רומולנים, מירדורנים, ת'וליאנים,ברין

EBow

New member
את האמת שגם הקרדאסים

מתאימים לתיאור הזה, באופן אפילו יותר קלאסי מהדומיניון. הם לדעתי האנלוגיה הכי מושלמת לתיאור המשטר הנאצי כמעט מכל בחינה שלא תסתכל עליה (כובשניים, גזעניים, חובבי סדר בצורה קיצונית, לובשים מדי עור ורוצחי ומשעבדי עם). באופן אירוני, הם היו עבור הדומיניון מה שהיפנים היו עבור הנאצים, בני ברית עיקריים (למרות שאפשר להגיד את זה גם על האיטלקים אבל הם לא עשו בלאגנים כמו היפנים).

Bajoran Priest

New member
אהמ, נכון

הקרדסים באמת יכולים להזכיר את הנאצים- בתקופה מסויימת. העניין עם הקרדסים הוא, שהם כל הזמן משתנים. לקראת מלחמת הדומיניון הם כבר במצב שונה בתכלית. אמנם, את העלייה של גול דוקאט לשלטון אפשר לדמות במשהו לעלייה של היטלר (המדינה הייתה במצב חברתי וכלכלי ירוד בעקבות מלחמה, ואז עולה "מושיע"). אבל לאחר ההצטרפות לדומיניון, הם באמת "בתפקיד" איטליה או יפן. לדעתי דווקא איטליה יותר מתאימה לתיאור. דוקאט, כמו מוסוליני, קיווה שהחבירה ל"ענק" תוכל לסייע לו "להחזיר את הגדולה" לבני עמו. שניהם סיימו לא טוב. היפנים פחות מתחברים לי לתיאור הזה, אני לא חושב שיש להם "מקבילה" של ממש במלחמת הדומיניון. מה גם, שליפנים ולגרמנים היו אג'נדות שונות למדי. די במקרה הם "התחברו" כבני ברית, וסביר להניח שזה התאפשר רק בזכות העובדה שהם פעלו בזירות שונות מאוד. היטלר רצה את אירופה ואת "מרחב המחייה" בברית המועצות. היפנים רצו את מזרח אסיה (ולמעשה, "המלחמה" בגזרה המזרחית התחילה עוד ב- 1933 כשיפנים פלשו למנצ'וריה אשר בסין, הרבה לפני הפלישה הגרמנית לפולין). אמנם, אנחנו במערב רואים את המלחמה כמי שהתחילה ב- 1939, אבל לך תספר את זה ל- 30 מיליון סינים שמתו (ברח לי המספר המדויק, אבל אל תתפסו אותי על המיליון).

פאגאן

New member
בסדר2

נכון אמנם שהיפנים פלשו לסין בתחילת שנות ה-30, אבל בשלב הזה יפן לא הוותה שום סכנה לשלום העולם, מה גם שכבת ברית של מעצמות ההסכמה של מלחמת העולם הראשונה, העדיפו בבריטניה וצרפת לא להתעסק עם הסיפור הזה. מה שכן, אם יש מקבילה מסויימת לקסנופוביה הגלקטית אלו דווקא יפן וסין שם הגישה הכללית לזרים(מוצדקת במשהו או לא,זה לא ממש משנה)גבלה בקסנופוביה ובגזענות מושרשים:הכינוי גאי-ג'ין(איש קוף)לזרים אירופאים ביפן וארועים כמו מרד הבוקסרים בסין הם דוגמאות בולטות. אלכס

Bajoran Priest

New member
"שלום העולם"

יפן, בשום שלב, לא היוותה סכנה ל"שלום העולם". יפן, בתקופה ההיא, היוותה סכנה לשני דברים: 1. מדינות מזרח אסיה. 2. אינטרסים אמריקאיים באוקיינוס השקט. את תהליך הכיבוש של ארצות מזרח אסיה היא התחילה ב- 1933 (ונכשלה, בסופו של דבר. לא ברור אם הסינים היו נכנעים, גם ללא התערבות מערבית). הקונפליקט מול האינטרסים האמריקאיים התעצם בשלב קצת יותר מאוחר. אגב, אם זכרוני אינו מטעני, ישנן עדויות שרוזוולט רצה לנקוט פעולות נגד היפנים עוד לפני פארל הארבור. היפנים רק נתנו להם תירוץ (היפנים עצמם חששו מעימות עם האמריקאיים והחליטו לתת את המכה המקדימה).

פאגאן

New member
בסדר

אין בעיה עם העדות ההיסטורית וההשוואה לנאצים היא אמנם מוגזמת משהו אבל ברמת הסבירות, אבל רגש עליונות אידאולוגי כמו גם ביולוגי אינו קסנופוביה,הוא לא ההפך האבסולוטי אמנם, אך הוא רחוק מספיק על מנת שלא להוות שיקול.

Bajoran Priest

New member
אוקיי

אולי אנחנו פשוט לא מגדירים קסנופוביה באותה הצורה. גזענות, זה בסדר?

קצת ../images/Emo32.gif - ברין בבבילון 5

הברין בבבילון* זה מאכל נארני זהה לכדורי הבשר מכדור הארץ. יאמי!
אני זוכרת שהשתעשעתי מאוד כשראיתי את זה. *"בבבילון" - מילה עם 3 ב' רצוף... מגניב.

למעלה