רופא ילדים שמגיע הביתה

tonti

New member
ממש דילמה (המענק)

כי מצד אחד זה המון כסף ללידה ראשונה. אנחנו לא טרחנו ליסוע כי זאת לידה שניה. מצד שני, זה טרף ליסוע. אנחנו נסענו עם פשפשת 20 דקות לחתוך לה לשון קשורה והיה נורא לצאת מהבית. ורק לחשוב על הזמן שצריך להיות שם זה סיוט. אבל שוב, זה המון כסף. לוידת אם היינו נוסעים או לא.

זה עדיין כל כך הרבה?

לא הקטינו את זה? בכל אופן בפעם הראשונה התכוונתי לנסוע לבית חולים בגלל זה, ובסוף נסעתי כי נקרעתי והיה צריך לתפור. לא יודעת אם היתי מגדירה את זה כנורא, אבל זה היה מתיש וחזרתי מאוד מאוחר בלילה הביתה (למרות שילדתי אחה"צ). הפעם הפנטזיה שלי היא לא לנסוע. להשאר רגועים בבית. זה נראה לי טירוף לנסוע בשביל המענק, זה כמו לצאת לעבודה באותו יום של הלידה, לצאת לעבוד כדי להרוויח כסף. נשמע טירוף נכון? אלא אם כן זה סכום אגדי, וכאן כל אחת קובעת כמובן את הגבול שלה, אבל אמרתי לעצמי שאישית בשבילי 1400 ש"ח זה לא סכום שמצדיק לצאת ולהתיש את עצמי בזמן כזה קריטי (לעומת זאת חסכתי על אלף דברים אחרים שנחשבים "קריטיים"). האמת שזה יותר מסכום המענק, כי אם נוסעים אז רופא ילדים בודק שם את התינוק, וחוסכים את הסכום גם של הרופא. אגב אם כבר בכסף עסקינן, במקום לנסוע לבית חולים אפשר לנוח ולהניק ולתת להנקה סיכוי טוב יותר, ואז חוסכים כל כך הרבה כסף על 3 שנים של תמ"ל שזה כבר משתלם... אני ממליצה לא להתקבע מראש שנוסעים, אלא לחכות ומקסימום לראות איך מרגישים.

וויתור על מענק

כמו שכתבת- זה לא רק ויתור על מענק של 1,400 ש"ח- תוסיפי לזה כסף של רופא ילדים בביקור פרטי וכבר הגעת ל- 1,750 ש"ח. זה לא סכום אגדי, אבל זה סכום... אנחנו מאוד מתלבטים ולא יודעים כרגע מה נעשה, אני מניחה שנחליט אחרי הלידה, אם נרגיש שזה לא סיפור אז נלך ואם נרגיש שזה ממש לא מתאים ויהרוס לנו את כל ההרמוניה שנוצרה, אז אני מניחה שנוותר ונזמין רופא הביתה. ברור שנסתדר גם בלי הסכום הזה, אבל זה ממש מרגיז אותי שעד שמגיע לי משהו מהמדינה הזו אני מוותרת על זה ובכל זאת זה לא סכום זניח. שוב חוזרת על מה שאמרתי- אם נרגיש שזה לא מתאים בכלל לסוע, אז נוותר על זה ונזמין רופא. בסוף יוצא שללדת בבית עולה לנו יותר מ- 6,000 שקל (מיילדת+ וויתור על המענק+ הזמנת רופא ילדים) ואני בכלל לא מכניסה כאן את האיבזרים ללידת בית כי הם לא נחשבים להוצאה רצינית מידי. אני יודעת שיש מיילדות זולות יותר מזו שלקחנו אך זה לא רלוונטי כרגע, בחרנו את מי שאנחנו מרגישים הכי טוב איתה והכי סומכים עליה בלי שום קשר לכסף. בכל מקרה, כסף לא ימנע מאיתנו ללדת בבית וזה גם לא האישו. המענק יכול לעזור בהוזלת העלות של לידת הבית, יש לו את החסרונות שלו (הצורך בנסיעה לבי"ח) ולכן נעשה את השיקול לאחר הלידה. אני אשמח לקבל עוד המלצות על רופא/ת ילדים שמגיעים לביקורי בית ותומכים ברעיון לידת בית. תודה!

כרמית מ.

New member
אפשר גם ללכת לקופ"ח

אחרי יומיים, נניח. פחות מעיק, וחינם (התקשרנו קודם, אמרו לנו מתי לבוא ושיכניסו אותנו ראשונים כי זה תינוק זעיר, וכך היה. הרופא, התפלא שאין מספר זהות, אבל קיבל את ההסבר מיד, ולא הציק/הפחיד. כאמור, בכל מקרה הייתי לוקחת את הילד שלי אליו, גם אם היינו נוסעים לבי"ח. התכנון המקורי שלנו היה לנסוע לבי"ח (אמנם ילד שלישי, אבל לפני השינוי), אבל הוא נגנז, כשגם בי"ח האחרון בסביבה שלנו (מרחק סביר) התחיל לדרוש אשפוז של 12 שעות על מנת לקבל את המענק - בהתאם לדרישת בט"ל. זה נראה לנו מוגזם בהחלט. בדיעבד - שמחים מאד שלא נסענו, למרות ההפסד הכספי המשמעותי ביותר. מה שתבשיל קדרה אמרה (תבשיל, מה יהיה? עוד פעם כמעט איחצנתי אותך בטעות).

עינבלית

New member
אבל אפשר לקבל את המענק

גם בלי 12 שעות. לפחות אנחנו קיבלנו, הגענו יום למחרת עם הטופסיאדה של שחרור הילוד וקיבלנו. אפאחד שם לא שאל האם העברנו לילה במקום.

כרמית מ.

New member
כי ילדת בבי"ח

הדרישה לאשפוז של 12 שעות (והגעה תוך 24 שעות מהלידה), היא רק ליולדות בית, הרוצות את המענק. בזמנו, היו בתי חולים שהעלימו עין, אבל לאט לאט הם נעלמו...

mise

New member
אבל מבשלת!! יש בג"ץ!!

מי כתבה כאן באחד השרשורים? סטיוויה? מי זו היתה שהיא או חברה שלה הלכו ממש לא מזמן פשוט למשרד הפנים כעבור חודש או משהו לרשום את התינוק וקיבלו את המענק, כי יצא בג"ץ או משהו.. מישהי זוכרת משהו כזה מאיזה שרשור או בכלל? זה היה שמישהי כתבה שבאתר של ביטוח לאומי הם אמנם לא עדכנו את זה, אבל הבג"ץ שריר וקיים..

אני זוכרת את זה אבל

בסוף הגענו למסקנה שזה כנראה בגלל שבב"ש אין אופציה של "לידת בית" במחשב של משרד הפנים... אז רשמו שהיא ילדה בסורוקה ולכן המענק הגיעה אליה אוטומטית... אני חושבת שסטיוויה קיבלה את זה- סטיוויה האם אני טועה? בכל מקרה אם יש בג"צ אני מאמינה שמיילדות בית היו יודעות, לא?

סטיוויה

New member
כן ו-לא

אולי אני קיבלתי בקלות בגלל הרישום של הלידה תחת בי'ח סורוקה אבל שרהל'ה כתבה ב"באופן טבעי" לפי כמה חודשים שכבר כמה יולדות בית במישור החוף הצפוני קיבלו את המענק אוטומטית לחשבון הבנק שלהן למרות שלא נרשמו בבי'ח לאחר הלידה. ז'א-רק נרשמו במשרד הפנים.שרה ל'ה הגדירה את זה כתקדים שושואיסטי.

Manty

New member
Another point to concider

though I might be alone on thisw one
After giving birth to my son gentely, with no starngers, in the privacy of my home - I was NOT going to let ANY stranger TOUCH him! For the first 2 weeks it was only me, dh, my mom and my kids. Later, a very few of my close friends were included, but I think it wasn't before he was a month old that I allowed a visiting midwife from the local municipallity, to measure and weigh him, and even then I did most of it since I wanted nothing but truelly loving hand touching him. I guess if you birth with a midwife, the baby is touched by a stranger from the very begining and therefore you might not feel as strongly about it, but with me this was a really big issue. Also, I never felt the need to check the well being of my son. Just as I trusted my body to grow him with no interventions (i.e. prenatals) and birth him that way, I trusted myself to know if he needed any medical care - which he didn't.​

ולכן הדילמה לא פשוטה

אגב, לגבי מיילדת שהיא זרה- נכון שהיא לא "משפחה", אבל המיילדת שאנחנו בחרנו מאוד עדינה וחמה ואני בטוחה שתיגע בתינוק במרבית העדינות שניתן. אני לא חושבת שאפשר בכלל להשוות את זה לאחות/רופא שנוגעים בתינוק בבי"ח לאחר לידה, שם זה באמת נראה אכזרי לפעמים...

פלגיה

New member
נראה לי שמנטי מגיעה ממקום מאוד אחר

היא לא מדברת על נגיעה עדינה או לא, אלא על נגיעה מצד אנשים שלא אוהבים את התינוק, ואז גם מיילדת, היא אדם זר, ולא יכולה להיכלל.

כרמית מ.

New member
נכון, אם כי

הקשר שנוצר עם המיילדת במהלך הפגישות שלפני הלידה, יצר איתה קשר מאד קרוב, כמו חברה טובה. יש הבדל גדול בין מיילדת שפגשת לפני כמה שעות לראשונה, לבין מיילדת שמלווה אותך כבר כמה חודשים, ובצורה מאד איניטימית, ושהיא נבחרת על ידי גם בהיבט הכימיה בינינו. זה כמובן עניין של תחושה אישית, אבל אני לא הרגשתי שהמיילדת היא זרה.

למעלה