שתי הצעות...
רוטב 1- מעט שמן, בצל קטן קצוץ, שום, מעט סלרי גבעולים, ציר בקר, מעט רוטב טריאקי, טימין, סילאן לפי הטעם, מלח ופלפל לפי הטעם.
לבשל, לרסק בבלנדר מוט ולהוסיף ארטישוק ירושלמי מבושל פרוס או קוביות.
רוטב 2- מעט שמן, בצל קצוץ, שום, ציר בקר, יין אדום/לבן, מעט בלסמי, קורט פפריקה חריפה, עגבניה מגוררת מסוננת מגרעינים.
לבשל, לרסק בבלנדר מוט ולהוסיף קוביות גזר קטנות/קוביות בטטה קטנות לבשל
עד להתרככות קלה.
בשני הרטבים - ניתן לצקת את הרוטב על הלשון הפרוסה בצלחת או לבשל מעט
את הלשון הפרוסה ברוטב (לדלל מעט) לספיגת טעמים.