רוני - לגבי הנקה

iditbs

New member
זה מזכיר לי קצת את מה שקורה עם

החרדים בארץ. חבר שצם המון שנים ביום כיפור אמר לי, בתקופה של מהומות החרדים בירושלים, שאם הם ה"דת" הוא לא רוצה שום דבר עם הדת הזאת והוא יותר לא צם ולא כלום ביום כיפור.... אבל מי אמר שהם הסמכות? אותו דבר עם "לה לצ'ה" מי אמר שהם הסמכות היחידה? יש עוד המון דברים בין הנקה מלאה ובין האכלה טוטאלית מבקבוק. הכי חשוב זה להרגיש טוב ולהינות מהתינוק ומהאמהות! אני המלצתי בזמנו על "ספר ההנקה" של דפנה פלד ודוקא משום שהוא לוקח גם את אפשרות ההאכלה מבקבוק כאפשרות לגיטימית.

ronnieyuval

New member
../images/Emo45.gif

שרונה את נהדרת. אני שומעת כל הזמן בנות שמחפשות תירוצים למה הפסיקו להניק, כשברור שזה לא התאים להן. אז למה לחפש תירוצים? לא טוב לך? סבבה. זו סיבה מספיק טובה! לא צריך להמציא כל מיני סיבות! הרי אף אחד חוץ ממך לא יכול לדעת מה הכי מתאים לך.

שרונה13

New member
רוני - ספרי לי על זה...

אני הפסקתי להניק אחרי שאותה חברה שלי מלה לצ'ה ושכנה שלי (שגם היא מהמיניקות לטווח ארוך) ראו שאני עצבנית ושתיהן פה אחד אמרו לי שעדיף אמא רגועה עם בקבוק מאשר אמא עצבנית עם ציצי ושפשוט אעשה מה שנכון בעיני כלומר לשמוע לקול הפנימי שלי. כמובן שלכל הפולנים היה מה לומר אבל תסלחי לי ...על ה XXX שלי. חמתי ישר אמרה לי: "מה את מתייאשת ?" כשבכלל לא התייאשתי ?!?! ואפילו לבעלי היה מה להוסיף... אז אמרתי להם שמי שרוצה מוזמן להניק בעצמו אם הוא כזה חוכמולוג... ולתת לה בבקבוק סימילאק.

הזמנתי את שני הספרים

שהמלצתן כאן, הישראלי והאמריקאי, ונראה. אני באמת לא יודעת איךף דברים ייראו ואיך יילך לי כל עניין ההנקה. זה חשוב לי לנסות, זה כל מה שאני יכולה להגיד. איך זה משקף איזו מין אמא אני אהיה? אני ממש לא חושבת שיש לזה שום קשר ליכולת שלי בתור אמא, אם אני אצליח להניק או לא. כמובן שלחזרה לעבודה יש קשר למידת העייפות שלי וזה ודאי ישפיע על הסבלנות שלי ועל הזמן שלי, אבל אני עדיין לא חושבת שזו סיבה מספקת להחליט שמישהי היא אמא נוראה. ובכלל, אנשים ששופטים ומעבירים ביקורת מרגיזים אותי.

efrat100

New member
איזה חוצפה!!

הגבת טוב מאוד. אבל צריך לקחת בחשבון שמשום מה שזה מגיע להריון וילדים אז תמיד לאנשים זרים יש מה להגיד, ותמיד הם חושבים שהם יכולים להתערב לך בהחלטות הכי פרטיות. למשל אנחנו החלטנו שאנחנו עושים ברית מילה בבית חולים אצל הרופאת ילדים וזהו, לא עושים פה טקס. ממילא כל המשפחה בארץ וכל החברים שלנו כאן הם צעירים, אז מה הטקס כבר משנה (ונעזוב את העובדה שאין פה מוהל שהוא גם רופא ילדים וצריך להטיס אחד מיוסטון וזה מלא כסף). בקיצור - סיפרתי את זה לאחת הנשים שאני עובדת איתן, היא יהודיה והיא שאלה מה אנחנו מתכננים, אז אחרי יומיים פתאום היא באה אלי ואומרת שהיא חשבה על זה והחליטה (שימו לב - היא החליטה) שזה הרבה יותר טוב לעשות טקס דתי כי לילד יהיו אחרי זה תמונות וזה מאוד מרגש וזאת טעות גדולה לעשות בבית חולים וכו' וכו'. מזלה שאני כזאת בחורה רגועה, ואין לי סבלנות להתווכח עם אנשים שממילא לא קובעים שום דבר, אמרתי לה שאני אחשוב על זה וזהו, אבל זה משגע אותי שכל אחד חושב שהוא יכול להגיד לך מה לעשות. בקיצור - קצת נסחפתי פה עם הסיפור, אבל מה שרציתי להגיד לך עדי זה שאל תקחי ללב, תעשי מה שטוב לך ולילד שלך, ואני בטוחה שיהיה לשניכם טוב. אפרת

ronnieyuval

New member
וואי וואי אז מה יגידו עלינו....

שלא נחתוך בכלל... תמיד יהיו אנשים שיודעים "יותר טוב ממך" והכי טוב לתת לזה לצאת מהאוזן השניה (או אפילו יותר טוב - לא לתת לזה להכנס בכלל). וחוץ מזה שלדעתי החלטתם לעשות בחכמה בעניין הברית. בבי"ח יש פיקוח והברית נעשית כניתוח לכל דבר (וזה בעצם מה שהיא) עם הרדמה והכל.

מה שאני ממש לא סובלת זה את כל

האנשים שמלטפים לי את הבטן. מה היא נהייתה רכוש ציבורי רק בגלל שאני בהריון? זה מסוג הדברים שחשבתי שבארצות הברית לא קורים. אבל למרבה הפתעתי כל אשה שניה שמה לי יד על הבטן ומתחילה ללטף. ובאופן מפתיע דווקא אף ישראלית פה לא עשתה לי דבר כזה, אלא רק נשים מארצות אחרות (והיתה ביניהן אפילו אחת אמריקאית, שאין לי כמעט קשר איתה). אוף. תשאירו את הבטן שלי לעצמי! ובעניין ההערות, צריך ללמוד לא לשמוע אותן בכלל וזהו. אני פשוט מחייכת ולא עונה. וזהו.

רק נשים??

אצלי דווקא כמה בנות בעבודה, אבל מילא, כי רובן ישראליות. אבל הכי מדהים זה כל מיני אנשים זרים, בסופר, במספרה, אפילו אצל הוטרינר!!! ותתפלאו, דווקא גברים, ודווקא אמריקאים.

גם לי היה אותו הדבר

ולא רק זה.... הרבה נשים בנורבגיה לא רוצות לדעת את מין העובר לפני לידתו. כשהייתי בחודשים מתקדמים ...9-8 בעיקר גברים נורבגים אמרו לי.."את יודעת שיש לך בן ???" כל אחד הפך למומחה והחליט לידע אותי (כאילו שלא ידעתי) שיש לי בן.

MASHY BOSTON

New member
גם אצלי לא מפסיקים לגעת

גם כשאני נרתעת לאחור, הם לא קולטים את הרמז. צריך להיות ברורים עם אנשים. להגיד מההתחלה : נא לא לגעת !! ולהתעקש על זה !!! רק אז זה ייקלט.

היה לפני כמה ימים ויכוח שקצת יצא

מפרופורציות בפורום להיות הורים (או באחד אחר, לא זוכרת בדיוק) על הנושא של הנקה. כמובן שכמו בכל ויכוח כל צד השתמש שם בססמאות ובדמגוגיה, והביא את הטיעונים שלו לקיצוניות מגמתית. אבל, הויכוח הזה הזכיר לי שוב את העיקרון החשוב ביותר, שלדעתי צריך להנחות בכל ההורות ובמיוחד בחודשים הראשונים. בתור הורים אנחנו מנסים לעשות את הטוב ביותר עבור ילדינו. זה ברור. אבל גם ברור שאנחנו עושים המון דברים שפחות טובים להם. הקביעה מה לעשות בכל תחום, והנקה היא רק דוגמא אחת ללבטים הרבים שעוד יבואו (כמו לצאת לעבוד או להשאר בבית, להרשות ממתקים, גן או מטפלת וכו' וכו'), צריכה להיות מורכבת משני שיקולים: אחד, מה הכי טוב לילד. שני, מה הכי טוב לנו ההורים. כשעושים רק את השיקול הראשון נשחקים יותר מהר. והורות היא לא רק עד גיל שנתיים. הורות היא לכל החיים. גם של הילד, אבל גם שלנו. אם אמא רוצה להיות מסוגלת להיות קשובה לילדים שלה גם כשהם מגיעים לגיל שש או שמונה או חמש עשרה, כדאי לה מאוד לזכור שגם היא קיימת כבן אדם. ראיתי לא מעט נשים ששמות את טובת המשפחה לפני הכל, על חשבון עצמן. התוצאה היתה שכשהילדים הגיעו לגיל שמונה עשרה הן פשוט לא היו מסוגלות להעניק להם שום דבר יותר. הסיבה: שחיקה בלתי נסבלת, והרגשה ש"כל השנים הייתי אמא. עכשיו מגיעה לי להיות בן אדם" (וזה ציטוט ממישהי שהחל מגיל שמונה עשרה בערך סירבה לסייע לילדים שלה ואפילו להקשיב לצרות שלהם). הנקה היא המקום הראשון שבו עומדים בפני הדילמה הזו. נקודת המוצא שלי היא שהכי טוב לילד חלב אם. נקודה. אבל, יש לפעמים מצב שהאמא ויתר המשפחה משלמים מחיר כבד מאוד עבור ההנקה הזו. ואז צריך לדעת לשקול את הדברים זה מול זה ולקבל החלטה שבטווח של חודשים תהיה גם לטובת הילד. אם כל המשפחה, והאמא במיוחד, סובלים מההנקה, גם התינוק יסבול. כשנולדה הבת השניה שלי היה לי ברור שגם אותה אני מניקה. לצערי התנאים האובייקטיביים לא היו לטובתי (ילדה "גדולה" בת שנתיים, אבא בלבנון ואין מי שיעזור לי, בצירוף זיהום שהתפתח חודש אחרי הלידה). אני התעקשתי להמשיך להניק. צירוף התנאים החיצוניים הביא לכך שלא היה לי חלב. המשכתי להתעקש (הרי מדובר במשבר חולף, אם אמשיך להניק השד יתחיל לייצר חלב וכו'). התוצאה היתה תינוקת רעבה שמבקשת כל שעה לינוק, אמא מותשת ומטושטשת, ואת יתר התמונה אתן יכולות לתאר לבד. לשמחתי הרבה בעלי, שחזר סוף סוף הביתה, התעקש שאפסיק את העניין. הוא גם טען, אגב, שזה שהוא ייתן לה לאכול יעזור לו להתקשר אליה מהר יותר (מה שהתברר בדיעבד כנכון). הוא אפילו התחייב לקום אליה בלילות במקומי, רק שאפסיק את העניין. אחרי שהתברר שהיא יורדת במשקל השתכנעתי. מה אומר? חבל שלא הפסקתי קודם. אני הפכתי לשלווה יותר (שנת לילה יכולה לחולל פלאים), הילדה היתה שבעה סוף סוף, והתגלתה כילדה נוחה להפליא שכיף לגדל אותה, וכל המשפחה נרגעה, כולל האחות הגדולה והאבא. השיעור שאני למדתי: לשים לב למחיר שמשלמים עבור עקרון. אם המחיר גבוה מדי, אולי לא כדאי. בהריון הנוכחי אני כבר שלימה עם עצמי (אני יודעת מראש שלא אהיה אמא מושלמת, אבל אהיה אמא "מספיק טובה"). אני אעשה מה שטוב לתינוק, אבל לא אשכח לרגע שאני לא חייבת להיות סופרוומן, שבשביל שיהיה טוב לו צריך להיות טוב לי, ושיש במשפחה עוד אנשים שצריך להתחשב גם בהם. זהו. נגמר הנאום.

ואם בענייני הנקה עסקינן, חייבת

להפנות את תשומת לבכן למאמר חדש חדש, חם מן התנור, שפורסם ממש לפני זמן קצר באתר "אמנות הלידה" ועוסק בכל נושא ההנקה, ומגובה בתמונות להמחשת הדברים. את המאמר כתבה ענבל לוטם, מן המשתתפות הותיקות והקבועות של הפורום הצמוד לאתר, שהיא תומכת הנקה. להדפיס ולשמור.

ronnieyuval

New member
וואו! מאמר מצויין! נשמר מיד

במועדפים. יש שם גם קישורים למאמרים נוספים חשובים שמתוכם קפץ לי לעין מאמר על חזרה לעבודה ושאיבה - עדי לתשומת לבך!

קראתי. הפנמתי. נבהלתי.

אין לי מושג איפה בעבודה אני אוכל לשאוב, אולי נמצא מישהו שינדב לי את המשרד שלו. המשרד שלי אמנם משרד ולא קובייה, רק שהוא פתוח, אין לו דלת שאפשר לנעול.

את צריכה לדבר עם ההנהלה

להסביר להם את המצב, היום בהרבה מקומות עבודה מספקים חדרים מיוחדים לשאיבה.

לכל דבר אפשר למצוא פתרונות...

אני הייתי שואבת בחדר אחד של המעבדה שלא עבדו בו אנשים ופשוט מוודא שלא יציקו לי. המנחה שלי קרא לזה רגע של מווו אבל באמת זה היה נוח. מה שהיה לי קשה זה להיות בטוחה שהכל סטרילי מאחר ומעבדה ביולוגית זה לא ממש המקום הסטרילי ביותר שאני מכירה. ולהגן על החלב במקרר המשותף... אל תדאגי. תמצאי פתרון נוח אני בטוחה.

ronnieyuval

New member
אין דלת בכלל? או שאין דלת שננעלת?

אם יש דלת שפשוט לא ננעלת, אולי צריך להזהיר את האנשים במשרד ולתלות שלט "DO NOT DISTURB - BREASTPUMP IN ACTION". אנשים כל כך יבהלו רק מהאפשרות לראות חתיכת ציץ שהם לא יעיזו להכנס. מה עם איזה חדר ישיבות? כל חדר פנוי יעשה את העבודה. במקרה הכי גרוע אפשר לשאוב בשירותי הנשים (אם יש שם שקעי חשמל) אבל צריך להקפיד לא להניח את המשאבה על הרצפה ישירות אלא לשים מגבת נקייה או מגבות נייר, ולהקפיד גם שהידיים יהיו נקיות וגם חלקי המשאבה (זה בכל אופן, לא קשור לשירותים).

לא, אין דלת בכלל

בגלל המחסור אצלנו במקום סגרו לי משרד שלא היה סגור קודם, ואין לו דלת, יש לו פתח. ולגבי חדרי הישיבות אצלנו, לכולם יש חלונות ענקיים לתוך המשרד... השירותים, נשמע לי נורא לא נוח בטירוף. מצד שני יש עוד שתי בנות שייצאו לחופשת לידה בערך כשאני חוזרת, ולהן במשרדים יש דלת, אז אולי אני פשוט אבקש מפתח, ואח"כ נראה. אני אדבר עם כוח אדם לראות אם אפשר להפוך את אחד מחדרי הציוד המשרדי לפינת שאיבה מאולתרת, לשים שם איזו כורסא ושולחן ולאפשר להשתמש בו... נראה.

תודה!

אני הולכת לקרוא גם את זה, אבל לא היום, בסופשבוע. בינתיים אמרתי לאבא שיקנה לי את הספר של גליה פלד וישלח מהר. למה להזמין אם אפשר לבקש מסבא?? והזמנתי באמזון את הספר שרוני המליצה. שלא יחסר לי מה לקרוא חלילה.

למעלה