רודיאולה טובה גם לעודף משקל.

מיאה49

New member
רודיאולה טובה גם לעודף משקל.

למי שסובל מעודף משקל בגלל חוסר בסרוטונין, הרדיולה טובה עבורו. זה אומנם אתר מסחרי אבל בעצם יש שם כל מה שאנחנו יודעים כבר. קישור למטה

מיאה49

New member
הגזמתי עם פרות יבשים....

ואני רצה המון לשירותים. משלשלת. ידוע שעושים טבליות לאקסטיב מפירות יבשים. איך פרח מזיכרוני? אכלתי אותה..... מירה

מיאה49

New member
:-היי לכולם, מצטערת שלא אתחיל היום

את התרגילים שתומר תרגם. פשוט הגזמתי אתמול באכילת הפירות היבשים, ובני מעי משוררים. כל מערכת העיכול שלי כואבת, ואני תושבת קבע בשירותים. איך לא חשבתי על כך שמכינים מפירות יבשים לאקסטיב????? נו טוב מגיע לי..... יום טוב מירה

tshgn

New member
מיאה - אשתי שהצטרפה אלי לקפס´

אשתי שהצטרפה אלי לקפסולות הרודיולה ממש כמעט הפסיקה לאכול. והיא שוקלת פחות מ50 ק"ג! אבל אני לא דואג היות והיא לא משלנו ורק תופסת טרמפ על הצמח. - כשתרצה תפסיק. תומר

מיאה49

New member
תומר, זה רק מאשר שהרודיולה

אכן מאזנת את הסירוטונין והדופאמין, שהם גם אחראיים על התיאבון. סיבה טובה להשתמש ברודיולה. יום טוב מירה

dodo281

New member
מירה ותומר - לא! זה לא מאשר ...

שהרדיולה מאזנת את הסרוטונין והדופאמין!!! להיפך !!! שימי לב מירה - תומר אינו מדבר על איזון!!! הוא מדבר על איבוד תיאבון!!!!!! - אצל אשה השוקלת 50 ק"ג . (אגב- משקל כזה אינו מדאיג אותי, שכן כשהייתי בריאה שקלתי אף פחות - והיתה לי אחלה אנרגייה !) מדובר בשיבוש של מנגנון הרעב ע"י הרודיולה !!! זה לא טוב !!! לא לבריאים ולא לחולים !!! זה מתאים אך ורק לשפן של אנרג´ייזר !!!!
ותומר - מניין לך שכאשר אשתך תרצה להפסיק היא תוכל ?!?!? היא תוכל להפסיק הרודיולה, אך האם תוכל "להפסיק" את חוסר התאבון ?!?! והאם לא יתהפך הגלגל - ותיתקף ברעב בלתי פוסק ?!?! לדעתי אתם עושים ברודיולה שימוש - לא זהיר ויותר מכך ! בשביל מה ?!?! בשביל לזכות ביותר אנרגייה ?! יש לכך עוד דרכים כימיות - טבעיות ולא טבעיות כאחד..... !!!, ומי יודע - אולי אף זולות מהרודיולה. חברים יקרים שלי - איני מבינה אתכם כלל !!! בתרופות אתם נזהרים, מוודאים שאין צבירה בגוף, מוודאים שאין התמכרות , נוטלים כמויות נמוכות מהמומלצות, לא נוטלים תרופות שהרופאים שלכם המליצו עליהן, ועם הרודיולה ......?!?!?!? והדודיולה - עלולה לשבש את מנגנון הסרוטונין.... אני משוכנעת שעוד יגלו את האוצר הבלום בצמחים - אך למה להיות שפני נסיון בנושא כ"כ רגיש כמו הסרוטונין ?! - כל עוד לא נבדקה הרודיולה במחקרים אובייקטיביים - מדעיים - או כל עוד לא ידוע לנו על מחקרים חיוביים כאלו ?!?!

שריק 7

New member
דודו- באמת באמת צודקת.../images/Emo47.gif

חייבים זהירות! אבל- שוב חזרה לנושא כאוב- מרבית הרופאים לא נכנסים לתחום ה"אחר". לכן גם הדיונים כאן בתוספת זהירות מרובה- עוזרים לגבש החלטות. אצלי- יש רשות א´= רופא. ורשות ב´=נאטורופתית. א´- אינו מתעסק בתוספים למעט חומצה פולית ו-בי 12 ב´- היא רחבת אופקים ומאוד מתמצאת גם ברפואה הקונבנציונאלית. אבל- בסוף אני נשארת עם עצמי ועם כוח השיפוט שלי. חבל, מפני שתשושים- עדיף שינוהלו, ולא שינהלו. חזרנו לשליטה שהרביתי להשתמש בה לפני ה"נפילה". וכך- אני עדיין תוהה טועה תועה ונהנית מאוד מהדיונים שנערכים כאן!!
שרי

דודאית - את צודקת. מזוהרה*

עדיין לא למדתי לכתוב את שמי בכחול. ובכלל לא יודעת מה יהיה כי וואלה לא מסכימים שאנהל גם כאן. אז בינתיים אני יושבת על הגדר וחושבת מה הכי נכון לעשות. גם שמתי הודעה בוואלה כדי לשמוע מה המשתתפים חושבים בנושא. לעניין הרדיולה. לא הצלחתי לנוח היום בצהריים. פשוט המיטה זרקה אותי. לאור זאת לא אקח לפני השינה. למרות שבחוברת של סולגר כתוב שזה מרגיע. אולי לי זה עושה היפוך. לילה טוב. זוהרה*

dodo281

New member
זוהרתי - כמובן ראיתי, וגם את ה...

אף שטרם הגבתי. אכן דילמה לך . ואני חושבת : זהו פורום מיוחד ! = פורום תמיכה לחולים כרוניים !!! יש עוד פורומים כמותו - ואלו - ואלו בלבד - ראויים ליחס אחר - גם מצד וואלה ! אין כל סיבה לגזירה שווה לפורומים של תמיכה בחולים כרוניים ולפורומים של עניין/כף/פוליטיקה וכד´ . ואיני חושבת שיזיק לוואלה לגלות גמישות בעניין זה. להיפך !!! לדעתי גילוי אנושיות והתחשבות בחולים - טוב ליחסי הציבור שלהם !!! כ"כ וואלה לא ינזקו מכך כלכלית - שכן ממילא - פורומים מתחרים נפתחים. זה עניין של מדיניות, ומדיניות ניתן לשנות... מה עוד ששינוי זה יעיד על כך שוואלה - אף שהיא חברה כלכלית - מוכנה להתחשב לקדם - אנושיות התחשבות - שהם מאבני היסוד של החברה !!! והפורום שלנו בוואלה - בהיותו פורום תמיכה של חולים כרוניים - ובהיותך את - נשמת אפו של הפורום - טוב יעשו וואלה באם ייתחשבו בכך - ויתנו לך ולנו הגרייס המתבקש - ויניחו לך להמשיך להיות כמנהלת גם כאן וגם בוואלה. את יכולה כמובן להעתיק הודעתי זו ולשגרה לליאור חמודות.

לדודאית היקרה מזוהרה*

כמובן שאשגר את הודעתך לליאור חמודות. אולי זה יזיז לו איזה נים בלב. יום טוב. זוהרה*

sayv

New member
דודו- מצטרפת למילותייך-

מאוד מבוהלת ממה שהולך פה. בייחוד מפחידה אותי העובדה שחלק מהלוקחים לוקחים במקביל תרופות פסיכ´- והלקיחה ביחד אסורה בהחלט!!! וכן- הכמויות הגדולות שאנשים לוקחים- אני מאבדת את הצפון משני כדורים, אחרי שימוש של חודש ואלו מתחילים עם 2-3! לא רוצה להפגין זלזול- הכל מדאגה כמובן.. מקווה שהעניין לא ייגמר ברע.

sayv

New member
רודיולה אמורה לעודד תאבון

כך קראתי וכך עושה לי. העלתי מעט במשקל מאז שהתחלתי לקחת. מדוע אשתך? האם יש לה איזשהו חוסר בסרטונין? אני לא מבינה את זה.

dodo281

New member
הי סייב - התנהגות עקומתית -

מספיק סרוטונין = עידוד תאבון. עודף סרוטונין= דיכוי תאבון.

sayv

New member
מסביר מדוע תגיב כך- אם מלכתחילה לא

חסר לה סראטונין.. אני ממש לא מבינה מה הולך פה. מתחילה להצטער שהעליתי את העניין.

tshgn

New member
דעתי על אופי הדיון ברודיולה עד כה

נראה לי שהפרופורציות כאן אבדו משהו. א. אחת הטענות החוזרות ונשנות כאן בפורום התשושומיאלגים היא שאנו מתעבים את הפטרונות של חלק ניכר מהרופאים. רבים מאיתנו עדיין לא מצאו אפילו רופא אחד שאכן יכנוהו כ"טוב", או אפילו "סביר". ב. גם מי מאיתנו שהתמזל מזלו ומצא את שהתהווה למצוא עדיין מגשש בדרך-כלל/רוב הזמן באפלה אחר טיפולים, וגם אלו זמניים ומתחלפים תדירות. ג. מבחינתינו זו אכסיומה שלא רק שכל אחד מאיתנו הינו ייחודי ונבדל, אלא שגם כל אחד מאיתנו בזמן נתון הינו נבדל ממנו עצמו בזמן נתון אחר. גופינו משתנה, הסימפטומים משתנים, תגובותינו לטיפולים (על שלל הסוגים) משתנות. ד. אנו זועקים כל הזמן לסובלנות של החברה כלפינו, בייחוד היות ורק! אנו, ואני מתכוון לכל אחד בנפרד, מסוגלים לתאר את שמרגישים. וגם זה לא תמיד מדוייק, אך הכי קרוב לאמת. ה. חלק לא מבוטל מאיתנו טוען, בהזדמנויות בודדות או רבות יותר, שהרצון להרגיש טוב יותר ולהגיע למטרה זו ממש הם כה עזים עד שמוכנים לוותר על הרבה. (ואינני מתאר כעת את אלו שמוכנים לוותר על הכל, רק להפסיק לסבול, היות ועניין זה מאוד שנוי במחלוקת ומאוד אישי, ועדיף שלא לדון בו כי - איש איש כדרכו ואמונתו יחיה). המושג/מילה "הרבה" היא בעיני המתבונן, והרואה הכי טוב הוא כל אחד מאיתנו לגבי עצמו. ו. טענה מרכזית על-ידי רבים מאיתנו ואולי אפילו כולנו היא שאנשי הממסד הרפואי לא יודעים מספיק אודות המחלות והטיפול בהן ובכלל כל מה שקשור אליהן. כמו-כן גם הטענה שאם הם כבר יודעים אז לא נוטים להעביר המידע למטופליהם באופן נאמן, אם בכלל. ראו לדוגמא את מספר המאובחנים הזעום! האם מישהו אקראי שתפגשו ברחוב לא מכיר את "מחלת היאפים"?!!!! ברור שכל רוכל בשוק שמע עליה. אז כיצד רופאיי לא אבחנו מחלתי לזמן כה רב???!!! ואני עוד אובחנתי מהר יחסית. חוזר - "יחסית"!!! ז. מטרת הפורום היא העברת מידע, ככלי/אמצעי ראשון במעלה לתמיכה הדדית, המובילה לתמיכה עצמית של כל אחד, כראות עיניו, תוך שימוש במידע שרכש. אז מכל אלו, ומעוד טענות שהחלטתי שלא לרשום כאן כעת, כדי להגיע מהר לעצם העניין, אסכם: אין לאיש, בריא או חולה! - רופא או מטופל - למנוע מידע מכל סוג שהוא, ולהחליט בפטרונות זעירה או עצומה, לגבי כל אדם אחר הגולש לו בפורום. והדגיש - לא למנוע ולא להחליט. איננו פטרונים לזולתנו!!!!!!, אלא רק לעצמנו, כל אחד לגופו.!!!!!! אז מקווה שדעתי הועברה באופן הברור ביותר ומקווה שהדברים יחזרו לפרופורציות. מצאתי בפורום מקום נהדר, עם אנשים נהדרים, עם מידע נהדר, עם שיתוף מדהים, עם תמיכה עצומה, עם הזדמנויות לתמוך בזולת. מי ייתן וכך ימשיך להיות! תודה על תשומת הלב, תומר

מיאה49

New member
תומר, שמעת על משהו שנקרא לחץ קבוצתי

הדיון שהיה כאן בימים האחרונים בקשר לרודיולה הוא מקרה קלסי של לחץ קבוצתי. אפילו אני שלא ממש מושפעת מלחץ קבוצתי, נגשתי לבית המרקחת ושאלתי כמה עולה הרודיאולה. אבל לא קניתי עדיין. זה אומר שגם אני הושפעתי מהדיונים האחרונים. גם אם אחליט לקנות, אקח ממנה ממש מעט שליש או חצי כדור ליום. אני מגיבה טוב לכמויות קטנות במיוחד. אבל אם אתם אומרים שרודיולה מגבירה את התיאבון, אז זאת בעייה. טוב נראה מה יקרה בהמשך הדיווחים. לילה טוב שינה עריבה מירה

למעלה