רומי רחלית וסיאמית

• פותח הנושא ow
  • פורסם בתאריך

ow

New member
רומי רחלית וסיאמית../images/Emo24.gif

אל תכעסו עליי :) אבל אני שוב כ"כ מודה לכם על האוזן הקשבת..אני מבטיחה, זו פעם אחרונה שאני אציין זאת למרות שאני בכל פעם אחשוב זאת בלב. עד שמצאתי אתכם, לא יכולתי לחלוק את מה שעובר עליי עם מישהו שגם יודע על מה אני מדברת . אני יודעת שאני צריכה לחיות את חיי, ושאין לי לצערי שום דרך אפשרית להקל על אבי..את המקסימום שאני יכולה כרגע אני עושה.. והאמת , שרק בשנתיים האחרונות הרפתי מללחוץ ו"לכפות" על אבי דרך חיים שלי היה נראה שתהיה טובה יותר עבורו ..לצערי אבי החליט "לחיות" את המחלה שלו בדרך בה הוא בחר ורק לאחרונה התחלתי "להשלים" עם דרך זו.אני לא נמצאת בנעליים שלו ולמרות שיש לי הרבה סייגים וכאב לב על אופן ההתמודדות שלו עם מצבו, הרפתי כי הבנתי שכל אחד מתמודד עם קשיים ומצבים קשים בצורה שונה..ואם זו הדרך בה הוא בחר אין לי ברירה אלא לכבד אותה (עם כל הכאב) ולהעניק לו את כל האהבה שאני יכולה להרעיף עליו.מאז חזרתי מביקורי האחרון אצלו עשיתי את חשבון הנפש הקשה שלי עם עצמי לגבי "סגירת הבסטה" בישראל ומעבר לצרפת כדי להיות איתו..אני אדם שפועל לרוב במקרים כאלו עם השכל יותר מאשר עם הרגש ורוב הסיבות (כלכליות חברתיות ומקצועיות) גרמו לי להחליט להשאר כאן בעיקר כדי להשאר "שפויה" חזקה כדי להעניק לאבא שלי בעיקר ולשאר המשפחה שלי את מירב התמיכה והאהבה גם מכאן וגם כשאני בביקורים שלי איתו..וזו היתה החלטה מאוד מאוד קשה.חברה אחת מאוד טובה שלי היתה מאוד שיפוטית כששאלה אותי איך אני יכולה לעזוב את אבא שלי במצבו שם ולהשאר פה..די מרגיז שאני מרגישה לפעמים צורך להתגונן מפני ביקורת כזו.- ולא שאני חייבת דין וחשבון למשיהו לגבי ההחלטות שלי.אבל זה מאוד מרגיז. הטענה המטופשת ביותר שהיא העלתה היתה שאם אני אהיה עם אבא שלי כל יום , יהיה לי יותר קל לקבל את ההדרדרות שלו..שטויות במיץ. כך או כך זה כואב באותה מידה אבל לכו תנסו להסביר את זה. אגב אחת הסיבות שבגללן הנרולוגית שלו בישרה לי שזו ההתחלה של הסוף היא חוסר התאבון שלו הקיצוני שלו (הוא נוטל דרך אגב תרופה אנטי דיכאונית קלה מזה כמה חודשים)..אני מקפידה לדבר איתו פעם ביום והיום אחרי יומיים בהם הוא לא רצה לדבר איתי משום שלא היו לו מספיק כוחות כדי לדבר הוא היום הדבדח איתי קצת כשניסיתי לדרבן אותו לאכול קצת יותר.הבחור שמטפל בו סיפר לי אתמול שאבי מקבל החל מהיום עוד תוסף מזון נוזלי בנוסף לאלו שהוא מקבל 3 פעמים ביום ושאם זה לא יעזור ייאלצו לשים לאבא לי אינפוזיות.. אני כולי תקווה שהוא יתעשת ויחזור לאכול.. ולגבי החרדות שלי לגבי ט.נ..אני מסכימה עם של מה שכתבתן, וסיאמי מה שכתבת נראה מאוד נכון אבל החשד שלי התעורר לאחרונה בעקבות כל מיני תופעות שקרו לי (שלדעתי הסיבה שלהן היא פסיכוסומטית יותר ממשהו אחר אבל..) או שאני סתם מנסה להלביש על עצמי דברים...דוגמא אחת : למשל קרה לי כבר כמה פעמים שאני עומדת ופתאום תוקפים אותי זרמים חזקים וכואבים ברגליים ואני פשוט חייבת להתיישב ..בגלל שאני סובלת מבעיות בחוליה בגב, מאוד יכול להיות שהתופעה שתארתי נובעת מזה אבל בזמן האחרון מתרוצצות לי חחשות שאולי יש לי ט.נ ואני אפילו לא יודעת. אין לי ספק שזה נובע מכל מה שעובר עליי עם אבא שלי אבל זה חזק ממני. ורחלית לגבי עמותת לילך, אני מסירה בפניך את הכובע שהיה לך האומץ לעשות זאת.אף פעם לא היה לי מובן למה מרימים מכשולים בפני חולים סופניים כדי למות בכבוד. אני עכשיו שמה לב לאורך ההודעה שלי...מקווה שהיתה לכם כוס מים ליד המחשב!!

RomiVais

New member
../images/Emo8.gif אני אוסרת עליך להתנצל!! ../images/Emo8.gif

אני ממש ממש שמחה שאנחנו יכולים להיות פה בשבילך. המצב של אביך לא קל ואני בהחלט מבינה את שעובר עליך. וחשוב שיהיה עם מי לדבר על זה. ולא סתם לדבר - אלא שיבינו אותנו. בדיוק בשביל זה הפורום קיים!!! לגבי מה שעובר עליך, יכול מאוד להיות שזה כפי שאמרת - בגלל הבעיה בחוליה. יכול להיות גם שעשית תנועות לא נכונות או שאת מעמיסה על עצמך יותר מדי. יכולות להיות אלפי סיבות ולוא דווקא טרשת. אז כדאי שתיגשי לרופא שיבדוק אותך... ויגיד לך מה לעשות. אולי פיזיוטרפיה תעזור, אם זה קשור בחוליה בגב. הדבר הכי נורא זה כשאדם מאבד תקווה. אין עצוב מזה לדעתי, אבל אם מנסים - אפשר גם להבין מה גרם לזה. כואב לי על אביך, כי זה מזכיר לי "הצהרות" של אמא שלי בזמנים היותר קשים... וכמה שכאב לי לשמוע אותן. ויחד עם זאת, הזדהות עם ההרגשה הנוראית, כשמאבדים את העצמאות. אני לא מבינה למה הכדור שהוא מקבל לדיכאון לא עוזר. אצל אמא שלי כדוק "קל" עשה יופי של עבודה. יחד עם זה מצבה השתפר והכל מצויין. ברגע שמצב הרוח טוב - הכל טוב. חיוך וצחוק עובדים יופי. וחייבים לשמור על התקווה והאופטימיות. ליבי איתך יקירתי - באמת!!! מאחלת לך ולכל משפחתך את כל הטוב שבעולם מי יתן והכל יהיה בסדר מכל הלב רומי

RomiVais

New member
אורנה - שחכתי משהו... ../images/Emo13.gif

לגבי הצורך שלך להתגונן... מזכירה לי מעט את עצמי. בשנה האחרונה עשיתי הרבה יותר בשביל אמא שלי, והיום התחלתי קצת לחיות את החיים שלי. אני כמובן מרגישה אשמה בגלל זה, אבל תמיד תזכרי שאסור לנו לשים את החיים שלנו במקפיא. זו לא הדרך... אצלי ההקלה היא בכל שהיום היא כבר לא זקוקה לי כמו אז... כי מצבה השתפר!! אמא שלי בעצמה "סילקה" אותי מהבית כמה פעמים... לא במובן של לסלק אלא בקטע של לכי לתחיי את החיים שלך - אני בסדר!! ההורים לא אוהבים להרגיש שהם נטל עלינו. ואני תמיד עשיתי הכל כדי שהיא לא תרגיש כך... אבל אין סיכוי שזה עבד. זה הכל עניין של אופי ואני מתארת לעצמי שגם אבא שלך, כמו אמא שלי, היה מאוד פעיל בזמנו. לפחות אל תרימי ידיים תמשיכי להתעקש שיאכל ושירגיש טוב ויעבוד על מצב הרוח... קבלי
ענק ממני רומי

RomiVais

New member
התכוונתי לשכחתי... ../images/Emo9.gif

זו השעה.
ליל מנוחה...

ow

New member
../images/Emo151.gif

אני כבר לא סופרת את הטעויות כתיב שלי יש.. ; ) ז

סיאמית

New member
כוס מים, סנדביץ´ וגם עוגיה ../images/Emo13.gif

יש לי ליד המחשב... אני בהריון אז מותר לי! מה שאת מתארת נשמע כמו בעיות בחוליה בגב ולא כמו ט.נ. הזרמים ברגלים נובעים מלחץ על עצב בעמוד השידרה... וכשתהי מוכנה, תוכלי לעשות את כל "סבב הבדיקות" לגילוי ט.נ. אם תרצי... אבל תצטרכי למצוא נוירולוג שישתף פעולה עם החרדות שלך וישלח אותך לעשות MRI למשל. כי יתכן שמה שאת צריכה זו תשובה שלילית גורפת
אבל נראה לי שאת בעצם יודעת שאין לך ט.נ. והתשובה שאת מחפשת היא בכלל על שאלות אחרות. אני מבינה מדוע בחרת לא לשבת ליד מיטתו של אבא שלך ולהתבונן בכל תזוזה (או אי-תזוזה?). הבחירה הזו היא נכונה לך ולאף אחד אין את הזכות לשפוט אותך עליה!!! את אומרת שחוץ מהבעיה של חוסר תאבון קיצוני אבא שלך סובל גם מדיכאון. את לא יכולה לעזור לו בזה. את לא יכולה להכריח אותו להחליף לתרופה אנטי-דפרסנטית שהיא פחות "קלה" ממה שהוא לוקח עכשיו. את לא יכולה להכריח אותו ללכת לפסיכיאטר/פסיכולוג/קבוצת תמיכה. הוא אדם בוגר והאפשרויות האלו ידועות לו וגם למי שמטפל בו. את כן יכולה לעשות את מה שאת עושה: לתת תמיכה לשאר המשפחה ולעצמך. אבא שלך חווה את המחלה הזו כמחלה סופנית ואת לא יכולה לחוות אותה במקומו כמשהו אחר. אורנה, גם אני שמחה שאת פה כי כמו שאמרתי, אני מוצאת את עצמי במה שאת כותבת ואני גם לומדת המון. אז עכשיו תורי להודות לך על הפתיחות שבוודאי לא קלה לך. אני חושבת שאת ילדה אמיצה.

ow

New member
../images/Emo102.gif

איזה יופי הריון!!! באיזה חודש את נמצאת?!המון בהצלחה לך ולבעלך!! אבי כן הולך פעם בחודש לפסיכיאטר, שהוא חלק מצוות המחלקה הנירולוגית שעוקבת אחרי מצבו (כפי שהסברתי לרומי בהודעה הראשונה שלי, המחלקה הזו מתמחה בטרשת נפוצה) אגב, מכל התאורים שלי לא זכור לי אם הבהרתי שאבא שלי חיי בביתו. לפני כ 10 שנים אבי קיבל את פצע החלץ הראשון שלו כשהוא עדיין לא היה בכסא גלגלים ועדיין הלך (בעזרת קביים אומנם..) וכשאמי התלוותה אליו לביקור אצל הפרופסור שעומד בראש המחלקה הנירולוגית , הוא ניסה להסביר לו שכדאי ואף רצוי שביתו של אבי יהיה מאובזר למצבו ולמה שעתיד לבוא אך העצה נפלה על אוזניים אטומות..ולאמי לא היה האומץ להתווכח עם אבי בזמנו...ואילו תירוצים היו לו? את האמבטיה הוא לא רצה להחליף במקלחון בטענה ששיפוץ יגזול ממנו את הזכרונות שיש לו מהבית ומהזמנים שחיינו כולנו בבית..לפני 5 שנים כבר לא יכולתי לראות איך אבא שלי מעביר את עצמו בכוחות עצמו (כי עד אז הוא לא הסכים בכלל לשמוע על עזרה סיעודית או עזרה מסוג כלשהו) מכסא הגלגלים לכסא מפלסטיק ומשם נתמך אישהו בשארית כוחותיו בכיור זורק את עצמו לתוך האמבטיה (ואני אחסוך מכם את התאורים של היציאה מהאמבטיה) קרקס דומה היה מתרחש מדי ערב בשביל להכנס למיטה בלילה. אמי אני ואחת מדודותי מצרפת נרתמנו למשימה ולאט הכנסנו לו כמה שינויים : את מיטתו הזוגית הרגילה החלפתי במיטת בית חולים עם אפשרות לכוונן את גובה המיטה כמו את חלקי הגב והרגליים..המיטה אגב לא מכוערת כמו אלו שבבתי החולים..היא נראית כמו מיטת יחיד לכל דבר (כמעט). בנוסף ביקשתי מהרופאה הכללית שלו שתכתוב לי מרשם (כך זה עובד בצרפת) כדי שהוא יקבל גם מזרן מיוחד נגד פצעי לחץ..את כל ההוצאות האלו הביטוח הלאומי הצרפתי מחזיר לאבי ..לא יודעת איך זה עובד בארץ אבל הוא לא היהי צריך להוציא פרוטה עבור אביזרים אלו).. החלפתי לו את כסא הגלגלים שלו לאחר יותר מרווח (את המיטה מזרון וכסא הגלגלים הלכנו הוא ואני יחד למין חנות כזו בפאריז שבא כל אביזרי העזר מוצגים כך שזה לא שעשיתי משהו מאחורי גבו... הוא אומנם לא היה מאושר מהיציאה הזו אבל קיבל את שעשיתי עבורו - בדרך כלל כשהיינו יוצאים הוא ואני זה היה לטיולים ביער שנמצא ליד ביתו או למסעדה או לקניות בכל יציאה הייתי מלבישה בעצמי את אבי, עוזרת לו (אח, הגב הגב) לעבור מכסא הגלגלים למושב במכונית ומהמכונית לכסא הגלגלים). באותה הזדמנות רכשתי עבורו מן כסא מיוחד שמסתובב על צירו ובעל משענת שמתלבש על האבטיה כדי לכבד את רצונו לא להרוס לו את הזכרונות של הבית ויחד עם זאת כדי שיוכל לבוא כח עזר (שאמי מצאה) לרחוץ אותו ושיפסיק עם תרגילי הלוליינות המסוכנים...למזלו ומזלנו, חדר האמבטיה בביתו היה גדול מספיק ולפני שנתיים גם הזמנתי שרברב שהתקין לו בחדר האמבטיה אסלה כדי שלא ימצא את עצמו על הריצפה בכל פעם שהוא הולך לשרותים (עד לפני שנתיים, -את רוב היום הוא היה מבלה בחדר השירותים אגב ..וזה היה מטריף את כולנו). באותה תקופה בערך אחת מדודותי מצאה בחור בסוכנות של עזרה סעודית(מטפל) שהיום מטפל בו 3 פעמים ביום..וכמה היה קשה לשכנע את אבי לקבל אותו ואת האישה שעורכת עבורו קניות ומבשלת לו ..מה לא היינו צריכים לשמוע ממנו..מ "היא מכוערת " (אבא, אתה הרי לא רואה טוב) ועד "לבחור יש משפחה ואני לא רוצה להעיק עליו" (אבא, זה המקצוע שלו) היום הוא מאוד אוהב את שניהם איך הולך השיר של דני בסן ששרית וינו אלעד שרה כל כך יפה ב"הבורגני"..לא קלה היא לא קלה דרכנו.. ושוב נסחפתי להודעה באורך 10 קילומטרים.!! אגב אם למשיהו יש שאלה כלשהי בנושא ושאני יכולה לעזור -לא להסס..אני שמחה לתרום את חלקי הקטן . אני מאחלת לכולנו שבת שקטה וטובה!

ow

New member
נשמטות לי אותיות בדרך...

"הבורגנים" ולא "הבורגני" וכבר הפסקתי לחפש עוד טעויות אבל אני מניחה שאתם מבינים את מה שהתכוונתי לכתוב...

RomiVais

New member
אורנה יקרה!! ../images/Emo24.gif

אני מאוד אוהבת את צורת הכתיבה שלך אני מזדהה עם המון דברים והצורה שבה את כותבת נותנת לי הרגשה טובה לגביך. במובן שבסך הכל את בחורה חזקה וגם אם קשה - את לוקחת את הדברים בדרך הנכונה. מקווה שאני לא טועה. גם הדרך שבה השגת להביא את אביך להסכים לשינויים - אני ממש מעריצה אותך!! שיהיה לך ערב נפלא ומקווה שאת כבר מרגישה טוב יותר איתנו נשיקות רומי

ow

New member
../images/Emo9.gif|

תודה תודה רומי על המחמאות! אם אני מרגישה טוב יותר איתכם?! אין לך מושג אפילו עד כמה!! הפכתם בשבילי לנקודת אור בחיי!! אגב, בימי שישי ושבת אני מדברת עם אבי פעמיים ביום והערב, המטפל שלו סיפר לי שאבא שלי אכל בצהריים כמו גדול או במילותיו "כבר חודשיים שלא ראיתי את אבא שלך אוכל בצהריים כל כך טוב" מה זה שאגתי מאושר..וישר היו משביטי השמחה שהעירו שנראה איך יהיה מחר ..קיבינימאט, אבל היום הוא אכל בצורה נורמאלית למה לא לשמוח על היום?! כשאבא שלי היה בצידו השני של הקו ממש הרגשתי את הפולניות שמציפה אותי, לא הפסקתי להגיד לו כמה הוא עשה אותי מאושרת היום.נקווה שזה ימישיך כך! זהו.אני הולכת לנסות ללמוד קצת מאחר והיום הגיעו חדשות טובות מפאריז, אולי סוף סוף אני אהיה מסוגלת להתרכז בעבודות שלי..

RomiVais

New member
../images/Emo45.gif באמת חדשות טובות ../images/Emo45.gif

אני בהחלט שמחה בשבילכם וגם מאמינה שמה זה משנה מה יהיה מחר? העיקר שהיום היה/יהיה נפלא!! שיהיה לך ולכולם שבוע נפלא ביותר
רומי

סיאמית

New member
אהלן../images/Emo24.gif

תודה-תודה! אני בחודש חמישי (מחר מתחילה שבוע 20) ורק למען הרקורד - ~א~ (בן זוגי) ואני עדיין לא נשואים, אנחנו חיים בחטא!!! אבל לא לאורך זמן
הודעה על שינוי סטטוס תגיע בהקדם... אורבואר!!! (לו רק היה לי מושג איך מאייתים את זה בצרפתית...)...

ow

New member
../images/Emo57.gif

נו באמת חיים בחטא..דעי לך שאני באופן אישי לא כל כך מחזיקה ממוסד הנישואין, זה פשוט יותר נוח אם רוצים להקים משפחה...באירופה , יש המון זוגות שחיים "בחטא". יש יותר כאלו מנשואים,אגב. כל אחד שיחיה לפי איך שהכי טוב לו! אישית נראה לי שאם אוהבים באמת ונראה כי בן/בת הזוג היא/הוא THE ONE, צריכה להיות אותה מחוייבות ביניהם עם הניייר כמו בלעדיו, אבל זו רק הפקשתי האישית בנושא. AU REVOIR

ow

New member
../images/Emo5.gif

אוף עם השגיאות הדפסה...השקפתי ולא הפקשתי..

סיאמית

New member
גם אני חושבת ככה!!!

אבל החבר´ה פה יודעים שיש לי חבר חנון שהודיע לי שהוא חושב שלהביא ילד לעולם בלי חתונה זו הפקרות. שמעתם את זה??? הפקרות!!! אז לי בכלל לא איכפת להיות קצת מופקרת אבל הוא רוצה לעשות ממני אישה הגונה... שיהיה
AU REVOIR לכם...

ow

New member
bon soir סיאמית

אלוהים!!!יש לך בחור שאומר מיוזמתו שהוא רוצה להתחתן...זן נכחד ושצריך לשמור היטב!! לחיי ההפקרות :) ולהגינות החנונית אבל הכל כך נחמדה!! ולתרומתי היומית בשפה הצרפתית: BONNE SOIREE (בון סוארה עם סגול מתחת ל"ר") (-ערב טוב/נעים)

סיאמית

New member
מרסי!!!

אני מבינה קצת צרפתית כי אני דוברת איטלקית... ולמרות שהצליל שונה, שתי השפות מקורן בלאטינית
אבל לאיית אני גם באיטלקית לא מי יודע מה... אז... בונה סרה א טוטי!!!

אורית...2

New member
סיאמוש "המופקרת" + ~א~ "החנון"../images/Emo8.gif

את לא חושבת שזה שילוב "קטלני" ???
לפחות יש לכם משהוא אחד משותף ...אויש, שני דברים משותפים...!!!
וטרפצת ... סיאמוש שיהיה לכם רק את כל הטוב שבעולם !!!! והמון מהמון
בכל מה שתעשו ...

למעלה