רועת האווזים והגולם

scarlet moon

New member
רועת האווזים והגולם

שלום לכולם!!
אני חדשה פה....אז, קודם כל- אני טל, בת 17.. נעים להכיר!
ויש לי כמה שאלות: מישהו מכיר אגדה, שאני חושבת שקוראים לה רועת האווזים, אבל אני לא בטוחה- על אחות שיש לה שבע אחים שהופכים בגלל איזה כישוף או משהו לאווזים, ואז, בשביל להחזיר אותם להיות בני אדם היא צריכה לתפור להם איזה משהו מעלי סרפד? אני זוכרת את זה ממש במעורפל, ולא מוצאת את זה בשום מקום... אז אם מישהו זוכר.. זה יעזור לי המון! ועוד משהו.. מישהו יודע איפה אפשר למצוא את האגדה המקורית על הגולם מפראג ?......... לדעתי קוראים לזה באנגלית "THE GOLEM", אבל אני לא מוצאת את זה משום מה. טוב, תודה בכל מקרה!!

L e s t a t

New member
תפתחי ספר

קבלה (מומלץ את ספר הזוהר), למרות שאני לא בטוח שהגולם הוא סיפור קבלתי אותנטי.

Idan91

New member
וווווואאאאייייי! איזה דה-ז´ה-וו!!

אבל אני גם לא זוכרת שום דבר מעבר למה שהזכרת, חוץ מתמונה מעורפלת בראש..

Outlast

New member
כןןןןן!!!

אני זוכרת את זה! יש את זה בהמון גירסאות (שהם הופכים לעורבים..), אבל אני יודעת שהיה לי את הסיפור הזה בבית באיזה ספר סיפורים, אני רק לא מצליחה להיזכר איזה... מבטיחה לחפש!

היפות באגדות העולם

טרילוגיה מקסימה בעריכת יצחק לבנון (כן, ההוא מ"על כל שאלה תשובה") שאוספת אגדות ממדינות שונות. שם.

אני יודעת! אני יודעת! ../images/Emo104.gif

חפשי בספר "הציפור הלבנה" מאת שלמה אבס. זה ממש לא סיפור קבליסטי...

Outlast

New member
לא, לא...

אם התכוונת לסיפור הראשון שהיא הזכירה, אז הוא לא מופיע בספר הזה, בדיוק חיפשתי... אני מנסה להיזכר איפה קראתי אותו...

scarlet moon

New member
../images/Emo39.gif../images/Emo42.gif

זה חשוב..! והסיפור הזה עם האווזים רודף אותי.. אני חייבת למצוא אותו! נזכרתי בעוד פרט.. היא היתה צריכה לתפור להם כל יום איזה משהו עם סרפד במשך שבע שנים, והיה אסור לה להוציא מילה.... אני לא מוצאת את זה באחים גרים, וגם לא בהנס כריסטיאן הנדרסן.. אוף. מישהו?. HELP?..

Outlast

New member
אני יודעת על מה את מדברת...

אני זוכרת שסופר על הצריבה בידיים שלה, זה כנראה השאיר עליי רושם חזק...
בכל אופן, אני לא מצליחה להיזכר איפה קראתי את זה, ולא מצאתי את זה בספרים בבית שלי... אבל ידוע שדווקא כשלא מחפשים- מוצאים... ואגב, עכשיו אני חושבת על זה, ולדעתי זה כן של הנס כרישטיאן אנדרסן, אני אחפש את הספר... (עוד) אגב, אפשר לשאול למה את צריכה אותו?

scarlet moon

New member
היי

אמא שלי עושה סדנאות על אגדות עם....... והיא זוכרת את הסיפור הזה מהילדות שלה ואמרה שיהיה מעניין לעבוד עליו. אבל אנחנו לא מוצאות אותו בשום מקום..

Idan91

New member
נראה לי שמחר אני אעבור על

הקלטות של כל האגדות מגיל ארבע.. אולי אמצע משהו, גם על זה וגם על הדבר הזה שביקשו פעם בקשר לזאת שרצה בין עצים ביער..

Lion_Heart

Well-known member
יכול מאד להיות שאני טועה

אבל הסיפור על הנסיכה ושבעת ההברבורים(שהם אחיה והיא אכן צריכה לתפור להם מעילים מעלי סרפד .ולא לדבר כל עוד מלאכתה אינה גמורה. . .וזה הרבה זמן ) בא או מ הנס כריסטיאן אנדרסן או מהאחים גרים ואגב .היתה לפני כמה זמן סדרה נהדרת בטלוזיה בשם "the storteller" ושם עשו וריאציה על הסיפר הזה במקום שבע ברבורים היו שלושה עורבים

טלה בר

New member
רועת האווזים והגולם

יש ספר עם כל האגדות של האחים גרים, ושם ישנה האגדה על רועת האווזים, שאין לה שום קשר עם הברבורים שאחותם קלעה להם כותנות מסרפדים. רועת האווזים עבדה בשביל מכשפה ביער וניצלה בידי בחור צעיר ונחמד. את הגולם מפראג בנה המהר"ל מפרג (רבנו הרב רבי ליוואי) ואפשר למצוא אותו בספרי אגדות יהודיות.

Josie

New member
מצאתי

לפחות אני חושבת שזה זה... נראה לי שזאת גרסה שונה ממה שתארת, קוראים לזה "ברבורי הבר", וה.כ. אנדרסן כתב את זה. יש לי את הספר מסדרת "קרא ושמע", יוסי בנאי מספר (?!). ריפרפתי כדי לבדוק אם זה זה, ויש בספר שלי נסיכה, האחים שלה שהופכים לברבורים, והיא צריכה לעשות מעילים משיחי סירפד. הוספתי תמונה מאמצע הספר, רואים בה את הנסיכה מכינה את המעילים (נראה לי, לא קראתי את זה איזה שמונה שנים), אבל לא רואים מה כתוב, אז אני אוסיף: "הנסיכה התעלמה מן הכאב אך בעיניה עמדו דמעות. היא המשיכה וסבלה את הכאב בידיה, זו היתה הדרך היחידה שבה תציל את אחיה! היא ארגה אריג מן הגבעולים ומן האריג תפרה את המעילים."

Idan91

New member
וואי!

פתאום אני חושבת שאולי זה מאיזה ספר אגדות שהיה לי פעם? השאלה היא איפה הספר הזה יכול להיות.. המממ.. אה, ונזכרתי בעוד פרט- המעילים היו אמורים להפוך את האחים חזרה לבני אדם כאשר הם ילבשו אותם. ויש עוד משהו שאולי אני מדמיינת.. אבל נראה לי שלא היה מספיק סרפדים או משהו בסגנון, ולאחד המעיל לא כיסה את הכנסף.. אבל אולי המצאתי הרגע...

scarlet moon

New member
מצאתי!!!

קוראים לזה באנגלית the wild swans, וזה של אנרדסן באמת (ותודה לגוז´י שמצאה לי שקוראים לזה "ברבורי הבר"...
הנה הקישור לסיפור היפה הזה, למי שמעוניין!

למעלה