רופא ילדים שמגיע הביתה

רופא ילדים שמגיע הביתה

יש לכן המלצות על רופא/ת ילדים שעושה ביקורי בית לאחר לידה? מדובר על איזור ת"א. כמה זה עולה פחות או יותר? עוד דבר, האם מישהי ביקרה בבי"ח לאחרונה בכדי לקבל מענק לידה? איך עבר התהליך?

POOH*

New member
היי

לגבי רופא - לנו ביקור הרופא אחרי הלידה עלה 350 ש"ח. והוא השאיר טלפונים ופלאפון שלו ואמר שביקור נוסף אם יהיה צורך הוא חינם. וכשהתקשרנו אליו ר יומיים עם שאלה הוא ענה ברצון ואף חזרא אלינו אחרי שהשארנו הודעה.. לגבי בי"ח לא יודעת - לא נסענו. בעיקרון כדאי לבדוק מראש בבי"ח אליו את מתכוונת לנסוע אם מחייבים אותך להישאר מספר מסויים של שעות לאישפוז או אם הם מחייבים לאשפז את התינוק לאיזשהו מינימום שעות.. POOH

mise

New member
אני הייתי, לפני 8 חודשים.

בבי"ח מעייני הישועה, בב"ב. לא אושפזתי, סירבתי לבדיקה של כל רופא שהוא, לי ולילדה, נראה לי שהייתי שם משהו כמו שעתיים-שלוש (כולל זמו הנקה וביורוקרטיה במשרד) וקיבלתי את המענק.

את מכירה עוד נשים שהגיעו לשם

אחרי לידת בית? האם גם עליהן התהליך עבר בכזו קלות? אם את יכולה, אשמח לשמוע קצת פירוט לגבי התהליך- באים לבי"ח וניגשים למחלקת יולדות? ואז מה? תודה

mise

New member
לא מכירה עוד נשים.

המיילדת שילדתי אצלה מכירה ואמרה לי ששתי יולדות שלה ניגשו לשם באותו חודש שאני ניגשתי. ניגשתי לקבלה, אמרתי שבאתי מלידת בית, לקחו את כל הפרטים (ת.ז. וכו') ושלחו אותי למחלקת יולדות. השיליה היתה איתי בשקית. הגעתי למחלקת יולדות, הנחתי את השיליה על הדלפק ושאלתי מה צריך לעשות, אמרתי "באתי לכאן רק בשביל המענק. מה עושים?" חתמתי שאני מסרבת לבדיקות רופאים וכו' ובזה זה נגמר. הייתי צריכה לגשת לעמדת משרד הפנים, אבל היות שהיה מוצ"ש, היא לא היתה פעילה, אז הלכנו הביתה ובאנו כעבור 5 ימים לעמדה עם הטפסים שנתנו לנו בפעם הראשונה שהיינו. חיכינו בתור, נרשמנו כרגיל, פתאום מישהי פונה אליי באמצע הרישום, הפקידה של המוסכניק שלנו!! היא בדיוק ילדה והיא זכרה שאני עומדת ללדת בבית, אז היא באה ופשוט דיברה על זה ליד הפקידה. הפקידה מיד רצתה לעשות לנו בעיות (כי בזכות הרישום איתה מקבלים את המענק) ואנחנו באסרטיביות אמרנו לה שהיא תרשום את הכל כרגיל וזה לא עניינה שילדנו בבית. יש לנו המסמכים מביה"ח. אז היא רשמה הכל כרגיל (רעדה מפחד
) וזהו. כעבור חודש וחצי נכנס לנו המענק. הבנתי שהיום לא צריך את זה כבר. אפשר ללכת למשרד הפנים וזהו. המענק יכנס ממילא.

מישהו קרא לי ???

בתי חולים ומה קורה בכל אחד מהם - זה אני. היום, ממש היום הייתי בפגישה ממושכת ונעימה במעייני הישועה. הם סבבה ליולדות בית, ומי שצריכה אינסייד קונטקט מוזמנת לפנות אליי ואני אעזור בשמחה. מפקחת אגף אימהות שם היא פשוט מקסימה, וגם כל האחרים איתם נפגשתי (ס' מנהל המח', אחות אחראית יילודים, רופא בכיר ועוד). לגבי רופא ילדים שבא הביתה, לא זוכרת איך קראו לזה שהיה אצלנו, הוא היה ממש בסדר. אם לא תמצאי תזכירי לי ואני אבדוק עם ענת המיילדת שלי - היא קראה לו בשבילנו. זהר.

כמה טוב לשמוע! ../images/Emo13.gif

באת בזמן!!! אני ממש בדילמות אם ללכת לבי"ח אחרי הלידה, ומאוד מבאס אותי לוותר על המענק (מזכירה שזו לידה ראשונה). מעייני הישועה נשמע אופציה טובה מאוד, זה גם לא רחוק לנו- אנחנו מת"א. אינסייד קונטקט נשמע מצויין, בטוח יכול לעזור. אז מה, הם באים לקראת יולדות הבית מבחינת הפרוצדורה? מה הדרישות שלהם בקבלת יולדת בית? תודה על העזרה!!!!

לדעתי - חד משמעית - לוותר על המענק.

נניח שזו רק חצי שעה נסיעה לבי"ח, ורק שלוש שעות שהיה בו. סה"כ: 4 שעות, כפול שלושה אנשים (אמא, אבא ותינוק). זה יוצא (ללידה ראשונה) מאה ש"ח לשעה לכל אחד מהם. אבל "הם" כולל יולדת שאמורה לנוח, וילוד בן יומו. השעות האלה כוללות: - שהיה בבית חולים (נסי פעם להתיעץ עם רופא על האפשרות לקחת את בנך בן השבועיים לביקור של בת דודתך שילדה), - נסיעה (סיכון וגם להושיב את התינוק שזקוק לחיקה של אמו בכסא פלסטיק). - זמן בו את לא יכולה לאכול נורמלי (בעצם - אולי תקחי אתך סנדויץ'), לשתות נורמלי (אולי תקחי אתך תרמוס וגם בקבוק מים) - כלומר, לפחות לגבי, זה אומר אוטומטית כאבראש חצי יום אח"כ, ולהיניק בתנוחה נורמלית (שלא לדבר על לשכב, לישון, ללבוש טרנינג רפוי, ולהמנע מחזיה [טוב, נגיד שעל החזיה את כן תוותרי...]). כל זה עוד לפני האפשרות שצריך לריב שם עם רופאים ופקידים, להבליג כשמעליבים/מבקרים אותך, להתקע שם יותר זמן, לטורטר מהחדר הזה להוא ומהמשרד הזה לפקידה ההיא שבכלל עובדת רק ביום ד. לוידעת. אולי אני חוטאת למשפחות שזקוקות לכסף הזה. לי נראה שזו פשוט התעללות ביולדת ובתינוק.

mise

New member
את צודקת ב - 100%.

אילו היית יולדת במתחם שלי, לא הייתי מזיזה את עצמי בשביל המענק הזה, למרות שהיינו זקוקים לו מאוד. היות שילדתי בצימר של אילנה, ובכ"ז, זה לא הבית, וזה צימר, וזה קטן וזו לא הטריטוריה שלי, והייתי שם כמעט שלושה ימים סגורה, נסענו למעייני הישועה ישר משם (בפעם הראשונה) וזה היה אוורור שהיה MUST בשבילי. ביום החמישי ממילא יצאנו לבקר סבים/סבתות, היה יום שמשי ונעים, אז גם קפצנו לשם. ובאופן כללי את צודקת לגמרי. באופן אישי הרגשתי כמו זונה. כי להשקפת עולמי, בכלל לא היה נכון לנסוע לביה"ח בשביל המענק הזה.

זאת החלטה קשה

כי מדובר בסופו של דבר בסכום שהוא יותר מהמענק- צריך להוסיף למענק את עלות רופא הילדים שיבוא לביקור בבית. זו באמת החלטה לא קלה לנו, נחליט לאחר הלידה מה אנחנו רוצים לעשות. ראי הודעתי למטה.

אצלינו ביקור הבית ע"י רופאה מהמרפאה

תארו לכן - זה נוהל פה. > מוכרים את הבית הסמוך לשלנו <

כרמית מ.

New member
../images/Emo6.gif

האמת היא שאם הייתי רוצה שהרופאה שלנו תבדוק את התינוק, אני בטוחה שהיא היתה מסכימה לבוא (קיבוץ...). אבל - א. היא רופאת משפחה, ואני רציתי רופא ילדים. ב. היא התנגדה ללידת הבית שלי, ולמרות שהיתה מוכנה לעזור, זה לא נראה לי. ג. כבר אמרתי, שתכננתי על הרופא המסוים בלי קשר ללידת הבית, כי עליו אני סומכת.

טיפים למי שכן הולכת לקבל את המענק

אני מצטרפת לתבשיל (אפרופו בדיוק קיבלתי סיר מעולה לתבשילי קדרה :)) זה די רע ללכת, אבל למי שכן הולכת, או אפילו נאלצת כמוני ללכת (תפירה), מה שעזר לי מאוד היה קודם כל שהמיילדת (אילנה) צלצלה קודם לבית חולים ואמרה מה קורה, ושנית, הגעתי עם מספיק "תגבורת", אחותי והבעל שלי, שקיבלו הנחיה עוד לפני הלידה, שכשמגיעים לבית חולים הם לוקחים את התינוקת על הידיים ולא מורידים אותה בשום פנים! בפירוש אמרתי לאחותי שיצטרכו להרוג אותם כדי לקחת מהם אותה :) וככה אני שכבתי לי על המיטה ולפחות דאגה אחת לא היתה לי, ידעתי שהתינוקת שלי בידיים טובות ולא שוכבת בשום כלוב פלסטיק ואף אחד לא מתעלל בה, בטח שלא רוחצים וכו'. רק מה שהסכמתי מראש. שוב בדיעבד אני חושבת שאותו יום מתיש היה חלק מהחלמה המאוד קשה שלי, ההנקה שהתחילה רע מאוד (גם זה מתבטא בכמה מאות ש"ח ליועצת הנקה, אגב), התשישות הנוראית, אבל בכל זאת אם חייבים אז להתארגן מראש.

בואי נמשיך במסר כי

יש לי המון מידע פנימי מבתי החולים ולא הכל לפרסום בתפוצת נאטו. כמובן שכל מי שרוצה יכולה לפנות אליי אישית, לא רק מבשלת ! בכולופן אציין שגם ליס היא אופציה מבחינתך, גם שם אינסייד קונטקט באדיבותי יכול לעמוד לרשות מי שתפנה אליי מבעוד מועד.

mise

New member
שכחתי רק לציין,

שנאלצתי לשמוע את נאומו של הרופא על כמה מסוכן מה שעשיתי, כמה מסוכנת המיילדת שילדתי אצלה, כמה מסוכן זה ללדת בבית, איך סיכנתי את עצמי ואת הילדה, כולל מופע מרשים שבו הוא צועד לעברו של הכיור, פותח את הברז עד הסוף ושואג: "את רואה מה זו אשה שמדממת אחרי לידה?! ככה זה דימום אחרי לידה!!" בנוסף, סיפורי הצלת חיים מטעמו, "הצלתי את היולדת", "הצלתי את העובר", "בזכותי הם ניצלו", ציונים לשבח של כל ה - facilities העומדים לרשות הרופאים, כגון ואקום, מלקחיים, סכין המנתחים וכו' וכמה זה חמור שאין אותם בלידת בית. (מכינה אותך, למקרה שתהיי שם). זה היה מאוד משעשע. הבטתי בו בחיוך רחב כל העת וחשבתי "אם היית יודע כמה נפלא ללדת בבית, אם היית יודע כמה אתה טועה, אבל אין לי כוח להתווכח איתך, אני בהיי".

גם אני מחפשת המלצה כזו, בחיפה

על מישהו שמגיע הביתה, רצוי כמה שיותר נחמד, רצוי שלא מרצה על כמה לידות בית מסוכנות... יש? אם יש אשמח לפרטים כאן או במסר

כרמית מ.

New member
לא יודעת בדיוק מאיפה הוא

אבל עובד בזבולון (קריון) רופא בשם ד"ר הורניק. לא בטוחה שהוא בעד לידות בית (הייתי פעם ראשונה שהוא נתקל בזה), אבל הוא מכבד את ההורים על בחירותיהם, והוא רופא מקצועי מאד (ויש לי מספיק נסיון מגוון איתו בשביל לקבוע את זה), שמסביר וכאמור מכבד בחירות הוריות גם אם הן שונות משלו. אני מעריצה שלו. הלכנו אליו לקופ"ח כך שאני לא יודעת אם הוא מגיע הביתה, ואם כן, לאיזה איזור בדיוק, אבל אישית - הייתי מבררת. (אגב, ידעתי שאני הולכת אליו עם התינוק, עוד הרבה לפני שידעתי שאני יולדת בבית. בעקבות פאשלה עם הבכור, אני לא סומכת על הבדיקה של בי"ח).

תודה כרמית

גם הרופאת ילדים שלנו בקופ"ח מקסימה וחשבתי לשאול אותה, אני פשוט מזדמנת לשם כל כך מעט, אולי פעם בשנה, שזה בטח לא יצא עד הלידה :) (שלושה חודשים בערך). אני יכולה להתקשר אני חושבת. סתם חשבתי שאם יש המלצה על מישהו שעושה את זה קבוע. בכל אופן תודה ואני רושמת לפני.

למעלה