רודיאולה טובה גם לעודף משקל.

dodo281

New member
מירה-לחץ של הקבוצה הממליצה על

נטילת רודיולה בהתלהבות כה רבה ?!?!?! הרי מלבדה אין קבוצה !!! מה שיש זה: 1. אני - שמתנגדת - ואני יחידה !!! 2. סייב שבעד רודילה - ואף הביאה הנושא לפורום - וסיפרה שהרודיולה מיטיבה אתה - אבל מבקשת שתנהגו בזהירות - והיא יחידה !!! אז - מירה - על איזה לחץ קבוצתי את מדברת ?!?!?

מיאה49

New member
תומר וזוהרה גם התחילו לקחת

רודיאולה, ואולי גם אני אנסה. נראה. לא מתנגדת בכמות קטנה.

dodo281

New member
מירה-אבל מהי קבוצת הלחץ???../images/Emo36.gif

עדיין לא הבנתי דברים כ"כ לא נעימים אלו שנאמרו על ידך ....
וזאת - מתוך הזדהות שלך עם תומר - שלא נראה לי מהכתובים - שכ"כ מזדהה איתך בעניין. יש לך הסבר למעני

מיאה49

New member
דודו, קבוצת לחץ יכולה להיות גם

חיובית. למשל עניין הרודיולה. כולם דיסקסו את הרודיולה במשך זמן רב בעיקבות ההצלחה של סיון. בעקבות הדיסקוסים, חלק מהקבוצה, החליטו להתחיל להשתמש בה. אולי גם באי הפורום הדוממים החליטו לנסות. הייתה תחושה כללית של אופוריה. שהנה מצאנו את התרופה הגואלת. ועדין יש כאלה שמרגישים כך. סיון קצת נלחצה מהענות הרבה, ומלקיחה מסיבית של התוסף. ואולי היו כאלה שלא היו לוקחים ללא השפעת הקבוצה. האם מה שקרה פה זה לא נקרא לחץ קבוצתי? אולי אני טועה. לילה טוב מירה

tshgn

New member
לחץ קבוצתי קיים תמיד, אך ההנחה שלי

היא שכולנו בוגרים ולכן האחריות לגבי מתי להיכנע ללחץ היא של כל פרט בפני עצמו. הנחה נוספת שלי היא שכל המידע המופיע כאן בפורום הינו מהיימן ומתוך כוונות טובות. אל לנו לשכוח שגם הרופאים, שידוע לנו שאינם מושלמים מבחינת המידע המצוי בידיהם וגישתם ועוד, מפעילים עלינו המון לחץ גם כשאינם בטוחים (שהרי לא מראים לנו שאינם בטוחים) במה שהורו לנו לבצע (כגון הכדורים שהמליצו לי הנויירולוגים כנגד מיגרנות... שהתברר שסתם בלטו ברשימה שבה השתמשו באותו היום...). אז אם כבר לחץ, אז מקבוצה תומכת ואמינה כמונו! תומר

dodo281

New member
מירה - סוף-סוף הבהרת !!!../images/Emo36.gif

לקח לך זמן... ואני רואה שאת תומכת בפרשנותי . טוף. ללא הבהרתך עתה - ולאור השרשרים אתמול!!! - היה קל מאוד להבין שכוונתך שונה לחלוטין !!! ובא לציון גואל...

dodo281

New member
תומר - תמהני ....

ואני מניחה שדבריך כוונו אלי ואל סייב. דעתי העקרונית - כדעתך, ולפיכך - מצאתי לנכון להביא המידע שלי בעניין הסרוטונין - בהתייחס לרדיולה - לידיעתכם - אך שידעתי שדברי לא יהיו פופולריים בשעת התלהבות זו מהרדיולה. ככל שאני מכירה את סייב - גם דעתה כדעתך וכדעתי... ולכן - הביאה בפנינו את הידוע לה. אך פרשנות הדברים שלי שונה משלך: 1.אני מאוד מבינה את חששה של סייב - שבעקבות הדברים שהיא הביאה בפנינו ייגרם נזק. וכבר אמרה לך סייב כאן - בעקבות "כתב הוויתור" ששיגרת לה כאן על אחרויותה כלפיך בנושא זה - כי בעייתה בנושא היא מצפונית 2. איני רואה לא בסייב ולא בי , ולא בדברינו שנאמרו כאן - כל שיפוט של מעשי אחרים - כי אם הבאת מידע, הבעת דאגה אמיתית וכנה, נסיון לסייע, ודיון עקרוני. 3. בניגוד לך - איני סבורה אדם - כפרט - חייב בגילוי מידע - אף אם עשוי לעזור - אם יש חשש כי הוא גם יזיק. לכל איש מצפונו ודרכו... 45. לא היתה בדברינו כל פטרונות, כל אדנות. 6. ומה - יכול מי מאיתנו להחליט ולעשות ולחוש במקומך ? וכלום איננו יודעים זאת? 7. האם מי מאיתנו רוצה להיכנס בנעלייך ? לחוות בעיותיך? להחליט במקומך? 8. ברורים לי הענות והתסכול שבחוסר אנרגייה! גם אני הייתי ששה למתת - כמו של הרדיולה - באם לא היה חשש לנזק משמעותי. 9. גם לי וגם לסייב - ולאחרים - נוח מאוד שתמשיך לנסות את הרדיולה ותביא בפנינו תוצאות נסיונך - הרי רק נוטב מכך!!! אך נראה ששתינו ראינו חובה לעצמנו להביא ולהביע גם חששותינו - העלולים למנוע ממך להמשיך התנסות זו - שכולנו מאוד סקרנים לדעת את המשכה. 10. על כל שנכתב בפורום - ניתן להגיב. 11. התפרצותך באה בעקבות הודעותיך על התנסותה של אשתך עם הרדיולה, והודעה שלי - כי עודף סרוטונין יכול לפגוע בתאבון, וכן - הודעה של סייב בנושא. מסרנו מידע. חלקנו חשש. נקודה !!! 12. אני מוחה על הזעם שבדבריך - והבודק בציציות - בציציוצתיו יבדוק - מה גרם לך לזעם זה ?!?!?!

dodo281

New member
הי תומר - הדפסתי -

אצטרך לחכות למוח קצת יותר יעיל - או למי שיקריא לי - ב-1/2 השנה האחרונה - בעייה קשה... אך - אדאג לעשות ככל שאוכל - וכמובן - לענות לך.

tshgn

New member
../images/Emo140.gifהי דודו - כעת קראתי מכתבך...

א. שמחתי לתגובה עניינית מתוך השקעה מחשבתית במסר שהעברתי. יישר כוח! ב. למען האמת אינני זוכר, אפילו שעדיין לוקח רודיולה
, לאיזו הודעה/הודעות התייחסתי בתגובתי, אך בטח לא לגבי אשתי. היא בריאה וסכנותינו לא כסכנותיה. סכנותיה כמו כל לקוח מזדמן לסופרפארם. לכן היא לא קשורה לעניין כלל. הודעתי הייתה בשל כיוון הדיון להתנגחות בין שני צדדים - בעד ונגד - כאשר המידע שיש לנו, לכולנו, רחוק מהמידע הדרוש לנקיטת עמדה נחרצת. ג. הלוואי שהיה לנו מידע מקיף כמו שכבר התחלנו למצוא על הרודיולה גם לתרופות ותוספים אחרים שאנו לוקחים. ד. רבים כאן בפורום לוקחים תוספים ותרופות המשפיעים על הצד הפיסיכי שלנו (וגם אני לקחתי במשך 3 חודשים, רק שלא סייע לי ואפילו הרדים אותי), ולמרות זאת המגמה בדיונים עד כה הייתה בעיקר העברת תחושות פרטיות/אישיות ומידע ולא נקיטת עמדות. וזה נהדר שכך! ה. חולק מאוד על סעיף 3. לא מפני שהפרט חייב בגילוי מידע, אלא מפני שהחיסיון ברשת לא מאפשר לנו לדעת איזה מידע עובדתי ישמש איזה אדם, ואם נלך על ההיבט שהצגת אז ניתן לאמור שכל מידע כמעט מאלו שהעברנו עד כה עלול להזיק לפרט זה או אחר. נראה לי שכאן ההבדל המהותי בגישותינו/דיעותינו! מקווה שנגיע לעמק השווה כי אני לפחות רוצה להרגיש שאקבל מידע ללא סינון. מספיק לי הסינון של רופאים. הרי כבר דנו רבות אודותם ובכך לא היו חלוקות דעותינו. ו. ובסעיף זה הייתי אמור להתחיל תשובתי: את האיכפתיות שלך אני מכיר / מוקיר / ומעריך עד אין קץ, אך לגבי חלק מסויים בדרך (ראי בסעיף הקודם) חלוקים אנו. ז. לא הייתי מכנה את המסר שלי ו/או את אופן העברתו "התפרצות", אך ברור שהכל בעיני המתבונן. ח. לשאלתך מה גרם לי לזעם הזה, בהנחה שאכן זה זעם: האפשרות שמישהו יחליט לאחר ויעלים ממנו מידע שאולי יהיה לו לתרומה!!!!!!!!!!!!!!!! על כך קשה לי לעבור לסדר היום - זהו הדבק שאמור ואכן מקשר ביננו - זו התמיכה שלנו האחד באחר וכולנו בכולנו. מקווה שעניתי על תמהונך, ביי לבינתיים, תומר דודו - נ. ב. - שולח לך מייל, תומר

dodo281

New member
תומר - ../images/Emo45.gif../images/Emo6.gif../images/Emo25.gif

וחילוקי דעות כלשהם - מוטב שיישארו - זה מעשיר

tshgn

New member
דודו - היורשה לי לנשקך?, ../images/Emo25.gif

הנשיקה בואלה יותר יפה, אך מה טוב שהמשמעות זהה. ועדיין חלוקים אנו בדעותינו, ולכן ייתכן שמידי פעם אשאל אותך אם מסרת לי את כל המידע, לגבי נושאי הדיון העתידיים
ודרך אגב, למי מאיתנו המעוניין להזיק לעצמו ולאחרים יש ברשת אינסוף הזדמנויות לעשות כך, אך אני מניח שמשתתפי הפורום הזה נמצאים כאן למטרות שונות, ואפילו אחרות, מלבד אותה כלבותה (זאת שמנסה להתריד לא רק בוואלה אלא גם כאן וסונידינו ממנה שומר עלינו) כמובן, שעדיין לא החליטה להתחבר לעצמה ולהיוולד מחדש למטרות חיוביות יותר. וראי זה פלא - אפילו היא לא ממש מזיקה - לא לעצמה ולא לאחרים. נראה לי שגם מי שאינו מאוזן וסגור על מידת שליליותו/חיוביותו עדיין מתנגח בעצמו מההיבט המצפוני. אז ביי לבינתיים - הרודיולה מאפשרת לי לשמור היום בבית על ביתי החולה ולשלוח (כן - מילה שובניסטית משהו, אולי גם בעקבות הרודיולה) אשתי לעבודה. תומר

dodo281

New member
תומר - ../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif../images/Emo25.gif

אכן מעדיפה עשרת מונים נשיקה של וואלה -
מה שלום הקטנטונת ? מקווה שעבר זעם -

tshgn

New member
מעל 39 מעלות חום, אך עבר - אקמולי

כעת טוב. נסעתי לקניון, חציתי חצי עיר בכביש המרכזי ורוב הדרך נסעתי אחרי מכונית משטרה עם אורות מהבהבים כחול אדום ולא (!!!!!!) חטפתי מיגרנה!!!!!. ככל הנראה הרודיולה! לגבי ביתי, החום עובר תוך מספר דקות לאחר נר אקמולי, אז כעת נהנית עם כדור אורות שקניתי לה מתנה על היותה בת נהדרת וחולה מקסימה. עלי ללמוד ממנה המון. מחר אני עובד אז תהיה אצל מטפלת, מעולה, ממש כמו סבתא. תומר

daud

New member
דודו אני לא ראיתי ויכוח כ"כ גדול :-

אולי כי ראיתי רק את סופו ולא נכנסתי לענייני הרדיולה (אם כי את תגובתך האחראית קראתי ועם סיוון שוחחתי באי.סי.קיו. על הנושא) אבל השורה התחתונה שלאחרונה פשוט הייתי בנפילונת והיום הייתי צריך להיות במצב שיאפשר לי להגיע לירושלים. אז סלחי לי כי אולי אני טועה כאשר אני נכנס לעניין מהאמצע אבל מנקודת המבט החלקית שלי (שוב לא קראתי מההתחלה) נראה לי שאת סייב ותומר נמצאים באותה סירה ואפילו חותרים לאותו כיוון רק עם משוטים אחרים ז"א רמות שונות של לקיחת סיכון אישי!!! עכשיו דודו תעשי לי בבקשה טובה אישית אם בזמן החתירה את רואים את הטיטאניק טובעת ואת סלין דיון שרה, על תאספו את סלין דיון!!! תאספו את האנשים שקפצו למים בלי חגורות הצלה לפני שהטיטאניק טבעה מגיע להם כי הם סבלו הרבה מהשירה שלה.... הם קפצו כדי לברוח מסלין דיון ואני מבין אותם

dodo281

New member
סוני במיטבו - כמו שאני אוהבת |חיבוק

ומסכימה עם כל מילה

שריק 7

New member
סוני- טיטאניק- לא בשבילי../images/Emo70.gif../images/Emo3.gif

אני ויתרתי בקלות על הסרט הזה... מעדיפה סרטים בריטיים ספרדיים ומכל רחבי העולם המרתק (לאחרונה הגיעו סרטים איראניים איכותיים) בקיצר- כשהולכים לצפות באלה- אין צ´אנס לפגוש את סלין דיון שרי

daud

New member
היי תומר אתה מלך../images/Emo47.gif

נכנסתי רק כדי לעשות עבודת מחיקה וחסימה בפורום, יש בו לפעמים טרדנים ולרוב אתם לא רואים אותם כי אני מעיף אותם ומוחק להם כל זכר!!! ו כותרת הודעתך מצאה חן בעיניי ופתחתי אותה (לא היתה לי אנרגיה לפתוח הודעות אחרות בינתיים ועם כולם הסליחה, חזרתי עכשיו מירושלים) ואין לי גם כ"כ כוח להיכנס כרדע לעומק ההודעה בתגובה זו(סליחה אישית ממך הפעם) רק רציתי לומר אחלה הודעה

למעלה