רופאות נשים מול רופאים גברים

yaelia

New member
רופאות נשים מול רופאים גברים

כפי שרובכן יודעות, אני בהריון. לעומת ההריון הקודם שבו המגע היחיד שלי עם הממסד הרפואי היה בדיקות תקופתיות אצל הגניקולוגית שלי, והבדיקות הרגילות (שקיפות, סקירות וכו'), ההריון הנוכחי דורש ממני הרבה יותר בדיקות ואבחונים ומכורח המצב יוצא לי להפגש עם הרבה רופאים גברים. ביני לביני אני עורכת מחקר אנתרופולוגי קטן על יחסם של הרופאים הגברים לעומת יחסן של הרופאות הנשים, התוצאות שמתבררות לי פעם אחר פעם הן שהרופאות (כמו גם אחיות, טכנאיות US), הרבה יותר ענייניות וממוקדות מהגברים. אין רופא שלא העיר לי על משקלי הגבוה, האשים את שכבת השומן שמרפדת את בטני בקושי לעשות US הולם או את מבנה הרחם 'המעוות' שלי כמילותיהם (של שני רופאים שונים) בקושי לראות מה שצריך לראות, כולל הפחדות לגבי הקושי לעשות דיקור מי שפיר ב'אישה כמוני'. אתמול עשיתי דיקור מי שפיר אצל ד"ר שושני בעין-כרם. אף לא רבע הערה על איך שאני בנויה או איך שאני נראית, נראה שלא היה לה כל קושי לבצע דיקור מדויק ומקצועי ועדיין להיות סמפטית ונעימה. מסתבר שגם לטכנאית שעשתה מדידות לעובר לא היה כל קושי להתמקד בדיוק על הערכים שאותם היא היתה צריכה לראות בלי שום הערה שמתייחסת אלי. אני חייבת לספר שלפני שהריתי את הלל, התחלתי טיפולי פוריות אצל רופא מפורסם בתחום שכל הזמן העיר לי על משקלי (וניסה להפנות אותי לטיפולי הפריה בערך אחרי חודש וחצי באמירה שאין מה להתמהמה). כשהלכתי לקבל יעוץ אצל ראש מחלקה בהדסה, לפני שהוא התחיל אפילו לדבר על בעיות אופציונליות הוא המליץ לי לפצוח בדיאטה. כשהחלפתי רופא והלכתי למומחית לפוריות, קודם כל היא שלחה אותי לעשות לפקוסקופיה לראות מה הבעיה האמיתית כפי שהיא נראית 'מבפנים' ולא הטילה את האחריות לאי הפריון שלי על משקל או על כל סיבה חיצונית אחרת. האם יכול להיות שנשים במקצוע הרבה יותר ענייניות וניגשות תכלס לבעיות בעוד שהגברים אמנם משפריצים צ'ארם לכל הכיוונים אבל בוחרים להפיל אחריות על האישה לפני שהם מסתכלים על בעיה רפואית? למען האמת, אני לא מפסיקה לתהות אם זה רק מזלי עם רופאים גברים או שנשים אחרות פשוט לא שמות לב. מאוד אשמח לשמוע דעות שונות.

ו שתי

New member
אני הולכת לסתור את כל התיאוריה שלך

(כנראה שבמרכז זה אחרת..) לפני שהתחתנתי ניגשתי לרופאת נשים מסוימת, לבדיקת שגרתית. הנ"ל, אשה מבוגרת (בגילה של אמא שלי בערך) רזה באופן מיוחד. כנראה אחת שכל חיה נאלצה להלחם בקילוגרם אחד מיותר במקסימום. אני לא שמנה. גם לא רזה. ובעודי שוכבת על מיטת הבדיקות עירומה, היא מסיימת לבדוק אותי, מסתכלת עלי, מסתובבת ואומרת- "חבל, את בחורה צעירה, תרדי במשקל, יותר טוב ככה"
וגם
הכל ביחד. אני אפילו לא יודעת מאיפה להתחיל להסביר עד כמה הסיטואציה היתה מיותרת, לא ענינית וגם קצת מעליבה. שהרי ברור שדיאטה חריפה תמגר את הקילוגרמים וגם תפתור את בעית ספיגת הויטמינים שלי, את האנמיה התורשתית ועוד כמה דברים שבכלל לא קרובים להיות קשורים לענין. לא חוששבת שאפשר לעשות הכללות בענין. לצערי יש רופאות בהמות, רופאים גסי רוח, ורופאים ורופאות נפלאים, עדינים ורגישים (שאף אחד מהם לא מקבל חברי קופ"ח "מכבי" כמובן...
אבל זה ענין אחר) ואהבתי את ה"מעוות". לי אמר פעם רופא מסוים שהבדיקה מכאיבה לי כי הרחם שלי אחורי. לא קשור ליד הגסה שלו (ולעובדה שאלף בדיקות דומות במהלך ההריון לא כאבו לי)

POOH*

New member
אני איתך...

אני רק אצל גניקולוגים. במפגש היחיד שהיה לי עם גנמיקולוגית יצאתי מושפלת ובוכה ומאז אני לא מוכנה ללכת לאחת כזו בכלל. הולכת רק לגניקולוגים והרופא שלי שאני מטופלת אצלו עדו מאז ההריון של גיא מעולם לא העיר לי על המשקל. וגם הרופא שעשינו אצלו את הדבקיות בהריון הקודם לא העיר. ושניהם עדינים, סימפטיים וקשובים בכל מפגש שהיה לי איתם. POOH

אולי זה מקרי

אבל הרופאה שטופלתי אצלה טרם ההריון הייתה שיפוטית מאוד לגביי ולגבי אורח החיים שלי ומאוד אנטיפתית. הרופא שאצלו טופלתי בהריון דווקא ענייני מאוד, סבלני וחיובי. את השקיפות והסקירות עשיתי אצל רופא אחר וגם הוא היה ענייני, מקצועי מאוד וחיובי. אז אולי את נפלת על רופאים חארות, או שאני נפלתי על טובים.

lulyK

New member
כל מה שאני יכולה להגיד

זה שאני מרגישה יותר בנוח עם ההתייחות וההתנהלות של הרופאות-נשים שפגשתי (גם השתיים שלא הייתי מרוצה מהן, עדיין היו יותר טובות מהרופאים-גברים שלא הייתי מרוצה מהם). לא יודעת לשים את האצבע בדיוק על ההבדל ועל מה שעושה או לא עושה לי את זה. ברופאים הגברים שאני נתקלתי בהם יש באופן הכללתי משהו זחוח (והנה, אני במעקב הריון אצל רופא גבר. לא מאמינה על עצמי).

הרופאות שאני פגשתי היו אנטיפטיות

במקרה הטוב.(גם להן אינסטלציה דומה לשלי אז למה שלי צריכה יחס מיוחד?) רופאים גברים פגשתי כל מיני,אף אחד לא העיר לי על מראה חיצוני או פנימי.

עמית@

New member
אני נתקלתי בדוגמאות הפוכות

גברים רגישים ומתוקים, וגברים מחרידים, נשים ענייניות ונשים מזעזעות, ונתקלתי בהרבה מאוד רופאים, לצערי ולשמחתי, וממשיכה להיתקל ולשוחח ולהיות בקשר עם רופאים יום יום ושעה שעה - מתוקף מקצועי - יש לי הרבה השגות -אבל לא כאלו נחרצות..

neta2

New member
גם אני נתקלתי ברופאים רגישים

וחביבים הרבה יותר מרופאות.

galiaS

New member
גם רופא המשפחה שלי וגם רופא הנשים

הם אנשים עדינים וסופר רגישים. מעולם הם לא גרמו לי לתחושה לא נוחה, להפך. הנסיון שלי עם רופאות נשים ורופאי נשים אחרים היה קלוקל ככה שקשה לי להצביע על הכללה גורפת לגבי רופאים מול רופאות.

אין לי נסיון עם רופאות נשים

במהלך ההריון (ולפניו) נתקלתי רק ברופאים גברים וראיתי הרבה כאלה, מכל הסוגים חלקם מלאכים, חלקם עדינים ומקסימים, חלקם אדישים אבל אני בטוחה שגם אם הייתי מחפשת בנרות או בביבים לא הייתי מוצאת אישה גסת רוח וגועלית כמו אחד מהם שהתבלט במיוחד.

yaelia

New member
אני מאוד שמחה לשמוע

שזה רק המזל שלי עם רופאים גועליים ושכמו כולם יש כאלה וכאלה בשני המינים. בכל אופן אני מתכוננת לדבוק ברופאות המצוינות שלי ולהתעלם ממי שיש לו ביקורות לא ענייניות לגבי.

T noki

New member
הדיעה שלי - זה תלוי באדם

יש רופאות מקסימות ורופאים מקסימים, ויש רופאות מגעילות ורופאים מגעילים. פגשתי (גם כרופאה וגם כמטופלת) גם כאלה וגם כאלה. מאחלת לכן ליפול על האלה מהסוג הראשון, ואם לא, לעבור למישהו כזה.

nubi

New member
ספציפית

ד"ר שושני מדהימה. היא היתה רופאת הנשים שלי בזמן ההריון (עוד גרתי בירושלים). אישה מקסימה!

פלגיה

New member
הרופאה שתפרה אותי בלידה

היתה נוראית ומזעזעת. פגשתי גם כאלה נחמדות וטובות. גם רופאים היו כאלה והיו כאלה. מעדיפה רופאים גברים - הבדיקה נעשית יותר בעדינות.

אין לי דעה (עניינית) בנושא, אבל אל

תשכחי שמשקל עודף הוא קודם כל בעיה רפואית, ולכן רופא שמתייחס לכך אינו בהכרח "לא ענייני".

כי נשים עם עודף משקל משמעותי

(אני לא מדברת על 4-5 ק"ג) נמצאות בסיכון יתר לסיכוי הריון כמו סכרת, יתר לחץ דם וכו'. ככלל, השמנת יתר (אצל נשים וגברים) היא המגיפה של המאה ה-21, ועדיין, מובן שיש להתייחס למטופל/ת ברגישות, עדינות והוגנות. אנקדוטה משעשעת: יש רופאים שמאוד מתאמצים לא לומר למטופלת שהיא שמנה. רק השבוע ראיתי בפורום של פרופ' צלאל (המקסים יותר מכל רופאה שפגשתי, על כך ראי הודעתי הנפרדת) שתי הודעות. בראשונה, הוא הגיב על הודעה של אישה ש"אני לא קורא לזה שמנה אלא בעלת דופן בטן עבה" ובשניה, אחרי שאישה שאלה אם יהיה קושי בדיקור מי שפיר כי היא שמנה (הגדרה שלה) הוא ניסח את התשובה כ"בקרב נשים לא רזות...וגו'" בקיצור: מנפלאות הפוליטילי קורקט, אב יש בזה משהו נעים וגם משתדל.

למעלה