רופאים וסדרי עדיפויות - לא יאומן

קינמוני

New member
גם אני שלחתי ומבקשת מכולם

להצטרף ולשלוח מחאות הן על התוכנית הספציפית והן באופן כללי על אי אזכור של כל נושא הגזירות הכלכליות בתחום הפריון בערוץ השני.
 

tglus

New member
דנדוש, אהבתי את מכתבך אבל לידיעתך

יש גם נשים לא נשואות שמנסות להרות, לא רק זוגות!!!
 
צודקת , פשוט כתבתי באופן אישי

בשמי ובשם בעלי ולכן השתמשתי במילה זוגות . את מוזמנת גם לכתוב בשמך ובשם נשים לא נשואות המנסות להרות , חשוב שגם קולכן ישמע . מצרפת פה את התגובה שקבלתי מהנציב היום : +++++ שלום רב, קיבלנו בתודה פנייתך לנציב תלונות הציבור. נציב תלונות הציבור מוסמך לעסוק בפניות בכל הקשור לנעשה בשידור בערוץ 2, 10 והרדיו האזורי. פנייתך עוסקת בשאלת עריכה של אייטמים במהדורות חדשות ולנציב אין סמכות להתערב בשיקולים אלו. יחד עם זאת אנו נעביר את הערותייך למערכת חדשות ערוץ 2 לידיעתם ולשימת ליבם. ב ב ר כ ה , הדס וגמן עוזרת נציב תלונות הציבור העתק: כרמית מסעוד, לשכת מנכ"ל חדשות 2.
 

טל ר

New member
האם זה אותו הדבר?

למיטב הבנתי, איסור משרד הבריאות על בחירת מין העובר הוא איסור מוחלט ולא שינוי חוק ביטוח בריאות - לא משנה מי משלם על הפרוצדורה. ביצוע אבחון גנטי טרום-החדרה לצורך בחירת מין העובר הוצא כליל אל מחוץ לחוק. בנוגע לאבחון טרום-החדרה השיטה היא כדלהלן: לאחר ההפריה החוץ-גופית מתחילה הזיגוטה (ביצה מופרית) להתחלק. כשהיא מגיעה לשלב ה-4 תאים, מוציאים אחד מארבעת התאים, ומאבחנים את ה-DNA שלו. מעוברים בעלי DNA לא רצוי נפטרים, עוברים בעלי DNA רצוי מוחדרים לרחם. כך ניתן להעלים כל סוג של הפרעה גנטית רצסיבית. מבחינת המדינה, כמובן שישנו פיתרון חלופי פשוט (לא להתנפל עלי - לא עשיתי שום שיפוט ערכי לכאן או לכאן): תרומת זרע.
 

נועם@בת

New member
אווף התפוז בלע את ההודעה

אז אתמקד בשורה החשובה- אמנם לא בצעת שיפוט ערכי, אבל לא תמיד חייבים להגיד הכל כדי להגיע לטיעון מושלם. לפעמים כדי להשאיר אותו לא גמור, אבל לדעת שלא דרכת על אף אחד בדרך לשלמות. חוצמזה לא תמיד ההפרעה הגנטית מגיעה מהגנים של האב, גם לאמהות יש כרומוזומים כידוע. לילה טוב נועם ~שממש חייבת ללכת כבר לישון~
 

טל ר

New member
תרומת זרע

כאשר ההפרעה הגנטית היא רצסיבית, על ההפרעה להגיע מהגנים של שני בני הזוג - האב והאם (דוגמא: טאי זקס), ולכן מספיקה תרומת זרע שאינה נגועה בהפרעה על מנת לפתור את הבעיה. לעניין הטיעון המושלם, אכן זו בעיה אצלי (גנטית?). קשה לי להשאיר דברים חצי-גמורים. חיסרון שעלה לי בעבר ויעלה לי עוד בעתיד. בלי טיפה ציניות - כל הכבוד לך על האיבחון. לילה טוב (כאן עדיין שעה סבירה). טל.
 

רחל5

New member
ומי תוקע לידך

שלזרע התורם אין אותה הבעיה בדיוק? זרע נתרם לא עובר בדיקות DNA. ולגבי בחירת מין הילוד מסיבות רפואיות - הכוונה לבעיות שעוברות דוקא מהאם לבנה, והכוונה במיוחד, למיטב ידיעתי, ל- X שביר. לבנות יש שני כרומוזומים X, לכן אם אחד פגום, השני מחפה על הבעיה פחות או יותר. אם נוצר עובר ממין זכר, והוא קיבל דוקא את כרומוזום ה- X השביר של האם, יש סיכוי גבוה לצרות. במקרה כזה בוחרים להחזיר לרחם רק עוברים ממין נקבה.
 

טל ר

New member
שני דברים

א. לגבי הפרעות גנטיות נדירות באוטוזומים - זה פותר. ב. לגבי הפרעות נדירות פחות באוטוזומים - יש לסנן תורמים. ג. לגבי הפרעות גנטיות בכרומוזומי המין (כגון X שביר, המופיליה ועוד), ניתן להשיב לרחם את העוברים הבריאים - זכרים (50% מהם) ונקבות (כולן).
 

נועם@בת

New member
אם הפגם הגנטי הוא בתאחיזה למין

הוא מורש על ידי האם ועובר לילדיה. במידה והעובר הוא זכר הוא יכול להיות פגוע גם כאשר קיבל רק גן אחד. לא תמיד התורשה היא מנדלית, ולא תמיד גן אחד עם שני אללים אחראי באופן בלעדי לתכונה. בשנים האחרונות התגלו הפרעות שעוברות בצורה מאוד לא מנדלית (כלומר על פי ההפלגות של מנדל) ואף מגבירות את עצמן מדור לדור- דוגמת האיקס השביר שהוזכר כאן. במקרים כאלה יש חשיבות למין העובר. אתה מדבר על תכונה הומוזיגוטית רצסיבית שניתן לאתר אותה בPGD כאשר שני ההורים נשאים. במקרה כזה אני מסכימה איתך, אבל כאן אין סלקציה על רקע של מין עובר כמו שהוזכר בכתבה. ובאשר לדברים הלא גמורים, סתם הצעת יעול, תתייחס לטיעון ולהשפעה שלו כעל מיקשה אחת, ואז טיעון מושלם עם השפעה שלילית הוא פחות מושלם מטיעון לא גמור עם השפעה חיובית
. גמר חתימה טובה נועם
 

מריםXX

New member
הודעה אישית

מאתמול אני מצווה לשמירת הריון קפדנית יותר. אז אני מנמיכה פרופיל, לפחות לשבוע הקרוב, ומקווה לשוב אליכם עם לפטופ במיטה ובלי התכווצויות. מקווה להתעדכן איכשהו בינתיים, אתכם בכל רגע ורגע,
 
למעלה