רוני - לגבי הנקה

רוני - לגבי הנקה

אני זוכרת שבזמנו המלצת לי על ספר מהארץ... אני לא מוצאת את ההודעה שלך ואני לא זוכרת איזה ספר זה היה, הייתי בטוחה שרשמתי איפהשהוא אבל אני לא מוצאת. אני אשמח אם תזכירי לי, חברה שלי מגיעה שבוע הבא ואני רוצה לבקש ממנה להביא לי. תודה!

דיאנה1

New member
אני לא יודעת על מה רוני המליצה,

אבל אני למדתי מהספר "הנקה פשוטה וטבעית" של גוון גוטש בקורס תומכות הנקה, ונהנתי ממנו מאד. אפשר להשיג אותו דרך לה לצ'ה. יש גם קלטת וידאו בשם "חלב של אמא" מאת יועצת הנקה מוסמכת, ג'ינה, וראינו חלקים ממנה במסגרת הקורס. גם הקלטת הזו נראית מאד מועילה. אם יש לך וידאו בשיטה של הארץ הייתי ממליצה שיביאו לך אותה. נדמה לי שאפשר להשיג אותה בסטימצקי.

או שאולי זה היה

"ספר ההנקה" מאת דליה פלד. ספר מעולה שעזר לי מאוד (ועדיין עוזר).

כן אני חושבת שזה היה זה

ויכול להיות שמישהי אחרת המליצה, פשוט זכור לי השם דליה ככותבת. סתם, אני כל היום קוראת אנגלית, בא לי לקרוא קצת עברית לשם שינוי.

Ho Oh

New member
אני מאד ממלציה על לה לצ'ה

יש להן מדריכות והם מאד תומכות ומסייעות. תיצרי איתם קשר עד כמה שידוע לי יש להם גם מדריכות בחו"ל אך שווה לבדוק את זה שוב.

ronnieyuval

New member
נכון מאוד! ../images/Emo45.gif

לה לצ'ה הוא ארגון בינלאומי, לא ישראלי, ולכן יש להם מדריכות וקבוצות תמיכה גם כאן. הנה הדף הראשי של הארגון, בו תוכלי למצוא קבוצות ומדריכות באזור שלך. הסתייגות קטנה שלי היתה מהארגון הזה היא, שלפחות בפגישות בהן אני נכחתי, הית מגמה מאוד ברורה לדברים שאינם קשורים להנקה (או קשורים בעקיפין) ולא התאימו לי אישית. למשל, העניין הזה שלא לחסן את הילדים. או למשל, העניין הזה שצריך לתת לילד לישון איתך במיטה עד גיל בר מצווה. או שאמא שחוזרת לעבודה היא לא שווה, וחבל על הזמן אם היא לא מניקה עד גיל שבע. כאלה מין דברים שקצת עשו לי פיחסה מהארגון. יכול להיות שזו היתה המגמה בפגישות אצלנו בפרינסטון, וזה לא ככה במקומות אחרים. בכל מקרה, המדריכות שם עושות עבודת קודש ועובדות בהתנדבות מלאה, ללא כל תמורה (מלבד כמובן התמורה הנהדרת של עזרה לאשה ותינוק במצוקה, שאין לה תחליף). תזכרו רק שמדריכות לה לצ'ה אינן יועצות הנקה! יש להן המון ידע אישי, אבל הן לא עברו הסמכה מקצועית. הן יוכלו להפנות במידת הצורך ליועצת מוסמכת. וראיתי גם באתר שלהן המלצות לספרות על הנקה - שווה להציץ.

ronnieyuval

New member
אני דווקא המלצתי על ספר באנגלית

So That's what they're for?​
וכתבה אותו
Janet Tamaro​
ה שכיף בספר הזה הוא שהוא כתוב בצורה נעימה לקריאה ומשעשעת, כולל אנקדוטות מהחיים האמיתיים והנסיון גם של הכותבת וגם של הרבה נשים שהיא ראיינה. אבל הכתיבה הקלילה לא לקחה שום דבר מהרצינות של הנושא, והאינפורמציה שם נכונה ומדוייקת מאוד. שווה שווה שווה! כמובן, אם יש לך כוח לקרוא באנגלית... אני לא קראתי שום ספר בעברית על הנקה, אבל לקחתי קורסון לפני הלידה (גם את, נכון?). שמעתי שהספר של גליה פלד הוא מצויין.

efrat100

New member
רוני, אני בדיוק קוראת אותו

היא באמת חמודה בסגנון הכתיבה, אבל פנאטית בטירוף, היא מאלה שבטוחות שצריך להניק ולא משנה מה!! בכלל בכל הנושא של ספרי ההריון, אני מצאתי שהשיטה הכי טובה בשבילי היא לקרוא, להפנים ואז מן הסתם אני איישם את מה שמתאים לי (נראה איך אני אעמוד בכל הרצונות שלי לגבי התינוק....). אפרת

ronnieyuval

New member
../images/Emo140.gifאפרת

זה ספר על הנקה, מה רצית שהיא תכתוב?
האמת, מהנסיון שלי עד כה גם כאם, גם כמניקה (לשעבר ובעתיד), וגם כתלמידה בקורס יועצות הנקה, כל מלה שלה אמת. יש בעיה די רצינית בעולם המודרני עם כל הנושא הזה של ההנקה, וזה ידוע וברור לי. אני אישית חושבת שזכותה של כל אישה לבחור ולהחליט בשביל עצמה ובשביל משפחתה מה הכי טוב ומתאים להם. הבעיה כיום היא שנשים בד"כ עושות את הבחירה שלהן לגבי הנקה או מתוך חוסר ידיעה בכלל, או בשל ידע שגוי שהן מקבלות. בחירה שנעשית לאחר קבלת מידע לא נכון אינה בחירה מושכלת. והרבה פעמים קשה לאנשים לשמוע את האמת. בכל שיחה שעולה בנושא ההנקה, אנשים פשוט לא מוכנים לשמוע את העובדות המוצקות והמוכחות. והעובדות נמצאות שם, בזה אין ספק. איך זה שאנשים מוכנים לסבול הריון שלם ולא לאכול או לשתות כל מיני דברים שאולי יזיקו לעובר, ואח"כ מוכנים לבשל ארוחות גורמה בריאות ולרדוף אחרי הילדים עם כפיות מלאות בברוקולי (ויש המגדילים ואוסרים על הילדים מיני מתיקה וחטיפים, כי זה לא בריא...) אבל מוכנים לתת לתינוק שרק נולד לאכול מזון שאינו מותאם למערכת העיכול הרגישה שלו, מזון תעשייתי שמורכב מהחומרים הכי זולים בשוק, שידוע שגורם להרבה בעיות בעתיד ואינו מתחיל אפילו להתקרב להרכבו של חלב האם. בגלל המבנה החברתי שלנו כיום וחוסר הידע, עולים קשיים בהנקה שבחברות אחרות אינם עולים כלל. פשוט כי יש שם שבט שלם של נשים שעוזרות ותומכות, ולא צועקות ישר "אין לך חלב! תני לו בקבוק! החלב שלך כמו מים!". וזה עצוב שנשים לא מוכנות לנסות, ושאני שומעת תגובות כמו "250 שקל ליועצת הנקה זה יקר לי" כשאפשר לעשות לבד את החישוב כמה יעלו לאותה האם כל קופסאות המזון המלאכותי לשנה-שנתיים הבאות לחיי התינוק, לא כולל בקבוקים ופטמות, מכשירי סטריליזציה, מחלק מנות, וכל מה שמסביב. פי... בכלל לא התכוונתי ויצאה לי תגובה כזאת ארוכה. אני מצטערת אם זה לא במקום, הייתי חייבת להגיב. אני לא זוכרת אפרת אם זה הריון ראשון שלך או שני, אבל בכל מקרה את עושה הכי טוב בכך שאת קוראת ומחכימה ומקבלת את כל המידע שרק אפשר. הרבה נשים בהריון לא רוצות להתעסק במה שבא אח"כ, וזו טעות. אם יש באפשרותך אני ממליצה גם להצטרף לשעור הנקה שלפני הלידה - רוב בתי החולים מעבירים קורסון כזה (1-2 מפגשים). הנקה היא דבר נפלא גם לאם וגם לתינוק, ושווה להתאמץ בשבילה. גם אם יש קשיים. אני ממש לא חושבת שצריך להניק בכל מחיר, ולכל אחת יש את המחיר שלה שאינו דומה לזה של רעותה. אני כן חושבת שזה שווה את המאמץ של השבועות הראשונים, ושחייבים לזכור שבקבוק לא פותר בן לילה את כל בעיותינו. יש נטייה להאשים את ההנקה בעייפות של האם לאחר הלידה, וזה לא נכון. שוב אני מתחילה, אז ברשותך אסיים כאן. אני אשמח מאוד מאוד לעזור למי שצריכה, במעט הידע שהספקתי לצבור עד כה.

אני מקווה לקחת את הקורס

מתישהו במרץ, אני אתקשר ביום שני לבדוק מתי יש אותו. ואחד השיקולים העיקריים שלי בבחירת הגן כל כך קרוב לעבודה, זה להיות יכולה להמשיך להניק. השאלה אם אני אוכל ואצליח וכו' זו שאלה אחרת, אבל אני מאוד בעד, אולי בגלל שכבר גידלתי ילד אחד, שלא היה שלי (אחי הקטן, שהוא גם מאומץ) והיתה לי את כל חוויית ההורות אבל בלי הקטע והאופציה של להניק, שנראה לי שזה משהו שמלבד זה שהוא כל כך בריא לתינוק, הוא גם בריא לאמא ולחילוף החומרים שלה, ובעיקר מסייע בהתפתחות תקינה של המערכת החיסונית והכי חשוב, בחיזוק הקשר בין האם לתינוק. יש לי כמה חברות מאוד טובות שלא הצליחו, לא ניסו מספיק, לא קיבלו הדרכה נכונה והתייאשו, והן מצטערות על זה נורא. אני יודעת שאני אנסה כמה שרק אוכל, ואם לא להניק אז לפחות לשאוב... נחיה ונראה! אבל אני מסכימה עם אפרת בקטע של לקרוא הכל ולברור מתוך זה מה מתאים ומה לא. אצל כל אחת זה כל כך שונה...

עדי - אני חותמת על כל מילה של רוני

וממליצה לך מאוד לברר עוד לפני הלידה שמות וטלפונים של יועצות הנקה, כדי שיהיו לך זמינים בשעת הצורך (טפו טפו טפו
שלא תצטרכי). באמת ברגעים מסוימים נדמה שהרבה יותר קל לוותר על ההנקה מאשר להמשיך אותה (במיוחד כשיש קשיים) אבל לטווח הרחוק - אין לזה תחליף! לכן כדאי להתכונן לכל מצב. טוב, אני לא רוצה לפצוח בנאום - רוני כבר עשתה את העבודה. ואני הולכת להניק. בהצלחה!

זהירות מלה-לצ'ה../images/Emo18.gif

עם כל החשיבות שיש להנקה, בואו ניקח דברים בפרופורציה. לה-לצ'ה והיועצות שלהן כל כך פאנאטיות, שהן יגרמו לאמהות להרגיש ממש רע עם עצמן (רגשי אשמה וכו) אם הן לא מניקות. כבר שמעתי את הביטוי "נאציות של הנקה" בהקשר שלהן, ובהחלט יש בו משהו. אני בטוח שזה לא מזיק להניק, ויכול להועיל לאמא ולתינוק, אבל הרבה פעמים זה בא על חשבון משהו אחר. למשל, הבריאות הנפשית של האמא. או הקשר בין האבא לתינוק - כבר ראיתי מקרים שההנקה יוצרת תלות הדדית (כן, גם האמא מתמכרת לזה) בין האמא לתינוק והאבא מרגיש שהוא OUTSIDER. או למשל הקריירה של האם. במילים אחרות - אל תתנו ללה לצ'ה או כל אחד אחר לשטוף לכן את המוח. וזה לא קל להתמודד איתן, כי כבר בבית חולים מתחילים את הפרופגנדה. מקס

ronnieyuval

New member
זהירות מ....

כל מי שמנסה לשכנע אתכן שמה שאתן רוצות זה לא טוב. בין אם זה קשור להנקה, ללידה, או לכל דבר אחר. גם אני הרגשתי שיועצות לה לצ'ה וקבוצות התמיכה שלהן היו קצת יותר מידי EARTHY לטעמי. מה גם שאני חוזרת ומדגישה שהן לא יועצות הנקה ולענייננו - אני לא יודעת איפה ילדת מקס
... איפה שאני ילדתי, המגמה היתה דווקא לשכנע את האמא שאין לה חלב ולתקוע בקבוק, או פשוט להתעלם מבקשות עזרה ולהציע עצות אחיתופל לגבי ההנקה. הסטטיסטיקה מראה שאשה שמעוניינת בהנקה בימינו יש לה פחות מ-50% סיכויי הצלחה שנובעים בעיקר (כמו שכתבתי קודם) מאינפורמציה שגויה. בשביל להניק לא צריך שבריאותה הנפשית של האם תפגע. לא צריך שהקשר עם האבא ייפגע. לא צריך שהקריירה תפגע (אם כי הרבה נשים בוחרות לשים את הקריירה שלהן בהמתנה, ואין כל רע בזה). יש סיבה שכל ארגוני הבריאות בעולם ממליצים על הנקה כאמצעי התזונה המועדף לתינוק. ההמלצה היא הנקה מלאה עד גיל חצי שנה, וחלקית מגיל חצי שנה עד שנה. יש גופים כמו ארגון הבריאות העולמי שממליץ על הנקה של שנתיים. יש סיבה טובה מאוד שחברות המזון המלאכותי לתינוקות חייבות לשים על הקופסאות שלהן ובכל הפרסומות שלהן שהנקה עדיפה ממה שהם מציעים. הידעתם שלאחרונה יצא חוק חדש באוסטרליה המחייב לשים על קופסאות התמ"ל אזהרה בסגנון של האזהרה על קופסאות הסיגריות? משהו כמו "מתן תמ"ל זה לתינוקכם עלול לגרום להשמנת יתר, התפתחות פחותה של המוח, בעיות עיכול, אלרגיות, אסטמה, וסרטן. האחריות על נתינת מזון זה היא על ההורה בלבד". כנראה שיש סיבה לכך... ועם כל זה, אני רוצה להדגיש שלדעתי על כל משפחה לעשות את ההחלטות שלה. כל עוד ההחלטה היא מושכלת וכל הפרמטרים נלקחו בחשבון, זו החלטה שיש לכבדה. הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות הוא לנסות להכריח או לשכנע מישהו שדרכו אינה צודקת. אישה שהחליטה כי הנקה זה משהו שהיא לא יכולה או לא רוצה לבצע, כבודה במקומה מונח. אישה שקשה לה ואינה מסוגלת לעמוד בזה, כבודה במקומה מונח. אבל לא לשכוח שגם אשה שהיה לה קשה והחליטה להלחם ולהתעקש עד שההנקה תתבסס, גם כבודה של זו במקומה מונח, ולבוא ולהגיד לאשה כזאת "עזבי אותך מה את צריכה את זה, הנה בקבוק מטרנה, יאללה תני לו כבר" זה 'פנאטי' בדיוק באותה מידה כמו להגיד "אולי תראי יועצת הנקה, שווה לך להלחם על זה, אל תוותרי". לכל אשה יש את האמת שלה. בשביל אחת שווה להלחם, בשביל האחרת לא שווה. צריך לכבד את כולן. (ותסלחו לי על לשון הנקבה, אני באמת חושבת שבעניין הזה זו זכות האשה לבחור).

לפני כמה ימים היה לי ניסיון...

עם אחת היועצות שלהם שהתקשרה אליי מבית החולים לאחר ששלחתי את טפסי ההרשמה. היא רצתה להזמין אותי לאיזה סמינר, ובהחלט חשבתי ללכת. התפתחה לה שיחה שבדיוק באמצעה התקשרה אליי לפלאפון מנהלת הגן שאליו רשמתי את הצפרדע, לשאול אותי משהו בקשר לתאריכים. בקיצור, הבחורה על הקו השני שמעה את השיחה והתחילה להתעניין לגבי הגן, וחזרה לעבודה וכו'. כשאמרתי שאני מתכננת לחזור לעבודה אחרי 8-9 שבועות (בתקווה שיתאפשר לי מבחינת העבודה לקחת "כל כך הרבה..."
זמן...), היא התחילה להתנפל עליי בססמאות, וממש לקח לי איזה עשר דקות לצאת מהשיחה. זה היה מאוד לא נעים, לשמוע מאישה זרה לחלוטין שהתחילה את השיחה בצורה נחמדה ונעימה, דברים כמו למה החלטתי לשמור על ההריון אם אני מתכוונת להזניח את הילד שלי בצורה פושעת, ואיך אני מצפה להיות אמא אם אני לא מסוגלת אפילו לוותר על הקריירה לשנה אחת כדי להעניק לילד שלי... ועוד כהנא וכהנא ססמאות. למזלי רק התרגזתי עליה ולא ישבתי ובכיתי, כאילו שזה לא קשה מספיק שאני צריכה לחזור לעבודה כל כך מהר, אני גם צריכה שאנשים זרים שלא יודעים כלום עליי או על הסיטואציה יתחילו להתערב לי בחיים ולהחליט מראש שאני הולכת להיות אמא גרועה.

ronnieyuval

New member
איזו מפלצת! ../images/Emo46.gif

זה בדיוק הקטע שבגללו הסתייגתי מהן ואני לא הולכת לפגישות שלהן. ויותר מזה - לפני שהתחלתי בקורס יועצות ההנקה, הבנתי שלו הייתי משתייכת ללה לצ'ה בתור אחת מהתומכות שלהם (אני אדגיש בפעם המיליון וחצי - הן לא יועצות הנקה!!!) היה לי יותר קל להשלים את חובותיי על מנת לגשת למבחן ההסמכה הבינלאומי. החובות כוללות כמובן קורס, ובנוסף לו מס' מסויים של שעות נסיון שעליי לעבור עם יועצת מוסמכת תחת פיקוח. מס' השעות הזה משתנה לפי רמת ההשכלה וסוג ההשכלה. מכיוון שלי יש "רק" תואר ראשון שאינו רפואי (פסיכולוגיה) עליי לצבור 2500 שעות. לא, זו לא שגיאת כתיב. שתיים חמש אפס אפס. אלפיים חמש מאות. אז אם הייתי מקדימה ומצטרפת ללה לצ'ה היו מחשיבים לי את שעות ההתנדבות והייעוץ שם כחלק מהשעות האלה... בגלל ההסתייגות שלי מהם בחרתי ללכת בדרך ה"קשה" ולו שלא לשייך את עצמי לארגון. לתומי חשבתי שרק אצלנו הן כאלה... לצערי עכשיו אני מתבדה ורואה שגם באזורים אחרים זה ככה. פשוט גועל נפש. באמת אין לך מה להיעלב ממנה, היא סתם מפלצת מתוסכלת. שלא תדחף את האף שלה לעניינים של אנשים אחרים. מי שבא לתת עזרה צריך לעשות זאת בלב שלם, וכמיטב יכלתו לסייע במקרה הספציפי. לא לגרום לייסורי מצפון ולבעס את מקבל העזרה. יותר טוב לדעתי שתפני במידת הצורך ליועצת הנקה מוסמכת (אני בטוחה שיש לפחות אחת בביה"ח בו תלדי) ולא ללה לצ'ה.

מבלי שיהיה לי שום נסיון בעניין

אני מאוד בעד הנקה. לא יודעת למה, זה לא שהסתובבתי בחוגים עם דעה כזו או אחרת, פשוט נראה לי טבעי ומרגיש נכון (טוב נחיה ונראה, אה?) לנסות כמה שאוכל... ואני מקווה שאצליח!

את צודקת

הנקה היא כיף. היופי של הנקה היא הקשר שאת מפתחת עם הילד.יש בזה בעיני משהו יותר אישי מאשר בקבוק בנוסף החלב משתנה עם הגיל של הילד ומתאים לצרכים שלו מה שחלב מאבקה לא ממש יכול לעשות. אני הייתי עם יותם בבית 12 שבועות שבהם הנקתי מלא. כאשר חזרתי לעבוד הייתי שואבת חלב ושומרת בקירור בעבודה ובעלתי היה נותן ליותם למחרת(הייתי שמה פתק שייך ליותם שאף אחד לא יוסיף בטעות לקפה... המשאבה של אוונטי היתה מצוינת ובאה יחד עם בקבוק עם שקיות סטריליות ככה שהכל היה ממש קל מדי - זה היה קרוי רגע של מו..). ואם היה חסר בעלי היה משלים עם אבקה. יותם היה יודע שאני חוזרת ב6 אחר הצהרים (ואנחנו מדברים על ילד בן חצי שנה) והיה מחכה שאני אחזור כדי לינוק. אני גמלתי אותו אחרי שנה ואחד הדברים שהיה ליותם הכי קשה איתם הוא הזמינות. אני רעב יש אוכל.. לעומת אני רעב שולחים את אבא להכין בקבוק. בשבילך בעיקר יהיה יותר קל כי את לא צריכה להרגיע תינוק רעב ולהכין את האוכל בו זמנית. אני ממש נהנתי להניק ולדעתי יותם נהנה לינוק.

שרונה13

New member
עדי - טוב עשית שלא נפגעת !!

נמאס לי מכל אלא שחושבים שהם יודעים הכי טוב מה נכון. עדי תאמיני לי את לא תהיי אמא גרועה (אפילו הדאגה שלך לפנדה מרגשת אותי). ואני לא מבינה את אותה אישה מה היא מצפה שלא תחזרי לעבודה ? ממה תפרנסי את הצפרדע ? לדעתי היא פשוט אישה טיפשה שלא מכירה אולי את העובדות ! לגבי הנקה - אני הנקתי את ענבר כחודש, ודווקא זה הלך בסדר (חוץ מהעובדה שהקטנה לא הייתה אכלנית גדולה ואני סבלתי מהעובדה שהיה לי המון חלב - תאמיני לי חשבתי ללכת לעבוד במחלבה ולא בתור חולבת). לי זה התאים חודש ואחריו ממש התחשק לי לעבור לבקבוקים (כי קצת הביכה אותי ההנקה בגינה וכו'). חברה שלי מישראל שהיא יועצת הנקה בללצ'ה והיום בהריון שלישי הניקה את בנותיה למעלה משנתיים (כל אחת) ומעולם לא שמעתי ממנה ביקורת על הדרך שבה אני בוחרת. לדעתי כל אחד עושה מה שמתאים לו ומה שהכי נכון לו ותאמיני לי האינסטינקטים שלך יעבדו ויגידו לך מה הכי נכון !!! שיהיה לך המון בהצלחה אני מחזקת את ידייך.

Inuit

New member
הי עדי

טוב את עושה שלא לקחת אותה ללב, יש גם כאלה אנשים טיפשים. אני הנקתי את ים 3 חודשים והיה לי מאוד קשה כי שיש לי יותר מידי חלב ולכן הפסקתי,את אגם לא הנקתי כלל כי מההתחלה הרגשתי שנהיה לי גושים ועם נגב זה כבר היה יותר קל ואותו הנקתי 10 חודשים(עד שהוא דרש ממני להניק אותו עכשיו ומיד ודחף לי ידיים)ניסחפתי מה שבעצם רציתי להגיד זה שאל תידאגי את תרגישי לבד מה טוב לך ול
שלך ועד כמה אם בכלל את מניקה אותו\ה ותמיד יש גם את האפשרות של שאיבה יש מכשירים טובים מאוד היום.אז אל תידאגי זה יבוא לבד.

למעלה