זהירות מ....
כל מי שמנסה לשכנע אתכן שמה שאתן רוצות זה לא טוב. בין אם זה קשור להנקה, ללידה, או לכל דבר אחר. גם אני הרגשתי שיועצות לה לצ'ה וקבוצות התמיכה שלהן היו קצת יותר מידי EARTHY לטעמי. מה גם שאני חוזרת ומדגישה שהן
לא יועצות הנקה ולענייננו - אני לא יודעת איפה ילדת מקס
... איפה שאני ילדתי, המגמה היתה דווקא לשכנע את האמא שאין לה חלב ולתקוע בקבוק, או פשוט להתעלם מבקשות עזרה ולהציע עצות אחיתופל לגבי ההנקה. הסטטיסטיקה מראה שאשה שמעוניינת בהנקה בימינו יש לה פחות מ-50% סיכויי הצלחה שנובעים בעיקר (כמו שכתבתי קודם) מאינפורמציה שגויה. בשביל להניק לא צריך שבריאותה הנפשית של האם תפגע. לא צריך שהקשר עם האבא ייפגע. לא צריך שהקריירה תפגע (אם כי הרבה נשים
בוחרות לשים את הקריירה שלהן בהמתנה, ואין כל רע בזה). יש סיבה שכל ארגוני הבריאות בעולם ממליצים על הנקה כאמצעי התזונה המועדף לתינוק. ההמלצה היא הנקה מלאה עד גיל חצי שנה, וחלקית מגיל חצי שנה עד שנה. יש גופים כמו ארגון הבריאות העולמי שממליץ על הנקה של שנתיים. יש סיבה טובה מאוד שחברות המזון המלאכותי לתינוקות חייבות לשים על הקופסאות שלהן ובכל הפרסומות שלהן שהנקה עדיפה ממה שהם מציעים. הידעתם שלאחרונה יצא חוק חדש באוסטרליה המחייב לשים על קופסאות התמ"ל אזהרה בסגנון של האזהרה על קופסאות הסיגריות? משהו כמו "מתן תמ"ל זה לתינוקכם עלול לגרום להשמנת יתר, התפתחות פחותה של המוח, בעיות עיכול, אלרגיות, אסטמה, וסרטן. האחריות על נתינת מזון זה היא על ההורה בלבד". כנראה שיש סיבה לכך... ועם כל זה, אני רוצה להדגיש שלדעתי על כל משפחה לעשות את ההחלטות שלה. כל עוד ההחלטה היא
מושכלת וכל הפרמטרים נלקחו בחשבון, זו החלטה שיש לכבדה. הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות הוא לנסות להכריח או לשכנע מישהו שדרכו אינה צודקת. אישה שהחליטה כי הנקה זה משהו שהיא לא יכולה או לא רוצה לבצע, כבודה במקומה מונח. אישה שקשה לה ואינה מסוגלת לעמוד בזה, כבודה במקומה מונח. אבל לא לשכוח שגם אשה שהיה לה קשה והחליטה להלחם ולהתעקש עד שההנקה תתבסס, גם כבודה של זו במקומה מונח, ולבוא ולהגיד לאשה כזאת "עזבי אותך מה את צריכה את זה, הנה בקבוק מטרנה, יאללה תני לו כבר" זה 'פנאטי' בדיוק באותה מידה כמו להגיד "אולי תראי יועצת הנקה, שווה לך להלחם על זה, אל תוותרי". לכל אשה יש את האמת שלה. בשביל אחת שווה להלחם, בשביל האחרת לא שווה. צריך לכבד את כולן. (ותסלחו לי על לשון הנקבה, אני באמת חושבת שבעניין הזה זו זכות האשה לבחור).