אם זכרוני לא מתעתע בי הוא ניגן על גיטרה, אבל עשה שגיאות וזייף לכן "הורד" לבס (למרות שבכלל רצה להיות מתופף). הוא לא התלהב מזה ולא ממש השקיע בטכניקה. זה לא ממש מפריע כי הוא עדיין מלחין ענק ומשורר גאון.
מאשר לגיטרה והבאס מצוות לרית'ם סקשן לתת ביט ופיל לקטע... בג'אז לבאס יש יותר ביטוי סולואיסטי. אני יכול להתיחס רק לבאס כי זה הכלי שאני ניגנתי עליו. בדיחת תופים : מה ההבדל בין מכונת תופים למתופף ? למכונת תופים לא צריך להסביר פעמים מה צריך לנגן...
אני מנגן רק על פסנתר, לכן דעתי לא מלומדת. אך אני חושב שהרבה יותר קל לנגן סולו על גוטרה מאשר על באס. גם למרות שבאס לא יועד להיות כלי "טכני" , ולא נכתבו בשבילו קטעים ווירטואוזיים - עדין קשה לנגן אותם. הכי קל לנגן על פסנתר.
עם הבס, אבל בדוגרי בס לא נועד לזה. אם כבר כלי יותר מלודי זה הקונטרבס... בס זה כלי טכני, אבל יותר מגיטרה? זו ממש הגזמה. זה כמו שתגיד שאורגן יותר טכני מפסנתר=\ לא יודע, ככה נראה לי.
עפ"י הביוגרפיה של שאפנר, אך הוא וגילמור מנגנים שניהם בבס בקטע, לפחות בהתחלה. ניתן לשמוע את הבס של ווטרס בערוץ אחד של הסטריאו, ואת גילמור בשני (ע"ב Echoes FAQ וכמדומני שגם ה-liner notes של האלבום עצמו).