק - לבאס יש פחות יכולת ביטוי

מאשר לגיטרה והבאס מצוות לרית'ם סקשן לתת ביט ופיל לקטע... בג'אז לבאס יש יותר ביטוי סולואיסטי. אני יכול להתיחס רק לבאס כי זה הכלי שאני ניגנתי עליו. בדיחת תופים : מה ההבדל בין מכונת תופים למתופף ? למכונת תופים לא צריך להסביר פעמים מה צריך לנגן...

זה לא..

בס ותופים הם חטיבת הקצב בלהקה, ולפעמים הם מה שעושה את העניין. ראה את ה"מי" לדוגמא. הרד הוט צ'ילי פפרז, גם כן.

Me n MySelf

New member
ובכל זאת אצלכם בס זה "הורדת דרגה"

זו טעות חמורה בכלל בס כלי הרבההה יותר טכני מגיטרה (ואני אומר את זה כמי שמנגן את שניהם)

לא אמרתי את זה

ווטרס אמר את זה. אתה מתבלבל ביני לבינו. אני מסכימה אתך, בס זה כלי רציני לגמרי.

avki

New member
ציף בחייך

אל תתקוממי, הייתי לוקח את זה בתור מחמאה.

Runner30

New member
לדעתי גם לא.

כנראה שבתור נגן באס הוא הזיק פחות. בקשר לתופים - דווקא בPOMPEII הוא נראה די מתלהב מהגונג ונראה כאחד שזה מה שהוא תמיד רצה לעשות.

Runner30

New member
אני חושב.

אני מנגן רק על פסנתר, לכן דעתי לא מלומדת. אך אני חושב שהרבה יותר קל לנגן סולו על גוטרה מאשר על באס. גם למרות שבאס לא יועד להיות כלי "טכני" , ולא נכתבו בשבילו קטעים ווירטואוזיים - עדין קשה לנגן אותם. הכי קל לנגן על פסנתר.

One Echoe

New member
וואט?

זה ממש לא נכון. לא אמורים לנגן סולואים בבס, לעזאזל. ופסנתר זה הכלי הכי קשה שיש... בתור מתלמד, תאמין לי..זה לא קל...

Speed King

New member
מנגנים גם מנגנים סולואים על הבס

קח למשל את lemon song של זפלין, jpj עושה שם סולו מצויין על הבס.. ובס זה כלי בכללללל לא פחות טכני מגיטרה ואני מנגן גם על גיטרה וגם על בס.

One Echoe

New member
לא אמרתי שלא עושים סולואים

עם הבס, אבל בדוגרי בס לא נועד לזה. אם כבר כלי יותר מלודי זה הקונטרבס... בס זה כלי טכני, אבל יותר מגיטרה? זו ממש הגזמה. זה כמו שתגיד שאורגן יותר טכני מפסנתר=\ לא יודע, ככה נראה לי.

gypscoun

New member
כלי רציני בהחלט, אך

לא מסכים עם זה שהוא הרבה יותר טכני מגיטרה.

pink floydror

New member
לא יודע אם אמרו פה את זה או לא

אבל אם זכרוני לא מטעה טותי (והוא נוטה לעשות זאת בתדירות מדאיגה)ווטרס בכלל לא חיבר את הקטע של הבאס בOOTD, אלא גילמור

ווטרס חיבר את קטע הבס

עפ"י הביוגרפיה של שאפנר, אך הוא וגילמור מנגנים שניהם בבס בקטע, לפחות בהתחלה. ניתן לשמוע את הבס של ווטרס בערוץ אחד של הסטריאו, ואת גילמור בשני (ע"ב Echoes FAQ וכמדומני שגם ה-liner notes של האלבום עצמו).

למעלה