רומח הדרקון

Raistlin

New member
רומח הדרקון

לכולללם רק שתדעו שזה ספר מצוין ושווה כל רגע נ.ב כרגע יש רק 9 ספרים שתורגמו לעברית אז הייתי מציע לקרוא את הספר לאט כדי שלא יגמר

MuadDib

New member
לפני שכולם שמוציאים אלות משוננות...

שלום לך, Raistlin, וברוך הבא לפורום. פורום זה הוא פורום רציני, מה שאומר שהודעות קצרות (וסתמיות) כמו ההודעה שלך שאומרות רק שספר X הוא ספר מצויין לא מתקבלות כאן. ובהקשר זה תמיד מומלץ לבדוק את הודעת מנהלי הפורום שבשורה שלמעלה, כי היא כוללת את הקונספט של הפורום, מה מותר ומה אסור ומה כללי ההתבטאות. אהבת את רומח הדרקון? מצויין. תספר לנו למה אהבת אותו, מה בו עשה לך את זה, השוואה לספרים אחרים וכל דבר אחר שיכול לפתוח דיון אינטיליגנטי. דרך-אגב: אם כללי הפורום לא נראים לך אתה תמיד יכול ללכת לפורום מד"ב של וואלה, שם הודעות כאלו, בסגנון "רומח הדרקון שולת!!1" יתקבלו בברכה...

hazgul

New member
האם יש לנו סדרלמד"ר???

(סגן דו ראשי למפלצת הדו ראשית). האזגול

hazgul

New member
וד"א..

אני לא משתמש באלה משוננת, אלא במורנינגסטר תלת-ראשי עם קוצי פלדת אל חלד המשלחים ביריב זרם מחריד של ברזל מותך. הערכה מגיעה עם כבשן נייד, מזוודה אופנתית ומשרת אופנתי שיסחוב אותה. נ.ב.: אין איזה אמוטיקון של מורנינגסטר בסביבה? האזגול

Raistlin

New member
הודעות סתומות ?!?

נו טוב אז אולי ההודעה שלי די סתומה אבל אבל אף פעם לא קראתי הודעות רציניות בפורומים בתפוז, נו טוב לפחות עוד נשארו אנשים רציניים בעולם בכל מקרה הספר נורא מעניין מרגרט וייס העא סופרת מצויינת הסוף של דרקוני להבת קיץ (שהוא חלק רביעי בטרילוגיה ?!?) נורא יפה. בסוף כל הגיבורים מתים אבל הם נפגשים לאחר המוות. זה אולי קצת עצוב אבל אם חושבים על זה קצת הם הרבה יותר מאושרים עכשיו כשהם יכולים להמשיך את הרפתקאותיהם במישור קיום אחר. אני בונה את מוד"מ ורומח הדרקון ואם מישהו רוצה לעזור הוא יכול ליצור איתי שקר בדוא"ל: [email protected]

firefist

New member
אזהרה! ההודעה שלמעלה כוללת ספוילר

דבר שרייסטלין שכח לציין בהודעתו.

נו ב´מת. ספויילר לספרים ישנים?

מה הלאה? ספויילר למגונן? או אולי לעריצה? זה לא משנה אם את/ה או אלף אחרים עוד לא קראו את הספרים המדוברים. משנה כמה זמן הם בשטח. אחרי תקופת התיישנות מסויימת, אזהרת ספויילר הופכת למיותרת, או שדיון ענייני במעוף הדרקון (אם זה בכלל אפשרי) לא יתקיים לעולם.

mermit

New member
אין בעייה לכתוב ספויילרים...

רק צריך לציין שזה ספויילר, ולהזהיר מראש, לטובת אלה שעוד לא קראו.

לא, לחלוטין לא.

ספויילרים יש לציין עבור ספרים חדשים בלבד. הצורך לציין ספויילר לפני כתיבה על קלאסיקה זו או אחרת, הוא טרחני, מייגע ומיותר. אני לא אציין ספויילר לפני שאכתוב ששמש בגבעון דום וירח בעמק איילון זה ציטוט ישיר. אני לא אכתוב ספויילר לפני שאציין ש ר´ דאניל הוא רובוט. אני לא אכתוב ספויילר לפני שאציין שמייקרופט הולמס הוא אחיו של שרלוק. אני לא אכתוב ספויילר לפני שאתייחס לקוסמים מעוץ, או תפוחים מורעלים והקשר הבלתי אמצעי לגמדים, או אורך זקנו של קורווין. נבזי מצדי, אני יודע. אבל כזה אני.

firefist

New member
לחלוטין לא מסכים

אז דבר ראשון דרקוני להבת קיץ הוא לא קלאסיקה לפי ההגדרה שלי, סתם ספר לא ממש חדש. כמו כן, הדוגמאות שציינת לא מסגירות פרטי עלילה משמעותיים, לכן אני לא קורא להם ספויילרים. מה שכן - לכתוב מי הרוצח במערות הפלדה או בשמש העירומה או אפילו בעשרה כושים קטנים, זה כן ספויילר, ואני כן אטרח לציין לפני שאני אכתוב את זה, משום שאם אני לא אעשה זאת אני אהרוס את הספר למי שעוד לא קרא אותו. למה שאני ארצה לעשות את זה?

למה שתרצה לעשות את זה?

כי אתה עושה את זה, אולי? לא סביר בעיני להתעקש על צורה מעל מהות (form over substance), ומשלב מסוים התעקשות על אזהרת ספויילרים (או אזהרת "זו רק דעתי" וכו´) הופכת לפורמליזם מיותר ומסרבל. השלב הוא כאשר הספר קיים בשוק מספר שנים, כך שסביר שרוב קהל היעד שלו כבר קרא אותו.

firefist

New member
לדעתי

אין בעיה לכתוב ספויילר בזמן דיון על הספר, כי כמו שאמרת, אין שום אפשרות אחרת לנהל דיון רציני על הספר, וגם מי שנכנס לדיון צריך לצפות למצוא שם ספויילרים. אבל כאשר אין דיון על הספר, אלא סתם הודעה שע"פ הכותרת שלה אי אפשר לדעת שהיא מכילה ספויילר - אז חבל לא לציין את זה. אנשים שלא קראו את הספר, ואפילו אם הוא ישן, לא צריכים להיתקל בספוילר בלי להיות מוכנים לכך.

firefist

New member
ובלי ששמנו לב הומצא ביטוי חדש:

"XXX XXX שולת!!1" הוא בלי כל ספק ביטוי כללי שמסמל הודעות שלא לרמת הפורום. ותקנו אותי אם אני טועה :)

preacher

New member
הו לא,

הביטוי הזה ישן וחביב, קיים כבר כמה שנים בפורומים של המד"ב, מIOL עליו השלום ועד אורט. והוא בכלל תרגום של rulez משפת לעז.

Boojie

New member
נכון!!! "שולת!!!1" שולת!!!1

זה היה משפט שאפילו לי היה קשה להבין...

ספר מצויין ושווה כל רגע?

הרשה לי להטיל ספק. בימים טרופים אלה מועטים סיפרי הפנטזיה הטובים - רובם מתחלקים או לסדרות משעממות להפליא אשר משתרכות על כרך אחרי כרך או סדרות הומוריסטיות מצוינות. (אני מכלילה. כרגיל. מה לעשות). טרייסי היקמן וטרי פרצ´אט כתבו שלושה ספרים חביבים אשר התבססו על משחק תפקידים, וסבלו מליקויים כמו דמויות סטראוטיפיות חסרות עומק (ניתן לראות טת אותם סיפטומים בדיוק במחזור שער המוות , ששם אמנם הכתיבה יותר טובה, אך קיימות אותן בעיות בדיוק). גם הספרים שלכאורה מעמיקים את הדמויות, שנכתבו ע"י סופרים אחרים, כתובים בצורה שטחית למדי. אך הסדרה רומח הדרקון הפכה לסידרת פנטזיה להמונים - בעקבות שימון צירים, היותה הרבה זמן בשוק והיותה הסדרה הכי גדולה שקיימת, לפחות ככל הידוע לי. סה"כ הסדרה נחמדה, כיף לקרוא אותה בין ספר כבר אחד למישנהו, אבל להגדיר אותה כמצויינת? אני אאלץ להתנגד לדעתך. ההמשכים טובים, חלקם אפילו מאפילים על שלושת הראשונים, או על טרילוגית התאומים, (שהם רק טיפה בים, אגב, ואפשר לשיג ספרים אחרים באנגלית - לא יתגמו את כל הספרים לעברית) בסדרה סובלת מיותר מדי ליקויים כמו דמויות סטראוטיפיות ודיקטיות, מאבקים חסרי פשר ומעשים תמוהים המתרחשים ללא סיבה הנראת לעין, מה גם שהקונפילט בסדרה לא מתפתח. סדרה נחמדה - כן, מצויינת - לא. ואני פונה בשאלה/תחינה - איזה ספר פנטזיה מצויין קראתם לאחרונה, שבהחלט שווה רכישה?

בימים טרופים אלה...

יש ה-מ-ו-ן פנטסיה טובה. בעברית יש את ניל גיימן, שון סטיוארט, ג´ורג´ מרטין, רובין הוב (לא קראתי, אבל אנשים שאמינים בעיני אוהבים מאד), סטיבן דונלדסון, טים פאוורס ועוד כמה וכמה. ובקרוב (מאד) יצא לאור טיגאנה של גאי גבריאל קיי, שמומלץ גם למי ששנא את פיונאבאר של קיי (למרות שלדעתי זאת סדרה טובה בהחלט, אם כי פחות מיצירותיהם של הכותבים שהזכרתי) ובאנגלית יש טונות של פנטסיה איכותית, מקורית, חדשנית ומשובחת. Ash של מרי ג´נטל, עוד ספרים של טים פאוורס, Kushiel´s Dart של ג´קלין קארי, Iron Dragon´s Daughter של מייקל סוואנוויק, Perdido Street Station של צ´יינה מייוויל. יש ביקורות רבות של ספרי פנטסיה באתר שלי, אגב.

למעלה