דעתי על אופי הדיון ברודיולה עד כה
נראה לי שהפרופורציות כאן אבדו משהו. א. אחת הטענות החוזרות ונשנות כאן בפורום התשושומיאלגים היא שאנו מתעבים את הפטרונות של חלק ניכר מהרופאים. רבים מאיתנו עדיין לא מצאו אפילו רופא אחד שאכן יכנוהו כ"טוב", או אפילו "סביר". ב. גם מי מאיתנו שהתמזל מזלו ומצא את שהתהווה למצוא עדיין מגשש בדרך-כלל/רוב הזמן באפלה אחר טיפולים, וגם אלו זמניים ומתחלפים תדירות. ג. מבחינתינו זו אכסיומה שלא רק שכל אחד מאיתנו הינו ייחודי ונבדל, אלא שגם כל אחד מאיתנו בזמן נתון הינו נבדל ממנו עצמו בזמן נתון אחר. גופינו משתנה, הסימפטומים משתנים, תגובותינו לטיפולים (על שלל הסוגים) משתנות. ד. אנו זועקים כל הזמן לסובלנות של החברה כלפינו, בייחוד היות ורק! אנו, ואני מתכוון לכל אחד בנפרד, מסוגלים לתאר את שמרגישים. וגם זה לא תמיד מדוייק, אך הכי קרוב לאמת. ה. חלק לא מבוטל מאיתנו טוען, בהזדמנויות בודדות או רבות יותר, שהרצון להרגיש טוב יותר ולהגיע למטרה זו ממש הם כה עזים עד שמוכנים לוותר על הרבה. (ואינני מתאר כעת את אלו שמוכנים לוותר על הכל, רק להפסיק לסבול, היות ועניין זה מאוד שנוי במחלוקת ומאוד אישי, ועדיף שלא לדון בו כי - איש איש כדרכו ואמונתו יחיה). המושג/מילה "הרבה" היא בעיני המתבונן, והרואה הכי טוב הוא כל אחד מאיתנו לגבי עצמו. ו. טענה מרכזית על-ידי רבים מאיתנו ואולי אפילו כולנו היא שאנשי הממסד הרפואי לא יודעים מספיק אודות המחלות והטיפול בהן ובכלל כל מה שקשור אליהן. כמו-כן גם הטענה שאם הם כבר יודעים אז לא נוטים להעביר המידע למטופליהם באופן נאמן, אם בכלל. ראו לדוגמא את מספר המאובחנים הזעום! האם מישהו אקראי שתפגשו ברחוב לא מכיר את "מחלת היאפים"?!!!! ברור שכל רוכל בשוק שמע עליה. אז כיצד רופאיי לא אבחנו מחלתי לזמן כה רב???!!! ואני עוד אובחנתי מהר יחסית. חוזר - "יחסית"!!! ז. מטרת הפורום היא העברת מידע, ככלי/אמצעי ראשון במעלה לתמיכה הדדית, המובילה לתמיכה עצמית של כל אחד, כראות עיניו, תוך שימוש במידע שרכש. אז מכל אלו, ומעוד טענות שהחלטתי שלא לרשום כאן כעת, כדי להגיע מהר לעצם העניין, אסכם: אין לאיש, בריא או חולה! - רופא או מטופל - למנוע מידע מכל סוג שהוא, ולהחליט בפטרונות זעירה או עצומה, לגבי כל אדם אחר הגולש לו בפורום. והדגיש - לא למנוע ולא להחליט. איננו פטרונים לזולתנו!!!!!!, אלא רק לעצמנו, כל אחד לגופו.!!!!!! אז מקווה שדעתי הועברה באופן הברור ביותר ומקווה שהדברים יחזרו לפרופורציות. מצאתי בפורום מקום נהדר, עם אנשים נהדרים, עם מידע נהדר, עם שיתוף מדהים, עם תמיכה עצומה, עם הזדמנויות לתמוך בזולת. מי ייתן וכך ימשיך להיות! תודה על תשומת הלב, תומר