רופאים וסדרי עדיפויות - לא יאומן

מריםXX

New member
רופאים וסדרי עדיפויות - לא יאומן

לבוקר טוב חברים, אתמול,במסגרת רביצתי על הספה בסלון מול הטלוויזיה (וזה עוד יותר מעצבן ממה שזה נשמע) התמזל מזלי לצפות גם ב"ערב חדש" וגם בתוכנית המקבילה בערוץ 2 עם אושרת קוטלר. שתי התוכניות כללו אייטם על - נחשו מה? הגזרה החדשה של משרד הבריאות. לא, חברים, זה לא ממש קשור אלינו, אבל בכל מקרה -הידעתם? משרד הבריאות אוסר מעתה על בחירת מין העובר באמצעות טכניקות של הפריה חוץ גופית (!!!). באמת, בוקה ומבולקה. רעש גדול. לאולפני שתי התוכניות זומנו שני אורחים נכבדים: פרופ' אייל שיף לערוץ הראשון, פרופ' דור לשני. ברשותכם, נזנח את העובדה הזניחה ששניהם מתל השומר (ושבתל השומר פועלת, אם איני טועה, המעבדה היחידה בארץ שיש לה האפשרות לבצע פרוצדורות כאלה) עכשיו: מה היה להם לספר על זה????????????????????????? שבאים אליהם "המוני זוגות" שיש להם "אולי חמישה-שישה ילדים (שיף) "או "שני ילדים" (דור) והם כמובן (כ-מו-בן!!!) 'הולכים' על הפריית מבחנה כדי שסוף סוף יוכלו להגיע למה שאחד מהם כינה "איזון משפחתי". ולמי שמתקשה להאמין: לזוג בעל החמישה-שישה בנים מתחשק עכשיו בת (או להפך), והפרופסור בהחלט מבין את זה, בעוד הזוג שיש לו רק שניים מהמין האחר רוצה - נו, טוב, כבר הבנתם. מרוב זעם, אפילו שתי עזי ההרים אצלי בבטן נדומו פתאום. אתם מבינים איך תורמים הרופאים הבכירים למאבקנו? הם מציגים את הפריות המבחנה כאילו זה תחביב של הורים שפשוט רוצים להשתעשע במין הילוד. מובן שלאף אחד מהם (כלומר לאף אחד בכלל) אין בעיית פריון ממשית (הרי ההפריות הן טכניקה לאיזון משפחתי ותו לא, נכון?) ושום מלה על כך שהטכניקה מופעלת במקרים בודדים וקודם כל לצרכים רפואיים ולאבחון מחלות גנטיות תלויות מין. שום מלה על זה!!!! ושום מלה על כך שאלה שמגיעים להפריה לצורך הולדת ילד שישי אינם אמורים לקבל אגורה שחוקה מתקציב המדינה. ושום מלה על הגזרות שבזכותן לרובנו, לכל הרוחות, יהיה במקרה הטוב ילד אחד ממין אחד. אז הנה מה שזוכה ליחסי ציבור, והנה מה שרופאים בכירים נרתמים למענו. לא יאומן.

ראיתי את ההודעה ולקחתי לתשומת ../images/Emo23.gif

אני מגלגל מחשבות בקרב הצוות לגבי דרך ואופי התגובה אין ספק שזה מסיט את הדיון לכיוון הלא נכון אמנם רצוי שיאייתו את שמנו נכון אבל בהקשר הנכון

../images/Emo46.gif באמת לא יאומן!

ובטח גם לא אמרו מילה על זוגות שרוצים לנצל את הטכניקה הזו למניעת מחלות תורשתיות, נכון? לנו אמרו שלא נוכל לעשות את זה למרות מחלה גנטית מוכחת במשפחה.

מריםXX

New member
נכון מאד, אף מלה.

זה פשוט תחביב, הפריות מבחנה. לאף אחד אין בעיות. אף אחד לא נזקק לזה באמת.

פרח שדה

New member
גם אני צפיתי אתמול בשוקי דור

ולא האמנתי למשמע אוזני. "האיזון המשפחתי". והוא גם טרח להסביר שזה לא מפר את האיזון הטבעי בין זכרים ונקבות כי כמו שיש משפחות שיש להם רק בנים ורוצים בת, יש גם...וגו'. במקום לנצל את הבמה שנתנו לו כדי להעביר מסרים חשובים הוא מאוד הקפיד לשתף פעולה עם המריינת ולהתמקד בתפל. עצוב.

גליxx

New member
לא יאומן כמה מרגיז ../images/Emo5.gif

הבדיקה הזו היא PGD והיא עולה אלפי שקלים. במסגרת מחקר של תל השומר אישרו לזוגות שעברו הפלות לעבור את הבדיקה. עכשיו המחקר נגמר ולא מאשרים יותר בדיקה כזו אלא במימון עצמי. פשוט רפואה לעשירים. מגעיל.

הוג

New member
חייבת לשתף !../images/Emo46.gif

אתמול בעודי מתייצבת לקבלת פרוטוקול שהוזמנתי אליו ל - 16:00 ואחר כך הוזז טלפונית ל- 17:00 ואחר כך ל - 17:30 כי הרופאים מתעככבים ואחרי שאמרתי לבעלי איזה יופי שמתחשבים בנו כך במיוחד שהוא הגיע מעולף לגמרי מירושלים למרכז. חולף על פנינו פרופ' דור בריצה לשאלתי ענו האחיות שהוא הוזמן לראיון בערוץ 2 ב- 18:00 או ב - 18:30 הן לא יודעות בדיוק וכל אלה שהוזמנו והזיזו דברים כדי להתייצב בזמן ייאלצו להתייבש . בינתיים הבעל מגיע ואני מחכה במתח מול הטלויזיה, מעדכנת את ראש הצוות שלי בהתרגשות שאולי פרופ' דור הוא איש בשורות ויגיד משהו על הצרה שלנו. שזריקות ושאיבות וניתוחים פולשניים ואיקסי ומיקסי ופיצוץ הורמונים זה לא משהו שאנחנו עושות כי כיף לנו או שיש בזה העברת זמן מבורכת אלא כי אין לנו ברירה ושישחיל מלה על החוק השערורייתי או אולי יסביר קצת למה אנשים מגיעים לפוריות ואלה שרוצים בן (אחרי 6 בנות בריאות) עושים את זה על חשבונם. משהו! כלום! החוק על קיצוץ טיפולי פוריות לאפס עבר בממשלה כמו כלום ואף אחד, אבל אף אחד קיבימינמאט (פארדון על השפה אבל באמת נשבר לי!...) בתקשורת לא עשה כזה רעש ופה על השטות הזו של בחירת מין העובר עושים סימפוזיונים שלמים. בבוקר בגלי צה"ל, אחר כך ביומן היום ובסוף בערב בטח בחדשות 9 גם דיברו על זה. ואנחנו? אלה שלא חובקים ילד אחד או רוצים עוד אח/אחות בשבילו ולא משנה להם מה מין העובר. מי הם ומה הם? כלום אליבא דה התקשורת המנוולת הזו. אגב חיכינו שם עד 22:00 (!) יצאנו ב- 24:00 והבעל הלך ללמוד למבחן ולעבודה. שינה? תהיה לנו אחרי 6 בנים שיתחשק לי נסיכה קטנה...

מריםXX

New member
סליחה, זו לא התקשורת!

ישבו באולפנים שני פרופסורים, שני גינקולוגים מהבכירים בארץ, ובמו פיהם ציירו תמונה מעוותת של טיפולי הפריה חוץ גופית! ואם הם לא רגישים מספיק בשביל להבין מה מביא את רוב רובם של הזוגות אל חדר הניתוח - אז למה שנטפח ציפיות מאחרים?

tglus

New member
נבזות אמיתית. מסתבר שאת לא מספיק חש

ובה עבור פרופ' דור. את הרי תגיעי אליו בכל מקרה, ואילו התקשורת לא מגיעה כל יום. אז - שתחכי. למה לא? את בסה"כ מטופלת. אגב, גם אני ראיתי בכל התחנות בטלויזיה ראיונות בנושא של בחירת מין העובר והתרגזתי שהרופאים לא אמרו אפילו מילה אחת על הקיצוץ.

העין ה 3

New member
פעם עבדה איתי בחורה

שהיו לה שני בנים. היא סיפרה לי שאין לה כוח כרגע לעוד הריון, אבל אם וכאשר... אז היא תלך לעשות הפריה כדי שתוכל לבקש בת. הסברתי לה שהפריה זה לא כמו סתימה בשן ואפילו לא כמו עקירה... זה תהליך ארוך ומסובך והסיכוי להצלחה בפעם ראשונה הוא יחסית נמוך. אז היא, בתמימותה, הסבירה לי, שאין לה ו/או לבעלה שום בעיה רפואית אז זה בטוח יצליח בפעם ראשונה! יש לה מזל שכבר הייתי אז בהריון אחרת...

../images/Emo46.gif אווףףף, זה כל כך מרגיז ../images/Emo123.gif

כל הזמן אני מוצאת את עצמי על סף בכי מעצבים - כשאני קוראת על תקציבים מופרזים לעידוד עלייה/התנחלויות/משדכורות לשרים וכד', כשאני קוראת תגובות לא אוהדות בפורומים אחרים כשהתקשרות לא מתייחסת ועכשיו זה - אני דווקא תליתי תקוותי בועדת הרופאים שדרכה נזכה במאבק, אבל כנראה שמה שמעניין את הרופאים זה הדברים הפיקנטים כמו /מעבדה לקביעת מין היילוד' ולא דברים "טריוואלים" כמו הרצון לילד......

e k h

New member
באמת מרגיז

אפשר לשלוח אימייל לערוץ 2 עם התגובות הכל כך צודקות שנרשמו כאן. כתובת לתגובות על תוכניות בערוץ 2 - [email protected]

אפשר לכתוב תלונה

פה כתבתי גם לנציב תלונות וגם לדוברת (יש אימייל ) ואני מצפרפת את מה שכתבתי.

מצוין ../images/Emo45.gif

לכולם
תכתבו לשם , תגיבו שישמע קולנו

למעלה