רומח הדרקון

byron

New member
הערה והמלצה../images/Emo92.gif

לדעתי רומח הדרקון נפלאה קראתי אותה לפני 12 שנה באנגלית (התרגום נוראי)ומאוד נהנתי, נכון שבניית העלילה סטנדרטית אבל כל אחת מהדמויות נבנתה היטב. וגם ההמשך נפלא. מלחמת התאומים ממשיך עם הדמויות האהובות אבל הסיפור משתפר הפרדוקסים בגין נסיעה בזמן נפלאים. אני רוצה להמליץ על song of ice and fire. אם ברומח הדרקון היה בניה של סיפור סטנדרטי כאן שום דבר לא סטנדרטי. הסיפור מנוהל כמו במאהב לפי קפיצה מדמות לדמות. וכאשר פורצת המלחמה הקורא לא יכול לבחור באיזה צד הוא תומך. ויש לי הרגשה שבעתיד יהיו הפתעות רבות. בכלל הכותב מספר סיפור מרתק. פנטזיה נפלאה

Raistlin

New member
שחר הדרקונים

+אזהרה:ההודעה הבאה אינה מכילה ספיולרים ו\או שטויות+ שלום אנשים, אני יודע שייתכן שזה לא המקםו לדון בנושא הנ"ל אבל אין פורום יותר מתאים (הגשתי בקשה לפורום מבוכים ודרקונים). לאחר שקראתי את כל סדרת רומח הדרקון (הנפלאה) התחלתי להרהר ורשמתי כל מיני שטויות וסיפורים קצרים אז ישבתי וחשבתי וחשבתי... והחלטתי לגבש את הקטעים שרשמתי במחברות ספרות לשון תנ"ך וכ´ו לספר ששמו יהיה "שחר הדרקונים." בעקרון הסיפור מתרחש בעולם שעוד לא גיבשתי (אבל זה יגיע), והוא מספר על הדרקון הראשון בעולם ובעיקר על האחרון. אני לא רוצה להרוס את הסיפור בעיקר מכיוון שעוד לא התחלתי אותו :) ולכן לא אספר עוד פרטים על הרעיון שלי לעלילה אבל אם יש לכם רעיון הצעה הארה הערה או שאתם מעוניינים לעזור בכל דרך אחרת שלחו לי דוא"ל ל:D[email protected] או הודעה דרך תפוז (אני מדבר על השירות החדש שלהם לא יודע איך קוראים לזה) בקרוב אפרסם עוד פרטים ואולי גם כמה קטעים מהסיפור, בינתיים אני מחכה לתגובות. גם השם לא סופי, זה יותר זמני עד שאסיים את הכתיבה וזה עשוי לקחת קצת זמן.

אז? הוא לא נכתב בעברית

הוא לא מתאר את הדרקון הראשון וחשוב יותר, את האחרון. בכלל - מה את מפריעה עם עובדות? לספר של מקקאפרי קוראים דרגון´ס דוֹאֻן ולא איך שאמרת

Raistlin

New member
מהות הדרקון - הכאוס

דבר ראשון כמו שאמרתי השם לא סופי זה רק זמני ודבר שני לפני שאתחיל להעמיק על העלילה עליכם להבין את הרעיונות עליו מבוסס העולם שלי (שעדיין אין לו שם, אני פתוח להצעות אבל אדאג לזה אחר כך) בכל מקרה אסביר לכם איך נוצרו הדרקונים. כאוס הוא מהות החיים הוא הכל ולא כלום הוא טוב ורע גבוה ונמוך חזק וחלש וכל ניגוד אחר שתמצאו( אנסח את זה טוב יותר אחר כך). כאוס ראה מישורי קיום אחרים, עולמות אחרים (כולם היו נורא שחורים ומשעממים אבל זה לא הפריע לו) כאוס למרות שלא היה רע או טוב רצה לשלוט (זהו אחד הפגמים שהוריש ליצורים החיים) אך הוא לא היה מסוגל לעזוב את מישור הקיום שלו ולכן הוא לקח חלק מעצמו ופירק אותו לצורות הרבות שבכאוס. לכל חלק נתן רוח חיים וכך נוצרו האלים הראשונים המוכרים גם בתור האלים העליונים. את חלקי הכאוס זרק אל אחד ממישורי הקיום הרבים ולכן נקרא המישור הזה המישור האלוהי.כאוס הופתע לגלות שכל אחד מהאלים שונה ממנו, כל אל קיבל חלק אחד ממנו כך שנוצרו מספר אלים ובינהם אל האור ואל החושך אלת החיים ואל המוות ואולי החשוב מכולם הוא אל היצירה. האלים שהרגישו צורך להשתמש בכוחם החליטו ליצור דולם שיוכלו לשלוט בו, אל היצירה בנה את הארץ ואת היצורים אלת החיים העניקה להם חיים, כל אחד מהאלים בירך את היצורים בתורו ונתנו להם מתנה, כך נוצרו האלים התחתונים שלמרות שהיו בני אלמוות נאלצו לשוטט במישור החומר הראשוני.כך נולדו היצורים ומתו לפי רצונם של האלים עד שאלת החיים ואל המוות הסתכסכו, אל המוות רצה לקחת את חייו של יצור שלפי אלת החיים עוד לא הגיע זמנו לעזוב את העולם (אפרט עוד בהמשך אבל בקיצור) האלים החליטו שלכל יצור חי תינתן תקופת חיים וברגע שהיא תיגמר יורשה אל המוות לקחת את נשמתו. וכך נוצרו בני האדם (אקצר ואגיע לעניין ובפעם אחרת אספר איך נוצרו שאר הגזעים). כאוס שצפה באלים החיט שהפעם אל עליו להיכשל, וכמו בפעם הראשונה הוא לקח חלק מעצמו אך הפעם לא פירק את החלק ליסודות ונתן לו רוח חיים כאשר היה שלם. את החלק הזה שלח אל מישור החומר הראשוני ושם הוא מוכר כדרקון. (גם נסיון זה נכשל מפני שהדרקונים גם הם השתנו אך אספר על כל זה בהמשך אין כח לכתוב יותר) נ.ב אם יש מישהו עם רעין לשם של אל שלא יהסס לפרסם אותו, רק אם אתם נותנים רעיון תוסיפו בבקשה הסבר לשם

ניטפוק- נגד הבחירה בשם כאוס

כאוס במובן הקלאסי הוא בעל משמעות יחידה - חוסר סדר. להבדיל משלם המכיל את כל הניגודים, כאוס הוא אחד הניגודים. אתה רשאי כמובן להגדיר בסיפורך כראות עיניך, אבל השימוש בשם כאוס יוצר (אצלי לפחות) ציפיה למשהו שלא קיים בכאוס כפי שאתה הגדרת אותו.

קבל חח על היוזמה

חשבתי בעצמי לכתוב ספר בסגנון רומח הדרקון אבל זה לא בשבלי לפי דעתי כדאי לך ליצור דמיות שאפשר להזדהות אתם הרבה אקשן חשוב צור סוגים חדשים של גזעים בהצלחה

Raistlin

New member
תשובה

אחים לנשק הוא ההמשך לכבשן הנשמה ואם אהבת את הראשון סביר להניח שתאהב את השני

.inbal

New member
אם כבר מדברים על רומח הדרקון

אז תעזרו לי בבקשה לעשות סדר. יש 3 ספרי רשומות רומח הדרקון 3 של התאומים-אגדות רומח הדרקון שישיית המפגשים, שלפחות חלקה תורגמה לעברית, או אולי כולה? היא מספרת על מה שקרה לפני, ואיך החבורה נפגשה. דרקונים של להבת קיץ. עד כאן ספרתי 13 ספרים בעברית. באנגלית יש כל מיני טרילוגיות שמספרות את האגדות של קריין ואת מה שקרה לבני החבורה בחמש השנים שלפני תחילת הרשומות. אני יודעת שיש ספר על המסע של מי-נהר בו מצא את מטה הבדולח. ספר על עלילות חלמיש שהיה, כזכור, כלוא אצל גמדי מחילות בתור המלך שלהם ספר על המסע של קיטיארה וסער צפונה בחיפוש אחרי השושלת שלהם שנקרא darkness and light מי יודע איך קוראים לכל אילו, מה עוד יש ומה מהם בכלל מומלץ? דרך אגב, אני ממליצה בחום על טרילוגיית חרב האופל ועל החלק הרביעי שיצא לה, למרות שהוא קצת מוזר.

MuadDib

New member
טרילוגית חרב האופל

קראתי את הטרילוגיה לפני די הרבה זמן, וממה שזכור לי הייתה די טובה - לא ארוכה מדי, מעין סיפור על עולם שלכל האנשים בו יש יכולות קסומות. עד כמה שאני זוכר הסיום היה סגור, ונראה לי מאוד מוזר שהוציאו לו המשך רביעי. בכל מקרה, אני מצטרף להמלצה על הטרילוגיה, כי יש שם השקעה די גדולה בדמויות, ושימוש במרכיבים דרמטיים וטראגיים די חזקים. מצד שני, קראתי אותה בכיתה ז´ ומה שחושבים בכיתה ז´ שהוא מאוד מוצלח לאו דווקא נשאר ככה כשגדלים...

.inbal

New member
הספר הרביעי של חרב האופל../images/Emo58.gif

מתחיל על כדור הארץ, לשם הגיעו כל הפליטים, כולל סאריון, שלומד מתמטיקה באוקספורד... זו הפתיחה, אח"כ מתברר שהדברים לא סגורים כמו שחשבו שהם. לא ספר ענק, אבל למי שאהב את הסדרה תמיד נחמד לקרוא את ההמשך. חוץ מזה למרגרט וייס וטרייסי היקמן גם טרילוגיה נוספת, טובה מאוד בעיני, שנקראת ורד הנביא. או באנגלית, ROSE OF THE PROFET. שונה ומומלצת.

prophet, אני חושש.

ורד הנביא (שתורגם לעברית) הוא בסה"כ נובליזציה של סט משחקי D&D שנקרא לילות ערב. לטרייסי והיקמן נסיון מצטבר בכתיבה, מה שגורם למוצר להיות מקצועי, אבל שונה? ממה בדיוק, מלבד השמות?

למעלה