רומן ווישניאק- תמונות טרם שואה.

רומן ווישניאק- תמונות טרם שואה.

מצאתי סידרת תמונות של צלם יהודי, מן השנים של טרם השואה. צילומי אנשים וקהילות שחרבו. שימו לב, האתר מכיל שני עמודי תמונות. בתחתית העמוד יש ללחוץ על החץ המפנה ימינה. מסמך מרתק ומרגש. לבני, ענת ולכל באי הפורום, שנה טובה ! חגים ומועדים לשמחה.

אנימו

New member
בן-אהרון. מסמך ותיעוד חשובים

ומרגשים.
ושנה טובה.

אלי בן אהרון ממש מרגש

תראו את התמונה המצורפת משפחת אבי ז"ל לפני השואה תשימו לב על אותם כובעים "כובע יהודי" או ביידיש "יידישע היטאלע" בצד ימין סבי ז"ל שנספה בשואה ובצד שמאל אבי ז"ל ששרד ונפטר בארץ. פעם היה עולם יהודי שלא קיים. שנה טובה לכולם.

ברור בני, נחמץ הלב

שהרי התמונות האלה הם פניהם של הורינו, או סבינו וסבתותינו. אלה שלא הכרנו, רק סיפורים שהורי היו מספרים, על "בית אבא" סבים וסבתות שלא הכרתי. רק נושא את שמם, כמו שאר בני משפחתי. אנשים שנכחדו רק משום שהיו יהודים. סיפור חייהם מצמרר ומאלף.

מרגש.

אהבתי במיוחד את צילומי הסביבה. עיר אירופאית. עובדים במשך השבוע. עיר חייה ופועמת. תושבים שאינם. תודה על הלינק. מיכל מנהלת פורום התמיכה לדור שני ושלישי

אינני קורא ספרדית

אך הרושם שלי שמרבית התמונות, צולמו בגיטו ווארשה.

אני כן קורא ספרדית במה אני יכול לע

שלום חברים אני כן קורא ספרדית לטינו אמריקנו וגם במידה מסוימת לתרגם אז אני מציע את עזרתי הגב גם בצרפתית אשמח מאוד לעזור לכם FELIZ ANNO NUEVO CON MUCHO SALUD ABUELO ARIE זה משכנע אותכם בידידות סבא אריה אפשר גם דרך מסר אישי

בהודעה הראשונה בשירשור זה

יש קישור עם תמונות מלפני השואה. אנא תכנס ותנסה חעזור בתרגום. בברכה

אנימו

New member
בני.הטכסט באיטלקית.דומה לספרדית

אבל כמובן, לא זהה. המדובר בעולם שנעלם. אם יתמזל - אנסה להעזר ביודעי איטלקית ולתרגם ביתר פירוט. שנה טובה.

תודה

אני קוראת כאן מהיום הראשון לפתיחת הפורום. אבל זה כמו הילד שלא דיבר עד שהיה סוכר בקקאו- לא היה לי מה לומר. צילומים מרתקים אותי. צלומי יום יום. צילומי עולם שעבר. דרך ארוכה עברתי יחד עם תמונות משפחתי. יש להם ערך תרפויטי רב לאדם הבודד. אבל זה, בהמשך. שבת שלום מיכל מנהלת פורום התמיכה לבני הדור השני והשלישי.

lutz2

New member
נגה חמודה,אני חושב שבני עושה

פה עבודה נהדרת חוץ מזה ישנם פה אנשים ניפלאים,ואם בסוכר מדובר אז קבלי ממני 3 כפיות בקקאו. יהודה

חייםלוי

Member
מנהל
אתר מדהים. עולם שלם משתקף

בתמונות האלו. הכיתוב הוא באיטלקית ובאמת יש הרבה תמונות מורשה אך לא רק משם.

בן התמונות נגעו לליבי../images/Emo51.gif../images/Emo140.gif

שנה טובה בן ושוב תודה רבה. האם קראתם את "מאה חורפים" של מיכל שלו, אחד הגיבורים הוא צלם, והאתר הזה הזכיר לי אותו. מעניין כמה אנשים צילמו בתמימותם מחזות יום-יומיים שהיו בתקופתם טריוויאלים - ונכנסו להיסטוריה.

יש ברשותי הרבה תמונות של חיי יום

יום של הורי , ובמיוחד אימי ומשפחתה, מלפני המלחמה. כמו צילומים של היום, בטיולים, בשעור ריקוד, בלידו, ברחוב. בין היתר צילומים של סבי ז"ל בכלא בסומבור, בו נכלא ב-1943 בשל פעילות קומוניסטית, יחד עם עוד שני חברים אנטיליגנטים. אימי היתה מביאה לסבי אוכל לבית הכלא המקומי, ולפעמים היתה שופכת את התה מהתרמוס, ומוזגת לתוכו יין. אבל בלי לספר לסבתא. זה היה סוד.

למעלה