רומולנים, מירדורנים, ת'וליאנים,ברין

Bajoran Priest

New member
רומולנים, מירדורנים, ת'וליאנים,ברין

לא ייאמן- אבל מצאתי *עוד* כמה דברים מגניבים לגבי הפרק Call to Arms מסוף העונה החמישית של DS9, וקצת לגבי המשך הסדרה. 1. גזע המירדורן הופיע בפעם הראשונה (והיחידה, בעצם) בפרק Vortex מהעונה הראשונה של חלל עמוק, בפרק שבו אודו מנסה לראשונה לחפש את בני גזעו (ונכשל). ב- Call to Arms, הפרק שבו מתחילה לבסוף המלחמה נגד בני הגזע של אודו, המירדורן מוזכרים שוב. הם חתמו על הסכם אי-לוחמה עם הדומיניון (כפי שעשו גם הרומולנים והת'וליאנים).. אין לזה אמנם משמעות עלילתית כלשהי- אבל זה נורא סימלי, ואין לי כמעט ספק שזה הוזכר בכוונה (כי אחרת, למה שיחזירו חייזרים תורניים נידחים מהעונה הראשונה שלא הוזכרו שוב לאחר-מכן?) 2. עצם העובדה שהת'וליאנים הוזכרו היא מגניבה לכשעצמה. אחרי הכל, גזע זה הוזכר מספר יחסית מועט של פעמים בתקופת הדור החדש, ואזכורו אינו מובן מאליו. ובכל זאת, על פי הקאנון הם אחד הגזעים החזקים של רביע אלפא, ורק הגיוני שתהיה להם תגובה כלשהי כאשר ישנו איום על הרביע כולו. התגובה שלהם בפרק הזה קונסיסטנטית להתנהגות שלהם בדרך כלל- בדלנות והסתגרות. הם כנראה קיוו שהצדדים השונים יתישו זה את זה והסתמכו על הטכנולוגיה המתקדמת שלהם שתמנע פלישה כלשהי לשטחם (מה שהוכיח את עצמו בסופו של דבר כצעד חכם- הוא לא נפגעו כלל במהלך המלחמה, ככל הידוע לי). לגבי הרומולנים גם כן אפשר לומר משהו דומה, בהבדל אחד. הרומולנים לאורך השנים נעו בין קיצוניות של בדלנות קיצונית לאגרסיביות קיצונית. פעם הם מסתגרים בתוך עצמם למשך עשרות שנים, ופעם הם מנסים לחולל מהומות ברביע כולו (ואף מחוצה לו) בתקופה קצרה של מספר שנים אחרות. בנקודה הזאת יכול להיות אפשר לומר שהם בחרו לחזור לבדלנות- משהו שסיסקו וגארק יפעלו לשנות בהמשך. כנראה שבכיוון של הת'וליאנים סיסקו בכלל לא חשב- כי הבדלנות שלהם הרבה יותר קיצונית. ולגבי הברין- יכול להיות שגם הם, בשלב הראשוני של המלחמה, העדיפו להסתגר בתוך עצמם, ולראות מה יתפתח. בשלב כלשהו הם כנראה הסיקו שהדומיניון הוא הצד החזק, והעדיפו להצטרף אליו מבעוד מועד- לפני שתהיה לו ההזדמנות לרסק את כל הכוחות הקיימים ובסופו של דבר להשתלט גם עליהם. בדיאבד זה לא היה ניתוח הכי מוצלח, כי בשלב שבו הברין הצטרפו למלחמה מאזן הכוחות כבר נטה לכיוון ברית הפדרציה-קלינגונים-רומולנים. מצד שני, יכול להיות שהברין לא ידעו שהחור התולעת נסגר על ידי "הנביאים" למעבר תגבורות, וזה הטעה את החישובים שלהם.

EBow

New member
מה שלא ברור לי הוא

איך זה שהחלוקה האנושית (או הפדרטיבית) של הגלקסיה מקובלת על כולם? כולם קוראים למה שהפדרציה קוראת לו "רביע אלפא" גם כן "רביע אלפא". מדוע שהדומיניון ייראה את זה בצורה שכזו? למה שלא יניח שהגלקיה מחולקת ל-8 או ל-11 חלקים? או יותר? או שפשוט ייראה את הגלקסיה כולה כאזור אחד שיהיה שייך לו באיזשהו שלב? איכשהו, כדו"א (עפ"י מפות כאלו ואחרות שהופיעו גם במהלך פרקים שונים וגם במדריכים טכניים) נמצא בדיוק בקו הגבול בין רביעי אלפא וביתא. זה נשמע לי אתנוצנטרי עד גיחוך. ועוד יותר מזה, העובדה שכל הגזעים באותו איזור שהפדרציה מכנה רביע אלפא מסכימים על כך ללא עוררין, כאילו היה מדובר בגבולות גיאוגרפיים שהוסכם עליהם באיזו ועידה פאן-גלקטית. אני מניח שכותבי הסדרה רצו ליצור איזושהי תחושת סדר עבור הצופים, אבל אני חושב שהיו יכולים להדגיש קצת יותר שקיים איזשהו קונפליקט בנוגע לחלוקת השטח.

Bajoran Priest

New member
אהמ

בהיעדר איזשהו הסבר "הגיוני" לעניין, אני מניח שבכל זאת יש הסבר פשוט. הם לא באמת "מקבלים" את החלוקה הזאת. פשוט, בדרך כלל אנחנו שומעים את הביטוי "רביע אלפא" או "רביע גמא" מגזעים שהם: 1. חברים בפדרציה. 2. תחת פרוטקטורט של הפדרציה (עיין ערך באג'ור, טריל- שנוי במחלוקת). 3. מושפעים במידה רבה מהפדרציה (פרנגים בתקופה המאוחרת של "הדור הבא" וב"חלל עמוק תשע"). אבל, זה נכון שאנחנו שומעים עוד גזעים משתמשים בקלסיפיקציה הזו, ובמיוחד הדומיניון. בהקשר לזה, צריך לזכור שלא רק כדור הארץ נמצא בצורה נוחה למדי בערך בקו התפר שבין הרביעים, אלא גם הקלינגונים, הרומולנים וכדומה. מעבר לזה, יכול להיות שהם לא "באמת" אומרים "רביע אלפא", אלא רק אנחנו בתור צופים- שומעים אותם אומרים את זה. כמו שהם לא באמת מדברים באנגלית, אבל אנחנו לנוחיותנו כצופים- שומעים אותם קוראים לזה ככה. אופציה נוספת: יכול להיות שהדומיניון, למשל, לא מתייחס לחלל שממנו הוא מגיע כ"רביע גמא", אבל מכיוון שהגזעים של רביע אלפא קוראים לחלל שלהם "רביע אלפא", הם פשוט אימצו את השם הזה לגבי אותו האזור. אם הם אימצו שם שהמוצקים נתנו *להם* ("משתנים") אז סביר שהם יקבלו את השם שמוצקים מסוימים החליטו לתת לחלל שבוא הם נמצאים.

EBow

New member
--->

אני לא יודע כמה מפות בנושא יצא לך לראות, אבל כמעט כל מפה שראיתי באינטרנט ב-8 השנים האחרונות לא מסכימה איתך, למשל זאת. ניתן לראות כאן בבירור שמערכת השמש של כדו"א נמצא בדיוק בקו התפר של שני הרביעים ושהקלינגונים והרומולאנים נמצאים בכלל לגמרי ברביע ביתא. אני לא משוכנע בכך ב-100% אבל נדמה לי שהמפה הזו נלקחה מתמונת מסך של אחד הפרקים בוויאג'ר (אם מישהו יודע אחרת, נא לתקן) ואם כן, הרי שאפשר להחשיב אותה כ-Canon, אלא אם כן אנחנו מניחים שהחלוקה הגלקטית השתנתה בין DS9 לוויאג'ר, ואני לא חושב שיש אי אילו הוכחות לכך. Canon או לא, אם המפה הזו אכן נכונה והחלוקה שלה מקובלת על הצופים, הרי שהביטוי "רביע אלפא" בכלל לא רלוונטי כשלעצמו לדומיניון. הם רוצים להשתלט על שטחי החלל של הגזעים הקרובים - בקנה מידה גלקטי כמובן - לחור התולעת, כלומר, קרדאסים, באג'ורים, פדרציה, קלינגונים, רומולאנים ועוד. מכיוון שלפחות הקלינגונים והרומולאנים נמצאים לפי המפה הזו ברביע ביתא, מדוע שהדומיניון יעשה שימוש במונח הזה אם הוא לא מתאר את המיקום הגיאוגרפי הרלוונטי? ברור לי כשמש שחברי הדומיניון לא מדברים אנגלית. אני מתייחס כמובן מאילו לעובדה שאנחנו כצופים שומעים אותם מדברים אנגלית (זוכר את "ספיקינג אינגליש?"
). יכול להיות שהדומיניון לא מתייחס לשטח שממנו הוא הגיע כ"רביע גמא"? בטוח שהוא לא מתייחס לשטח הזה כך. אפילו אם הייתה נערכת איזושהי ועידה בין המעצמות הסמוכות לפדרציה וכל המשתתפים היו מסכימים להציב את כדו"א בדיוק במרכז בין שני הרביעים, דבר שכשלעצמו נשמע אבסורדי מדי מכדי שיקרה, אין שום סיכוי שהדומיניון היה מקבל על עצמו חלוקה שכזו. מישהו שם אצלהם בטוח כבר חילק את הגלקסיה לפי ראות עיניו ואני לא רואה סיבה מדוע יחליטו לנטוש את הגרסה שלהם. חוץ מזה, אל תשכח שהדומיניון משתמש בביטוי "רביע אלפא" גם בינו לבין עצמו, למשל בפרק "Favor the Bold", אבל את זה כמובן אפשר לייחס לעובדה שהוא "השלים" עם החלוקה של הפדרציה, מה שאני מסרב להאמין לו בכל מקרה.

Bajoran Priest

New member
אתה צודק.

אני אכן מכיר מפות כאלה ואחרות. ידוע לי גם שהקלינגונים וגם הרומולנים נמצאים למעשה ברביע בטא. *למעשה*, גם חלק מהחלל של הפדרציה נמצא ברביע בטא. בכל זאת, הפדרציה נחשבת למעצמה "מרביע אלפא", אולי כמו שרוסיה נחשבת למדינה אירופית (למרות שחלק משטחה- במקרה הזה רוב שטחה- נמצא באסיה). בכל אופן, הקרדסים, באג'ור וחור התולעת נמצאים באופן מובהק ב"רביע אלפא". ייתכן שהדומיניון, כמו שאמרתי, פשוט אימץ את הצורה שבה בני המקום קוראים לאזור הזה. אולי הם לא "מתרגמים" את השם ובכך מקבלים את המשמעות שלו ("אלפא") אלא פשוט מבטאים את זה באנגלית (לטינית-אנגלית, למעשה). כמו שאנחנו אומרים, למשל, "טאל-שיאר" ברומולנית למרות שאין לי מושג מה זה אומר, בעצם, או "קרונוס". מה זה קרונוס? אולי המשמעות זה של היא "כוכב הלכת העליון" ואני לא יודע, ולמרות זאת אני משתמש בזה? (לא שאני טוען שהמייסדים לא יודעים לתרגם אנגלית)

פאגאן

New member
שמות

זה לא "קרונוס", זה קווא - נוס ,מפתה להשתמש בביטוי הראשון אבל הקלינגונים משתמשים במילה השניה. קרונוס הוא הטיטאן הראשי אביו של זאוס ואל הזמן.לכן הביטוי כרונו מיוחס לזמן. במהלך השנים הטיפולוגיה העברית של המילה השתנתה מק' לכ' וחוזר חלילה.(המקור הוא כמובן במיתולוגיה היוונית). אלכס

פאגאן

New member
מפה

אל תתייחס למפות שהופיעו ב-VOYAGER, אם אתה רוצה יש לי בבית מפת קאנון רשמית של ה'חלל במאה ה-24'. דבר איתי, נארגן משהו. אלכס

EBow

New member
או, סוף סוף רואים אותך קצת בפורום..

אז בוא וספר לי מדוע עלי לראות מפה שהופיעה בסדרה עצמה כ-Non-Canon ותחת זאת עלי לראות מפה שמעולם לא נתקלתי בה וכנראה לא הופיעה באף סדרה כ-Canon.

AKIRA972

New member
בתור אחד שקנה בכסף מלא את ---->

אני מזמין את שניכם לכוס קפה בארומה עלי ונתעמק במפות הללו. אני באופן אישי עוד לא הספקתי למצות את מפות אנרטרפייז D שיש לי. הספקתי כבר 22 סיפונים רק עוד 23 סיפונים... הספר באמת מדהים צריך שבועות (כולל צפייה בפרקים כדיי להשוות) כדי להבין את כל מה שיש שם.

AKIRA972

New member
OK פרטים - המפות מעודכנות ל-2006

דיי מצחיק להגיד שמפות של שנת 2380 מעודכנות לשנת 2006. קניתי את הספר בכנס האחרון בלאס וואגס פני חודש וקצת. AKIRAּ=משה שבח ביי

פאגאן

New member
מה המצב

מושיקו מה המצב אחי, חסרת לנו באייקון הרבה זמן לא דיברנו ו\או נפגשנו, בוא נארגן משהו עם ליאור. אלכס

פאגאן

New member
המפה

המפה היא קנונית לחלוטין ומקורה בספר ה-30 למס"ב של פראמונט. סמוך עלי ליאור, אם אני אומר אני יודע, ואל תתגונן.

EBow

New member
עם כל הכבוד לספרים

הם תמיד יהיו משניים בקנוניותם לנראה בסדרה. ובכל מקרה, האם המפה בספר שלך סותרת את מה שאמרתי, ואם כן - איך?

n i v1

New member
אחחח, אני חולה על השרשור הזה

סופסוף חוזרים לגיקיות המושלמת, כשמדברים מב"כ צריך לדבר על מה זה קאנון ולריב למי יש מפות יותר מעודכנות! ענק, תמשיכו ככה!!!

פאגאן

New member
הלו

קה פאסה ניב, מה המצב ? LONG TIME NO SEE ,EVEN NO TALK היית באייקון בכלל? לא ראיתי אותך? אלכס

פאגאן

New member
מפה 2

כל עוד לא מציגים מפה כחלק סטנדרטי וקבוע מהתוכנית, קטעי פילם של STOP MOTION הם חסרי חשיבות, ובכלל המפה בספר(ושוב אני חוזר, חוברת רשמית של פראמונט) מבוססת על הסדרות והיא קאנון עד כמה שקאנון יכול להיות. בנוגע לסתירות, בוא ניפגש עם אקירה(כשנדע מי הוא) לקפה כפי שהציע ונדון על עניינים אלו שברומו של עולם בפורום המוצע. אלכס

למעלה