ספר מצויין ושווה כל רגע?
הרשה לי להטיל ספק. בימים טרופים אלה מועטים סיפרי הפנטזיה הטובים - רובם מתחלקים או לסדרות משעממות להפליא אשר משתרכות על כרך אחרי כרך או סדרות הומוריסטיות מצוינות. (אני מכלילה. כרגיל. מה לעשות). טרייסי היקמן וטרי פרצ´אט כתבו שלושה ספרים חביבים אשר התבססו על משחק תפקידים, וסבלו מליקויים כמו דמויות סטראוטיפיות חסרות עומק (ניתן לראות טת אותם סיפטומים בדיוק במחזור שער המוות , ששם אמנם הכתיבה יותר טובה, אך קיימות אותן בעיות בדיוק). גם הספרים שלכאורה מעמיקים את הדמויות, שנכתבו ע"י סופרים אחרים, כתובים בצורה שטחית למדי. אך הסדרה רומח הדרקון הפכה לסידרת פנטזיה להמונים - בעקבות שימון צירים, היותה הרבה זמן בשוק והיותה הסדרה הכי גדולה שקיימת, לפחות ככל הידוע לי. סה"כ הסדרה נחמדה, כיף לקרוא אותה בין ספר כבר אחד למישנהו, אבל להגדיר אותה כמצויינת? אני אאלץ להתנגד לדעתך. ההמשכים טובים, חלקם אפילו מאפילים על שלושת הראשונים, או על טרילוגית התאומים, (שהם רק טיפה בים, אגב, ואפשר לשיג ספרים אחרים באנגלית - לא יתגמו את כל הספרים לעברית) בסדרה סובלת מיותר מדי ליקויים כמו דמויות סטראוטיפיות ודיקטיות, מאבקים חסרי פשר ומעשים תמוהים המתרחשים ללא סיבה הנראת לעין, מה גם שהקונפילט בסדרה לא מתפתח. סדרה נחמדה - כן, מצויינת - לא. ואני פונה בשאלה/תחינה - איזה ספר פנטזיה מצויין קראתם לאחרונה, שבהחלט שווה רכישה?